- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
#32839680 #191 üzenetére
Ósdinak hat, mert ósdi is
Én is alakítgattam rajta itt-ott, persze. De ott eleve egyszerű is volt.
A win10-el meg az a fő bajom, hogy túlerőltették az egyszerűsítést. Mobilon jól hat a csempézés, és a faékegyszerűségű beállítómenü, de egy pc-n, ne már... viccnek is rossz. Így ha már egyszer kíváncsiak voltak a 'felhasználói élményemre', írtam is nekik, hogy skinezhetőséget rakjanak már bele gyárilag, ne kelljen már mindenféle WindowBlinds féle third-party programokat feltenni, hogy nézzen ki valahogy, a felhasználók is nyernének vele, meg ők is, win-winA 7-es az nagyon tetszett.
-
zseko
veterán
válasz
#32839680 #172 üzenetére
Pedig szerintem minél előbb átállnak, annál kevésbé fog nekik fájni...
(#177) morgyi Nem a kinézetével van a legnagyobb gond. Nem tart semmiből átalakítani. Hanem az átlagfelhasználók átlaggépein való nem működéssel. Meg a félbehagyott fejlesztésekkel, hibajavításokkal. Hogy ~félévente jön valami 'újítás', ami miatt kukázva a régi, pedig még az sem működött jól - de legalább már nem is fog. A rettentő nagy széttagolódásról nem is beszélve. Még normális ablakkezelő sincs, csak azokból kismillió fajta van. 'Ésatöbbiésatöbbi'.
Egyébként nekem is a 9.04-es Ubuntu kinézete tetszik a legjobbanés a win10-et tartom az egyik legigénytelenebbnek. Ez nekem nem 'Modern' ui, hanem szimplán igénytelen. Nekem, persze.
-
zseko
veterán
Én is a normális vitát preferálom. Legtöbbször inkább be sem írok fórumokba. Mindig próbálok személyeskedés és részrehajlás nélkül írni, bár mindig rá kell jönnöm, hogy ennek ellenére túl nyersen fogalmazok.
A (#129)-el nagy vonalakban egyetértek, mondjuk én mindig jobban preferáltam a nyílt dolgokat, és az én szemszögemből az amd nyílt dolgokat (szoftvereket) készít, míg az nv zártakat. Ezért (is) kedvelem őket jobban. Meg úgy, mit tudom énPanasonic-ot is jobban kedvelem, mint a Sony-t.
A PhysX eredetileg egy különálló gyorsítókártya volt több mindenre használható tudással (mint amire jelenleg használva van), amit megvett az nv és beépített a GF-ba. Persze igen régen olvastam a cikket, remélem hogy jól emlékszem.
A 80%-ot a pc-s piacra értettem, azt az nv uralja, mind darabszámban, mind sebességben. Teljesen egyértelmű, hogy az nv jó kártyákat gyárt. Persze örülök az amd sikereinek a konzol részen, és annak, hogy ennek köszönhetően talán már nem összecsapott, esetenként silány konzolportokat fogunk kapni pc-re (és a játékosok szemébe hazudást, lásd Crysis 2), de persze nem örülnék, ha egyszereplős lenne a piac. -
zseko
veterán
Nyugodjá' le, és próbáld értelmezni is mit írtam. Leírtam világosan, hogy csak összeolvastam dolgokat. Ebből te hol olvasol ki fikázást?! Az 'ezt állítom' és az 'ilyet olvastam' az NEM egyenlő, hanem kurva nagy kettő. És akkor most lehetne mondani, hogy melyikünknek habzik a szája a másik nézőpontja miatt. Főleg, hogy még csak le sem írtam, hogy mekkora szar az nv.
Amiket többek között olvastam, de már felsorolták:
Maffia II - az utolsó 1 pixeles emberre is kiszámoltatva a ruhamozgás, kisebb kártyákon persze szoftveresen, hogy úgy tűnjön erősebb kártya kell
Crysis 2 - város alatti tenger szimulálása és számoltatása, a legszarabb tesszeláció alkalmazása, fix értéken, ugyanazért mint fent
PhysX - tönkrevágták a kártyát, lebutították az egészet (ezt most lehet túl erősen fogalmazom így, jelenleg hajnal 1-kor nem jut máshogy eszembe)
Gameworks - 'majd mi megmondjuk mi jó neked' csomag a fejlesztőknek
G-Sync - ennél szimplán csak nem vagyok hajlandó plusz összeget fizetni ingyenes alternatíva mellett
Angol és német cikkeket olvastam, nem bedtime topikokat, pont az idióta felhasználók miatt.Az agyamra mennek már az állandó amd-s csodadriver várások is, meg a hisztik, 'jaj, ezt ígérték, aztán nem úgy lett', most komolyan hogy lehet valaki ennyire hülye?! Nem beszélve azokról, akik a kiadás előtt fél évvel már megmondják tutira, hogy így meg úgy fogja ennyivel meg annyival verni a nv-t, és körömszakadtáig hajtja. B+, még kint sincs a kártya, de ő már tutira tudja
Aztán meg jön a hiszti és az óbégatás, 'merszarazájemdé'! Talán nem kéne ekkora idiótának lenni b+, és irreális elvárásokat megfogalmazni. Szánalmas, komolyan.
AMD szimplán idióta, hogy ennyit bénázik.
(#123) gbors Még ha nem is kedvelem őket, de érthető, hogy maximalizálni akarják a hasznukat. Mindenki ez tenné. És mivel övék a piac nem is tudom pontosan mennyi, 75-80%-a, így persze hogy hozzájuk igazodva fejlesztenek, hülye lenne az aki nem tenné. Nekem ebből csak a kicsit tisztességtelen húzások nem tetszenek, a röghöz kötés. Ott van pl. a g-sync, támogathatná az nv a freesync-et is, hiszen ingyenes, és csupán a szoftveren kellene hozzá módosítani, semmibe nem kerülne, de nem. Én meg nem fogom a drágábbik monitort venni.
A dx12-es játékok is (csak egy részben persze) azért nem fejlődnek, mert (tudomásom szerint legalábbis) nincs olyan nv kártya ami teljes mértékben dx12 lenne (bár mintha azóta jött volna ki egy). A piac meg persze hogy ehhez fejleszt jobban amiből több van, nem a kisebbségben lévőhöz, ki tenne másként? Gonosznak nem tartom, de inkább gondolom azt a fentiek miatt, hogy akadályozza a haladást, mint azt, hogy segíti.
Ha a teljesítményt nézzük, az nv jobb termékeket gyárt egyértelmű, még ha az amd-s felé húzok inkább, akkor is igaznak gondolom, ha nem annyira örömmel is
Nálam, főleg az ezelőtti gépen, amiben gyengébb volt a proci, rengeteget hozott a Vulcan. A Doom játékban konkrétan +80-90%-ot. Valamint az működik linux alatt is (úgy olvastam, még nem próbáltam). Míg a DX12 az olyan semmilyen. Úgyhogy én szurkolok, hogy a Vulcan-t jobban támogassák a játékok, mint a DX12-tNem ennyire egyszerű persze mint ahogy leírtam, leírom, viszont felületesen ezt látni:
nvidia - zárt driverek, zárt cuccok,
amd - nyílt driverek, nyílt cuccok, bárki használhatja a fejlesztéseketpersze nem is tehet másként, másodhegedűsként...
-
zseko
veterán
válasz
F4T4L 3RR0R #87 üzenetére
Ezt már rég meg kellett volna lépni pár évvel ezelőtt, érthetetlen miért húzták eddig. Eleve már a 32bites új windowsok érthetetlenek.
(Azért az utolsó mondatod kissé meredek (lenne pár ellenpélda), de az nem ennek a fórumnak a témája.) -
zseko
veterán
válasz
t72killer #32 üzenetére
Nem is írtam hogy te voltál
Egyébként visszakerestem, és beleolvastam valamennyire az egyik akkori topikba, ott valóban nem volt azért akkora felzúdulás mint ahogy emlékeztem, és ahogy általában lenni szokott az amd-s driverek híreinél, csak pár ember morgott (amíg visszanéztem).
(#34) Egon jaja, közben utánaolvastam én is, mert érdekelt, valóban jól emlékszem-e. Hát, nem egészen
Csak ugye évek óta divat lett szidni az amd-t meg a drivereit, és sokszor megjelennek ezek a fikázások egy új hírnél, itt is, meg az iponon is, de bezzeg az nv...
(de ne vigyük el ebbe az irányba, egyébként én meg nv hibákkal találkoztam többet) Egyetértek veled, és az is külön vicces, mikor valaki úgy mond véleményt, (ahogy te is írod) hogy vagy nem is hajlandó 'másik oldalt' használni, vagy évtizeddel ezelőtti egyszeri tapasztalatait vetíti át a jelenre
(és tökmindegy most, hogy 'zöld' vagy 'piros') Mindegy, megkövetem magam, csak pár elégedetlenkedő volt anno
-
zseko
veterán
Mennyire régin? 2009-ben raktam össze magamnak gépet, remekül fut rajta a win10.
többmindenkinek: érdekes, hogy most, hogy az nv lépte ezt meg, akkor ez milyen nagyszerű, de amikor meg az amd, akkor az meg mekkora egy szemét
(#24) JoolsNOS max egy éve lehetett, év eleje, január-február környéke rémlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest