- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibere11
tag
Most olvastam hogy megkaphatja a 2012 nexus7 is
Lehet visszatér az élet a régi tabletbe -
Atmo
senior tag
Nexus 4-re nincs dev prew?
-
törölt tag
Kicsit rosszul esik, hogy az előzmények alapján nem feltételezed rólam, hogy tisztában vagyok az SDK, vagy az API fogalmával és ezért szükségét érzed annak, hogy elmagyarázd. De lapozzunk!
Szóval, sírok egy kicsit a Google -nek és/vagy a CM -nek, ők erre belerakják és az működni fog az összes droidon, SOC -tól függetlenül. Ahha. És én élek tündibündi álomvilágban? Biztos én lennék az első dual SIM -es, aki OS szintű támogatásért sírdogál. De, tegyük fel, hogy pont az én kérésemet húzza ki a tündér a kalapból és a Google/CM megoldja nekem! Ettől automatikusan készít hozzá dokumentációt és a nyilvános SDK -ba is beteszi, hogy a Play -ről telepített alkalmazások is értsék, hogy mi az a dual SIM? Mert ha nem, akkor nem lennék vele sokkal előrébb. Most sem az a probléma, hogy a gyári alkalmazások ne tudnák kezelni, hanem az, hogy azokon kívül, szinte semmi.
Értem én, hogy szabadon módosítható. Sőt, akár írhatnék magamnak egy saját OS -t is. Sőt, mindjárt egy telót is gyárthatnék hozzá. Akkor tényleg minden olyan lenne, amilyennek én szeretném. Csakhogy ez nem erről szól. Hanem arról, hogy ha JB -n, teljes körűen használható volt a mikroSD, akkor egy újabb verzióban se legyen úgy korlátozva, hogy azt a felhasználói (vagy haladó) menüből ne lehessen engedélyezni. Márpedig ez történt és ezt nem a gyártók találták ki. Lássuk be, hogy azért vesz vki bővíthető telót, hogy használja a plusz tárhelyet! Ha nem tudja, vszínűleg akkor sem fog saját OS -t írni, csak nem lesz elégedett. Az pedig hosszú távon vissza fog ütni.
Egyébként a CIFS csatolásaim is errorba futnak KK -en. JB -n még működtek. Nem tudod véletlenül, hogy ez milyen változtatás miatt nem működik és azt ki követte el? -
vicze
félisten
válasz
#79335424 #176 üzenetére
Én meg azon mosolyogtam egy jót, hogy azt hiszed, hogy a Zopo valami más lenne, amit írtam az kivétel nélkül minden gyártóra vonatkozik.
"MTK SOC lehetővé teszi"
Nem, nem a SoC teszi lehetővé, hanem az az API, amit +ban hozzárak az Androidhoz a MediaTek a saját SDK-jával. Azaz minden amit kérsz minden API-t és módosítást bárki belerakhatja 0 egész pontosan még egyszer 0 akadálya van, és semmi nem kell hozzá a Google-től. Ott a CM lehet náluk sírni, hogy ezt rakják bele meg azt. Pontosan ugyan oda jut a requested mint a Google azonos oldalán... A OnePlus nagy szárnyalása is pont addig tartott a CM-mel, amíg rá nem jöttek, hogy ez a modell üzletileg nem működik és az SW fejlesztés nem csettintésre megy + ha a partnered még szembe is köpdös néha, mert épp neki az az érdeke akkor elég nehéz helyzetbe kerülhetsz.Zopo mint gyártó kb. a kisujját sem mozdítottam, hogy módosítsa SW szinten. Fogta a MTK SDK-ját leforgatta és jó napot... Amit te látsz az mind a Mediatek műve. Pontosan ezt csinálja a kis kínai gyártók nagy része, HW Lego, gyors OS fordítás SDK-vel és már mehet is az emberekhez. (Csak pár tucat lépés egy valódi nagy gyártóhoz képest, de az úgy is felesleges.)
Meizu-nak 0 köze van a Google-höz ők maguk hivatalosan nem fogalmaznak továbbra se Kínán kívül, unku CTS, így marad a saját FlymeOS és NEM Android. Mert ugye hány kínai gyártónak is van Play CTS certezése?
(Akad, de egy kezemen meg tudom őket számolni.)
Nagyon sokszor leírtam hogy nem kell az Androidhoz a Google egy dekát se, az Android egy nyílt SW bárki még egyszer bárki, azt csinál vele amit akar. Végső soron mindenki szinte kizárólag forkolja.
Még rengeteg dolgot tudnék írni pl. hogy a Nexuson lévő Android már csak egy része az AOSP-nek, mert a téma motort teljesen kihagyják belőle. (bár most valószínűleg az M-be berkül rejtetten, de GUI-t nem kapsz hozzá.) Vagy hogy minden kérésedet megírhatod és beküldheted Google-nek, hogy adják hozzá az AOSP kódhoz, stb. Amennyire látom a "korlátozás" dolog továbbra is a fejekben van, egy nyílt SW-t nem lehet korlátozni...
-
törölt tag
Ezt talán nem is annyira a gyártón múlik. Inkább a forgalmazón. Nem mindegy, hogy honnan, kitől szerzed be. A Zoponak van közvetlen EU shop -ja (zopomobile.eu). Német központ, spanyol raktár. Ez azt jelenti, hogy innen rendelve, hivatalosan az EU -ból érkezik, tehát nincs sarcolás. Két év EU gari. Futárral dolgoznak, raktáron levő termékre 48 órán belüli kézbesítést vállalnak (és valóban működik). Garinál jelzed nekik a problémát, válaszolnak, hogy vették a jelzést, küldheted a telót (Spanyolba) Na, annak a költsége a tied. Eddig az enyém kb. a harmadik garis a topikjában (leszakadt a mikrofonom). A gyakorlat azt mutatja, hogy egy hét alatt megfordul a kütyü. Kínai telóknál sokan ragaszkodnak az itthoni beszerzéshez a gari miatt. Lehet, hogy egy hazai webshop -pal szemben több jog érvényesíthető, de sztem a user inkább telót/javítást szeretne, nem jogot. Ha pedig ennek az a módja, hogy a hazai bolt kínába küldi vissza, akkor a user dughatja a jogtárba a SIM kártyáját, mert hamarabb ad neki igazat a bíróság, mint telót a kínai.
-
törölt tag
Ezen jót mosolyogtam magamban. Gondolhatod, hogy nem a patinás neve miatt vettem Zopo telót. Mit is kaptam? Az MTK SOC lehetővé teszi a slotok és hálózatmódok automatizált kapcsolását. A Google nem kockáztatott. Miután a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója (a háromból, egy nem Androidos) kínai és az ott készült telók túlnyomó része dual SIM verzió, végre, 5.1 -től méltóztatott dual SIM támogatást tenni az Androidba. Ez már KK -nél is elkésett lett volna. Automatizált hálózatmód váltás lehetőség pedig sztem most sincs. A telóm 4.4 -gyel jött ki, gyárilag nem rootolt. Ennek ellenére, minden alkalmazás korlátozás nélkül tudja használni a mikroSD -t, aminek a tiltása szintén Google korlátozás. Szóval, a merényleteket a Google követi el. A Zopo, mint gyártó, inkàbb rendbehozni próbálta. A gyártóknak az az érdekük, hogy eladjàk a telóikat. Persze, lehet korlátozgatni, tiltogatni, de hosszú távon ki fog derülni, hogy nem a farok csóvál. Az Apple is belátta, hogy nem ő mondja meg, hogy mekkora az "ideális" telefon. Egy ASUS talán meghátràl, ha a MS és a Google is úgy nyilatkozik, hogy nem örülne egy dualbootos eszköznek. De a kínaiakat ez nem èrdekli. Ha van rá piaci kereslet, akkor megcsinálják. Náluk már próbálkozott tiltással a Google és mi lett belőle? Most sietve próbálja visszacsinálni, mert fáj neki az a néhány millió eladott Iphone. A Meizu pedig jönni fog az Ubuntuval, akár tetszik a Google -nek, akár nem.
-
alevan
őstag
Attól függ, nálad miben merül kiaz okostelefon.
Nálam abban meról ki, hogy:
-internetet böngészem (ez kb 40% az üzemidőből)
-e-mailt olvasok 4 fiókban
-telefonálok, SMSezem
-9gag
-facebookozom
-.doc .xls és .pdf dokumentumokat nézek és módosítok és megosztok (email-ban vagy messengerben)
-fényképezek (ez a leggyorsabb backup az automata onedrive-val) és fényképeket osztok meg (email-ban vagy messengerben)
-twitterezem
-zenét vagy TED előadásokat hallgatok (WiFi esetén nézek)
-amikor sorba kell állni (pl. hivatalokban) és nincs türelmem olvasni, hülye ugrálós játékokkal játszomErre bőven elég az én WP-s telefonom, de egy átlagos Droid vagy egy iOS ezköz is. Az átlagfelhasználók ennél többet nem csinálnak és akármennyire nehéz a "power user"-eknek elfogadni, de ők tartják fenn az gyártókat, az ökoszisztémákat, a fejlesztőket.
-
alevan
őstag
2, azaz kettő hetet bírtam vele. Utáltam, hogy ha épp meguntam a launchert, akkor nem tudtam lecserelni. Utáltam az icon packet.....
Ez még mindig a felhasználók 1%-a.
Irodában van 1 BB, 2 WP, egy featurephone és 5 Droid. A négy droidos közzül ketten szinte csak telefonálásra és facebookra használják, egy kolléga butafont csinált belőle az üzemidő miatt és keten töltenek le rá alkalmazásokat és használják okostelefonnak. De ők sem olyan szintem, mint amiről te beszélsz.
Egyszerűen minimálisak ezek az igények. Akik erre vágynak, tessék leülni, fogni az AOSP-t és beleintegrálni.
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #167 üzenetére
Mert készüléket nem te gyártasz nem te adsz el, nem érted készül.
Készülékgyártók gyártják a saját igényeiknek megfelelően, és szolgáltatók árusítják saját igényeikhez szabva. Lehet élni a tündibündi álomvilágban, ahol a cégek érted vannak és téged szolgálnak ki, de az nem a valóság. Ott a Mameo ott az Ubuntu, ott a SailfishOS ezek mid olyan rendszerek amikre ti vágytok teljes szabadsággal. Pénzeli bárki is? Nem... Miért? Mert nincs kontrolljuk felette.És akkor itt jön a kérdés, miért nem azokat a rendszereket használjátok?
-
Benyuss
tag
válasz
Just_Reboot #166 üzenetére
Ez marhaság. Anno volt szerencsém egy iPhone 4-hez. 2, azaz kettő hetet bírtam vele. Utáltam, hogy ha épp meguntam a launchert, akkor nem tudtam lecserelni. Utáltam az icon packet. Borzasztóan hiányzott. Egy-két beállítás úgy elvan rejtve, hogy fel órát gugliztam, meg nyomkodtam a telefont mire megtaláltam. 2 hét után szerencsére feladta benne valami harcot . Nem tudtam telefonálni, csak kihangositva. Ha simán kézibeszelo módban volt, akkor se mikrofon, se a felső hangszóró nem működött. Akkoriban vettem meg az atrixot, vagy az LG 2x-et, már nem tudom; de a szerelem azóta is tart a rendszerrel. Az, hogy a szegények veszik... Volt 20-30 ezer forintos telefonom is (Vodafone smart 845),amin használhatatlan volt a rendszer. Miután kezembe vettem egy xperia Arcot nem akartam a másikat elővenni. Azóta tudom, és sokszor újra találkozom vele, hogy itt is megéri a felső kategóriát választani (persze ésszerű határokon belül). Ezek a telefonok viszont erősebbek és mégis olcsóbbak mint egy iPhone. Én inkább a hülyék burzsuj marhasaganak tartom. Presztízs mint a BMW, meg akkor is, ha csak egy 20 éves szakadt, szarod van. Vicc kategória véleményem szerint.
-
hallerlaller
addikt
válasz
Just_Reboot #166 üzenetére
itt hangzott el a kultikus mondat: [link]
-
törölt tag
Miért is? Nem kell minden lehetőséget megjeleníteni. Most is vannak olyan funkciók, amik alapértelmezetten nem láthatók. Egy korlátozást pedig meg lehet úgy is írni, hogy deaktiválható legyen. Az átlag user szàmára lehetne akár pont ugyanolyan az OS, mint most. Viszont akinek lenne rá igénye, az jobban ki tudná használni.
-
törölt tag
A stock Android nekem is hiányzik, de valamit, valamiért. A gyors akkucsere lehetősége és a mikroSD bővíthetőség jobban hiányozna. A k.cs.g szolgáltatók, hanghívós SIM -hez nem adnak normális netet. Úgyhogy a dual SIM is hiányozna.
Az ideális kijelzőméret felhasználó függő, erről fölösleges vitatkozni.
A Tasker -dolgot sem értem. Aki akarja, az telepítheti. De hiába is lenne beépített, mert önmagában kevés. Kellenek hozzá segédalkalmazások is. Többnyire azért, hogy kiiktassák a Google merényleteit. Sztem ez az alapvető hiba az Androidban. A lehetőségek határait a hardver képességeinek kéne meghatározni, nem az OS korlátozásainak. -
Benyuss
tag
Félreértettél.
A dozer évek óta létezik Greenify néven, csak messze többet tud. 1%wakelockon vagyok mióta létezik.Mocskostácsviz (
)
Ahogy itt említették, tényleg jó lenne egy advanced user switch. Ez tartalmazna minden földi jót. Bár a Google a led értesítést sem javította n4 óta.... Mindig felteszem a Csóri Stock romot, de egy hétnél tovább soha nem bírom. Cm, pzoley, mahdi.
Ha létezne ez a switch sokkal messzebb járna a rendszer. Így módosítom az előbb említetteket. -
aelod
veterán
A greenify (dozer vagy mi a szösz) évek óta bent van.
Miben?
Miért nem lehet taskert implementálni?
Saját szavaiddal válaszolom meg a kérdésed:
"Átlag user nem fogja használni, mert fingja sincs, hogy mi az és nem is érdekli."
Egy dolog van, amit nem szeretek a droidban, az pedig a gyártók sokasága.
Ez a stock droid hiábája. Pont ettől lesz színes a skála. Ha mindenki stock droidot tenne a telefonokra nem lenne adott gyártóra jellemző felület. (Már hallom a mocskostácsviz sirámokat a háttérben)
Ram problémák? Már az alsó-kozep kategória is egy GB - t kap.
Kit érdekelnek a 2-3 évvel ezelőtti gépek? Telefon, nem számítógép, bár azt is illik fejleszteni 2-3 évente.
Szerintem pont azokat akiknek 2-3 éves készülékeik vannak. Illik.. szoptatni is a mekiben
Az átlag user meg vegye a szaros almát. Az android sem itt járna, ha tudna az advanced userre építeni.
Veszi is. Nagy elégedettséggel. Az android tud az advanced userre építeni. Pont ez az előnye szerintem az almával szemben. Csűröd csavarod a rendszert ahogy neked tetszik. Az almában azért sokkal "zártabb" térben mozogsz.
-
Benyuss
tag
válasz
Just_Reboot #158 üzenetére
Nekem volt a kezemben, de nem értem át rendesen, pedig 190 magas vagyok, de ez által elég nagy a kezem is. A zsebembe nem raktam bele, de néha az 5-el is félek, hogy megtorik, pedig nem szűk nadrágot hordok.
-
Benyuss
tag
Sziasztok!
Most biztos megköveztek majd, de vállalom a felelősséget. Egy - két ember itt nagyon nincs tisztában a dolgokkal. Először is az 5.0.1 már régi verzió, 5.1.1-nél járunk, amely már rengeteg bugot javított. A Stock ott jár, ahol a főzött romok,'13-ban. App Ops? Most komolyan? Átlag user nem fogja használni, mert fingja sincs, hogy mi az és nem is érdekli. Akit érdekelt az eddig is használta? A greenify (dozer vagy mi a szösz) évek óta bent van. Az átlag user hív, nyomkodja a "fészbúkot" meg "meszendzsert" (igen tényleg hallottam már így) és megnezi az időjárást az emailekkel. Kész.. Miért nem lehet taskert implementálni? Minek az ujjlenyomat? Adatgyujtes Ftw... Egy dolog van, amit nem szeretek a droidban, az pedig a gyártók sokasága. Egy nexus 5 boldog tulajdonosa vagyok, és nagyon örülök, hogy vanilia, vagy gyártói piszkalas nélkül feltehetek egy igazi cm portot is. Barátnőm a napokban kapott 5.0.1et az s5-el, mire én már az 5.1.1.et is meguntam. A helyalapu wifi nem volt rossz ötlet, de szerintem azt még lehetne fejleszteni (bár ott a tasker). 2015 van és az animációk siralmasak. Ezek a gpu-k már nem ennyit tudnak, hol vannak a rendszer szintű animált átmenetek? A jelenlegiektől potyognak a könnyeim. Ram problémák? Már az alsó-kozep kategória is egy GB - t kap. Kit érdekelnek a 2-3 évvel ezelőtti gépek? Telefon, nem számítógép, bár azt is illik fejleszteni 2-3 évente. Ott a szerződés, az emberek után csak úgy dobálják a telefonokat. Remélem, hogy kiad valami emlitesre érdemes készüléket a G, mert a nexus 6 senkinek nem fér el a zsebében és az eladási statisztika is silány. 5 col tökéletes. Adjon 4gb ramot, 4k kijelzot, 12-16 megapixelt, friss rádiót, meg egy új bilit, mert a régiben már túl rég óta van a kezem. Az átlag user meg vegye a szaros almát. Az android sem itt járna, ha tudna az advanced userre építeni. -
TaylorPro
addikt
4 óra 14 perc shotnál járok jelenleg. Ennyi még soha nem volt Nexus 5-ön. Ez nagyon intenzív használat, folyamatosan wifin.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #151 üzenetére
Activity alatt én soha nem azt értem, hanem vannak ilyen sajátos elnevezéseim.
Mindenesetre ha azt mondod a Skypeban benne van, meg kell, h találjad. Mint fentebb írtam pont 19-nél került bele a saf a rendszerbe, ezért sok dolog más lett. :/
Szerk.: sms appnak be tudod rakni?
-
törölt tag
Az activity -hez nem kell kibontani az apk -t. Secure Settings -ben, a launch activity -nél kiválasztasz egy alkalmazást és listázza a lehetséges activity -ket. Sőt, ilyet egy normális launcher (pl. Apex) is tud. Csakhogy az activity a megjelenő felület. Ehhez semmi köze. Híváskor a tárcsázó nem activity -t hív meg, hanem implicit (csak a feladat típusát tartalmazó) intentet küld a rendszernek. Ez többféle lehet. DIAL, CALL, PRIVILEGED_CALL, vagy egyszerű VIEW (definiált adattípussal). Amelyik alkalmazások tartalmazzák a küldött intenthez tartozó filtert (vagyis a RENDSZER SZERINT alkalmasak a feladat végrehajtására), azokat dobja a rendszer az alkalmazásválasztóban. DE! Ha a rendszer dobna egy "Jokert" is, egy intent űrlap formájában, akkor abban explicit -té lehetne alakítani az intentet. Vagyis, konkrétan definiálni a meghívandó alkalmazást. A másik lehetőség az lenne, ha egy 3rd. party tárcsázó fejlesztője ezt az "űrlapot" beépítené a saját alkalmazásába (vagy a Tasker plugin kódját). Így a tárcsázó nem a rendszerre bízná a választást, hanem direktben hívná meg az intent -ben megadott alkalmazást (vagy Tasker profilt). A harmadik lehetőség az, amit a másik topikban írtam Neked. Ha én kreálok egy tárcsázót, aminek a hívás gombja közvetlenül a Robotot hívná meg. A negyedik lehetőség már elég "vad", de szerencsére Tamás ebben is partner volt. Beépített egy "hívás megszakítása" opciót. Ez olyan korai stádiumban avatkozik közbe, hogy gyakorlatilag fel sem épül a hívás. De a Robot ekkor már "látja" a hívott számot, így fel is tudja használni. Eredetileg hangutasítások azonosításához kértem ezt a funkciót. Pl. Ez is így készült. De jobb lenne, ha nem kéne ilyen trükköket alkalmazni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #149 üzenetére
Akkor kérdezd meg Tamást, ha kibontjátok apktoollal, ő biztosan megtalálja az intent activityjét. És utána gyerekjáték lesz beleimportálni a robotba.
Egyébként pont az API 19-től zavart be a google. Berakta a SAF-t is. Sms appnak be tudod rakni a robotot?
Egyébként a mainfest fájlban fel kell tüntetni a jogot!
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy különösebb jogosultság kéne hozzá, de majd holnap pontosítok. Ha mégis, akkor az a változtatás mèg nagyobb szarvashiba lenne. Talán még root sem kell a művelethez. A névjegyzékből nem csak GSM hívás indítható. Pehet még pl. beépített, vagy külsős SIP kliens, Viber out, Skype out, stb. Holnap leellenőrzöm, de úgy emlékszem, hogy ha a Skype telepítve van, akkor azt felajánlja az alkalmazásválasztó. A Skype pedig tuti nem rendszeralkalmazás, nincs több jogosultsága, mint pl. a Robotnak, root nélkül. A Robot meg csak annyit csinál, hogy filterezett intenttel meghívja a beállított hívóalkalmazást. Sztem ennek működnie kéne root nélkül is.
Az "Apple ügy" még ettől is egyszerűbb. Kaptam már ilyen térkèplinket Vcard -ként is. Símán importáltam. Ez e szerkesztgetéses mizéria is csak nekem kényszer. A Google -nek nem kéne szerkesztenie. Ha a Vcard körítés nélkül, a netto linkre bökök, akkor felajánlja a böngészőt és míly érdekes, a maps felületen nyitja meg. Miért? Azért, mert a böngésző intent filterében az van, hogy reagáljon minden http, https kezdetű linkre. A térkép alkalmazás filterében viszont csak a "https://maps.google" van. Ezért nem jelenik meg az almás linkre. Tehát, a Google -nek csak hozzá kéne csapnia az almás linket a filterhez. 1 sor lenne.
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #141 üzenetére
Az alap cél ha az alkalmazások linkekkel kommunikáljanak egymással lehető legintegráltabban, és a választó fel se jöjjön, ezért is lettek most a App Linkek kibővítve, talán lesz majd ami neked is használható belőle. Te viszont még ugye extraként root-ból indulsz ki, ami alapból nincs. Nem a művelet lépései "geek" hanem a tudás mögötte mert ahhoz kell a fejlesztői tudás. Google oldaláról felesleges ebbe energiát fektetni. Mint írtam régebben rengeteg 1000x fontosabb dolog is van mint pl. végre valahára elérhető jogosultság kezelés, vagy a MIDI support, amiért 6éve sírnak.
Illetve a security implikációi se feltétlen tiszták számomra 100%-osan a dolognak, és onnantól nem feltétlen pár sor lekódolásról van szó."A GDrive API viszont nem ilyen egyszerű."
FTP-t implementálni kell mivel nincs API rá, SFTP-t meg aztán külön vicces implementálni, egy Drive integráció úgy 2sor egész konkrétan, ahogy a többi felhős API is, a fejlesztő szinte nem csinál semmit.Apple mapsos dolog meg lehet hogy pár egyszerű linknél működik de komplexebb dolgoknál már nem feltétlen 1-1 a fordítás, mint egy útvonal vagy egy egyedei POI, itt már jóval komplexebb feldolgozás kéne szóval ez nem két sor a valóságban.
-
atike
nagyúr
Várom.
Sokáig fogom várni tudom.
-
<Adamsky>
nagyúr
Én egy kicsit tartok ettől. Tegyük fel, hogy a gyártók az eMMC-ről átszoknak a UFS2.0-ra. Szerinted mi fog történni akkor, ha egy ilyen mellé bedob a user egy microSD (lehet akár class10-es is). Vissza fogja fogni. Akár még lag-ok előjöhetnek az eddig "smooth" rendszer-ben. Persze ez még közel sem biztos, csak ötletelek ...
-
azbest
félisten
válasz
#79335424 #143 üzenetére
Ha jól értem olyan jogosultságokat igénylő feladatokról van szó, amire csak rendszer alkalmazásoknak lehet joga. (Vagy rootolt készüléken betett appnak). Vannak dolgok, amik a felhasználó biztonsága miatt korlátoznak. A telefon gyártójának van lehetősége ilyen alkalmazásokat betenni. Ha rootolod, akkor valsz neked is van lehetőséged.
-
aelod
veterán
Adoptable storage devices
Users can now add an SD card, which will then be adopted by the system to behave like internal storage. The memory card will be formatted and encrypted and will be seen like internal memory. You can then install apps and other private data easily onto the memory card
Ezt már rég tudnia kellett volna...
-
törölt tag
Az aránytalanul nagy meló ahhoz képest, hogy az eredmény csak az adott típusú készülèken lenne használható. A Google -nek viszont gyakorlatilag nulla plusz meló lenne és minden droidon működne. Sztem eleve egy hiányosság, hogy egy feladathoz nem lehet szabadon alkalmazást választani a telepítettek közül. Ok, könnyítse meg ajánlatokkal az eccerű user dolgát, de ne zárja ki a többi lehetőséget.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #141 üzenetére
" A többiek véleményét értem, mert nem tudják, hogy mi áll ezeknek a funkcióknak a hátterében. "
Khm... Khm...A rendszerben az a jó, h openszósz. Vmi mély user segítségével aki tud romot szerkeszteni gyerekjáték az egész. (Pl. Keep')
Csak egy közel 2x gb-nyi sourcot kell átmazsolázni.
Jb-ből meg ki lehet nyerni.
Nemsokára szerintem lesz idejük többet foglalkozni a droiddal, de most a youtube api fontosabb.
-
törölt tag
A többiek véleményét értem, mert nem tudják, hogy mi áll ezeknek a funkcióknak a hátterében. A Te véleményed viszont meglep. Pontosan tudod, hogy semmilyen új dolgot nem kell OS részről "fejleszteni". Az intentek, activity -k, broadcast üzenetek eleve adottak, hiszen az Androidos kommunikáció alapelemei. Ráadásul nem is annyira "kocka-misztifikumok". Egy tök egyszerű, kb. 10 sorból álló adatlapról van szó. Egy fájl megnyitásához ebből 2 sort kell kitölteni. Az egyik az "intent ACTION_VIEW", a másik meg az uri, vagyis a fájl elérési útja. Hűha, ez aztán a geek művelet! Nem új funkciót szeretnék, csak beállítási felületet egy létező, alap funkcióhoz. Megzavarná az egységsugarú user -t? Ugyan már! Ez nem érv. Ezer módon meg lehetne oldani. Pl. a haladó menü elemeinek megjelenítését a fejlesztői menüben lehetne aktiválni. Egységsugarú user még a fejlesztői menüvel sem találkozik a telóban.
Ezt az érdek dolgot sem értem. Amiről én gagyogok, az a rendszer és az alkalmazás közti kommunikáció és a szomorú az, hogy ebben nem a rendszer a rugalmasabb. A Tasker integrációhoz szùkséges kód elérhető és többszáz alkalmazásba integrálták. Ne lenne érdekük? Ezt a feature -t többnyire a fizetős verziók tartalmazzák, úgyhogy nagyon is érdekük a fejlesztőknek.
Az FTP lehet SFTP is, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy egy platformfüggetlen átviteli mód. A Google alkalmazásokban tárolt jelszavak eleve titkosítottak. A többi adatot meg úgy is küldhetném, hogy kinyomtatom egy lapra, abból repcsit hajtogatnék és átdobnám a Google kerítésén. Sztem az átlag user adatai is kb. ilyen szintű biztonságot igényelnek. FTP klienshez könnyű hozzájutni. Akár egy NAS, vagy egy router is képes rá. A GDrive API viszont nem ilyen egyszerű.Azt sem értem, hogy miért tartod furának az almás link kezelését. A főnököm almát használ, èn meg droidot. Egyedi eset lenne? Nem hiszem. Ha a droidos térkép tudja kezelni az almás linket, az nem egy hozzáadott érték, ami a felhasználót segíti? Meg fricskának sem rossz. A user ettől még ugyanúgy a G alkalmazást hasznàlja, tehát a G. -nek is előny. Sztem jogi akadálya sincs. A szerkesztést nevezhetjük átlinkelésnek is. Mit is kellene ehhez fejleszteni? Kb. 2 sort. Nem az a jó kérdés, hogy miért kéne kezelje, hanem az, hogy miért ne.
-
vicze
félisten
Még két összefoglaló/felsorolás az újításokról, amiket érdemes elolvasni.
GSMArena
PhoneArena -
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #134 üzenetére
Az mondjuk tényleg hasznos lenne, ha bekapcsolható advanced user is lenne benne, viszont abban igazuk van a többieknek, hogy a legtöbb user nem ilyenekre használja a mobilját, hanem csak játszani, hívni... (Sajnos
) Ha meg a kugli belerakná a droidba, azt kevés ember használná és nem térülne meg a munkájuk. Meg ha belerakják még ezt is a romba, akkor attól még nagyobb lesz a rom, akkor pedig drágábbak lesznek a telefonok, mert nagyobb kell legyen a tárhely. Ha már van tárhely, akkor telerakják a cuki kis animációival. Csoda, hogy nem kiskutya szaladgál a 9 éves kislányok kedvéért a betöltésnél.
Meg a Google most arra hajt, h kizárja a warez-t, meg a különböző IAP hackeket a rendszeréből. Ami érthető, mert ebből élnek... Így valószínűleg előbb utóbb a roottól is meg kell váljunk. (bár kétlem, h ez bekövetkezne, max ha beleégetik a telóba az fw-t és csak readelni lehet)
Teljes mértékben egyet értek veled, de sajnos a Google a használóktól függ. Pedig ha az emberek többsége ismerné a Tasker-t pl tuti könyörögnének a Googlenek, hogy rakja be a romba. Ez van....
-
azbest
félisten
-
vicze
félisten
válasz
#79335424 #134 üzenetére
Nem, azt mondom, hogy olyan dolgokat vársz el alapnak, amiről a userek többsége haj tépve menekülne. Az egység sugarú usernek egyszerűség kell, és minden rendszer nekik van fejlesztve elsősorban.
Akadály most se lett az útadatba görgetve semmilyen, vagy mit nem látok?"Sztem ez nem egy lehetetlen elvárás." - De, pontosan az. Miért? Mert azt várod el a fejlesztőktől, hogy egymás segítsék és saját érdekeik ellen cselekedjenek. Ezt soha senki nem fogja megtenni.
Illetve abszolút nem gondolsz a biztonsági következményekre, amik elég sokszor felrúgnak minden ilyen állítgatást."nem ismeri az általános fájlátviteli szabványt (FTP)." - Nem azért de ki a jó fene használna egy olyan borzalmat mint az FTP file átvitelre. Ha neked jó, hogy titkosítatlanul robognak az adataid ide oda plaintext-es jelszóval rendben van, de ezt had ne kelljen már támogatni 2015-ben. TB-ben meg van időzítés pont olyan szűrőfeltételekkel amiket írtál pl. hogy töltőn legyen feltölteni meg szintén csak wifi-n fog, a többi meg már szőrszálhasogatás.
Az hogy az Apple saját térképéből küldött linkelését miért kellene a Google Mapps megértse arra végképp nem tudok logikus magyarázatot.
-
vicze
félisten
-
Danny365
őstag
válasz
#79335424 #134 üzenetére
De nem veszed észre, hogy neked milyen extra igényeid vannak? Az Android felhasználok 99.9%-a nem ilyen póver-júzer, évek óta megy a rinya, hogy milyen bonyolult meg átláthatatlan az OS, hova akarsz te még ilyen beállításokat? A Google nem ezeknek a geekeknek készíti a rendszert, akik a tech lapokat olvassák, meg fórumoznak.
Elég csak pár review-t olvasni a Play Store-on, néha már inkább sírni, mint nevetni tudnék, annyira suták az emberek. De nem lehet okolni őket, nem mindenki tech-buzi.
Haladó beállítások? Ott vannak az appok, amiket eddig is használtál. Egészen nevetséges elvárás a Google-től, hogy ilyen mód csűrje csavarja a rendszert. Bátran fogadnék arra, hogy már az új app permission dolog is magas lesz a felhasználók nagy részének, aztán majd nem értik, a fészbúk miért nem működik, miután letiltottak minden jogosultságot, mert hát azok kizárólag kémkedés miatt vannak, véletlen sem azért, hogy működjön az a szar.
-
törölt tag
Ezzel mit akarsz mondani? Hogy nekem nem való az Android, mert esetleg másképp/hatékonyabban szeretném használni, mint a userek többsége? Nem azt várom, hogy oldja meg úgy, hogy az nekem alapból jó legyen. Csak azt, hogy ne akadályozza, hanem segítse, hogy olyanná tehessem.
Azt gondoltam, hogy a hsz. -emből kiderül, hogy miért nem közvetlenül a Titanium -mal szinkronizálok. Azért, mert a szinkronizálás körülményei nem paraméterezhetők teljes körűen. Nem is elvárás a Titanium -mal szemben. Arra ott a Tasker, vagy az E-Robot. Csakhogy a Titanium nem Tasker plugin. Továbbá, a Titanium nem ismeri az általános fájlátviteli szabványt (FTP). Mint ahogy a Gdrive sem. Apropó. Miért is nem? A Foldersync pro viszont Tasker plugin és ismeri az FTP -t is.
Én azt tartom jó megoldásnak, aminél akár egy alkalmazás, akár a rendszer beállításaiban alapból elérhetőek azok a lehetőségek, amik a userek többségének elegendő. De van egy "haladó beállítások" opció is azoknak, akik részletesebben szeretnének paraméterezni. Írok egy példát. Tegyük fel, hogy szeretnék vkit felhívni a névjegyzékből, lehetőleg minél költséghatékonyabban. Pl. úgy, hogy ha megvan hozzá a kellő sávszélességem, akkor VOIP -on, ha nincs, akkor pedig GSM -en történjen a hívás (de akár megfejelhetném azzal, hogy ha a hívandó, mondjuk Whatsapp kontakt, akkor azzal a klienssel indítsa a hívást). Sztem ez nem egy lehetetlen elvárás. Nem azt várom, hogy ezt a Google oldja meg. Arra ott a Tasker, E-Robot, símán lekonfigolom. De b...hatom, ha a hívásindításnál nem tudom alapértelmezetté tenni a Tasker -t, vagy az E-Robotot. Kértem helpet Tamástól (az E-Robot fejlesztője). Addig próbálkoztunk, amíg hívásindításnál megjelent a Robot, mint választható hívóalkalmazás. Kijelöltem alapértelmezettnek és többet nem kellett azzal foglalkoznom, hogy GSM, VOIP, vagy más, csak indítanom a hívást. Ez volt JB -n. Erre KK -en a Google csavart egyet az intenten és a Robot huss, megint nem választható. Kérdem én, mekkora meló lenne a Google -nek, hogy amikor megjelenik a választómenü, akkor a lista végén legyen egy "egyéb alkalmazás" opció. Rábökve megjelenne egy "intent űrlap". Kitölteném azt a pár sort (amit az alkalmazások fejlesztő publikálhatnának a help -jeikben) és ennyi. Ez olyan nagy dolog lenne?
Ugyanez a Launcher -ben, a parancsikonoknál. Ha meg tudnám adni az uri -t, akkor az alkalmazás egyből azzal nyílna meg. Böngésző az adott weboldallal, zenelejátszó az adott számmal, stb. Tök piti dolog, a rendszer tudja, csak a Launcher nem. Most kell hozzá pl. az xShortcut.
Változtatnak a szövegkijelölésen? Hurrá! Sztem az egész vágólap kezelés úgy szar, ahogy van. Ennél sem kéne a Google -nek, tőle szokatlant tennie. Tok - vonó fel kéne vásárolnia a Clipper+ -t és egy az egyben beépíteni, mert pontosan úgy kéne működjön alapból a vágólapkezelés.
Sorolhatnám még hosszasan. Miért nem tudok egy Iphone -ról küldött térképlinket megnyitni G. térképben, amikor Clipper+ -ban csak a http://maps.apple.... -t kell átírni https://maps.google.... -re. Csak hozzá kéne adnia az intent filterhez és akkor nem kéne szerkesztgetni. Ennyire azért lehetne rugalmas a rendszer.
Stb., stb. -
batai15
félisten
ismét van pár dolog ami tetszik . szvsz nem csak én vagyok így, és majd ismét kezdődik hogy de hát minek az update a telefonra ha ígyis tökéletes c. veszekedések a topkikokban majd.
-
Danny365
őstag
válasz
Sunyista #128 üzenetére
Nem biztos, van multi-window, csak el van dugva és eléggé kezdetleges. De nyilvánvalóan foglalkoznak/tak vele, az őszi megjelenés meg odébb van még ugyebár.
-
TaylorPro
addikt
Eddig az akkuidő érezhetően jobb. Reggel vettem le a vezeték nélküli Nillkin Magic Disk 2-ről amit 1A fej hajt. Ezzel amúgy is jobban feltölt. Nagyon erős, aktív használat, folyamatos inbox, Skype, Facebook, Messenger, Crome, Opera használat folyamatosan wifin. A képen látható állapotban van most jelenleg. Szerintem sokkal jobb eddig a shot!
-
Sunyista
tag
Osztott képernyős gyári droidos fícsör továbbra sem várható, úgy látom... Elég vérszegény eddig szvsz.
-
dpinyo
csendes tag
válasz
dozsabalint #62 üzenetére
Megtaláltam kiválasztottam, és nem történt semmi, kiválasztottam újraindítottam és nem történt semmi
hajnali egykor feladtam elmentem aludni, ma délelött újra próbáltam, és működik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#79335424 #120 üzenetére
+1
Sok minden csak az AOSP-t mindenféle "kiegészítő" nélkül használóknak lesz új. A backup miatt szerintem nem kell aggódnod. Gondolom (remélem) az Google acc.-od alatt kikapcsolható lesz (mint ahogy már most is van valami ilyesmi "App Data", amiről gőzöm sincs, hogy igazából mi) -
vicze
félisten
válasz
hallerlaller #121 üzenetére
Az biztos változik majd 9-en 6 oszlop van, és nincsenek betűk az appok előtt úgy általánosan tök máshogy néz ki...
-
Ricardo
titán
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... magán a sávon százalékban mutassa. Ilyen amennyire tudom a pure droidban sajnos nincs."
Root -> Xposed (GravityBox), és lesz.(#97) TaylorPro
Köszi a képeket! Majd nyilatkozz kérlek az üzemidővel kapcsolatban. Ja, meg érdekelne, az app. permission. Azt jól látom, hogy "tűzfal" nincs benne? -
vicze
félisten
válasz
#79335424 #120 üzenetére
Tudnám már megint milyen korlátozás?
Nem akarsz backupot kikapcsolod azt viszlát, ahogy eddig is.
TB tud tudtommal egyből felhőbe menteni, minek külön app? Ha root-od van tök mindegy ez a téma így is úgyis, mentsél nyugodtan 3GB-t ahhoz, hogy egy 3kb beállítást visszahoz. Szerintem meg az a nonsense...Nagyon is tisztában vagy vele, hogy soha az életben nem fog olyat csinálni a Google, ami neked elégséges lenne, mert a te felhasználási módodnak köze nincs a userek 99,99%-ához. Továbbra se köp a levesedbe.
Az meg hogy feltétezel valamit amiről kb. 0 információ van, egy másik dolog. -
törölt tag
válasz
Danny365 #109 üzenetére
Pontosan ezt csinálom és ezután is ezt fogom tenni. Szerencsére a Foldersync ismeri a Gdrive -ot, így a Titanium mentés könyvtára szinkronizálható. A Foldersync pedig egyben Tasker beépülő is, így a szinkronizálás feltételei szabadon beállíthatók. Pl. kezdje meg a szinkronizálást èjszaka, ha az otthoni wifire vagyok csatlakozva, a teló töltőn van és legalább egy órája nem volt aktív a kijelző. Szvsz. már most is jobban meg lehet oldani azt, amire a Google majd csak ezután fog kitalálni valamit. Én csak azt szeretném, hogy ha már jobbat nem tud alkotni, akkor legalább ne köpjön a levesembe a korlátozásaival. Újítson, fejlesszen, de egyoldalúan (értsd deaktiválhatóság lehetősége nélkül) ne tiltson/korlátozzon korábbi verziókban elérhető lehetőségeket, funkciókat.
-
vicze
félisten
A kvázi 0 információs Keynote-ból nagyon csodás következtetések lettek levonva, valódi Android bemutató: What's new in Android
Ezt foglalnám össze kicsit. Az alkalmazásokkal nem kívánok foglalkozni, mert azt minden készülék megkapja, nincs köze az Android M-hez.App permissions:
Minden alkalmazás ami API level 22&+-szal készül(csak azok), gyakorlatilag pár alap jogosultsággal települnek és minden jogosultságra akkor kérdez rá egyesével mikor használni akarja. (ez elég idegesítő lesz amúgy) Az alkalmazás beállításokban minden apphoz egyesével lehet a jogosultság csoportokat állítani utólagosan is, és visszafelé is működik tehát a jogosultság csoportokhoz rendelten is lehet az appokat egyesével hozzáadni/megvonni.
Minden API Level 22-nél régebbi app az eddigihez hasonló módon fog működni telepítéskor minden kért jogot megkap, de utólagosan módosíthatók a jogosultságok.Ujjlenyomat támogatás/API:
Semmi új igazából, mindent tud, amit az eddigi megoldások, már kellet ész kész.Auto Backup for Apps: - Végre, végre, végre...
Google Driveba menti minden API Level 22&+-os alkalmazás AppData-ját automatikusan alapból, titkosítva. Hogy pontosan mit backupoljon a fejlesztő állíthatja és le is tilthatja. Nem a felesleges adatokat menti, hanem csak a beállításokat, nem redundánsan a sok felesleges adatot mint Helium vagy TitaniumBackup.
- 24 óránként történik egy automatikus mentés, ha az eszköz a következő állapotban van: Idle, töltődik, wifi-n van.
- 25MB áll rendelkezésre minden alkalmazás számára, ami NEM vesz el a Drive kvótából. Mivel csak a beállításokról beszélünk, így ezek nagyon kicsi XML fileok, így alig foglalnak tárhelyet.
- Az backup az Google accounthoz van rendelve, így bármelyik eszközön települ az app, az adott alkalmazás adatait egyből helyreállítja.
Egyéb restore módok még nincsenek taglalva, így minden eset még nincs lefedve. Mivel automatikus mind a backup mind a restore, így sok beleszólása a usernek nem lesz valószínűleg.Akkumulátor használat optimalizálás:
Doze - A mozgásérzékelőt használva figyeli, hogy mennyire inaktív egy eszköz és ennek függvényében hosszabb inaktivitás után lekorlátozza a háttérben futó alkalmazásokat, appok sandby-ba kerülnek(végre ezt is megéltük). Nem érinti az ébresztőt és üzeneteket, amik magas prioritásúak.App Linking:
Alapértelemtett Linkeket lehet az alkalmazásokhoz csatolni direkt az alkalmazásban, ezt később lehet módosítani. Azaz ezt azt jelenti, hogy kevesebb lesz a "mivel akarod ezt megnyitni" dialógus. A weblink kifejezés ne zavarjon meg senkit, a file kiterjesztések is link ként manifesztálódnak a rendszerben.DirectShare:
Egyből megosztás adott szolgáltatáson belül adott egyénnel, azaz nem kell kiválasztani, hogy ebben a szolgáltatásban ezzel osztom meg, hanem egyből direktben az egyént lehet választani.Sylus Support bővítése:
ICS óta létező támogatás kibővítése. BT Stylus support(BTLE-en keresztül).RenderScript bővítés - Vajon dokumentáció van végre?
Torch API:
A kamera LED-et mostantól a kamerától függetlenül lehet kezelni. - jéj...
Azaz nem kell a kamerát aktiválni, hogy a LED működjön, így nem szívja le a fenébe az aksit.MIDI API támogatás:
Kimenet és bement natív támogatás. \o/Magas felbontású(HD) Audio: (Egyes gyártók ezt már implementálhatták, rendszerszintű támogatás nem volt eddig.)
Mintavételezés 32bit-es lehet 16 helyett és már 96kHz is lehet, többcsatornás USB Audió kimenet.ART:
Javított memória kezelés és sebesség optimalizálás, pár új fejlesztés fejlesztőknek.Adoptable Storage Devices: (SD kártya és külső USB eszköz)
Annyit jelent, hogy egy külső storeage adoptálható, ami onnantól kezdve úgy fog viselkedni mintha belső tárhely lenne, ehhez formázza és titkosítja az eszközt! Innentől bármilyen appot lehet ezekre az adoptált tárolókra mozgatni. Az alkalmazásnak ezt támogatnia kell, így megint API Level 22+.Android for Work: (Ez nem újdonság 4.4-ig visszamenőleg működik, API szintenk megfelelően.)
Új API-k, sokkal több biztonsági funkció.UI módosítások: Ezek túlnyomórészt csak a Nexus modelleket illetve az AOSP android változatokat érintik!
- Zárképernyőről eltűnt a jobb oldali hívás, hangvezérlés került oda.
- Általános rendszer szintű, hogy a Home hosszan nyomására Google Now jelenik meg(Now On Tap) és a környezetnek megfelelő kártyákat próbál adni.
- App Drawer vízszintes görgetésből függőlegesre váltott(3 oszlop, nem változtatható) ABC betűkkel csoportosítva az appokat. A lista tetején a recent apps(4db) található. A lista legtetején a keresés sáv van.
- Widget hozzáadás menü megváltozott, vertikális scroll és előnézet
- Hangerő állítás megváltozott, 3 szintre osztható, csengés, média, ébresztő, mindegyik külön vezérelhető ahogy régen, nem kell beállításokban turkálni hozzá. A Do Not Diturbe átkerült a Quick settingsbe és sokat javítottak rajta 3 jobban érthető szintje lett és van "teljes csend", azaz a rezgés is kikapcsolható végre. Hangerőgomb megnyomakvásával kikapcsolható a DnD.
- Alkalmazás lista megváltozott. Nincs különválasztott Letöltött és System, külön menüből kell kiválasztani, hogy a systemest is lásd. Az adott alkalmazás tulajdonlásai közé bekerült a fentebb taglalt jogosultságok rész.
- Az alkalmazás beállításokba bekerült a "App Linking", tehát a linkekhez ( elvileg kiterjesztésekhez) rendelt alkalmazásokat itt tudjuk módosítani. (csak 5év kellett hozzá...)
- Sok egyéb beállítások módosítás (még kutatom őket)
- Developper menü újdonságok:
Téma választás: Világos, sötét, automatikus(???)
System UI tuner: Jelenleg csak a Quick settingset lehet módosítani, még nagyon béta.
- Szöveg kijelölés megváltozott. - ez minden gyártót érint. -
Mr Dini
addikt
Ezek szinte mind hardveres dolgok. Gyakorlatilag csak a Nexusokon lesz teljes mértékű a droid. Már nem tudnak mit újítani...
Egyébként grat a cikkért!
-
aelod
veterán
És erről a Doze módról mit kell tudni? Hasonló mint a deep sleep csak még kevesebb energiát használ?
-
Danny365
őstag
válasz
DeathAdder #111 üzenetére
A type c lényegében borítékolható, mivel a Google maga mondta még márciusban, hogy a Chromebook Pixel lesz az első eszköz, ami megkapja ezt a csatlakozót, amit hamarosan további Chromebook és Android eszköz is követni fog.
-
chipesz
őstag
Csak nem átvesznek egy ötletet a WP-ből? Jó-jó nem egy az egyben, de akkor is. Ez az egyik dolog amit szeretek a WP-ben, hogy rendezve van az alkalmazáslista, nem össze-vissza.
Szóval nagyon is jól teszik, hogy ezt ők is meglépik! -
DeathAdder
veterán
Egyébként így most esélyes hogy a következő nexus készüléken már usb type c csatlakozó és ujjlenyomat olvasó is lesz? Nagyon díjaznám mindkettőt, első sorban kényelmi okok miatt.
Már csak a soc-ra leszek kíváncsi
Összességében tetszik, és remélem jó is lesz, amivel még mindig nem tudok megbarátkozni az a kártyapakliszerű alkalmazásváltó, és az geometriai formák a navigációs sávon..
-
Danny365
őstag
válasz
#79335424 #107 üzenetére
Akkor te majd feltöltöd eredeti állapotban a dolgaid, a Drive tárhelyed terhelve. Szerintem nemigen létezik olyan cloud szolgáltatás, ami ingyen korlátlan tárhelyet biztosít, úgyhogy nem értem a problémát.
Erre meg felesleges reagálni, mert nem tudod hogy fog megvalósulni, nem is értem honnan szeded, hogy ez márpedig nem fog működni...
-
fojuzer
aktív tag
Nos ezek eddig!"Szart" sem lrnek! Az elözö verziok,tele BUGGAL,hibásan futnak,ha mennek,Inkább nagy hiba kijavitásokat kellen kiadni,melyek az eddigi eladott eszközökön is mennének,Nem csak a Drága legujabb kütyüken!Különben jöhetnének normális más OS-Op-rendszerek is.Nem kelll ragaszkodni az Avult Buherált s már müködés képtelen "Android" eröltetésére!
-
törölt tag
válasz
Danny365 #104 üzenetére
Nem az a problémám, hogy rossz a minőségük, hanem az, hogy egy tárhelyen a Google változtat a tárolt adaton. Az én videóim nem véletlenül vannak úgy kódolva, ahogy. Azokba ne piszkáljon bele a Google! Ha én only keyframe -mel töltök fel vmit, azzal nyilván terveim vannak. Ne kódolgassa át deltaframe -ekre!
Ami az alkalmazások mentéseit illeti, borítékolom, hogy nem lesz jó, mert nem lehet jó. Azt nem így kellett volna elkezdeni. Meg kellett volna határozni egy fix elérési utat, ahol az alkalmazások tárolják a saját mentéseiket és hivatkozásaikat és annak használatát kötelezővé tenni az alkalmazásoknál.
Ebből a szempontból hasznos lenne az egységes SD kezelés, de kíváncsi leszek arra, hogy ezt hogy fogják alkalmazni a kínai gyártók. Meg arra is, hogy milyen fájlrendszert fog ehhez használni. A FAT -tal az a probléma, hogy nem alkalmazható rajta a Linux (Android) szigorú jogosultságkezelése. A Link2SD -nél is ezért kell létrehozni egy EXT partíciót a kártyán. -
Ricardo
titán
válasz
hallerlaller #103 üzenetére
Az nem az igazi
Konkrétan erre gondolok
-
aelod
veterán
A Google megkönnyíti a fejlesztők dolgát a Chrome böngésző integrálásával alkalmazásaikba, úgyhogy ha egy appon belül egy link egy honlapra mutat, azt a Chrome a háttérben előre betölti, és egy érintéssel, azonnal beúsztatható a renderelt oldal.
Remek. Majd lehet kikapcsolni ezt a fényes opciót olyan gyengébb gépeken amiket leszív a Chrome.
Burke ígérete szerint a fontos értesítések továbbra is azonnal megérkeznek, egy Android M-es táblagép ennek ellenére kétszer olyan hosszú készenlétre lesz majd képes, mint egy lollipopos.
Majd hiszem ha látom.
-
Danny365
őstag
válasz
#79335424 #101 üzenetére
Data backup: apponként 25 mega van erre fenntartva, ami nem a te drive tárhelyedből vesz el, ergo korlátlan. És ez nem az egész alkalmazást menti le, hanem az adatait, magyarul bőven bele fog férni a 25 megába.
Tettél már fel fotókat az új szolgáltatásra? Rossz a minősége? Nem.
De azért érdemes már most rinyalni minden miatt...
-
törölt tag
Átfutottam. Hááát.... Szép elképzelések, de ha mögéjük nézünk, akkor sztem lesznek bőven necces pontok.
-Jópofa a hangvezérlés API, de hogy is van ez az érintéses megerősítés?
-Kb. az első Android óta adós a Google egy normális mentés/visszaállítással. Sztem ez sem az lesz. Mennyi tárhelyet ad hozzá? Nincs játék a telómon és így másfél GB körüli a Titanium mentésmappám (nem tömörítek). Hogy is fogja ezt naponta managelni? TiBi -vel 3verziót tároltatok, hogy ha egy fejlesztő elbaltáz egy frissítést, akkor vissza tudjak állni az előző verzióra. Hogy is lesz ez a Google megoldásában? Vajon képes lesz kezelni egy romcserét, amikor megváltozik az Android ID?
-Tök jó, hogy korlátlan tárhelyen is tárolhatom a képeket, videókat.....lebutítva. Háááát....lehet, hogy inkább keresek másik tárhelyet nekik.
-Viszont jön az offline G. navi, meg az HBO. De hova és milyen nyelven?
Szóval szép terv, csak sztem szokás szerint kiderül, hogy a gyakorlatban használhatatlanok az új funkciók.noorbertt:
Pontosan ez a problémám. Mint ahogy automatizáltan beviteli módot sem lehet váltani. DE! Hagy döntsem már el, hogy mekkora biztonsági kockázatot jelent számomra, hogy amikor érzékeli a BT. billentyűzetemet, akkor automatikusan átálljon rá. Az én életmódomban nulla % esélyt látok arra, hogy vki kihasználva ezt a hatalmas biztonsági rést, titokban átvegye a bevitel vezérlését. Tényleg ezért kéne szopnom a bökdöséssel, minden csatlakozásnál? Ha a lakásban, vagy az autóban a helyére (ahol van NFC matrica) teszem a telót, akkor pontosan ugyanekkora biztonsági kockázatot jelent a lezárt képernyős reagálás. Sztem ba...a meg a Google az ilyen biztonsági korlátozásait (a SElinux -szával együtt)! Nem azt mondom, hogy ne legyen ilyen. Sőt, legyen akár alapértelmezett! De kikapcsolható (mondjuk kóddal, vagy ujjlenyomattal)!!! -
joey04
titán
Elég soványka lett.
-
TaylorPro
addikt
-
dozsabalint
senior tag
válasz
szabi__memo #94 üzenetére
Milkshake volt az egyik előadó okos karóráján, úgyhogy mint mindenki erre tippel.
-
undersance
tag
"Az ilyen eszközök a Weave névre hallgató programnyelven fognak kommunikálni."
Ezen a mondaton még kellene egy kicsit faragni. Programnyelven kommunikálni...
-
Kékes525
félisten
válasz
Just_Reboot #88 üzenetére
Egyezzünk ki döntetlenben. Legyenek többfélék, ne kelljen feltenni egy Launchert, ha új ikonokat akarok.
-
Kékes525
félisten
válasz
Just_Reboot #15 üzenetére
+1 Ezzel nagyon egyetértek! Másrészt a leegyszerűsített rajzolatú ikonok helyett egy normál ikonkészlet.
-
alevan
őstag
válasz
szabi__memo #81 üzenetére
Én annyit szűrök le, hogy szinte minden mainstream, könnyen elérhető gyártó ezt csinálja és a Google engedi nekik.
-
Phoenixy
senior tag
válasz
csepelball #77 üzenetére
16MP-re "rontja le", azért az elég jó.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
szabi__memo #81 üzenetére
+1
-
h4h01
senior tag
-
csepelball
tag
Ingyenes korlátlan tárhely? Egyetlen gond a fotók minőségének lerontása, de alap felhasználóknak jó, akik telefonnal fotóznak meg kis kompakt géppel.
-
Lycan85
csendes tag
Hát remélem jobb lesz, mint a Lollipop, vagy tegyenek bele fejlesztésként egy kamera reset app-ot, hogy ne kelljen mindig újraindítani a Nexus-t ha kifagy a kamera valami nehezen felderíthető csillag együttállás miatt
Illetve még lehetne kicsit javítani az értesítési LED-en is, hogy azért kicsit kisebb időközönként villanjon fel. Tudom erre is van app, de azért a gyári megoldás csak biztosabb lenne szerintem. Az akku százalék kijelzéssel én is egyet értek, jó lenne, illetve egy kis felfelé-lefelé nyíl az adatkapcsolatnál és a WIFI-nél beleférhetne, hogy tudjam mikor kommunikál a teló. Ezek minimumok szerintem, ha alternatív ROM-okban megvan, akkor a gyáriba is igazán beleférhetne
-
törölt tag
Az mikor derül ki, hogy mi lesz a neve?
Véleményem szerint tuti Milka lesz. -
eventus
veterán
válasz
Polarstar #69 üzenetére
Sokat, de mit? Valoban hasznos dolgokat vagy felesleges, de "uristen, milyen tuti", gondolkodast csokkento funkciokat? + igy az alkalmazasok.. RAM kezeles mar korabban is fontos lehetett volna (hihetetlen mi tud futni mindig), illetve a mai hw-k mellett egy kis grafika is elferne a rendszerben.
-
Buda76
senior tag
Nekem tűnik csak ellentmondásosnak, hogy az alsó szegmensben még mindig legégetőbb RAM problémákra ígértek megoldást, eközben pedig: a háttérben weblapok betöltése szerepel mint újitás a listán.
(ami nem tínük egy ram kímélő újitásnak) -
Túl sokat tudnak ezek a mai szoftverek... Nekem tünik csak úgy?
-
Ricardo
titán
Ha lehúzom az értesítő redőnyt ott természetesen százalékban írja, de én arra gondoltam, hogy magán a sávon százalékban mutassa. Ilyen amennyire tudom a pure droidban sajnos nincs.
Silenzio:
"Ez nem 1:1 az IOS megoldásának a lemásolása?"Főzött romokban volt már eddig is lehetőség utólag módosítani az engedélyeket.
-
törölt tag
Hát, ez nem olyan nagy szám. Nem néztem élőben a műsort, de azok alapján, hogy egy oldal csak a bemutató cikk, elég kevésnek tűnik az idei felhozatal. Semmi eszköz, semmi új szolgáltatás igazából. Nyomják a hordható cuccokat, ami sajnos engem teljesen hidegen hagy
A készenléti üzemidő javítása jó dolog, erre tényleg szüksége volt már nagyon a rendszernek, mert úgy merültek a készülékek, mint a nyeletlen fejsze még készenlétben is. De ezekért nem fogok visszaváltani droidra, főleg úgy nem, hogy kb csak Nexus készülékeken lesz elérhető a következő 1 éven belül a rendszer, azokból meg nem lehet emberi méretűt kapni már (oké, még a N5 ott van, lassan 2 éves készülék).
-
Cathulhu
addikt
válasz
Baggins86 #33 üzenetére
#33: Erolteti a mobilnezetet, a desktop nezete szinte hasznalhatatlan (gondolok itt a betumeretezesre, erdemes megnezni pl egy mobilarena forumot vele), duplaklikkes nagyitas eleg hektikus. Mas webkit alapu bongeszok (pl opera) sokkal jobban meg tudta ezt az egeszet oldani. PC-n jol elvagyok vele, de mobilon ellensegeimnek se kivannam.
#34: Nem vagyok a baratod es nem szorulok a felvilagositasodra. Probalj ki egy rendes bongeszot es megvaltozik a velemenyed. Talan
-
hallerlaller
addikt
válasz
dozsabalint #64 üzenetére
Valami moto 360 2 meg pixel 2 rol volt szó, azért kérdem nem szoktak ilyenkor is osztogatni ilyesmiket.
-
dozsabalint
senior tag
válasz
hallerlaller #61 üzenetére
Majd -valószínűleg- ősszel, ahogy tavaly is. I/O-n dev preview, aztán összel Nexus + stabil Android, akárcsak a Lollipop-nál.
-
dozsabalint
senior tag
Válaszd ki a fejlesztői menüben a "Select USB Configuration"-nál az MTP-t. Nálam is ez volt...
Egyébként eddig ez a legnagyobb hiba, amivel találkoztam.Egyre okosabb lesz a Stock Android (az, hogy a gyártók mit kavarnak vele, az nem ide tartozik). Nagyon jó irányba fejlődik.
-
hallerlaller
addikt
Eszközöket nem mutattak be?
-
dpinyo
csendes tag
-
gerii
addikt
Nem lett egy nagy szám, a szokásos világmegváltó újításokkal dagasztják a rendszert, utána meg...
-
Gábor-KJ
őstag
Szerintem meg elmehet ez az egesz brigad a jo edes anyjaba!
Megveszel egy keszuleket, beigerik a frissitest, ami egy kalap szar, de szo szerint, mert ez a nyaloka inkabb szopoka - majd kozlik, hogy itt az uj ami majdddd huuu de jo lesz - csak eppen a meglevo 1 eves keszuleked sajna pont nem fogja tudni biztositani a szoftver valamilyen igenyet, ugyhogy most venned kell egy masik szart amire ugyanez a szlogen lemegy jovore.
Vicc ez az egesz!
Ezek total hulyenek neznek mindenkit!
-
TaylorPro
addikt
Hey! Fejlesztői módban van sötét téma és automatukus! Yeeee!
-
törölt tag
"Most ha elveszek engedélyeket appoktól, akkor nem indulnak."
És ez nem csak a fejlesztőn múlik. Amikor ezt behozták 4.3-ban először, akkor megszaporodtak a beküldött crashek az alkalmazásomban. Ugyanis a felhasználó szépen megtagadta az internet elérést az apptól (minek az neki...), amire az adott gyári android api nem dokumentált security exceptionöket kezdett el dobni amikor megpróbált valamit elérni a neten...
Az app meg elszállt, hisz minden dokumentált kivétel el volt kapva, csak a nem dokumentálttal nem volt mit tenni (max egy nagy try-catchbe az egész alkalmazás, de attól még ugyanúgy le fog állni).Kiváncsi vagyok ezzel csináltak-e valamit... Mert mindig a fejlesztőt szidják, de az aktuális állapot szerint nincs rá mód hogy egyáltalán ellenörizni lehessen normálisan hogy megvan-e még az engedély... Mindezt persze futásidőben bármikor, hisz nincs rá garancia hogy egy háttérbe küldött apptól a felhasználó közben épp nem vont vissza valami engedélyt és amikor előtérbe jön lesz nagy meglepi.
-
TaylorPro
addikt
Már bootol is a Nexuson.
-
Lacee1986
senior tag
válasz
Itt a Dark UI.
-
antim
tag
Jó lesz ez. Reméljük stabilabb lesz, mint a Lolli és a gyártók egymást előzve adják ki az összes eddigi készülékükre! 😃
-
törölt tag
Ez azt jelenti, hogy kötelező használnom? Mi lesz akkor, ha egy alkalmazás fejlesztője beépíti a funkciót, a user -nél meg nincs telepítve a Chrome? Egyébként ebben nem tudom, hogy mi az akkora újdonság. Ezt eddig is meg lehetett tenni. Ráadásul a Chrome egyre butább lesz. Ha jól tudom, pár hete a külsős addonok lehetőségét tiltotta le a Google.
Sztem megint adnak a szarnak egy pofont. Ez a tartalomküldés is tök jó....elvileg. Itt van a kezemben egy teló, a TV -re meg rá van dugva egy Android miniPC. Sztem adja magát a screen mirroring. Szerintetek a Miracast megy Lanon? Hát persze, hogy nem!Köszi Google!
Végre, nagy nehezen összehoztuk JB -n, hogy a tárcsázóból, az automatizálóhoz (E-Robot) menjen a hívás. Erre, ezek a mocskok, KK -en megváltoztatták a tárcsázó intentjét. Megint nem tudom kiválasztani a Robotot, mert nem jelenik meg a választó menüben. Miből tartana oda betenni egy "űrlapot", amiben kitöltöm azt a nyomorult pár sort az intenthez és csókolom. De neeeem.
Tök jó az NFC. Tessék mondani Google csodafejlesztő bácsi! Lezárt képernyőnél miért nem futnak le az NFC érintéshez rendelt profilváltások?
És még sorolhatnám. Áhhhh.... -
alevan
őstag
Ez egy 5.0.1 frissítésnek is kevés.
Ellenben kollégám Samsung S4-ese pár hónapja kapott lolipopot, azóta fagy és akadozik. Asszem ha megkapja az M-et, akkor diavetitésre is alkalmas lessz. Vajon ezen problémákkal nem szándékoznak foglalkozni? (a frissítési rendszerre gondolok...).
Mittomén, megoldani Linux módra (kernel frissül, újdonságok bekerülnek, gyártóspecifikus cuccok és driverek maradnak amíg az nem akar frissíteni).
(#11) catroot Peddig ott is ez volt. A Windows alapértelmezettként mellékelte saját, nem szabványkövető böngészőjét és tolta az ActiveX-et. A Google az Androidon tolja a Chrome-ot a saját sepicifkus és nem szabványos kiterjesztéseivel.
-
callmeakos
veterán
Valahogy nem estem hanyatt az olvasottakon. Persze ígéretesek a fejlesztések, de vahogy olyan elenyészőnek hatnak Lollis Keynotehoz képest (egy-két kivétellel), és ugye tudjuk hogy tavaly a Google még a csillagokat is leigérte a Lollival, erre meg akkora taknyolás lett az 5.0, meg talán még az 5.0.1 is, mint ide lacháza. De reméljük az M kijavítja a csorbát
-
Poison73
csendes tag
Nem az új Nexusokkal debütál majd?
-
DeathAdder
veterán
Azért lehetne már teljes kijelzős a chrome, meg nem haragudnék ha kevésbe zabálná az akkut.
Én próbáltam, de egyszerűen nem ment.. (mobilon, PC-n szeretem)Egyébként a UI mennyiben változott az L-hez képest? Képek vannak esetleg?
Mi lesz a kódnév? -
#Morcosmedve
veterán
tényleg nem akarok flame háborút, de iszonyat copy szagú az egész és ehhez még egy új OS-t is erőltetnek.
-
Danny365
őstag
Az egyik legjobb újítás kimaradt: automata app data backup és restore. Ergo, cloud saving minden alkalmazáshoz.
-
iguana
őstag
válasz
Just_Reboot #27 üzenetére
pontosan
-
törölt tag
Eddig ettől nem mozdult el a pulzusom. Jobb lesz a készenléti fogyasztás. Pfff.
-
Just_Reboot
addikt
Kint vannak a prewiev imagek!
@iguana: Mindegy csak valami sötét legyen ne ez a vacak fehér.
-
-
iguana
őstag
válasz
úgy látszik nem csak én vártam ilyet.
vagy semi dark, vagy grey. bármi.
igény az vóna rá. -
vicze
félisten
válasz
mazsi1911 #12 üzenetére
Had ne mondjam, hogy előtte hány másik ilyen app volt.
A Photos se egy nagy újdonság, kapott talán 3 új dolgot összesen az annyi. Holnap lefrissül használod, semmi köze az Androidhoz igazából.Az M-ből szinte semmit nem mutattak igazából, mert nagy része nincs kész vagy nem tudják, hogy belekerül-e hanem majd csak M.1-be.
-
thesound
addikt
Kíváncsi leszek erre a jogosultságosdira. Most ha elveszek engedélyeket appoktól, akkor nem indulnak. Szóval, ha valami szükségtelen, blőd engedélyt elveszünk az apptól (pl. szeblámpa apptól az account hozzáférést) és az app fejlesztőre lesz bízva, hogy ilyen esetben elindul-e az app vagy csak csökkentett funkcionalitással, akkor a hajunkra kenhetjük az egészet. Üdvözlendő a kezdeményezés, csak tartok tőle, hogy látványintézkedés. Meglátjuk.
-
Komplikato
veterán
Szerintem elég izgalmas volt az új Android Studio is, a natív C/C++ támogatással, meg a felhőből futó emulátorral amiben MINDEN eszközre le lehet tesztelni a készülő alkalmazást. A képjavító eljárás a VR képekhez és videókhoz a Jump-ban meg már sci-fi szint. Az új Cardboard és az Android + IOS támogatású új fejlesztői készlet is izgalmas téma. A Google Photo nekem tetszett, nem ismerem részletesen az Apple megoldását, de nem lehet többet tud annál?
-
Just_Reboot
addikt
Azért egy Dark Material UI-t belerakhattak volna.
-
Ricardo
titán
"Az első fontos változás az Android M érkezésével az alkalmazásengedélyeket illeti. Azok elfogadására vagy elutasítására már nem a Play Áruházas telepítéskor, hanem az első indításkor kérdez rá a rendszer. Az engedélyeket egyesével és utólag is ki és be lehet kapcsolni, illetve engedélytípusok alapján lehet az alkalmazásokat csoportosítani."
Ez jó ötlet.
Belekerülhetne még a százalékos akku jelzés is. Apróság de én örülnék neki. -
mazsi1911
aktív tag
Nesze semmi, fogd meg jol. Azt hittem tobbet foglalkoznak az androiddal majd. Az iCloud Photos 1-1-ben valo lemasolasa csunya volt.
Amit a VR-el muveltek, viszont hatarozottan tetszik. Iszonyuan sokat tudna segiteni az oktatasban.
-
Sza_Sa
senior tag
Remélem egyszer az google-t is megfingatják mint anno a microsoft-ot, aztán lesz ám böngésző választó, mert nehogy má a króm legyen az alapértelmezett!
-
tjb007
nagyúr
AppOps, Jelly Bean 4.3, 2013...
(#6) azopi74
Amit/amiket még nem mutattak be.
-
azopi74
addikt
Hát ez eddig nem túl izgi.
-
takacsbotond
őstag
Hmm...jól hangzik!
Ha tényleg annyit javult az üzemidő mint mondják, én tuti le fogom rá váltani a már korosodó 4.4-et...
-
Dr.Anonymus
addikt
Gondolom ez meg fogja dobni az ujjlenyomat olvasós mobilok arányát a piacon,
most a többi gyártó is kénytelen lesz alkalmazni az ujjlenyomat olvasót, ha nem akar lemaradni. -
Thaaleum
aktív tag
Nem gondolom, hogy ennyi újításhoz új főverzió kellett volna. Mondjuk ha ténylegesen sikerült kijavítani a Lolli hibáit, akkor végülis mindegy.
Ja, és úgy látszik ujjlenyomatolvasós Nexus-ra lehet számítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest