- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Új hozzászólás Aktív témák
-
viano
aktív tag
Napi Moto . . .
Három hete áll "hamarosan szállítható" státuson a 3. Gen. 2GB - 16GB változata az Amazonnál.
(Ehhez hozzá kell tenni, hogy úton lévő áruknál - eddigi tapasztalatok alapján - pontos dátunnal jelölik a várható szállítási időt. Valamint az okostelók, ugye repúlővel utaznak, ami nem olyan hosszú folyamat, minnt egy konténeres szállítás.)
Gyakorlatilag a MotoMaker-en se nagyon hozzáférhető az erősebb változat, a fekete hátlap nem szállítható ill. késik.
(Utolsó kiisérletemnél a 2GB-os változatot már ki sem lehetett választani a francia MotoMaker- en.Történik mindez azok után, hogy a Moto E 2. gen. bevezetését minden különösebb probléma nélkül sikerült levezényelni.
A 3rd Gen. ára már most többet esett, mint az E 2 a féléves pályája során.Szép teljesítmény!
-
viano
aktív tag
Valaki tudja esetleg, hogy milyen arányban vannak a sima tároló és a RAM árak?
(A Moto G 3-ban DDR3-as van, ha minden igaz.)Nekem azért ez az árazás is kicsit fura, mint az egész 3rd Gen.
8 GB ROM = 10 €
1 GB RAM = 12 € felár. -
viano
aktív tag
-
viano
aktív tag
Napi Moto . . .
Többeknek feltűnt, hogy egyes 16 GB-os modelleknél a kereskedők "elfelejtik" feltűntetni a RAM méretét és valahogy az érdeklődő kérdésekre sem siettek a válasszal.
Nos a gyanú beigazolódott, a kérdéses modellek 1 GB-al szereltek ill. van 1 GB RAM-os változatuk.
Az egészben csak az furcsa, hogy ez az árukon egyáltalán nem látszik.
A kérdés csak az . . . Ki nyeli le a különbözetet?!Újabb botrányos sztori a Moto G 3 szappanoperában.
Tehát lesz 3. memória összeállítás is, 1 GB RAM és 16 GB tároló változatban.
(Minden valószínűség szerint azonos sorozatszám (XT) alatt,
de ezt már megszokhatták a Motósok.)Forrás: Hivatalos Motorola fórum.
-
viano
aktív tag
Meghalt az utolsó Dual SIM remény is . . .
Kijavították a spanyol honlapot is, mostmár ott is csak az egyetlen európai Single modell
XT1541 adatai láthatók.
(Eddig 2 amerikai típus, az egyik DS szerepelt.)Mostmár 100% ami eddig is szinte biztos volt, hogy belátható időn belül, hivatalosan nem lesz
Moto G 3. DS modell Európában.Visszatérhetnek a régi szép? 1. gen. (XT1033-as) idők.
" Motorola nem tanácsolja a más országból való vásárlást."
Amilyen szépen kisakkozták az árakat ezen nem is nagyon lehet csodálkozni.Egy nagy kérdés marad, vajon ezzel is a Moto X Play felé akarják-e terelni a vevőket?
Csak az már más kategória, még a túlározott 3rd-höz képest is.
. . . és egyébként is ki tudja, Single modell abból is van.-------------
Közben USA-ban elkezdték árulni az alapkivitelt, 180 $-os igen baráti áron.
MotoMaker-ről pedig érdekes módon szó sincs. -
viano
aktív tag
Igen ismerős a horváth és lengyel ajánlat.
Láttam egy komoly német összeállítást, amolyan külföldi utazási tanácsadó a telefon és mobilnet témában, országonkénti bontásban.
Ott voltak a horvát ajánlatok is belinkelve, eleve már német nyelven meghirdetve és álom árakkal.Magyar ajánlat persze nem szerepelt (már tavaly sem) többen érdeklődtek volna a fórumban, kedvező magyar ajánlat után, persze senki nem tudott javasolni.
Lehet, hogy egy német turista ezért nem Magyarországot választja, mert az ő életükbe már beépült az internet és különösen külföldön nem óhajt lemondani róla. Hihetetlen dolgok vannak, néha még magyar vonatkozású dolgokat is jobban megtalálok németül.
Itt pedig csak a turista-elriasztás működik, ez pedig már károkozás nemzetgazdasági szinten is, és mindez egyetlen illetékesnek sem tűnik fel, persze mert ők állami költségen telefonálnak, stb.
A gátlástalanság netovábbja, hogy még a 90 Ft feletti díjakat is szükségesnek tartották emelni.
Azt pedig csak érdekességként jegyzem meg, hogy egy német még roamingban is olcsóbban telefonál Magyarországon, mint az itthoniak többsége.
Hogy is van ez .. ?!
-
viano
aktív tag
Az a baj, hogy itt már szinte semmi sem úgy működik, ahogy kellene, csak még sokan nem vették észre vagy egyszerűen ezt szokták meg.
Nem kis mértékben döbbentem le (még a német árak, mobilpiac ismeretében sem), amikor az
osztrák Aldi, Hofer Telekom honlapjára tévedtem.Kártyás, prepaid szolgáltatásról van szó, mindenféle kötöttség nélkül, de kényelmi szolgáltatásokkal, mint pl. bankszámláról való fizetés lehetősége.
HoT flex - alap -tarifa 3,9 cent / perc, SMS 0,9 cent / MB adat
.................. 12,10 Ft ........ 2,80 FtHoT fix - okostel. csomag 1000 perc/ vagy SMS + 3 000 MB
€ 9,90 /30 nap 0,2475 cent /egység = 0,77 Ft / egység(Ugyanez az ár csak adat- csomagban is elérhető, táblagép-tarifa.)
A szolgáltatás a T-Mobile A hálózatán történik.
A név valahonnan ismerős . . . de az árak,
Mit is mondjak erre?! ...... -
viano
aktív tag
Valahonnan tudom téged mi fogott meg benne!
IPx7 ?Egyébként az indulása egyre botrányosabb (hátha még kicsit többen tájékozottabbak lennének).
A média persze nem nagyon foglalkozik a fejleményekkel. Bemutatták és kész.Egy poszt a Hivatalos Motorola fórumból:
>> ( a Google egész tűrhető eredményt produkál, aki nem eredetiben élvezné . . )"Choose the phone that's always there for you" the slogan is a load of tosh..
I tried to buy the 16gb version of moto g all ok until i went to pay and then says 16gb not available..
Motorola what is going on ? are you selling the 16gb version or not? why advertise that you do when clearly it is not available in Europe the Uk included... i have had 2 moto g and converted many other people to them ... I find this unacceptable when clearly there is a market for people purchasing at the price advertised.. very dissapointed..
------------------
Annyira nem számítanak a potenciális vevők, hogy annyit mondanának, hogy még nem kaphatóAmi külön tetszett, hogy a német Használatiban simán benne maradt a Dual SIM-re vonatkozó rész, biztosan fog neki örülni az a Moto rajongó, aki duált szeretett volna venni.
Kárpótlásul olvashatja a HD-TV-re vonatkozó részt is, mivel arról valószínűleg még úgysem hallott, nemhogy elérhető lenne. (Tényleg nagy dolog egy digitális dokuból kivenni egy részt, nem beszélve a felesleges fordítói munkáról.)
A Moto G 3rd szlogenje,pont alkalomhoz illő:
'Válaszd a telefont (jelen esetben inkább márkát), amelyikre mindig számíthatsz!
Röhej! -
viano
aktív tag
Köszi az alapos kutatást és választ.
Nagyjából én is tudtam, de a külföldi források nem egyértelműek vagy hiányosak,
itthon pedig nem igazán volt konkrét találat.Azért elég ciki, hogy se a hatóságok, se a szolgáltatók nem tartják fontosnak a potenciális ügyfelek - mondjuk a külföldi turisták - tájékoztatását, még szerencse, hogy nem lógunk ki az európai sorból.
Nekem nagyon nem tetszik ez a Telenor-Telekom együttműködés - elég nevetséges, hogy ilyet engedélyeznek - eddig se volt valós verseny, ezután pedig még ennyi se lesz.
Kicsit már unalmas, hogy ötszörös, tízszeres árakat fizetünk.
Németo-ban bármikor lehet olyan előfizetést kötni, hogy 1 cent alatt jön ki az egységdíj (perc/sms/MB),
mindez rablánc nélkül.
Ettől persze sokkal jobb akciók is vannak! (All Net Flat, 2GB, Multi-SIM, roaming belefér havi 20 Euróba!) -
viano
aktív tag
Nem voltam elég lájtos?
Bocsi, sajnos nem tudtam, hogy ekkora dömping van a kis TDK-ból.
Így kicsit más a helyzet, de a v2.1 elgondolkodtató . . .
( A részletekkel nem fárasztom a közösséget, nehogy megint megmondó legyek.)------------------------
A megjegyzésed második részére nem szívesen reagálok, de maradjunk a konkrétumoknál,
mi volt a kifogásolható abban, amikett írtam ? -
viano
aktív tag
Lassan indul a MotoMaker is . . . (de csak lassan!)
. . . persze még megfogható termék nélkül, de már néhány viszonteladó elkezdte árulni
(konkrét szállítási határidő nélkül).Az árstrukturát már kicsit jobban át lehet látni, de még van olyan viszonteladó is, aki (szerintem) nem tudja, hogy mit árul! (belépő áron 16 GB-s )
Szóval az árstruktúra, a német árakon keresztül szemléltetve:
Ajánlott ár az alapkivitelű Moto G 3 -ra ( 1 GB + 8 GB) fehér v. fekete ...... 229 €
MotoMaker igénybevételének felára ...................................................... + 20 €
(Saját ízlésünk szerint "színezhetjük" egyedivé tehetjük a Mot G 3-at.)
.............. vagy nem és az alapszíneket választjuk, de ez az út vezet a >Memória Upgrade (Megduplázhatjuk a memóriát, 2 GB + 16 GB-ra.)....... + 30 €
A Prémium változat induló ára ............................. € 279
------------------
A kereskedő (viszonteladó) a MotoMaker- es árból ad(hat) engedményt.Gondolom később kétféle MotoMaker-es ár lesz - most még nincs -
a Standard és a Prémium (+ memória) változatra.Egyszerű, nem ?
Idő pedig van, mert úgy tűnik a 16 GB-os változat, csak szeptemberre lesz Európában.
. . . hát ennyire fontos az európai piac,
de akkor miért ide hozzák a MotoMaker- üket ?! -
viano
aktív tag
Nem.
. . . de egy találkozás bőven elég volt egy életre a Huawei + T párosból.A H-t nem nehéz elkerülni, a másik vonalon sajnos csak a melyik kevésbé rosszabb alternatíva merülhet fel.
Hagyjuk most a díjakat, de mindent elárul, hogy
függő készülékeket drágábban kínálnak esetleg még hűséggel is, mint amennyiértt más forrásból beszerezhető.Egy nagy szerencséjük van, a magyar vásárló nem tudatos,
ill. a többség nem tud számolni. -
viano
aktív tag
A frekvencia témához . . .
Csak egyféle európai Moto G 3 modell van, ami Pentaband, azaz ötsávos.
Tudtommal minden jelenleg használt eu. frekvenciát támogat.----------------
Ami viszont engem érdekelne, már kérdeztem, csak eddig nem kaptam választ,Melyik magyar mobilszolgáltató, melyik LTE sávot építette ki a gyakorlatban, mert a kiosztás szerint
mindenkinek, (kivéve DIGI) van blokkja minden sávban.(A Vodának még TDD blokkja is van - ha minden igaz - amit kétlem, hogy jelenleg használnának.)
-
viano
aktív tag
A lehet kapni azért kicsit túlzás, . . . az egy kicsit messzebb van!
(Az egyéb, esetleges meglepetésektől most eltekintve . . . olvass vissza, ha még nem tetted volna meg!)A prémium modell előrendelhető, 'hamarosan szállítható' kitétellel.
Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy még az amazon sem tudja, hogy mikor lesz szállítható, mert közeli határidő esetén meg szokták adni a konkrét időpontot.Az alapkivitel raktárról szállítható € 200 + 8,80 szállítási költség Mo-ra.
Azt pedig inkább máshol érdemes megvenni, mert van egy jó csomag ajánlat, ajándék
Moto Stream NFC, Bluetooth A2DP (SBC kodek) adapterrel
ami még itthon is elérhető.
---------------
Más téma, hogy általános vélemény szerint az alaptípust semmiképpen nem ajánlatos megvenni,
mert aki megteszi, biztosan meg fogja bánni.Tehát várni és közben nézelődni, vannak jó készülékek a piacon a Snapdragon 410-essel,
jóval kedvezőbb áron és/vagy több memóriával.Pl. ha már úgyis Franciaországban járunk:
Idol 3 4,7" 1,5 GB RAM-mal € 200 ( mínusz 30€ Cashback, ha elég ügyes valaki). . . vagy a Moto G 3 árán már SD 615 nyolcmagos telók közül lehet válogatni.
Ebben a kategóriában már természetes a több memória. -
viano
aktív tag
Egy magyar ismertető
-
viano
aktív tag
válasz
szezso15 #155 üzenetére
Te tudod!
Mindenesetre a Stream- nek 7-8 ezerért simán és gyorsan el kellene mennie, de türelemmel egy tizes is benne lehet.
30 € alatt kint is ritkán lehet megvenni.Mondjuk elég érdekes, hogy ez NFC-s, a telefonjaiba meg nem nagyon rakja bele a Motorola, legalábbis X alatt.
-
viano
aktív tag
válasz
szezso15 #153 üzenetére
Expansys?
és a + Free Moto Stream-mel?
Kicsit javult az árfolyam is az utóbbi napokban, persze nem ismerem az elszámolási rendszerüket, de mintha inkább a bankra panaszkodott volna valaki a múltkoriban.
----------------
Állítólag csak szeptemberben lesz Európában (legalábbis egyes piacokon) a 2 GB-s.Az Amazon.fr (tudtommal egyedüliként) szorgalmasan gyűjti az előrendeléseket, 'hamarosan szállítható' címszó alatt. € 230
Ennyiért haza is jöhet, mert van egy kupon akció, 50 €- s utalvány vásárlása esetén adnak egy 10 €-sat ajándékba. Tehát, ha valaki így fizet, akkor 70k körül akár itthon is lehet valamikor az erősebb Moto G 3.Ha valaki, akkor az Amazon.fr az elsők között fogja szállítani ezt a változatot . . .
Persze nagy kockázatot ők nem vállalnak, ha valaki a fenti kuponos módszerrel fizet, az a pénz már náluk marad, (levásárolható) mégha nem is szállítanak.Mert a nagy kérdés még mindig nyitott, hozzáférhető lesz-e a MotoMakeren kívül ez a változat és mely országokban?
Mostmár elég tapasztalat van arra, hogy milyen önkényesen szolgálja ki a Motorola az egyes piacokat.Lehetnek itt még meglepetések ...
-
viano
aktív tag
A Snap 410 - ben tudtommal ennyi a van, valójában 1,36 GHz a max, mért érték.
Úgy emlékszem a Moto E 2-ben még csak 1,2-n ketyeg.
Ilyen értelemben is szakított a hagyományokkal a Motorola, mert nem igazán hajtották max-ra a procikat.
Azt mindenki csak találgatja, hogy miért nem került más Soc a G 3-ba.Mindenesetre, állítólag 30-40 % többlet-teljesítményt hoztak ki, CPU szinten,ezzel a módszerrel,
akkor pedig, miért is változtattak volna?!
Legfeljebb kicsitt szokatlan, hogy alsóbb kategóriából kerül magasabba egy meghatározó építőelem.A szitu pontos megítéléséhez, ismerni kellenne a hátteret, az átadási árakat, stb, stb.
Nem tudom más telóban, hogy szerepel a 610-es, milyenek a szériák,
de a 410-est nagyon szeretik a gyártók, nem is csoda a 400-as siker és alapozás után.A 615 pedig már Octacore...
Nem vagyok SoC szakértő, talán majd valaki ír erről . . .
hogy miért nem mást választottak, az anyagiakon kívül lehetettek-e technikai megfontolások a döntés mögött. (Gondolom szoftver vonalon rengeteget lehetett így spórolni.) -
viano
aktív tag
Az árazásnál az angol pénztárcát vették figyelembe.
Mindenesetre a 40 font felár az erősebb (2 GB) verzóért nagyon durva, amikor más piacon 3000 ft- tól indul.
( 14-15 Euróban már benne van egy extra Moto Shell hátlap, ami egyébként 10 €, tehát nyugodtan mondhatnék még a 3k -nál is kevesebbet!)
A szelídebb árazású piacokon kevesebbe fog kerülni a prémium változat (230 € = 162 Font, a jelenlegi információk és árak szerint), mint nálatok az alap.
Mi ez, ha nem az emberek hülyének nézése?!
(Korábban írtam erről - érdemes visszaolvasni - ha még nem olvastad volna . . "marketing rémuralom")Ráadásul egy korántsem kiemelkedő telefonért.
Én a Dual SIM kispórolása miatt kezdem őket egyre jobban imádni, főleg így, hogy felárral sem megy.
Az iránymutatás persze egyértelmű, irány más márka.
(Asus Zenfone 2, vagy Idol 3 érdekes alternatívák, ráadásul kijelzőméret választási opcióval,
csak a frissítések nem úgy jönnek.
Kérdés, kell-e egy beteg nyalóka, amiről a többség szívesen dóngrédelne?!)A probléma csak az, hogy leginkább félkész, teszteletlen termékek kerülnek a piacra, tehát csak a sok "rossz" közül lehet válogatni.
( A Win 8.1 -em egyes dolgokban még most sincs az XP színvonalán, sebességén, 512 MB < > 4 GB. Nevessek vagy sírjak? )A Lollit már a Google Vista -jaként kezdik emlegetni a szakmai körökben, nem véletlenül jön más név alatt a következő, javított változat, ami korántsem új rendszer.
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #144 üzenetére
Sajnos nem túl jók az esélyek!
A brazilnál csak egy LTE sáv jó Európában és magasabb az árszínvonal is.
Indiában egy kézben van a forgalmazás
(nem tudom létezik-e bármi viszonteladói kedvezmény, nem valószínű)és ez az eladó nem szállít(hat) külföldre.
Gondolom így szól a szerződés, ami az ottani árak mellett érthető is.Akkor most te jössz!
-
viano
aktív tag
Ezt szerintem tőlük kellene megkérdezni!
Úgyis mindig azt mondják, hogy érdekli őket a véleményünk . . .
Egyébként pedig minek?!
Drágábban akarsz venni SIM-lockkal, mint amennyiért függetlent vehetsz?
Én jó ajánlatot még nem láttam magyar szolgáltatónál, de biztos mindig rosszkor néztem.
Akit érdekel, hogy mérik az egységeket a sógoréknál, keressen rá a HoT -ra.
----------------------------------------------------------
Tudja valaki az itthoni LTE sávokat?
Már többször kerestem, de a Gugli nem dob semmi értékelhetőt. -
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #139 üzenetére
Szép lista, grat!
Tudod csak az az érdekes, hogy a szivárogtatásokban végig arról volt szó, hogy csak Dual SIM-es készülékek lesznek, csak a bejelentéskor derült ki, hogy mégsem.
. . . és ahhoz képest azért akad Single bőven.
Európai modellben pedig megint nem lesz Dual SIM -es!!
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #137 üzenetére
Ne haragudj, nem szeretnék vitatkozni, de ...
(Leírom egyszerűbben, mégha durvábban is hangzik.)Nem igaz, hogy a gyártási ez-az miatt nem hozzáférhető a prémium változat, mert mint írtam Indiába túlnyomórészt ez a változat került, ráadásul közel 100 000 db, még a hivatalos bejelentés előtt.
Ezt te is tudod!
Tehát csak Európában nem hozzáférhető a 2 GB - 16 GB-os variáció.. . . mint ahogy a Dual SIM sem!
Ezzel egyébként csak a hagyományokat követi a Motorola, mert az első G-ből sem volt európai DS változat.
Üdítő kivétel volt a Moto G 2 3G-s változata, de ez tudomásom szerint csak Dual SIM-esként létezett, tehát eleve nem tudtak szinglit adni az európaiaknak.
A 4G-sből azonban már megint csak a szingli jutott.Mint ahogy a Moto E 2 LTE-nél is, se 16GB, se DS Európának.
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #129 üzenetére
Ezzel a tájékoztatással csak az a baj, hogy mese az egész!
Valószínűleg az illetékes elvtárs nem elég tájékozott a témában és az egyszerű "nem tudjuk" (ezt olyan ciki kimondani, nem?) helyett találta ki ezt a zagyvaságot.
Sokkal inkább piacpolitikáról van szó és szoktam emlegetni - sajnos egyre gyakrabban kell - egy
"marketing rémuralom" kifejezést is mostanában.
Egyszerűen fogalmazva, a fogyasztó nem feltétlenül azt kapja, amire szüksége lenne, hanem megpróbálnak valamit lenyomni a torkán, persze a lehető legdrágábban.
Az árazást nem a termelési, stb. költségek határozzák meg, hanem a piaccon elérhető legmagasabb ár.
Ilyesmit nevez a köznyelv lehúzásnak és erre kiváló példa a Moto G mostani árazása, különös tekintettel a
memória upgrade felárakra.
Ami, piactól függően (a jobb érthetőség miatt forintban) kb. 3 000 -től 17.600 Ft.
Mi köze ennek a valósághoz, leginkább semmi, csak fényes bizonyíték az általam fent írtakra.De elmélet helyett vissza a száraz tényekhez . . .
konkrét adatok a legnagyobb piac esetében ismertek
(se kedvem, se időm pontosan összeszámolni a tételeket), de ránézésre,
oda legalább kétharmad, de inkább háromnegyed részben a prémium (2 GB-os) változat került már a bevezetés idejére is és nem kis mennyiségben.
Csak mellesleg jegyezném meg, hogy ott (és más fejlődő piacokon is) a Standard változat is Dual SIM-es.
A felár pedig olyan minimális, hogy akinek szükséges, simán megveheti a nagyobb memóriás változatot.Szóval a súlypont már nem Európa, (még, ha nehéz is ezt elfogadni, megérteni)
és az itteni igények kiszolgálása.
Az európaiaktól már csak a pénz kell, persze lehetőleg minél több.
Úgy, mint amikor az európaiak vittték az üveggolyókat az indiánoknak . . .
csak az üveggolyó szerepét most a MotoMaker tölti be.A Moto G 2 4G LTE- ből is volt 16 GB-os és Dual SIM változat . . . csak nem Európában.
Úgy tűnik Európa már most is a maradékot kapja, egyébként is macerás a sok kis országot ellátni. Szerintem kár reménykedni, hogy a Motorolát érdekli egy a magyarhoz hasonló méretű piac, esetleg majd, ha nehézségeik lesznek, ami nem valószínű, mert a 'Moto' minnden valószínűség szerint prémium márka lesz, nem pedig "Best Value", hiszen már most sem az.
'HelloMoto' helyett nyugodtan mondhatunk 'Good Bye Moto!' -t!
-
viano
aktív tag
válasz
adamschmidt1 #124 üzenetére
Helló!
Sok mindenről volt már szó, érdemes átolvasni a topikot.Németben nem jók az árak, másfelé kell nézelődni.
A 16 GB-os hozzáférhetősége a MotoMakeren kívül és egyébként is még nem igazán ismert.
A Motorola Egyéb-Európa közös honlapján meg sem említik a 2 - 16 GB-os variációt, mintha nem is lenne.
Szóval mindenképpen érdemes várni, amíg kicsit letisztulnak a dolgok.Az Expansys ajánlata viszonylag jó, különösen az ajándék Moto Stream-mel, a baj csak az, hogy maga a telefon felejtős az alapkivitelben.
Igaz, hogy néhol nem kicsit (UK 40 font) vastagon fogott a ceruza a memóriabővítés árazásánál, de szerintem még mindig az lesz a jobb választás, ha valaki a Moto G 3-hoz ragaszkodik.
. . . de csakis akkor, mert kicsit (?) túlárazottá vált a kedvencünk.
Azért, mert néhány értéknövelő ficsör kimaradt, az európai modellből pedig még a Dual SIM is, ami azért mostanában ebben a kategóriában már alap. NFC is akad 100 € alatti telóban is, de a dual Band WiFi is beleférhetett volna ebbe az árba mondjuk ac támogatás nélkül.
Sok mindent elárul, hogy egyéb hiányában a Quad Core-t emlegetik extraként, QC, 2015-ben, extra ?!Szóval szerintem mindenképpen várni kell és közben nézelődni, mondjuk Idol 3 vagy Zenfone 2 irányokban például, akkor még a kisebb vagy nagyobb méret iránti igényeket is jobban ki lehet elégíteni.
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #126 üzenetére
Köszi!
De akkor, miért írnak 9,1 GB-ot?!
Ez egyébként szintén indiai forrás és megbízhatónak tűnik.
Na mindegy, nekem úgysem kell a belépős, csak mások miatt kérdeztem, hogy tudják mit vesznek.
Szerintem 2015-ben (2016-ra) már semmiképpen sem szabad az 1 - 8 GB-os alaptípust megvenni, mert akinek ez megfelelne, az jóval olcsóbban is kap hasonló használatiértékű telefont.
Mostanában is jön pár teló ugyanezzel a Snapi410 csipsszel
(valamiért nagyon szeretik a gyártók, már táblagépekbe is kezdik berakosgatni)
-- azok biztos olcsóbbak lesznek. -
viano
aktív tag
Mennyi is a szabadon felhasználható tárhely a 8 GB-osnál?
A 16 GB-os változatról találtam 9,1 GB -os adatot, de gondolom ebből nem lehet egyszerű kivonásokkal meghatározni amit szeretnék, mert a Gigás adatok nem valósak.
Már a HDD-knél is utáltam ezt az 'ezres' szemfényvesztést.
(Gondolom az Android/Linux is valós adatokkal számol.)Valaki, aki jobban otthon van a témában, ki tudná számolni a fenti adatokból, úgy kb.
. . . vagy látott valaki esetleg valami bemutató tesztnél adatot?Én keresve sem találtam - pedig általában meg szokták adni - a Motorola mindenhol csak a jogi kibúvót írja, hogy a használható tárhely kevesebb és a frissítéssel még csökken is.
Úgy rémlik régebben még ők is leírták a kisbetűsben.
Gondolom itt elég kevés, ami maradhatott, azért titkolóznak. -
viano
aktív tag
A német árazás az igazán durva: € 250 ill. 280 az ajánlott ár és a Moto Maker- es.
Azért 230 - ért már most, is lehet rendelni máshol az 1 Gigásat.
Az ügyesebbje persze örömmel rendeli a spanyoloknál 199 €-ért + 3-4 € szállítás.A nagy kérdés, hogy mi lesz a 2 Gigással, mert állítólag, ez a változat egyes piacokon csak a Moto Maker-en keresztül rendelhető.
-
viano
aktív tag
(Mi a probléma? Itt le van írva.)
Lázadnak a spanyolok!
A spanyol Amazonon nem kis népharag fogadta az új G 3-at . . . (1 GB - 8GB)
Ez azért is érdekes, mert ott viszonylag még alacsonyabb is az ajánlott ára és az Amazon is
199 Euróért kínálja az alap-változatot (de jelenleg csak azt).Késő este még 1,7 * volt az értékelése (5 * max.) - a témában kevésbé járatosok számára csak annyit, hogy 4 * alatti értékelés már igencsak rontja egy termék eladási lehetőségeit.
A Moto G azonban nem átlagos termék . . . de ez a fogadtatás nem semmi!Elég durva beírások is voltak és az amerikai árakat emlegették, kritizálva a szinte nulla előrelépést, ill. a jelenlegi ár/érték arányt.
Mostanra úgy nőtt 1,9 *-ra az értékelés, hogy a legdurvább WTF értékeléseket törölték és ki tudja honnan és mi módon lett pár darab 5 *-os értékelés is.
Ezek húzzák az átlagot, de a hosszútávú sikerhez ez még édeskevés, az alaphangulat már adott!
A 30 €-s felár sem a legkedvezőbb kilátásokkal kecsegtet, ennyit kell ugyanis a memória upgrade-ért kicsengetni.
Az sem igazán köztudott még, - pedig szerintem fontos áralakító tényező - hogy a Dual SIM kimaradt a speckóból, az NFC pedig arra a sorsra jutott, mint a foto-LED a Moto E -ben.A nagy kérdés, hogy hosszabb távon milyen hatása lesz ennek a nem éppen szerencsés startnak. A haragon leginkább egy jó árazású 2 - 16 GB-os változat enyhíthetne, de minél később érkezik, annál jobban omladozik a régi Moto G-s nimbusz.
-
viano
aktív tag
Akkor már inkább európai Amazon, mint Exp.
Vannak jó akciók,
most pl. Olaszországban 20 - 30 € Cashback a Motorolákra, ha valakinek van kint ismerőse.
------------------------
Erre gondoltam: (Ez pl. Moto E 2nd 4G LTE -re vonatkozik.)Special Shipping Information:
Due to federal and international regulations, this product can only be shipped within the 50 states.International Shipping:
This item is not eligible for international shipping. -
viano
aktív tag
Bocs, volt egy kis félreértés ...
Mi a magyar, expansys-os árakról beszéltünk. (A 62 véletlen egybeesés, két kül. kivitelre, 1GB, 2GB.)
Az amerikai árakat egyébként is el lehet felejteni!
1. Szinte egy magyar számára sem hozzáférhető (kivéve, aki ott dolgozik,stb);
2. Általában más rendszerű készülékek, tehát eleve nem is, v. korlátozottan használhatók lennének;
3. Tudomásom szerint mindemellett létezik valami kiviteli tilalom is, ami eleve
lehetetlenné teszi, pl. az internetes rendelést a mobilokra.Nem is értem, miért ezeket kell egy cikkbe beírni,
több értelme volna európai, hozzáférhető árakat említeni, mert ez így csak a bosszankodásra jó.Én is tudok még az amerikainál is jobb árat, mégse megyek vele semmire, ha nem hozzáférhető,
vagy itthon nem használható a készülék. -
viano
aktív tag
Rendben,
akkor adok nektek 50 + 20 száll-ért.Nálam fogjátok megvenni, mert itt alacsonyabb az ára?!
Nem kicsit sántít az érvelésetek, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy jelen esetben
6,5 %-ról van szó.(Van, ahol nincs ennyi az árrés!)
Pontosan csakis a teljes bekerúlési költség hasnlítható össze,
ennek van értelme, mert nekem ennyibe kerül, amit megveszek. -
viano
aktív tag
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #92 üzenetére
Miért jöttök állandóan a 62e-rel?
A szállítás ennél a csomagnál > 4 ezer ,
az előbb fedeztem fel a Stream-es csomagot és végig kattintottam, a legolcsóbb szállítás sem fért bele
66 ezerbe.Persze, ha már mindendenképp, akkor ez a Bundle,
de Moto Stream állandóan van 30 € körül, közel sem ér egy 50-est.
50 Dolli az ajánlott ára, csak moto webshopban ennyi, mindenhol olcsóbb.Ez valószínűleg francia-csomag, ott adták ajándékba a Moto E 1 kifutásakor
és a Moto G 4G-hez,
vagy csak nagyon bevásárolt az exp. valamelyik akcióból és a nyakán maradt.Egyébként érdekes darab a Moto Stream, csak apt-X - et nem támogat.
-
viano
aktív tag
Miből gondolod, hogy benne van a szállítás?!
1. Nem szokás; (ha benne van, akkor nem tüntetik fel külön)
2. Nekem simán hozzászámolta.
= 66 eFtEgyébként pedig teljesen mindegy, ez a változat teljesen felejtős és elsősorban nem az 1 GB RAM miatt, mert az bizonyos használati szokások mellett nem jelenthet különösebb problémát (Csak itt felmerül a kérdés, hogy ennyi pénzért van-e több RAM és jobb alternatíva és valószínűleg mindig lesz!)
Az igazi problémát szerintem a belső tároló (ROM) jelenti
(Persze itt is felmerül a kérdés, ki mire és hogyan használná a készüléket.)
a 16 GB-os változatnál 9,1 GB a szabad felhasználói rész, akkor mennyi is marad a 8 GB-ból, hát elég nevetséges . . .
(Konkrét adatot még nem láttam le se merik írni!)Szóval 2015-ben 8 GB (és ennyi pénzért) abszolút NO GO!
Nem lesz hely rendszerfrissítésre, pár App telepítése után már azon kell gondolkozni, hogy melyiket törüljük, nagyobb helyigényűek pedig szóba sem jöhetnek.
-
viano
aktív tag
válasz
#13110016 #72 üzenetére
"hátlap atom LG koppintás'
Azért ez az állítás nem annyira atombiztos, sőt . . . !
A Motorola már régebben is alkalmazta a meghatározó dizájnelemet, még a nyomógombos időszakban (nincs most időm keresni egy képet a neten, de valamelyik lekerekített készüléken, ha jól rémlik).
Akkor most ki koppint, kitől, miről?A Motorola már rég telefonokat gyártott, amikor az LG-t még GoldStar - nak hívták.
Mellesleg talán a leginnovatívabb gyártó,
ki is gyártotta az első penge-telefont
(Hányan is utánozzák?!),
de mondhatnám az ujjlenyomatolvasó alkalmazását is mobilban
(motorola Atrix Android 2.3 -mal, 2011-ben).Hogyan is lett az iPhone-ban ujjlenyomatolvasó . . . ?
". . . az Apple 2012-ben megvásárolta az AuthenTec-et, mely
korábban a Motorola számára gyártott ujjlenyomat-olvasót."Ui.
Véletlenül az Atrix modelleknél is megtalálható az a bizonyos koppintott betét, igaz más - más elhelyezésben, több variációban is.De miért is haragszol a Motorolára?
-
viano
aktív tag
válasz
ghiottone #50 üzenetére
Köszi, nagyjából ismerem az XT számokat (különösen a régieket),
csak eddig sehol nem láttam az európai modell számát és nálam csak Dual SIM- es jöhetne szóba.Az XT1550 az indiai + ? típus, igaz, hogy Dual SIM-es, de ott mások az LTE sávok.
Egyébként a 8 Gigásban mennyi szabad hely maradhat, ha a 16-osban 9 GB ?!
Szerintem nagyot fog csalódni, aki megveszi az alaptípust és nem az 1 GB RAM miatt.
-
viano
aktív tag
Csak a kicsit húzós szállítást felejtetted el, de 66k -ba belefér és előrendelés az 1 GB-os verzióra.
Dual-SIM itt sem szerepel a speckóban!
. . . úgy, ahogy az LTE sávok sem ismertek.
Látott már valaki európai XT... számot?
Úgy tűnik az eu. modell nem dual SIM-es lesz, most sem! -
viano
aktív tag
Erősebb változatra pályázók !
. . . azért lehet még itt egy apró probléma a 2 GB-os verzió beszerzésével.
"Arbeitsspeicher (RAM) / Speicher
1 GB / 8 GB
2 GB / 16 GB (nur über Moto Maker)"
nur = csak ( a Moto Makeren keresztül rendelhető)Ez Németországra vonatkozik, de van egy sanda sejtésem, hogy a legtöbb európai piacon
így lesz. Egyenlőre nem értékelném az információt, de nagyon elgondolkodtató és érdekes következtetéseket lehet levonni belőle.
Induló ár egyébként 249 Euró!A részletes specifikációban nyoma sincs a Dual SIM-nek sem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Formula-1
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amazon Kindle
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest