Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz etnies #235 üzenetére

SE1, 6S, 7 és 8 amiről be tudok számolni környezetemből, beadták cserére adott esetben 10 db Mátyás királyos papírlapba került és használják tovább a készüléket. Nem a reklám helye.
    Amúgy jól értem számodra probléma 2020-ban, hogy beépített az akku és nem tudod otthon könnyen cserélgetni, ahogy régen Nokiákkal tettük? Mert ez már 2010-ben se volt szokás akkori flagshipnél.

törölt tag

válasz lugosi #231 üzenetére

Vagy amikor az Ethernet portot hagyták el laptopból azzal wifizzél. Múltkor valaki azért háborgott nekem, hogy az egy milliós Macbook Proban miért nem lehet otthon SSD-t cserélni? Hiába magyaráztam neki nem 2020-ban találták ki a leforrasztott dolgokat, technikai szempontja is van és még csak nem is az Apple csinálja egyedül, utána is nézhettek volna vásárláskor mit vesznek. Változnak a dolgok mindig.

törölt tag

válasz etnies #227 üzenetére

Úgy, hogy amikor a szerviz kicseréli, a régit elküldik normális gyűjtőhelyre, újrahasznosításra.

https://www.apple.com/newsroom/2019/04/apple-expands-global-recycling-programs/

Egyébként a vízállóság nem garantált vadiúj iPhone-nál sem
    https://support.apple.com/en-us/HT207043
    az IP rating csak annyit jelent kibír valamennyit jó eséllyel és a tájékoztatóban az is szerepel idővel természetes módon veszíthet a készülék ebből a képességből.

törölt tag

válasz Szabi® #221 üzenetére

Nézz utána minden gyártó világszerte évente hány millió kütyüt árul. Szerinted fenntartható mellékelni mindig mindent mindenhez? Főleg amikor sokan évente, két évente cserélik másik modellre?! Egyébként egy játékkonzol alapvető működtetéséhez szükséges valami monitor, tv is, na az sincs a dobozban.

Hónapok óta írják a tech oldalak az őszi iPhone és Apple cuccok nem tartalmazzák. Ha nincs otthon meglévő és külön nem akarsz venni, hát szavazz a pénztárcáddal, ne vedd meg az új iPhone-t, ha ez ekkora ügy számodra. A többi gyártó még úgysem azonnal követi le. Ha sokan tesznek így, visszacsinálják. Ha nem, akkor erre megy a világ.

Noukoum: jogodban áll egyénileg leszarni a környezetvédelmet, viszont a társadalom szempontjából valódi téma az e-hulladék, nem muszáj megérteni :U

Nekem hiába sírtok a változásokról: nincs hatásom a gyártókra. :N

törölt tag

válasz Noukoum #216 üzenetére

Szánalmas az a hozzáállás, hogy szánalmas hozzáállásozol amiért a saját szempontodon kívül más indokon elgondolkozni sem vagy hajlandó. Szerinted az fenntartható, hogy tucatnyi gyártó minden kütyüjéhez milliárdos tételben alapból mellékeljenek örökké mindent, mert egyes usereknek egyénileg úgy kényelmes? :C Majd megszokják az emberek, én annak is örülök amikor nincs nyomtatott száz oldal user manual egy termék dobozában, hanem olvassuk el digitálisan.

törölt tag

válasz Noukoum #213 üzenetére

Mit számít az elv szempontjából mikori példa? :U

Alexios: akkor még csak sima járt hozzá, viszont az volt az egyik fő új PS3 feature már tud HD-t, csak az a kábel nincs a dobozban, az emberek nem azért vettek új generációt, hogy a PS2 képminőséget nézzék tovább

Amilyen mennyiségben árulnak kütyüket az Apple, Samsung és a kínai gyártók, ott már tényező a gazdasági és környezetvédelmi szempont. Emberek szempontjából pedig az egyéni érdeket néha helyes, ha felül írja a társadalmi. Lehet mindenkinek kényelmes volt, hogy a Tesco ingyen adta a szatyrokat a vásárolt cuccokhoz, én örülök nincs már ez a pazarlás. Vigyél sajátot, többször használhatót, ha éppen nincs nálad amikor bemész még mindig vásárolhatsz külön.

törölt tag

válasz Alexios #211 üzenetére

PS3-hoz meg nem, emlékeim szerint. Vagy adott monitorhoz HDMI, nyomtatóhoz USB hogy használni tudjam. Ezek nem kitalált példák, volt már olyan és lesz is, veszel egy kütyüt és még külön kell venni hozzá valamit.

törölt tag

válasz Szabi® #207 üzenetére

Hatalmas poén! Ja nem. Nem baj, nem muszáj elgondolkozni a témán, elég egy poénnal elütni, ha neked úgy jó. Mondom, a jack dugóval is így poénkodtak először, aztán egy év múlva követték az irányt a többiek is.

Metal213: nem tudom az Apple-nél mi a terv USB-C kapcsán, szerintem lehetséges Lightning után port nélküli iPhone lesz és azt mondják töltsük wireless padon és a kényelem lesz a feature. Egyébként számomra Lightning jobb, amikor micro USB mobilom volt, folyton féltem beletörik a pöcök aztán annyi a telefonnak, Lightning esetében max. évente egyszer kipiszkálom lyukból a zsebszöszt és kész.

Ha szoktál nézni Apple bemutatókat és környezetvédelmi cikkeket olvasni, gyakran elmondják mennyi mindent újrahasznosítanak szóval objektívan is jól áll az Apple környezetvédelem terén. Már azzal, hogy egy iPhone-t akár öt évig is használhatsz, van támogatás rá, jövőálló processzor, saját rendszer optimalizálás, szóval amíg én használtam egy SE1-et 4 évig, a szomszédomnak volt ennyi idő alatt volt négy különböző mobilja Huawei, Xiaomi, Samsung mert az Android gyártók palettája jobban pörög.

törölt tag

válasz Juhaszatti #203 üzenetére

"az a töltő ami eddig egybe volt csomagolva a telefonnal, most külön lesz szállítva is, csomagolva is, ami a legkevésbé sem környezetbarát."

A volumen nem mindegy! Eladnak évi 100 millió iPhone-t és mindhez csomagoljanak töltőt, kábelt, fülest, lightning-jack alakítót vagy ha az új készüléket vásárlók akár csak harmada azt mondja van már itthon megfelelő kábel vagy ha nincs vesz külön és van már fülese vagy egyébként is már wireless Airpods használva, akkor az mind környezetbarát összességében.

Szabi: :DD niof és én konkrét technikai és környezeti szempontokkal és számokkal indokoltuk a dolgot, te vagy aki szar az Apple érzelmi irányból közelítesz, mert neked JÁR minden a jack dugótól a kábelekig minden a készülékhez, akkor is ha belefullad a világ az e-hulladékba. :C

törölt tag

válasz Szabi® #200 üzenetére

Hát az nézőpont kérdése. Én úgy látom az Apple tervezi a legjobb mobil chipet (gyorsaság, takarékosság) már számítógépeiknél is bejelentették dobják az Intelt, ők raktak gyors NVMe-t amíg egyesek még eMCC-vel szarakodtak, az iPad is a tablet szinonimája szinte vagy témánál maradva okosóra kategóriában is nagyon jól szerepelnek a piacon.

Meg vannak a hülyeségeik pl. Macbook USB-C, iPhone Lightning, de dolgoznak valamin mindig és diktálnak trendeket, ők is vesznek át mástól pl. hiába a Nokia Lumiámon előbb használtam Live Photo funkciót, az Apple implementálása terjesztette el jobban a funkciót.

Ha szerinted szar amikor trendet diktál az Apple, miért követik más gyártók is? Meg kellett volna tartani a Flash-t? Meg kellene tartani a jack dugót örökre? Ne legyen jobb és kevesebbet foglaló HEIC mert a JPG-t szoktuk meg? Legyen mindenféle port és kábel, ha wireless és felhő irányba megy a technológia? Ugyanilyen hiszti volt régen is, hogy nem lehet memóriakártyát rakni iPhone-ba úristen! Nem lehet akkut cserélni, mert beépített! Nem lehet itthon barkácsolni, mert egybeforrasztott! Minden változáskor van valamilyen hiszti, a világ megy tovább. Valószínűleg igen, egyéni szinten lehet kényelmetlen nincs a töltő a dobozban ha éppen nincs otthon előzőleg vásárolt, társadalmi szinten hasznos: évi másfél milliárd telefont, tabletet minden szart vesz a világ, akkor jelentősen csökken az e-waste, ha a gyártók ráállnak erre.

törölt tag

válasz etnies #197 üzenetére

Én hamar túltettem magam rajta. Az átalakítót se adják már a dobozban, vegye meg külön akinek kell. A port nélküli cuccok felé halad a technológia, majd csak wireless töltőpaddal lehet és használj wireless fülhallgatót.

Szabi: fel kéne fogni nem kizárólag Apple téma, hanem iparági, a többi is követni fogja a példát ahogy a jack dugó elhagyásával tették, plusz majd a port és kábel nélküliség lehet az irány a jövőben
    Nem is újdonság az Apple húz meg először ilyen lépéseket, amikor elhagyták a floppy-t, CD meghajtót, szemétdombra tették a Flash-t és egyebek.

törölt tag

válasz Noukoum #194 üzenetére

Haterek mindig eltévesztik: nem Apple fun, hanem Apple fan ;)

+ nem fan kérdés ez, hanem iparági, ne lepődj meg, ha a többi gyártó is követni fogja az Apple-t

törölt tag

válasz Szabi® #170 üzenetére

A töltő hiszti le fog csengeni, amikor a Samsung is követi a példát. Ugyanúgy amikor az Apple behozta a notchot és elhagyták jacket. Egy évig poénkodtak rájuk a többiek, hogy néz már ki, aztán a többi gyártó is kihozta a notch kijelzős vagy jack nélküli készülékét.

Bizonyára a környezetvédelem mellett természetesen spórol a cég és nem is lesz olcsóbb annyival, ettől igaz sok háztartásban hegyekben állnak már a kábelek, sok bontatlan Earpods is kallódik és a fogyasztói társadalom feleslegesen termeli a szemetet.

Új autó szalonból mennyi benzin van benne? Annyi el tudj gurulni az első benzinkútig. Volt amikor monitor, játékkonzol dobozán írták HDMI kábelt nem tartalmaz. Nyomtatót is vettem régen úgy USB kábelt külön kellett hozzá. Távirányítós játékautó dobozán, hogy elemet nem tartalmaz a csomag.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés