- Google Pixel topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
GumisPeter
senior tag
válasz Mercel #37005 üzenetére
Szerintem nem kértem a véleményed....vagy igen?
A fórumok azért vannak, hogy beszélgessünk, segitsünk egymásnak, nem azért hogy kötekedjünk.
Nekem volt valamim, amit el akartam adni, ezt itt is kitettem, mivel az igazi fanok itt vannak, gondoltam hátha örül valaki egy ilyennek.
Az hogy ki szerint mit ér, ki mit kér érte, hogy ez irreális vagy jó, szerintem döntse el az, aki tényleg vevő lenne rá.
Nekem eszembe sem jut valakinek a portékáját kritizálni, de persze nem vagyunk egyformák....és a paréjság nem nálam kezdődött, nem visszaszólogattam, és abszolute nem érzem magam sárosnak.Üdv
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Orgi
addikt
-
szeky81
tag
válasz Mercel #36962 üzenetére
"Senkit sem hagyunk az út szélén. " A legújabb op.rendszer is van stl100-1-re. Itt az összes típusra! Gondolom jön az OTA-n is...majd.
[ Szerkesztve ]
szódabikarbabónábó'
-
-
turbulencia8
őstag
válasz Mercel #36917 üzenetére
Baratnom Z10-rol Lumia 650-re valtott, es nagyon bejott neki. A W8-as telok sajnos instabilak 10-es frissitessel, de amit eleve 10-zel adtak ki az nagyon jo. Appokbol sokkal tobb elerheto, mint BB-en, nagy elony a beepitett, kivaloan mukodo offline navigacio, jo a skype, normalisan mukodik a facebook, bkk futar stb...
-
metalstorm
aktív tag
válasz Mercel #36874 üzenetére
Érthető... Volt egy lumia 735-ösöm pár hónapig. Még az a kamera is jó... a 930-é pedig csúcs lehet.... Szerintem a win10 se nagy gáz (bár a utolsó kettő együtt töltött héten jól szívatott a kamera is...(segitett dönteni a z10 fele)... meg is szerettem, de a swipe az swipe! Azért a z10 szebb is... remélhetőleg a dtek pedig nem csak az ára miatt nem vonz téged sem annyira... de a swipe az swipe
-
Pavlo
aktív tag
válasz Mercel #36874 üzenetére
Ha a méret nem probléma -és ahogy olvasom abszolút nem az- akkor tökéletes választás. Volt nekem is Z30-am, imádtam a képernyőt napfényben, bár beltéren és éjjel szerintem jobb az LCD-s technológia. Az összeszerelési minőség csúcs, a sztereo hang kiváló. Összegezve ha elég a hardver és a limitált futtatókörnyezet az androidos app-hoz amit hasznáni szeretél, abszolút jó választás lehet!
De akkor már miért nem inkább DTEKx0?Bocs, már látom miért nem.
[ Szerkesztve ]
-
metalstorm
aktív tag
válasz Mercel #36808 üzenetére
Szerintem úgy kompletten sokat javult az androiddal összefüggő része! Meg is tartanám a kis,Z10emet, csak sajna egy nanosimest használtam pár hónapig, a kártyacsere pedig 5100ft a Telenyornál... Annyit meg nem adok ki a semmire.. Majd egy év múlva lesz másik 😛
[ Szerkesztve ]
-
solanthugor
aktív tag
válasz Mercel #36682 üzenetére
Abba még beszálnék én is!
Egyedül nem maradsz, én legalábbis nem tágítok, nagyo szeretem ezt a telefont.
Érte baleset is, de pókhálótalanítani is sikerült, és engem teljes mértékben kielégít.Szóval maradok, amúgy sem tudnék mire váltani, na meg az arra valót sem dobálják csak úgy hozzám.
3330>k700i>k800i>k810i>t700>g900>Touch>Touch Cruise>Tattoo>Desire>Milestone(hiànyzol)>Desire>Jiayu g3>Droid4>BBZ10
-
MittuDomain_
őstag
válasz Mercel #36680 üzenetére
Én maradok még egy ideig, megint aranyárban mérik a normális hardvert, és az epölön kívül nincs más gyártó, ahol a 3 éves vas és szoft továbbra is fluid. (Az ios 10 ott is elég tré lett a régi készülékeken)
De ha megcsípek valami bestbuyt, akkor pápá BB. (Kivéve ha a 10.3.3 akkorát fog szólni, de erre kb zéró esély van.)Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
metalstorm
aktív tag
válasz Mercel #36653 üzenetére
Nem költséghatékony, hanem - főleg a céghez mérten - GAGYI! Az ára persze nem Van "lövésem"... Sok marha befolyásolható, azok megveszik akik egy semmitmondó Csamcsungot is képesek! De megbocsáss azért felháboritó egy DTEK50(60) vagy Priv itteni emlitése mert ez a Z10 topikja, nem manós baromkodásé!
-
metalstorm
aktív tag
válasz Mercel #36650 üzenetére
Dtek50 egy gyenge hardverü TLC gyártmányú telefon! Semmi különlegest nem tett bele a blackberry, sőt a fém hátlapot (ami eredeti alcatelen van) lecserélte egy müanyag xarra, a procit magonként 200mhz-el visszábbvette... A Blackberry "extrák" pedig letőlthető már a legtöbb bármelyik androidos telefonra , Lollipop-tól! AKKOR MINEK?
-
aate
tag
válasz Mercel #36650 üzenetére
Nagyjából körvonalazódott a telefon amire váltok. DTK 50 mellett még a Honor 8 ami szóba jöhet. Kezembe került egy és bizony megfogott a gyorsasága és a készülék is elég jól van összerakva. Azért még a Déteket sem vettetem el, párszor még megtapogatom azt is. Sajnos minőségben a Honor messze más kategória.
-
Coc@s
őstag
válasz Mercel #36594 üzenetére
Ui. Durva mennyire kihalt a topic.
Hát én nem csodálom - sajnos.
Én is csak be-benézek és olvasgatok. Igaz nekem a Passport topic az ontopic, de ott is már csak olvasgatok.
WAZE-ra használom már csak a Passportot, várom a végleges 10.3.3-at, utána megy piacra.Áttértem szifonra, mint a két választható alternatíva közül - számomra - jobbat választva.
18 éve itt
-
-
turbulencia8
őstag
válasz Mercel #36556 üzenetére
A 950-en nagyon sokat javitottak az elkapkodott kiadasa ota, es szerintem sokkal gyakrabban jonnek frissitesek, mint BB10-re. Allitolag junius ota nevezheto "nem beta" oprendszeru keszuleknek, en mar teljesen stabil telefonnak ismertem meg a 950-et, igaz kellett hozza par nap turelem (anno mondjuk a BB10-et sem volt konnyu beallitani). Es persze WP-n is fontos volt nehany fizetos app beszerzese, es ami szamomra fontos, hogy a Whatsapp varhatoan jovore is hasznalhato lesz.
-
Coc@s
őstag
válasz Mercel #36394 üzenetére
Ez a tervezési anomália nálam annyit jelent, hogy gyakran indokolatlanul ragaszkodik a "kedvenc" útvonalaimhoz, akkor is ha - időben - rövidebb útvonal is létezik, ill. csak igen komoly változásoknál tervez újra.
Ezért én azt szoktam csinálni, hogy időnként manuálisan újraterveztetem és a felajánlottak közül választok.
De egyébként - ha az a rövidebbnek tervezett útvonal, akkor - vakon hallgatok rá, és tartja a szavát.De fontos, hogy sokan használják és minnél több ember jelentsen, de csak valós dolgokat. És nem bökje azt, hogy pl. beállt a körút, ha csak 2. vagy 3. lámpaváltásra ér át, elég a nagy torlódás is.
18 éve itt
-
Coc@s
őstag
válasz Mercel #36388 üzenetére
Nekem a play-ből van a WAZE, de a a legutolsó frissítés után downgrade-eltem egyet, mert amikor jelentést küöldtem, meghalt a WAZE.
Lehet, hogy az is kezd csak az újabb droidokkal kompatoibilis lennni.
A WAZE itthoni FB oldalán föltettem ezt kérdésként, de az ottaniak nem tudták rá a választ, de simán lehet, hogy ha marad a 4.3-as runtime, a WAZE frissítéseket is el kell felejteni.18 éve itt
-
-
Pavlo
aktív tag
válasz Mercel #36341 üzenetére
Szia Mercel!
Nem is olyan rég, újra kellett tennem a teljes rendszert, mert a "Rendszer" aktuális processzorhasználata folyamatosan 40% vagy magasabb értéken pörgött. Mint utólag kiderült, ez a brutális beavatkozás nem lett volna szükséges, csak a BlackBerry Link alkalmazásban kellett volna letiltani a vezeték nélküli kapcsolatokat... De nem bántam meg, mert így újra belakva a rendszert érzetre gyorsabbá is vált az. Vagy csak szimpla Placebo? Végül is mindegy.
Állandó 4G adatkapcsolaton van. Úgy tapasztltam, hogy a 2G-n sem bírja már ennél tovább akkor meg miért ne használjuk ki a fejlettebb technológiát ha az rendelkezésre áll? Az átlagosnál többet megy a BBM chat meg a hanghívás is, így amúgy is indokolt a gyorsabb hálózat. A 3G az az igazi energiavámpír.
Végülis a titka az egésznek az, hogy nem sokat nyomkodom feleslegesen, csak ha értesítést vagy hívásokat kapok, bár ezekből van elég. Sikerült szereznem egy eredeti NFC-s bőrtokot is, így használaton kívül abba helyezem vissza, a dobozára is az "...automatic power-saving technology" van írva. Lehet, hogy nem csak marketing szöveg?
Üdv:
Péter -
simzso
csendes tag
válasz Mercel #36323 üzenetére
Helló, én a bupgrade-ről rendeltem, mikor meguntam, hogy a gyári lemerült délután 1-2 között. Alapban jóval tovább ment újonnan, egyértelműen egy nap biztonsággal, de kb fél év alatt azért veszített az erejéből. Nem mértem, érzésre. Késő délutánig, kora estig ok, de buliba már nem mernék töltés nélkül. Volt, hogy estére már nem értem haza bekapcsolva. Amúgy én azt látom hogy random merül a telefon, néha nagyon, néha szinte alig. Képernyő miatt elsősorban, mindegy h BlackBerry vagy android alkalmazás, és a titokzatos rendszer, amit nem tudok, hogy mit takar. Mert pl. a waze valóban nem sokat eszik, de a bekapcsolt képernyő halál. Szóval szerintem nem biztos hogy megéri a 10e Ft-os különbözetet a gyári vagy annak mondottal szemben.
Ébresztőórám: Z10 - stl100-2 10.3.3.2137
-
Coc@s
őstag
válasz Mercel #36324 üzenetére
Hidd el látatlanba (nekem - is - volt Z30), az ég és föld a Z10-hez képest.
Jobb is, min. a dupláját bírja időben, igaz nagyobb is. A kijelzője kinek-kinek tetszik vagy sem, de nekem az is tökéletes volt.
Persze a Passport azért.....!
Igaz, a PP nem bírja addig, mint a Z30, de a napot röhögve.18 éve itt
-
ddsteel
aktív tag
válasz Mercel #36306 üzenetére
Válts Z30-ra most adtam el az enyémet egyébként, 3 óra alatt lecsaptak rá, mint gyöngytyúk a meleg takonyra. Imádtam a kijelzőt és az akkuidőt, de túl nagy volt. Akkuidőben verhetetlen volt, nálam (igaz, 3G nélkül) 3 nap megvolt. Én a Z10-zel is elvagyok 1,5 napig. Ha nem zavart volna a mérete, maradt volna, de mondjuk a Z10 formára is jobban bejön, szögletesebb, nem olyan "szappantartószerű" mint a 30-as.
-
margithid
veterán
válasz Mercel #36302 üzenetére
Nem, amúgy se jósolok nagy jövőt az androidos BB-knek...
Ha android akkor stock droid, vagy max valami CM, de nincs kedvem mókolni, megvárom szerintem az őszt milyen nexusok jönnek és majd jövőre ha lemegy az áruk benevezek egyikre.
Félek nem lesz már runtime frissítés se, ha android 6 meglenne, akkor ellennék még egy darabig talán. -
margithid
veterán
válasz Mercel #35787 üzenetére
Azért arra kiváncsi leszek, hogy a jövőben miből lesz bevételük. Saját alkalmazásokkal megjelennek androidon és iOS-en, plusz ha jól tudom az autóiparban is fejlesztenek, próbálkoznak ezt-azt.
Ezen kivül még mi marad/lesz?
OS10 ugye kuka, alkalmazásbolt szintén, mobilgyártásnak szerintem már jövőre búcsút mondhatunk. -
quailstorm
nagyúr
válasz Mercel #35787 üzenetére
Nokia N9 se bukott volna akkorát ha nem úgy marketingezték volna hogy amúgy kuka a project de ha már ennyit beleöltünk kiadjuk.
Valahogy nekem nem tetszik a kukadroid rémuralma reális alternatívák nélkül. 2 szereplős a piac a WP meg elgügyög a sarokban a Symbi meg a BB OS mellett. -
Coc@s
őstag
válasz Mercel #35757 üzenetére
Hát az a droidos is látszik, hogy egyszerűen lehetetlen minden hardverhez optimalizálni rendesen.
Most ez a BB10-el is így lenne. Még nagyobb erőforrás kellene hozzá a BB részéről.
Ha meg licencelnék, akkor annyi is lenne a rendszernek szerintem.
Persze jól hangzik, hogy veszek egy telefont és olyan OS-t töltök rá, amilyet én akarok.
De ez így túl szép lenne.18 éve itt
-
Praetorianus
aktív tag
válasz Mercel #35698 üzenetére
Nem tervezek régi modellt venni. Szedret is mindig 2 évre vettem, almát is úgy fogok. Holnap bemutatják az új "kicsi" iPhone-t, ha az jó cucc lesz, akkor a mérete miatt az lesz a kiszemelt. Ha valamit elcsesznek rajta, akkor marad az aktuális évi modell, a 6S. Bár legalább 10 érvet fel tudok ellene sorakoztatni... Mondjuk elvitathatatlan előnyei is lesznek, de a BB akkor is a szívem csücske. De itt sajnos már vége a világnak :/
-
zolee0307
őstag
válasz Mercel #35566 üzenetére
Nem tudom mi lehetett a gond, de most már jó lett. Mondjuk változást nem vettem észre. Annyi, hogy mostanában vannak rejtélyes újraindulások, lehet ez megoldja ezt.
margithid:
Kár, hogy a BB OS-ak is ennyi, pedig egy nagyon jól, könnyen kezelhető a rendszer, jó megoldásai vannak. Mostanában nyomogattam iPhonet, meg androidos telókat, de egyszerűen nem álltak kézre, nehezen ment a kezelésük.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz Mercel #35536 üzenetére
Amúgy a Passport -ra nem gondoltál? Gondolom a méret és a forma az, ami zavarhat...mert az gyors, nem elavult a hardver, az üzemideje meg kifejezetten kellemes....
Az ára pedig a fele az alma árának...
és a fele árért : a Passporton van FM rádió, USB-OTG, bővíthető SD kártyával , jobb a képernyő felbontása mint az iPhone 6 -é, ( persze a iPhone 7 már valószínűleg azért durván jó lesz ilyen szempontból is) és sokkal jobban lehet rajta gépelni mint az iPhone -on, sőt diktálni is jobb, meg az üzemideje is.[ Szerkesztve ]
"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
lovace
aktív tag
válasz Mercel #35547 üzenetére
BBW-ből ingyenes, népszerű alkalmazásokról jönnek az értesítések. Ez nem is lenne baj, ha mondjuk én használnám csak aki használja, őt legkevésbé sem érdeklik az applikációk, az értesítések viszont zavarják.
Ki kellene jelentkeznem BBW-ből? kb. 2 alkalmazást használ rendszeresen, azokat tudná azután is, ha kijelentkezik? -
-
Mercel
senior tag
válasz Mercel #35390 üzenetére
Szia!
Beszéltem Anyukámmal és az Ő stl1-ese jellemzően HSDPA hálozaton lóg a Telenornál.
(továbbra is fenntartom, hogy a telenor hálózata ultragâz - úgyhogy akkor kezdj el gyanakodni készülék problémára ha mások ugyanott a telenor hálózatán hsdpa-val nyomulnak míg te edge-el kínlódsz.
A Z10-nek egyébként elég jó a hálózati érzékenysége verziók függetlenül.)Ellenben eszembe jutott valami. Amikor új volt a Z10-em én is belefutottam a vodanal hálózati problémába ott is hülyék voltak hozzá - de zokszó nélkül cserélték a sim kártyát. Utána megszüntek a problémák.
Marcel
-
Tripsanszki
újonc
-
Tripsanszki
újonc
válasz Mercel #35378 üzenetére
Szia!
Nem kötekedés képpen, de ha a telenor gyenge lefedettsége miatt van csak EDGE jobb esetben H, akkor a tőlem félméterre lévő kollégá(i)m hogyan böngészhetnek 4g-n?
Még egy kérdés a HSDPA gyorsabb adatátviteli sebességre képes mint a 3g?Azzal pedig egyet értek, hogy nem hozzá értő emberek ülnek azokban a székekben.
-
Pacee87
aktív tag
válasz Mercel #35324 üzenetére
Nyilván itt jönnek elő az egyéni preferenciák, mert az amit leírsz szöges ellentétben áll a tapasztalataimmal és szerintem jó az irány! Aki ott tart, hogy szar a csempe, annak valóban nem való!
Nem szeretnék vitázni meg szétoffolni a topikot, de azokkal amiket leírsz félrevezeted azokat akik, valóban gondolkodnak azon leváltják a BB-t és keresik azt, hogy mire. Félre ne érts, a tiéd is egy vélemény, csak túl sok konkrétumot nem tartalmaz!
A beállítások menün nem tudom mit lehetne még változtatni, szépen csoportba vannak szedve, ráadásul ugyan olyan mint asztali W10 alatt!Egy dologban viszont biztosan egyetértünk: a legjobb az lett volna, ha megy tovább az OS10 vonal és jött volna valami nagyobb lélegzetvételű update rendszer és hardver téren is! OS10.5 esetleg OS11?
Aki meg keresi a BB utódot továbbra is javaslom, hogy szerezzen személyes tapasztalatot Windows fronton!
-
Pacee87
aktív tag
válasz Mercel #35320 üzenetére
W10M-et próbáltad? Nekem nem okozott problémát átállni BB-ről, ellenben amikor WP8-ról váltottam Droidra... Na ott éreztem átgondolatlanságokat. Egyébként az alapvető funkciók hiányával véletlenül sem az iphonera próbáltál célozni, mert arra valóban megállja a helyét...
-
ElFeo
tag
-
ddsteel
aktív tag
válasz Mercel #35312 üzenetére
Ugyanez van nálam is. Kíváncsi vagyok, a világban hányan vagyunk így. Korábban párhavonta cseréltem a droidot, iPhone-t (bár MAC-en dolgozom) elvből nem veszek, a z10-et viszont annyira megszerettem, hogy több mint egy éve használom és eszemben sincs lecserélni. Csak 2G-zek, néha wifivel, szóval az akkuidő sem borít ki. A z10 méretben, tudásban, kinézetben nálam verhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest