Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
DX10 SDK-ban stream out-os teszteknél a HD 2900XT eredményeit hozza a GeForce GTX 260. Ez alapján nem mondanám, hogy minden rendben van az architektúrával. Bár ezt már leírtam a Logout blogban. Tulajdonképpen az SDK-s DX10 techdemók igazolják is amit mondtam, csak a játékok nem használják ezeket az eljárásokat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 2900XT az a HD 3870-hez van közel teljesítményben (-3-5%). A 8800GTS 640 az kb. 9600GT alatt van 10%-al.
Játék terén nem látszik a Radeon főlénye, de a DX10 SDK-ban szereplő demókban már jól érződik, hogy vannak gyengéi a GeForce architektúrának. A GeForce GTX 260 a HD2900XT-vel versenyez, sőt esetenként főlé is nő. Nyilván a játékokban még nincsenek ilyen szinten használva a Geometry Shaderek és a Stream out eljárások. Az első ilyen játék a Stormrise lesz, ott a fejlesztők GTX 200 szériás karit adnak meg minimum követelménynek GF oldalról, Radeon oldalról elég a HD 2900 is. Mondjuk azt megkérdeznem, hogy az AMD mennyit lobbizott azért, hogy a képszámítás harmada geometry Shaderből álljon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Erről beszéltem az AMD egyik emberével. Amíg globális szinten tartják magukat a kártyák, addig nem lesz árcsökkentés. Itt az AMD már nem fog küzdeni. Egy nagykeres embörke is mondta, hogy heti 100-150 darabos mennyiség van eladva a HD 4800-ból, a GeForce GTX 200 esetében örülnek ha 20-at visznek. Ne feledd, hogy azok a kártyák a közvéleményben már le vannak írva. Olyan ez, mint a HD 2900XT és a GF 8800GTS 640MB csatája, előbbi volt a gyorsabb, de a közvéleményben szemében le volt írva a kari. Ennek ez a hatása az eladásokra. Az NV-nek azért ilyen marketingje, mert nincs semmi a kezükben, így nincs értelme várni, minden lehetőséget meg kell ragadni. Tudják a cégnél, hogy leghamarabb a DX11-es G300 vághat vissza, addig esélytelenek. Az pedig, hogy két top szponzorált játékot elvesztettek még nagyobb veszteség nekik. Azt nem nevezném marketingnek amikor az NV alkalmazottjai a tesztek után kutatnak, és ha találnak egy olyat ahol jól teljesít a kártyájuk akkor azt rögtön linkelik azonnali közlésre (én meg vissza szoktam linkelni két olyan tesztet ahol megverik a karijukat
- na bumm) ... ez nem marketing, hanem értelmetlen kapkodás. Ráadásul lekamuzták, hogy a Far Cry 2-ben DX10.1 nélkül is működik az AA az alpha-test objektumoknál, napokig borultak a röhögéstől a rage3D és a B3D fórumlakók. (nyilván oda programozók járnak nehéz őket megvezetni) - PH-ra ezt a hírt nem is hoztam le, felesleges tovább égetni a zöldeket.
Az RS: Vegas az az Interpolátor gyengesége miatt ilyen gáz GF karin. Minden UE3-as játék az nagyon erős FP16 blending képességek miatt gyorsak a Radeon HD-kon. Nézd emg a HD 4670-es tesztet ott a HD 3850 megveri sokkal az új jövevényt, pedig a Shader teljesítmény még jobb a HD 4000-nél a branching miatt, de órajelenként fele annyi fragmentet interpolál az új RV730 mag. Ez az RS Vegas-nál azért jön ki ennyire, mert a shading fázisok arányaiban sok időt vesznek igénybe.
-
Gyuri27
félisten
Láthatnánk valami bizonságot? Mert az 512-s 4870 szépen elverte a korábbi 260-t.
Nem eröltetik a dx10.1-t és? Ez a cég nem at nvidia vagy az intel. Itt nem kötelező minden mindenáron.Lesz ebből több is mint 50-n nugyodj meg. Pont az nv-nek nem az amúgy is gyenge cuccokat kéne tovább heggeszteni hanem ujjat csinálni. Csakhogy erre jelenpillanatban nem képesek. Ha nem gyártanak annyi selejt notivga-t talán lenne rá pénz.
Az meg magáért beszél, hogy nem egy cég gyárt ati vgat aki elötte nv only volt, ill sírnak azok akik csak nv vga-t gyártanak. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Most már csak céges informátoroknak hiszek.
Ők tuti úgy tudják ahogy megtörtént. Szerintem nem volt olyan gáz a Bethesda cselekedete. Sokkal durvább volt a Hellgate: London.
Amúgy most az NV megszívta eléggé ... két top Physx-es címe volt a Gearbox féle Alien és a Borderlands ... az előbbi jegelve lett, míg az utóbbi megjelenése a távoli jövőbe esedékes. Egyedül a Mirror's Edge-t fogják behúzni Physx címként ami technikailag nagyon vérszegény megvalósításokat használ, így a tervek nagyon nem úgy alakulnak ahogy azt szeretnék a vezetők.
Igazából mindegy, hogy mekkora név az a játék ha jól megcsinálják akkor siker lesz márpedig a BattleForge-ról és a Stormrise-ről eddig áradoztak a gamer lapok. Emellett a fejlesztők múltja sem kutya. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az én információim szerint ilyen lefizetem és kitiltom az AMD utoljára a Hellgate: Londonnál fordult elő. A Fallout 3 az más eset volt, ott a Buthesda el volt csúszva a fejlesztéssel, és időhiányban csak az NV karik kaptak komolyabb optimalizálást ... a HD Radeon kariknak eleve nagyon fekszik az Emergent motor.
Nem tagadom van ráhatás a fejlesztőkre NV és AMD oldalról, de kizárni a fejlesztésből már senkit nem fognak csak azért, mert az AMD, vagy az NV bepénzelt.
Persze játék elején induló logót lehet vásárolni, de ez egyre kevésbé éri már meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Asus Rog Strix RTX 4090 Evangelion 2.0
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest