Bemutatkozott az Apple Watch 6 és SE

Szokásos mértékű előrelépés figyelhető meg a prémium szegmensben, a sokáig életben tartott Series 3 pedig egy új, elérhető árú alternatíva által kerül leváltásra.

Szokásos időben, nálunk este 7-kor, Cupertinóban délelőtt 10-kor indult az Apple jól ismert szeptemberi rendezvénye, ami ezúttal – természetesen a járványhelyzet miatt – kizárólag online követhető. Tim Cook a stream első néhány percében tisztázta, hogy most csak iPad és Watch-vonalon érdemes újdonságokat várni, tehát ahogy az várható volt, iPhone 12-család leghamarabb néhány hét múlva várható.

A Product RED a Series 6 új színe
A Product RED a Series 6 új színe [+]

Az első bemutatott termék az Apple Watch Series 6 volt. Az újdonság aranyszínű rozsdamentes acél (40 vagy 44 mm) tokkal, továbbá ezüst vagy kék színű alumíniumtokkal, illetve Product Red színekben válik elérhetővé, új infravörös szenzorának segítségével véroxigén-szintet is mér. A véroxigénszint-mérés 15 másodpercet vesz igénybe, éjjel, alvás közben automatikusan ellenőrzi majd ezt is az óra - az egészségügyi funkciók eddig is hangsúlyosak voltak az Apple óráinál, és most még tovább bővül a diagnosztika.


[+]

A hardver 20%-kal erősebb lett az előző generációénál, a kijelző pedig napfény alatt akár 2,5-szer fényesebb a gyártó szerint, ami persze erős állítás, tekintve, hogy az elődökre is akár 1000 nites fehér fényerőt említett az Apple. Az always-on kijelzőn mostantól azt is láthatjuk, milyen magasan vagyunk épp a tengerszint fölött, és persze érkezett egy csomó új watch face, vagyis számlap is.


[+]

Az új szoftverbe érkeznek az új edzésprogramok is, a Fitness+ az órán és a mobilokon is fejlesztett felülettel, videóról utánozható gyakorlatokkal (jóga, biciklizés, futás, tánc, stb.). Az új Fitness+ rendszer előfizetéshez kötött, Amerikában 10 dollár lesz havonta, vagy 80 dollár évente, nálunk egyelőre nem lesz elérhető.


[+]

Solo loop néven jön a hagyományos csat nélküli, szíj, amiből szilikon és fonott szövet változat is lesz, illetve egy tépőzáras jellegű, leather link bőrváltozat is felkerül a listára. A Family Setup a gyártó új funkciója, ami olyan, fiatal vagy idős Apple Watch tulajdonosoknak ad kommunikációs lehetőséget, akinek iPhone-juk viszont nincs. A szülők természetesen beállíthatják, kit hívhatnak fel a gyerekek az eSIM-es Watch-csal, és persze automatikus helyzetmegosztást is kérhetnek a mobiljukra. Természetesen az Apple Watch ezúttal is lesz normál GPS-es, és eSIM-es Cellular változatban is.


[+]

Az Apple Watch SE lett a gyártó elérhető árú alternatívája, minden bizonnyal ezzel váltják majd az egyébként mai napig piacon levő Series 3-at. Az SE-be a tavalyi Watch 5-ből megismert Apple S5 került kétmagos processzorral, tokmérete 40 vagy 44 milliméteres lett, és persze nem maradt el belőle a gyorsulásmérő, a giroszkóp és a magasságmérő sem. Az Apple 2030-ra teljes karbonsemlegességet ígért termékgyártása kapcsán, és ezt persze nem csak a Watch SE 100%-ban újrahasznosított alumíniumháza kapcsán említették, hanem a töltőadapter kihagyásával kapcsolatban is. Megvannak az árak is: 159 990 forintról indul az Apple Watch 6, a Watch SE pedig 109 990 forintról indul. Egyelőre marad a Series 3 is, amiért 77 990 forintot kérnek, és emlékeztetőül: 38 vagy 42 milliméteres tokokkal érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés