Bejelentették a harmadik generációs Moto G-t

Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a Motorola Moto G harmadik generációs változata, vagyis végre vége az elmúlt időszak pletykamaratonjának. A 142,1 x 72,4 x 11,6 milliméteres (de a széleknél már csak 6,1 milliméteres) dimenziókkal és 155 grammos tömeggel rendelkező készülékből kétféle modell látott napvilágot, a komolyabb variáns 16 GB-os adattárolóval és 2 GB-nyi rendszermemóriával rendelkezik, az alap mobil pedig 8 GB-os flash tárhelyet és 1 GB-nyi RAM-ot kapott. A microSD foglalat mindkét verzió esetén adott, így akár 32 GB-os kártyával bővítheti az, aki a  8 vagy a 16 GB-ot kevésnek érzi.


[+]

Más téren nincs különbség a két variáns között, hiszen a Moto G (2015) 5 hüvelykes, HD felbontású kijelzővel büszkélkedhet, a hardveres erőforrást pedig az 1,4 GHz-re skálázott, négymagos processzorral ellátott Snapdragon 410 SoC biztosítja. A hátlapon egy kéttónusú villanóval megtámogatott 13 megapixeles kamera található, a szelfi szenzor 5 megapixeles. Jelentős előrelépés, hogy a hátlap alatt immár egy 2470 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával az eszközt, és szintén üdvözítendő, hogy IPx7 védelmet kapott a masina, így vízben 1 méter mélységig akár 30 perc időtartamig képes károsodás nélkül megmaradni a telefon. Külföldön az 1 GB RAM-os verzió 180 dollárt, a 2 GB RAM-os pedig 220 dollárt kóstál, ami előzetes költségek nélkül átszámolva 50 illetve 60 ezer forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények

  • Motorola Moto E (2015) - nem villant

    A vállalat frissítette alsó kategóriás terméksorozatát, az új masina a Snapdragon 410 SoC és a viszonylag kis kijelző miatt sokak kedvence lehetne, ám hiányzik belőle a vaku és az ára sem olyan jó már.

  • Motorola Moto X (2014) - elbocsátó, szép üzenet

    Anyaghasználat, hardver, kijelző, szoftver - minden téren előrelépett a 2014-es Moto X az elődjéhez képest, és immáron Lollipop alatt futnak az eszköz különleges extrái.

  • Motorola Moto G (2014) Dual SIM - duplán kijár neki

    Az amerikai gyártó második generációs, középkategóriába szánt készüléket két SIM-et kezel, dupla előlapi hangszóróval rendelkezik, és hardveresen is helytáll.

  • Motorola Moto G - nekünk is kéne

    Egy hibája van: nem lehet itthon kapni. Pedig slágertermék lehetne belőle azon az áron, amennyiért boldogabb helyeken kínálgatják, mert nagyon rendben van.

Hirdetés