Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• icons

addikt

válasz Prof #85 üzenetére

Volt anno egy PH!TV-s cikk (videó, stream, mind1:)), amiben pont ez volt a téma. "Az igazi Ultrabook!" néven futott, de valójában általánosan egy "jó" laptop keresése volt a cél, ez volt az egyetlen ilyen videó, amit megnéztem :).
    95%ban olyan notebook körvonalazódott, amit én is írtam (igen, a matt kijelzőt kihagytam az is nagyon fontos lenne (de azt hiszem, arról leszek kénytelen lemondani (nem szívesen), ha a consumer kategóriában nézelődöm)), és pheke (aki a videót csinálta), is arra lyukadt ki, hogy a vásárlóközönség nagy részének egy ilyen laptopra lenne szüksége, a piacon mégsem található (IPS panel nélkül, matt kijelzővel ez kijönne 200ból. Legalábbis Aceréknél pl:D)
    Az meg közgazdasági és politikai kérdés lassan, miért nem készül ilyen laptop ;)

stratova: pedig olvastam is anno ezt a cikket... +20% a GPUnak...hmm, az sem rossz eredmény...Üzemidőben szerinte az IB visszalépés a SBhez képest... na meglátjuk, mi sül ki a PHs tesztből:D

• icons

addikt

válasz margithid #80 üzenetére

Valamiért kétszer küldte el... (kezdem egyre kevésbé kedvelni ezt az Operát:D)

• icons

addikt

válasz margithid #80 üzenetére

Már most is vannak 10órás üzemidejű gépek. Lásd Acer TimeLine széria, illetve Asusnak is van több ilyen laptopja. És mindegyik 250alatt van (van, amelyik 200alatt is), tehát teljesen jogos elvárás:). Az alacsony fogyasztás manapság elérhető, egy 84Wh-s akksi sem olyan egetrengető dolog, és máris megkaptad 7W-os fogyasztással a 10órás laptopodat:)

Nemértem ezt a problémát. A legtöbb (eddig kb 90%) ultrabook-ban SSD van, mivel meg kell felelni bizonyos sebességbeli követelményeknek. Tudsz olyat venni, amit csak HDDvel adnak, de ahhoz a HP ENVY Ultrabook 6t-1000-t kell hogy válaszd pl., másikról nem nagyon tudok a piacon, amivel ez a probléma fennállhat. Ha bármelyik másik ultrabookot veszed, tudsz olyan verziót találni, amiben SSD van. A memória cserélhetősége pedig típustól függ, de gondolom a szervízben kicserélik neked (nyilván jó pénzért teszik, ha teszik). Azt meg erősen kétlem, hogy a laptop fizikailag nem képes több memóriát befogadni.
    Hát ha már 150én van jó noti, szvsz abba a +50be csak belefér egy 13,3as vagy 14es IPS panel. :K

rudi: hmm...nem hittem volna, hogy a HD4000viszi a D3at pl. (szemet nem szúró grafika mellett :) ). De ha igen, akkor szép tőle, és akkor valóban nem nagyon van szükség a Trinity-s APUra. Talán majd...egyszer kapacitálunk a plusz teljesítményből, én azért azt mondom (a teszt nélkül hasraütésre mondjuk +30-40% ot adok a Trinity APU javára) ez a grátisz sosem jön rosszul, adódhat még olyan alkalom, amikor nagyon hálás leszek neki:D

• icons

addikt

válasz Prof #77 üzenetére

:DEzek a szintetikustesztek, véleményem szerint sokat nem jelentenek. A valós felhasználásnál majd pontosan meglátjuk, mennyi a különbség, de egyetértek hogy nem lesz túl sok.

Viszont a felannyia TDP sajnos nem azt jelenti, hogy a proci összesen fele annyit fog fogyasztani. Nyilván kisebb lesz valamennyivel a fogyasztása, meg a maximális is feleannyi lesz, de általánosságban nem fogsz fele annyi fogyasztással találkozni. Ha már 20%kal kevesebb a felhasználás során, én már fókatáncot fogok járni (kezeimet összecsapva fogok körbe-körbe futkosni a szobában).

Általában igaz az IBre, hogy az SBhez képest 20%kal jobb. Ez megjelenhet fogyasztás, teljesítmény, stb téren. Ha valami zseniálisat kitalálnak, ez kitolódhat 30%környékére, de annál többet nem érdemes elvárni tőle, mert nem fogja hozni:)

margithid: én már ott tartok, hogy kiadok 200at is azért a notebookért amit szeretnék... (~i5ös proci, vagy HD3000-4000es vidkari egy diszkréttel, vagy egy Trinity-s integrált (tehát ami ér is valamit:D), 128as SSD vagy 750enes vinyó (a másik úgyis bele fog kerülni), min 4giga ram (manapság ez nem nagy szám), USB3.0, DP, összesen min 3USB, esetleg IPS panel, ~2kiló, 13,3", 14" és 10órás üzemidő (programozás, wifi, min. fényerő, stbnél), és normális minőség (ne recsegjen-ropogjon, ne hajladozzon, legyen rendes zsanérja). Ha ezt tudja nekem egy laptop 200ért hozni, én megvettem:D Ja és mindezt csendesen és nem nagyon melegedve. Jelenleg ilyet nem kapsz a piacon, a consumer kategóriában (üzletiben meg nem ennyiért:D), úgyhogy jó a TN panel is, csak minden más stimmeljen)
    prof-fal egyetértek, ha pl az én kövelteményeimet nézed, 200alatt ma biztosan nem találsz ilyen gépet, pedig szerintem teljesen normális elvárásaim vannak:D.
    ASUS Zenbook sem rossz, de az az 5+ órás üzemidő engem nem fog meg:D Meg az már 260ezer, akkor megint rátettünk egy lapáttal a költségvetésre:)

• icons

addikt

válasz rudi #69 üzenetére

Én nem is teljesen értem ezt a toporgást... a tri-gate technológiától annyival többet vártam (részben abból, amit tanultam róla, amennyit utánaolvastam, illetve amennyit beharangoztak), lehet hogy hosszú távon be fog érni (sőt, biztosan).

Úgyhogy részemről nem tartom szimpatikusnak azt a hozzáállást, hogy mivel amúgy is piacvezetőek vagyunk, minek is adjunk ki olyan procikat, amik verik a sajátjainkat több mint mondjuk 30%-kal. Elég lesz annyival jobbat kiadni, amivel már érdemes megvenni, de nem lesz nagy durranás. (nyilván közgazdasági szempontból várható volt, hogy ez fog történni, de attól függetlenül antipatikus :D) Az AMDt természetesen CPUban így is verik... GPUban meg megérdemlik, amit kapni fognak (merthogy nem keveset fog ráverni az Inteles IGPkre az AMD megoldása, ha jól olvastam a sorok között:))

Egyébként az járható út, hogy magam csökkentem a proci frekvenciáját? (nyilván ezt az alaplapnak is támogatnia kell, de azon kívül, hogy olyan darabokat kapok kézhez, amiknek csökkentve van, és így vannak letesztelve, más különbség van az U és az M széria között?) Nyilván az M eset nem egészen az ULVk frekvenciájára, de mondjuk a kettő számtani közepéig?

Az AMD brand sajnos tényleg elég gyenge, de annyira szívesen tartanék egy igazi Trinity-s "ultrabookot" a notebook táskámban, 200-250ezer körül, hogy az valami elképesztő (mondjuk ennyire: |---------------------| legalább...)

• icons

addikt

válasz margithid #52 üzenetére

Ha Ultrabook® ultrabook-ra gondolsz, akkor azt hiszem azokba nem kerülhet HDD, csak SSD (a teljesítendő paraméterek miatt).

Egyébként engem (is) az ultrabook-utánzat gépek érdekelnek a legjobban. Azok, amik fele annyiba kerülnek, két mm-rel vastagabbak, és akár HDD pörög bennük (majd rakok bele én SSDt, nincs azzal probléma:D)

stratova: én is remélem, hogy raknak AMDt a 13,3, 14es kategóriába. Teljesen jól beleférne, mind árban, mind teljesítményben!

rudi: ULV procik ugye ugye nem csak Ultrabook® ultrabookokba kerülnek? (tehát mindenki szabadon fog építkezni, vagy íratlan (esetleg írott) szabály lesz, hogy csak a(z árban) felsőkategóriás Ultrabookokba kerülhet alacsony frekvenciájú proci?)

• icons

addikt

válasz Prof #46 üzenetére

Hátezaz :D Majd meglátjuk mi sül ki belőle, nem hiszem, hogy elszámították volna magukat, de furcsa helyzet állt elő (ráadásul nem lenne drágább ezzel a gyártástechnológiával gyártani, hiszen már ráálltak (jó, nyilván lenne különbség, úgy értem a nem lenne egetrengető))

Talma: ó de szép lenne, ha tényleg 5W-nál kevesebbet fogyasztana! Eddig egyik ismerősöm ASUS UL30VT laptopja bírta a legtovább, neki 7W-os fogyasztást sikerült elérnie, a 10órát szebb napokon kibírja a laptop (valós körülmények között, tehát nem vákuum alatti laborban monitor, wifi, stb nélkül:), de nyilván nem is fullon pörgetve)

• icons

addikt

válasz margithid #42 üzenetére

Szerintem az A10 már eddig is hozta:) Talán i5 alját is, csak annál nem bírt feljebb menni. A Trinity biztosan be fogja hozni a SB i3at!

Lehet, hogy váltani fogok mobil fronton is AMDre?:D Pedig Intel szimpatikusabb, de nincsen igazán szükségem ilyen erős procikra, a grafikus teljesítmény annál fontosabb:D
    Mindenképpen érdekes megmérettetés lesz, csak jöjjön már a Trinity:D (engem főleg az alacsony feszültésgű darabok mozgatnak meg, bár abban az Intel jobb volt, de az i3asok ki nem hozatalával, pont ettől az előnytől szabadulhatnak meg (szerencséjükre :P ) az alsóbb szegmensben.

• icons

addikt

válasz XharX #39 üzenetére

Nekem rendkívül antipatikus, hogy nyár végén jönnek ki... viszont szerintem le fognak menni a SB i3as árak (még a jelenleginél is lejjebb), mert ha kijön a Trinity (ami az alsóbb kategóriákban erős), hasonló árazással, mint a jelenlegi AMD CPUk, akkor az Intel kénytelen lesz a versenyképesség miatt csökkenteni az árat! :) (vagy nem teszi, de akkor az AMD egyértelműen jobb vásár lesz). Vagy nem. (mert nem vagyok közgazdász)

bteebi: Nekem is nagyon bejövősek az ULV procik. Messze nem gyengébbek annyival, mint amennyivel kevesebbet fogyasztanak. A max órajelük alig alacsonyabb, a minimumon "spórolnak", amit az ember még így sem használ ki véleményem szerint. Főleg ha két magja is van, amik min. 1,7GHz-en ketyegnek!
    Csak remélni tudjuk, hogy ezekre alapozva végre kiadnak valami ütős 13,3, 14"os masinát, ami viszi a 10órát, és megfelelő teljesítménye is van mellé. A hardverelem adottak, már csak össze kell rakni (ami eddig senkinek sem sikerült...jó eséllyel nem véletlenül).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés