Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ReFleXx

addikt

Hát nekem sántít eza hír miszerint a cég dolgozoinak ~92%-a átállt volna már a Symphonyra.
    Nálunk még mindig nagyon sok embernek ott az ms office a gépén.
    Tavaly nyár vége óta érkezett kolegáknak már alapból Symphony-t tettek fel (nekem is), azóta már nem is vesz a cég licenszet csak nagyon extrem esetben kismillió jóváhagyással. Szóval 0 az esely ra.

Eleinte nagyon köpködtem, Az 1.0-as OO-ra épülö Symphonyt kaptam amivel volt kompatibilitási problémám némely doksit rosszul formázva jelenit meg.
    Ezért feltettem mellé az OO legfrisebb változatát és azt használtam. Mondjuk ez is ugyanolyan rosszul jelenitette meg, de ennek a szinvilága jobban tetszett a Symponynál ;)

Nemreg dobtak egy körlevelet hogy frissithető a Symphony 1.3-s verzióra. Felraktam és azóta próbálok azt is használni de még mindig nincs sok tapasztalatom.
    Annyi rossz még az OO-ba hogy a magyart raktam fel és elég nagy hülyeségek vannak elnevezve a dolgok. Például a pivottábla adattünérnek van keresztelve. :)

Na majd csinálok egy tesztet a Sympny 1.3-al és az angol OO-val :)

Egyébként csak megszokás kérdése, én rálettem kényszeritve hogy ne használjak ms officet és azt kell mondanom simán lehet boldogulni nélküle is.
    Ha vannak ilyen finnyás doksik akkor azokat az wordview-el vagy az excelviewerrel nézem meg ami egy butitott ms office alkalmazás. Csak olvasásra használható, de ingyenes és gyors.

Másik dolog hogy ugye a Symphony és OO fut linux alatt is. Vannak olyan kolegák akik már linux alol tolják és jól elboldogulnak.
    Van egy olyan érzésem hogy a Windows is ugy fog jarni mint az Office és átfog majd idővel térni a cég linuxra amennyire csak lehet.....

Új hozzászólás Aktív témák