- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hugo85
aktív tag
"Ez nagy tévedés - csupán az a lényeg, hogy a súlypontot áthelyezték a szolgáltatás üzletágra, a szerverek (és a power CPU-k) kivételével kiszálltak a hardvergyártásból, miután már nem tudták addicionális értékeket előállítani" - mondtam én mást? Szerintem a miértje más a PC-s üzletág leépítésének, nem pedig ilyen csodálatosan eufémikus és átszellemült, mint a "miután már nem tudták addicionális értékeket előállítani". Nem érte meg, ilyen egyszerű. Ez egy cég, nem valami karitatív alapítvány...
"Azt azért érdemes megnézni, hogy az IT szolgáltatási területen ki a legnagyobb... Ennyit a hülye döntésekről." - igen, nagyok, de lehetnének sokkal nagyobbak. Ha nem késlekedtek volna. Amúgy nem írtam, hogy hülye döntéseket hoztak, vagyis de, csak rögtön kijavítottam, hogy inkább lemaradtak, mint a borravaló, de szerncsére mára (sőt már jóval régebben) ők is belátták ezt.
"Az, hogy operációs rendszerük nem volt, elég nagy marhaság, szerinted az AIX micsoda? Uborkásüveg? Jah, meg mire való, ha nem szerverre? Kávéfőzőre?" - "AIX (Advanced Interactive eXecutive) is the name given to a series of proprietary operating systems sold by IBM for several of its computer system platforms, based on UNIX System V with 4.3BSD-compatible command and programming interface extensions." - [Wikipedia].
Tehát semmi köze a UNIX-hoz ugye? Bár nem nyílt forráskódú, és nyilván nem keveset tett hozzá az IBM az elmúlt 20 évben. Igazad van, létezik, ennek nem néztem elég mélyen utána, tévedtem. Amúgy azért esett szépen a részesedésük a szerver piacon is az elmúlt pár évben, de még mindig a legnagyobbak. Pénztárgépek piacán is nagyok, de nagyon jönnek fel a konkurensek (pl. a HP), mert sokszor sokkal olcsóbbak, de kb ugyanazt tudják nyújtani."A Thinkpadből meg most vettem egy 600-as típust... PII, 300 MHz és még mindig semmi baja." - Ezt sosem vitattam, és sosem fogom. Én is azt mondtam, hogy a TP-ek az örökkévalóságnak készültek sok-sok éven át, de akkor sem követte az IBM a piacot. Pedig a piac (azaz a "sok marketing által meghülyített konzumer") diktál, még ha az általános vélekedés formálható, és formálják is. Ezért ma már nem készült IBM Thinkpad, max a (kínai) Lenovo. Ez van... Te, én, sőt az egész PH! akár fejre is állhat, hogy kár az IBM PC-s üzletágáért - mert tényleg kár - de ettől még semmi sem fog változni.
#189 - Bevallom férfiasan, ezt most látom először
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Alkoholista nevelde
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest