- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én azt remélem (bár nyilván esélytelen), hogy az igazi hagyományos home gomb (ami az SE-n is volt, és valóban gomb) tér vissza, és nem ez a touch-al és haptic feedback-el összecsalt emulált rettenet marad, ami épp most adta meg magát egyik pillanatról a másikra az iPhone 8-asomon. Miért kell egy ilyen egyszerű dolgot, mint egy gomb, a végletekig bonyolítani, hogy aztán a bődületes hackelések egy extrém megbízhatatlan szerkezetet eredményezzenek? Most vacilálhatok, hogy megjavíttassam, vagy ha tényleg megjelenik márciusban az SE2, akkor lecseréljem arra. Jó lenne biztosat tudni a megjelenés és a dizájn kérdésében. Vannak vajon újabb infók ezügyben?
-
"egy darabig még marad a hagyományos Touch ID-s home gomb is"
Remélem, nem.
-
tolts.hu
őstag
399 dollár lesz.
-
BBke
tag
Erre én is kíváncsi leszek. Nem vagyok egy Iphone rajongó. De a mostani péklapát méretű telefonok nagyon nem tetszenek. A legelső okos telefonom, egy Samsung S4 mini volt, amit még a Telenornál vettem. Jelenleg egy Samsung S7-m van, ez a második okos telóm. Szóval nem cserélgetem 1-2 évente őket. De nekem már az S7 is határeset a méretét tekintve.
Páromnak egy Samsung A3 2017 telefonja van, méretileg nekem az az ideális.
Nézegettem az 5 coll alatti telefonokat az árukeresőn, Iphone-on kívűl nem sok van, amit meg lehet kapni, az "játék" telefon. Ha jó lesz az árazása, akkor erősen elgondolkozok, hogy vegyek egyet. -
komi77
senior tag
Nekem forma világában és méretében is bejött ez a design. Ha még fokozzák erősebb hardware-val, akkor maga a tökély lesz. Gyorsabb chip, kisebb fogyasztás, talán még fejlettebb kijelző vagy kamera rendszer, kevesebbért. Sebességben még a régi 6S-em sem rossz. Pont tegnap vettem elő, frissítettem az iOS 13-asra. Tök frankón megy minden azon a nosztalgia telefonon is. Hová akarunk még gyorsaságot egy telótól. Persze legyen ha lehet, erre jók az ilyen megoldások. Én várom ezt a kütyüt. Az árral meg nem érdemes találgatni. Annyi lesz amiennyi.
-
vicze
félisten
Egyrészt egy teljesen realisztikus dátumot adott meg a taglalt termék bejelentésére.
Másrészt az Eventek csupán pár héttel egy termék megjelenése előtt vannak bejelentve, Apple "általánosan" a WWDC-t és a szeptemberi fix dátumokat kivéve, október végefelé és március elején tart termékeket bemutató eseményt. Ettől 10éve nem nagyon tértek el, de ennek ellenére bármi lehet. -
Diokhan
addikt
Mikor lesz a legközelebbi keynote, ahol esetleg bejelenthetik?
-
logitech1
tag
Nagyon várom
-
Mr.Grincs
veterán
Kizártnak tartom, hogy ez lenne a neve, meg így nézne ki. Soha nem volt még az Apple történetében ilyen megnevezés..hogy valami 2. 5C, 5S, SE, XR, Max, Pro de ez elég érdekes dobás lenne, de legyen igazuk az elemzőknek. Az Apple ennél kreatívabb.
-
-
Ettől az elavult designtól mindig morcos leszek. Ha valami jó, az nem avulhat el, és hát ugye ízlések és pofonok.....
Nekem is, mint ahogyan az ilyen cikkekhez írt hozzászólásokból kiderül sok másik ember számára is tökéletes a SE mérete, kinézete, ergonómiája. Mai napig használom, megelégedettséggel, problémamentesen. Nagyobbat nem óhajtok. Ha ez már nem lesz használható, lehet telefonom se lesz, maradunk valami óra-headset kombónál. Ha az SE méretben lesz valami új, úgy jelzem, azt én is megveszem, ha olvasnák az Apple részlegétől- annak ellenére, hogy magát az Apple-t annyira nem kedvelem. Viszont a 8-s méret nekem már sok, kipróbáltam, de visszaváltottam SE-re. Úgyhogy hajrá, gyártsanak csak új SE-t, én szurkolok.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
redempt1on #61 üzenetére
Ha már csak ezért csinálsz egy új regisztrációt valami kreatívabbat és komolyabbat tolj be, erre nem fog ráugrani senki.
-
redempt1on
friss újonc
Meglepő, hogy még ennyi embert meg tudnak vezetni az iokádék "telefonok". Fél évig szenvedtem egy 6s-el, életem legnagyobb büntetése volt. Soha többet nem lesz túlárazott iszemét státusz szimbólum telefonom.
-
Tibee86
nagyúr
Ennek így ebben a formában nem túl sok értelmét látom, vagy az SE házába rakjanak teli kijelzőt, vagy akkor a 8 házába, úgy már igen. Ezzel az új processzorral +1gb ram-mal nagyon lópikula lenne.
-
Koley
tag
iPhone se mikor megjelent 400$ volt, akkori Ft árfolyamon kb 116000 de itt nálunk a boltokba 160 ezernél indult.
Ezt elvileg a pletykák szerint 450$ lesz, hát olcsóbb tuti nem inkább drágább.Elvileg akkor olyan 190 ezer Ft körül indulhat, ez egy szar ezért az árért. De Amerikában sikere lehet 450$-ért, már ha annyi lesz.
-
janeszgol
félisten
Az uzemidot sajnos mindig fel kell aldozni a meret oltaran. Talan ha takarekosabb az uj SoC...
-
lmno
őstag
Kicsi, olcsó iPhone = iPhone 8
-
-
Ryoo
senior tag
Nem lesz itt nagy design variálás, maradt a raktárban sok i8 ház, nem fognak abba pénzt ölni, hogy áttervezzék az egészet egy nagyobb kijelzőért, vagy bármi másért. Belerakják a legfrissebb chipjüket vmi szoftveres butítással, vagy az egy évvel korábbit és kész is a hatalmas haszon, semmit nem kell fejleszteni, csak kiszórni a raktárkészletet hatalmas haszonnal...ez az apple módi.
-
kalanchoe
senior tag
Nagyon örülnek, ha kijönne egy SE2 modell, lenne mire váltani majd az A40-et.
-
janeszgol
félisten
Ha ez igaz, akkor egy hangot nem akarok arról hallani, hogy az Apple céget csak a bevétel érdekel (mást nem?), hogy divat, hogy meghülyíti az embereket. Ők tesznek azért, hogy sikeresek legyenek!
Nincs kicsi telefon? Csinálnak! -
Diokhan
addikt
Szerintem maradni kellene az 5S vagy 4S design vonalon. Így semmiben nem fog különbözni, mint az X előtti bármelyik mobil a hatostól kezdve. Az 5S vonal jobb lenne szerintem, vannak már nagyon jól kinéző látványtervek a neten.
-
vicze
félisten
Legyenek szíveset Egy SE(aka i8) Plus modellt is csinálni, hogy értelmes üzemidő legyen.
-
Šolaire
veterán
Hm erre vártam. SE telómat nagyon szerettem. Ha sikerül jól beárazni van egy vevőjük.
-
Permet Elek
senior tag
Egy üveghátlap és nocs nélküli kompact telefonnak tudnék örülni. Sajnos Androidon értelmes hardverrel, már csak üveg péklapátok vannak.
-
<Lacy85>
addikt
Megint reménykedik mindenki, hogy itt van végre az utód, aztán a végén megint nem lesz belőle semmi.
-
-
gabor72
aktív tag
Számomra teljesen fölöslegesnek tűnik a 8-hoz ilyen szinten hozzányúlni. Mennyivel tud majd többet napi használatban mint a most is kapható A11 verzió?
-
rackalew
tag
Én is ezt érzem, hidd el! Szerintem nem lenne a legjobb választás a költséges kávamentes dizájnt belerakni, Face ID-stől együtt. Inkább hasznosítsák újra az iPhone 8 dizájnját (ami inkább egy üveg hátlapos iPhone 6 dizájn, mintsem egyedi ötlet, de szerintem ez így is szép), legyen benne egy 5" alatti kijelző és az iPhone 11 számítási teljesítményének minden földi jója, 150-170k között. Így én is el tudnék rajta gondolkodni. Amúgyis szemeztem már az iPhone 8-cal, mert kicsi, olcsóbb, mint a többi iPhone és emiatt tökéletes belépési pont lenne számomra az Apple Arcade használatához. Nekem csak az az igényem a következő telefonomhoz, hogy férjen el a pici kezemben, legyen toppon a kamerája, fusson rajta az Apple Arcade Shantae-vel, Rayman-nel és Sonic-kal együtt és ilyen intenzív használat mellett is bírjon ki egy napot. Remélem, hogy ezeket teljesíteni fogja az iPhone SE2.
-
sphe
senior tag
Bye bye kicsi iPhone
-
blueMerle
veterán
Ez azért annyira nem volt váratlan lépés
Erősebb belsővel, dupla kamerával és egy (iPhone viszonylatban) kedvezőbb árazással valószinüleg letarolják a piacot. Megint. -
Ádám16
addikt
válasz
AxBattler #21 üzenetére
Nagyon kevés esélye van ennek a készüléknek. Minden év minden szakában jön egy komoly pletykaáradat az SE2-vel kapcsolatban, aztán sehol semmi a végén.
Kihagyott ziccer lenne, az tuti. Ha tavasszal nem, akkor szerintem végképp nem jön új kicsi iPhone, pedig én azonnal visszaváltanék, imádtam az SE-m.
-
Nekem ilyenkor kicsit a Trabantba V8-at kategória ez...
Teljesen oké, hogy anyagilag ez éri meg a cégnek, de anno az SE-nél is kicsit arconcsapásnak éreztem...
Szerintem úgy vannak vele, hogy aki modern dizájnt szeretne, az vegye meg a mostani modelleket...
Ettől függetlenül gazdasági szempontból tény, megéri nekik, és mivel egy cég nem jótékonykodni akar a piacon, érthető lépés lenne.
-
Az SE tetszett eddig legjobban az iPhone-ok közül, és magamnak egyedül ezt az SE2-t tudnám elképzelni... ez egy jó húzás az Apple részéről.
-
Ádám16
addikt
Szinte biztos, hogy nem így lesz szerintem. Ha leállt volna az i8 gyártása, akkor látnék ebbe rációt, de így nem.
SE házba SE2-t a népnek!
-
Drp81
aktív tag
Nem volt más korszak. Akkor meg a tepsik (4,7-5"+) voltak elterjedve, akkor az volt az elvárás, és akkor jött az SE személyében a kisebb méret. Ezt ugyanúgy le lehet vetíteni mostanra, csak a tepsi helyett a kávamentes, a kis méret helyett a 4,7".
Az SE méretű telefon kávamentesen pedig 5,4", ami elvileg jövő szeptemberben jöhet (legalábbis pletykaszinten hallani.)
-
rackalew
tag
Kiegészítő a kávamentes dizájnról való álmodozásról:
Szerintem pedig pont az Apple-féle kávamentes dizájn az undorító. Már lassan 3 éve használok egy Honor 8-at, de eddig nem érdekeltek rajta a hatalmas kávák alul-felül és most sem zavar. Illetve az a bevágás a kijelzőben... Ehhez párosítjuk az Apple tripla kamerás dizájnját és az Apple simán megkapja az év számtech-dizájn Arany Málnáját. A legjobb Apple dizájnok szerintem az iPhone 4, 5 és 6 dizájnok voltak, amely utóbbit az iPhone 8 is használja, az iPhone 4 dizájnból ismerős üveg hátlappal. Ha az SE2 így fog kinézni és ugyanolyan áron fog indítani, mint az elődje 2016-ban, akkor ez nekem instant buy lesz.
-
törölt tag
Ennek kéne megkapni az R betűt, mint Retro.
-
Atlantis
veterán
Az egy kicsit más korszak volt, nem voltak ennyire elterjedve a kávamentes, "faltól falig" kijelzős telefonok, ami manapság már többnyire elvárás.
Én sem látom értelmét a 8-as házába újabb hardvert tenni, elavult az a külső minden szempontból és még nem is annyira kompakt. Sokkal több értelme lenne szerintem is SE-méretű telefont megoldaniuk tele OLED-kijelzővel, notch-al,...na, az egy ütős kis darab lenne. Persze lehet nem férne el abban a kis házban 2 kameramodul (ami lassan szintén alapelvárás lesz) mellé minden.
-
Stimpy001
aktív tag
Egy az egyben egy iPhone 8 lesz A13 chippel (esetleg nemi extra RAM-al), pont mint az SE anno. Majd pont az Apple fogja magat megeroltetni design teren...pff ne is almodozzunk kavamentes kialakitasrol meg hasonlokrol.
-
hyperspace
őstag
Szerintem esélytelen, hogy A13-mal és plusz 1GB rammal 200ezer alatt tudjon kezdeni itthon.
-
rackalew
tag
Ha ugyanúgy 160.000 Ft-os áron kezd, mint ahogy annó az SE, akkor szerintem ez lesz életem első iPhone-ja.
Remélem ez VÉGRE egy jó ár-érték arányú almás telefon lesz!
-
-
Drp81
aktív tag
Szerintem meg nem kizárt, hogy év elején kihoznak egy ilyet. Gondolj bele, ugyanez volt az SE-vel is, akkor is úgy tűnt, hogy nincs értelme (5S még kapható volt), és mennyit eladtak belőle...
Ugyanígy most ebből is eladhatnak az év első felében rengeteget, szeptemberben meg jöhet egyik főmodellként az általad említett kávanélküli 5,4". -
Integrale
veterán
4,7" ekkora házban minden, csak nem kompakt.
-
Jakesz
addikt
Ha ugyanakkora lesz, ugyanazzal a design-nal, mint a 8, akkor ennek semmi értelme nem lesz. Kávamentes, notchos kialakításnak 5.4 colon, na annak lenne értelme. Kvázi ugyanakkora lenne, mint az első SE.
-
pauliboy23
senior tag
Na ezt megvárom, hogy mi lesz belőle, és utána eldől, mi lesz a 6s utódja.
-
bollokcs80
Korrektor
A koncepció nem rossz, kérdés, hogy milyen árazással kerül piacra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest