- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
Szereny tudasom szerint jora gondolsz most a monitor es TV eseteben, ezert gondolom azt, hogy ez egy kb olyan kenyelmetlen zsakutca, mint a 3D volt, es 1-2 ev mulva ez a buzzword is eltunik a sullyesztoben.
(en a fenyerot eleve leveszem max 20-25%-ra a monitoroknal, kiakadnek, ha a HDR miatt megnagyobb fenyero lenne, mint most, vagy annyira levennem, hogy a sotet lenne tiszta fekete...) -
-
petkow
tag
válasz
iMaverick #19 üzenetére
Köszönöm, ezeket láttam már. Ezekre mondtam, hogy nem értem a dolgot.
Ezek alapján itt a HDR rövidítésnek nincs köze az eddig meghonosodott (fotós) HDR fogalomhoz.
Gyakorlatilag csak egy picit kontrasztosabb lesz a kép, ami így zavaró is lehet, de a valóságos emberi szem dinamikatartományának meg továbbra is csak egy piciny töredékére képes. -
petkow
tag
Bizonyára én vagyok tudatlan, próbáltam utánaolvasgatni ennek a HDR mizériának, de nem értem.
Én azt hittem a HDR, ahogy a neve is van nagy dinamikájú (fény) tartomány. Én a fotós technikából ismerem és ott arról szól, hogy a valóságot "beszorítják" a monitor képességeibe. Csak hogy a valóságban a nagy dinamikatartományt az emberi szem képessége miatt tudjuk csak észlelni, a pupilla változtatja az átmérőjét, ezért a sötét és nagyon világost is tudjuk észlelni és nem tök sötétet meg atomvillanást látunk állandóan, hanem ahogy átnézünk egy másik pontra változik a pupilla.
El nem tudom képzelni egy monitor esetén mit takar a HDR. Ha tényleg szélesítik a tartományt és az egyik pixel atomvillanás, a mellette lévő meg tök fekete, attól még a szem ezzel nem tud mit csinálni, az atomvillanás pixelhez fogja állítani a pupillát, és a sötétebb pixelek finomabb árnyékokat, ahol a monitor lehet hogy fizikailag megjeleníti az átmenetet, de mi teljesen feketének fogjuk észlelni. Vagy ha a pupillát kipöcköljük szemcseppel, akkor lehet hogy látjuk az árnyékot, csak a világos pixeltől ordítani fogunk a fájdalomtól. De bizonyára rosszul értelmezem, és csak a HDR rövidítés félrevezető nekem. -
kikikirly
senior tag
válasz
FragMaster #11 üzenetére
R9 290 hivatalosan nem támogatják a HDR-t(Abu valahol leirta hogy elvileg működhet rajta de nem szabványosan támogatja szóval inkább az a valószínű hogy nem). Viszont a 390 és 390X igen,ugyanis beleépítették, GPU ugyan azonos de AMD bele tett néhány extrát , HDR-re támogatás is így került bele.
-
leviske
veterán
Egy ingyenes szabványról beszélünk. Ami profitjuk származik belőle az annyi, hogy az Ő elképzeléseikhez igazodik a piac, amiből meg egyeneságon következik, hogy kevesebb fejlesztési költség megy amiatt kárba, mert nincs kihasználva.
Ugyanez volt a hasznuk a Mantle kidolgozásával, aminek köszönhetően nem kellett addigi hardveres fejlesztéseket kukázni és igazodni egy esetleges alternatív MS elképzeléshez.
Az, hogy az nVidia ezek közt a körülmények közt első tudott maradni, nem kis fejlesztési költségébe fájt a cégnek. Ezt az AMD nem tudta volna kigazdálkodni.
-
KisDre
senior tag
Még a FreeSync se terjedt el túlzottan. A hír utolsó mondataiból arra következtetek hogy ami monitor eddig megjelent sima FreeSync-el, az nem tudja a 2-t. "valamikor akkor, amikor a FreeSync 2-t támogató első kijelzők befutnak."
Így már értem hogy a Dell és még néhány márka miért nem ugrott egyből mélyvízként az egész G és Free Sync dologba.
-
FragMaster
addikt
válasz
Bratilla95 #9 üzenetére
Az meg tartalmaz átnevezett R9 290-eket is.
Vagy esetleg az is jó lehet? -
"...vagyis Fury, 300-as és 400-as sorozatú VGA-ra van szükség...."
Az R7 370 még a FreeSync-et sem támogatta, tehát ez a mondat (felteszem) így ebben a formában nem igaz...
-
bozont
veterán
Mondjuk ezt az "át kell váltani SDR-be az asztalon" dolgot nem értem. Miért kell? Az miért nem futhat az asztal, meg a többi alkalmazás is HDR módban?
-
leviske
veterán
Eddig nem igazán érdekelt ez a cucc, de a FS2 követelményei elég szimpatikusak. Remélem azért lesz 200k alatt is ilyen monitor.
(#1) X Factor: A 300-as sorozat alatt gondolom csak a Fury-t, a 380-asokat és a Carryzo/Bristol IGP-jét kell jelen esetben érteni. Szóval igen. -
olle
senior tag
"A FreeSync 2 a fentiek miatt a felsőháznak készült, tehát az eredeti FreeSync hitelesítés is megmarad. Ettől függetlenül a VGA-k tekintetében kifejezetten finomak az igények, mivel minden FreeSync-et és HDR-t valamilyen formában támogató Radeon kezeli a FreeSync 2-t is, vagyis Fury, 300-as és 400-as sorozatú VGA-ra van szükség. Az aktiváláshoz később érkezik egy Radeon Software eszközillesztő."
-
X Factor
addikt
Fury kártyákkal is menni fog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest