Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
Ami még tetszik nekem a tesztben kapcsolás felépítésével kapcsoltban:
"Az elrendezés nem éppen modern..."
Ha netalán félhidas topológia szerint lett volna felépítve a tápbelső, akkor nem "szóltam" volna semmit sem.
De ez itt egy FORWARD topológia szerint megépített tápegység, amire nem mondanám azt, hogy "nem éppen modern". Lévén, hogy ma már a hasonló kategóriájú tápokban is bevett topológia a FORWARD (egy- vagy kéttranzisztoros /MOSFET-es/ ). Lassan már a silányabb minőségűek tápok is ezzel a kapcsolással készülnek.
-
tornas
őstag
A szerző(k) nemhogy nem javították ki, de szerintem még az ide írt hsz.-eket sem olvasták el!
Az FSP-nek nevezett Be Quiet tápban lévő főtrafó címkézése volt a leginkább feltűnő, amiből ki lehetett egyből jelenteni, hogy a tápban biztosan nem FSP belső van. De a fekete színű rögzítőtrutyi is jellegzetesen HEC-es (sok HEC belsős tápon is látni).
-
Graphics
Jómunkásember
Ennyi idő alatt nem lett kijavítva ez a cikk... Gyalázat
-
Piftuka
veterán
Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásokat, akkor kiderül, hogy a cikkben szereplő tápegységet nem az FSP gyártja.
"Az FSP egy közép-alsó kategória, talán."
Ebben is tévedsz. Az FSP Group tápegységei mindig is a felső-közép, felső kategóriába tartoztak.
(Volt pár tiszavirág életű "vadhajtás", mint pl. az első Green sorozat, de ezek csak azt a bizonyos szabályt erősítik.)Értenek a tápegységek gyártásához, és nagy általánosságban megbízható, tartós, ráadásul jó ár/érték arányú PSU-kat gyártanak.
-
Piftuka
veterán
"A be quiet! egyébként a Revoltec testvércége. Mind a kettőnek valami Listan nevű cég a tulajdonosa. Ők terjesztik (distributor) a Chieftec, HKC és a 3R System-et."
A HKC-t is?
Ajajj!
Az általad elmondottak alapján ez a "Listan" nevű cég hasonló üzletpolitikát folytathat, mint a HAMA. Annyi az eltérés, hogy nem "vett minden terméket a saját nevére".
(Plusz a HAMA gyaníthatóan szinte megszámlálhatatlan beszállító termékét forgalmazza.)
-
Tidus
addikt
Az biztos én ezért a Be Quiet tápért egy fillért sem adnák. Az FSP egy közép-alsó kategória, talán.
-
04ahgy
nagyúr
Tehát a Listan egy német disztribútor, mint a Kellytech idehaza. Mindkettő Chieftec disztribútor, jó pár egyéb márka disztribúciója mellett.
"A Protechnic Electric csak a be quiet! ventilátor beszállítója, a SILENT WINGS is matricázott Protechnic." - Ebből a részből a csak miatt írtam, hogy nem csak. Nem akarok veled kötözködni, mert tisztellek!
A cikkben a következtetés természetesen ettől függetlenül téves, mint ahogy a táp belsejének ismertetése is.
HGyu
-
MMIX
addikt
Azért írtam, mert a cikkben hivatkoznak rá, hogy a venti márkája utal az FSP-re.
FSP tápokban a Yate Loon a leggyakoribb, akkor minden ismeretlen tápbelső Yate Loonnal FSP?
Láttam már ADDA, meg Power Logic (FSP Epsilon) márkájú ventit is FSP tápban tudtam a Protechnic Electric-ről is.
Protechnic Electric-et meg látni más gyártmányú tápban is.
A be quet! matricás ventilátorok Protechnic Electric-ek szerintem. (nem néztem meg mindet)A be quiet! egyébként a Revoltec testvércége. Mind a kettőnek valami Listan nevű cég a tulajdonosa. Ők terjesztik (distributor) a Chieftec, HKC és a 3R System-et.
-
04ahgy
nagyúr
Mikor kérdezted, akkor a Chieftec CTG-600-80P, CTG-550-80P, XFX Pro 550W, Corsair CX600, Chieftec CFT széria közül nézelődtél, és megtaláltad a http://jotapok.atw.hu/ listát is, amin a Be Quiet! Pure Power bizony nincs rajta.
[link], a listán az utána kinézett Be Quiet! Pure Power nem volt rajta, és te magad megtaláltad, hogy HEC beles. moha21 sajnos a neve alapján ajánlotta, nem nézett utána. Szokása, ez az ő hibája és nem a PH! fórumé. Nem először szárad tápokkal kapcsolatos félretájékozottság a lelkén.
Szóval legnagyobbrészt te magad (80%), moha21-gyel karöltve (20%) hoztátok össze a rossz táp vásárlását, ráadásul meg sem nézted, mit is kaptál.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
"a csoportosan vezérelt kimeneten" - vezérlésről itt nem beszélhetünk, lévén a kimeneti érték hatással van a folyamatra. Ez bizony szabályozás.
"A kimeneti oldalra egyetlen méretes, 85 °C-ra hitelesített, TEAPO kondenzátort szereltek, ami jó közepes minőséget jelent, a kimeneten a TEAPO és a valamivel gyengébbnek tartott OST 105 °C-ra hitelesített alkatrészeit alkalmazták vegyesen." - szerintem pusztán elgépelés lehet, de az a gyanúm, hogy ez így sántít. Az első az vagy bemeneti oldalnak titulálandó, vagy fogalmazzunk úgy (ha mindenképp a kimenet szót szeretnénk használni), hogy az aktív PFC áramkör kimenetére.
"A 230 voltos váltóáram kisebb feszültségű egyenáramra alakítása közben közel 70 wattnyi hő keletkezett, amivel a ventilátor szépen megküzdött, még ha nem volt valami halkan." - itt csak a mondatvégi szerkezetet kifogásolom.
..., még ha nem is valami halkan.
..., még ha nem is volt halk.
..., még ha nem volt valami halk, akkor is."... mindhárom érték bőven az ATX12V szabvány engedte tartományon belül maradt, ami 3,3 és 5 voltnál 5%, 12 voltnál pedig 10% eltérést engedélyez." - 12V esetén ez így szimplán nem igaz. A +12V kimeneteken ±5% eltérés, a -12V kimeneten pedig ±10% eltérés engedélyezett. Az ATX szabvány specifikál maximálisan megengedett zajt is a kimenetekre szuperponálva, aminek a 10Hz-től 20MHz-ig terjedő frekvenciatartományban 120mV(pp) alatt kell maradni a pozitív és negatív 12V-os kimenetek esetén, és 50mV(pp) alatt minden más kimenetnél. Ti ezt nem mértétek, így kétséges, hogy a táp vajon ajánlott-e vagy sem. Bőven lehettek a teszt alatt ezek az értékek az ATX specifikációkon kívül. Forrás.
HGyu
-
syl5
őstag
válasz
atti_2010 #63 üzenetére
Hát igen, 20k elég sok érte.
Mondjuk én alapból nem is költenék ennyit ár, én az 530-asat is 3k-val olcsóbban, 13,5-be vettem, és még azért is fájt a szívem, de muszáj volt megvennem. Ennyiért még sztem jó vétel volt 2 hetesen, pláne úgy hogy sürgősen kellett volna táp, és ha sürgősen akartam volna venni egy 500-as FSP Hexa-t, akkor az lehet még a 16-ot is nyaldosta volna, mert ahol 13,5-ekért van ott várni kell rá. -
-
banhammer
veterán
Ennyi pénzért már nyugodtan beharisnyázhattak volna azt a tápot.
Szerintem nem egy eget verő összegbe kerül az a pici harisnya. -
(ÉN)közPONT
őstag
Nekem 700as van....csakis ajánlani tudom....elég csendes darab élőben.
-
rviktor25
tag
Tudod mi a vicces? Nálam az alaplap+proci 12V-os ága és a 6950@70-emnek az ágai (2 csati 2 külön ágon), sokkal stabilabb még teljes terhelés mellett is, mint az az ág, amin nincs más, mint 6 vinyó. Az első 3 ág szinte meg se rezzen terhelés alatt (12,01-11,97), a vinyós az meg hát jesszus, gép bekapcsoláskor leesik 11,7-ig (kábel legvégén több hosszabbitó és elosztó után 11,5-ig is lemegy), aztán szép lassan visszamászik 11,8 (11,7)-ra.
/Coolermaster Realpower M850/szerk: Viszont még teljes terhelés alatt se vagyok képes a minimálisról feljebb emelni a ventilátorának a sebességét.
-
MMIX
addikt
Ha eredeti FSP a kérdés:
AZ FSP AURUM XILENSER és Aurum Pro fekete (a "B oldal" zöld)
------------------------
A be quiet!-nél a kizárólagos FSP gyártmánynak vége.
Van FSP, HEC és Seasonic is, a múltban meg Topower volt.A Seasonic nem lesz félpasszív, hiába Seasonic X series. A be quiet! hivatalosan nem híve a félpasszív tápoknak.
-
KAMELOT
titán
Ide jobb lett volna betenni egy olyan konfigot amit te írtál. Vagyis még azzal is letesztelni.
Kiváncsi lettem volna egy i7 + GTX580 konfignál milyen eredmények jönnek ki.
Jó cikk!(#7) rudi: 500W-os tápom van és 178W-os csúcsfogyasztásál nincs semmilyen hangja a tápomnak.
-
zsoltti
senior tag
-
h1ght3chzor
őstag
Maradok azért még az enyémnél.
-
nyunyu
félisten
Alapvetően rendben volt az egyes feszültségek értéke. Az 5 és 12 volt a terhelés növelésével közeledett a referenciaértékekhez, a 3,3 volt viszont távolodott, de mindhárom érték bőven az ATX12V szabvány engedte tartományon belül maradt, ami 3,3 és 5 voltnál 5%, 12 voltnál pedig 10% eltérést engedélyez.
ATX 2.1 ota 5% a megengedett maximalis elteres 12V-nel is.
Elvileg korabban is ennyi volt, de a 2.03-ig bezarolag teljes terhelesnel ezt tul lehetett lepni, de akkor is 10%-on belul kellett maradni. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem mindenkire szabad hallgatni. Ezért van az, hogy az ismertebb/nagyobb gyártók gyakrabban vannak ajánlva. Az ismeretlenebbeket megéri úgymond "kivárni" amíg kiderül róluk hogy milyenek is valójába. Ma már annyira széles a skála, hogy szerintem lett volna alternatíva más tápok irányában. De ezt már neked kell tudnod.
-
zsoltti
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #39 üzenetére
CSak hogy mikor kérdeztem a táp fórumban, akkor mindenki mondta hogy jó táp, utána persze mondták hogy nem jó mert HEC belsős, köszönöm szépen ph!
-
zsoltti
senior tag
válasz
fondorlatos #36 üzenetére
EZ EGY SZAR!
NEKEM ILYEN VAN , NE VEGYEN ILYENT SENKI DOBJON RÁ EGY 15öt aztán vegyen valóban halk és minőségi seasonic-ot, én majd azt veszek, nekem ez a leghangosabb a gépemben, és ráadásul sípol terheléskor, eléggé leesik a feszültség.Szerintem nem sokáig fogja bírni! -
Male
nagyúr
válasz
atti_2010 #32 üzenetére
Persze, ez is benne van... pl lenyomom a két hifit ha nem kell a hang, -24W, lenyomom a UPC boxot, ha nem kell (elég ritkán kell
), -13W, lenyomom a másik gép tápját, ha nem kell, -11W, lenyomom a projit, ha nem kell, -13W... önmagukban mind kevés, de összesen ez már 61W.
-
fondorlatos
aktív tag
Biztos jó táp. Vegye meg az, aki ki is használja a teljesítményét.
-
liksoft
nagyúr
Tápkábelt toldani? Hát..... nem is tudom.......
-
syl5
őstag
Épp tegnap vettem egy ilyen tápot, csak éppen a kisebbik 530-as változatot.
Én meg vagyok vele elégedve nagyon!
Halk, full terhelés alatt is olyan halk mint netezés közben. Most játszottam GTA4-el, proci 70-80 % körül terhelve, videokártya 100 %-on terhelve, picit OC-va. Teljesen rendben volt minden, nagyon halkan tette a dolgát!
i5-2400 + GTX 470
Harisnyázás ugyan negatív, de 13,5-et bőven megért -
atti_2010
nagyúr
Nem a max terheléses 43W miatt érte meg lecserélni, hanem az idle 17W miatt (konkrétan 3 év alatt behozza az árát a villanyszámlán csak az idle fogyi különbségen).
Meg sok kicsi sokra megy, ma spórolsz 17W egy tápon, holnap 10W egy procin, később 14W egy VGA-n és így gyűlik össze szépen mindjárt 50W idle, ha mindenre legyint az ember akkor persze hogy nem jön ki belőle semmi.
-
Male
nagyúr
Valószínűleg hasonlóan, de ha már tesztelitek, akkor ne maradjon az ilyesmi szerintem és valószínűleg szinten. Persze tudom, plusz munkát jelent egy átlagkonfig idlét is mérni, de a tápok nagy többsége pont ilyen gépekbe kerül, így van jelentősége.
Persze, itt egy 10% eltérés csak 8-10W-ot jelent, míg a gépet agyon terhelve lehet, hogy van 20-30W is, csakhogy agyon terhelve a gép az idő kis százalékában van, míg idlében sok órát naponta.
Ittvan az én asztali gépem is példának rögtön... napi 14-16 órákat megy... programozás, netezés, filmnézés heti 100 órában kb (ez gyak. idle neki), játék heti 2 óra... idle 90W környéke, játék 250-300W között. Hiába hoz egy táp a max terhelésen 30W-ot nekem, ha az csak az idő 2%-a, sokkal jelentősebb egy 8W-os spórolás az idő 98%-án... Valahogy van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül.szerk: korábbi verzió a konfigomból: 350-es Chieftec GPS-el idle 111W volt a gép, Corsar CX400-al 94W, max terhelésen ugyanez 243W vs 200W. Nem a max terheléses 43W miatt érte meg lecserélni, hanem az idle 17W miatt (konkrétan 3 év alatt behozza az árát a villanyszámlán csak az idle fogyi különbségen).
-
MMIX
addikt
Ez a táp nem FSP, hanem HEC (HEC COMPUCASE) gyártmány.
A Protechnic Electric csak a be quiet! ventilátor beszállítója, a SILENT WINGS is matricázott Protechnic. -
lujó55
addikt
24kiló?
Na neee. -
Jim-Y
veterán
Inkább az E8/E9 szériát kéne mutogatni
-
M107
addikt
válasz
atti_2010 #15 üzenetére
Meddig bírhatják a kondik és az áramkörök benne gondolom ha nincs csúcsra járatvan akkor 5-6 évig ki kel bírni a tápnak persze megfelelő karbantartás mellett.
+
Anno bővítés szempontjából is fontos ha minőségi jó tápot veszek.
Erre gondoltam.UI: Most 02.16 án lesz 4 hónapja hogy megvan a cifi Ctg 500 W -80P-m s bár kb 220-240 W használok de ha veszek bele egy normális 12 V ágról zabáló videokarit akkor már jó ha van benne még szufla
Anno 15000Ft volt s 19000Ft lett volna Cooler Master GX650W 650W RS650-ACAAE3-EU táp
12V ág miatt megérte volna majd anno ezért is írtam jó lett volna ez ha akkor lett volna mert volt rá lové.
Ennél nagyobb tápot nem is akartam venni.
-
nicu71
addikt
Jó ez!Bár az emlitett 400 Wattos aranyfokozatú tápok alacsonyabb áron jobban megérnék/számomra legalábbis/
-
Gilberto
aktív tag
Amugy nem ertem, hogy miert az elözö szerias Pure Power lett tesztelve. Azota van egy L8-as is, ami harisnyazva van.
-
Findzs
addikt
mire nem elég egy ilyen? [link]
-
Gilberto
aktív tag
Jo kis tapok ezek. Nekem lassan 4 eve van a gepben egy 500W-os be quiet! tap. Az eg vilagon semmi bajom nincs velük.
-
misx
senior tag
Jó táp, ám átlagos gépbe egy 430W-os példány is kitűnő.
Harisnyát meg szerezhetsz pl. az asszonytól. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ezért az árér lehet jobbat is kapni a piacon. Plusz hiányos egy-két dologban.
-
Zorel
senior tag
Ennyiért valóban harisnyázva lehetnének a kábelek. Nem rossz ez a táp, de ha az árát nézem, akkor +3-4k-val többért már beszerezhető egy FSP Aurum Gold 600W is, ami azért szerintem klasszisokkal jobb.
-
Geri Bátyó
addikt
Tulajdonképpen nincs ezzel a táppal semmi komoly probléma. Teljes mértékben vállalható. Az áráról is kár lenne vitatkozni, mert megfelel a konkurensek árképzésének. Hogyha az 530 W-os változat árát nézem, akkor lehetne olcsóbb, de idővel talán lejjebb megy pár ezrest és akkor határozottan jó vételnek tartanám.
-
atti_2010
nagyúr
amivel 100-400 óra üzem kell 1 kW különbség kigenerálásához. Nem is ezen akarunk meggazdagodni de a tápban használt alkatrészek minőségére lehet belőle következtetni, manapság a szépen rajzolt görbékben már nem nagyon hiszünk (én legalábbis), sokszor a piaci verseny fordítva sül el és nem a termék sikerül jobban hanem a pix ír szebben.
-
rudi
nagyúr
Na, ez érdekes aspektus, de eszerintem ezek a tápok 50-100 watt környékén is hasonlóan teljesítenek (mármint az egyik közel úgy, mint a másik). Ha még 5-10% eltérés is van köztük (amit kötve hiszek), akkor is csak 2,5-10 watt közötti értékről lehet szó, amivel 100-400 óra üzem kell 1 kW különbség kigenerálásához.
-
Recon666
Közösségépítő
A harisnyázott kábelek ennyiért alapnak kellene lennie, amúgy nem rossz.
-
Apika
addikt
Köszi a tesztet!
-
rudi
nagyúr
Azért, ha megfeszelsz egy komolyabb procit, esetleg a VGA-t is, akkor lazán lehet 200-as üresjáratot is csinálni. Meg persze nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire néma a táp 100 watt környékén, mert azt ma már minden táp tudja, hanem inkább arra, hogy mit csinál 200 watt környékén, ami egy átlaggép csúcsfogyasztásának felel meg.
-
datatomm
tag
Csinos darab, nem rossz darab. Most hírtelen így elfogadnám. Szóval jónak tartom.
-
atti_2010
nagyúr
Nem akarok beszólni de az a 200W üresjárati tesztelés manapság már nem nagyon felel meg a valóságnak, inkább 100W körül kellene próbálgatni mivel változtak a hardverek, itt ara gondolok hogy egy i7-2600K +VGA GTX580 is 79W körül fogyaszt Idle és elég ritkák azok a konfigok amik 200W zabálnak terhelés nélkül.
-
Svájcinéger
őstag
Engem nem minden esetben zavar a harisnya hiánya.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hosszabb kábelek és harisnyázás nem ártott volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest