- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Folyamatosan azt írkálod nem olyan nagyok, mint lehetnének. Ezzel azt sugallod a pc piac feladása-ami azért a nagy notebook reformok előtt már elindult-hiba volt. Ami annak a fényében, hogy a cég az elmúlt tíz évben folyamatosan növelte nyereségét egy 2003-as hullámvölgyet leszámítva, s jelenleg görgetetten számolva az éves profitja 12 milliárd USD felett van ez igazán szitnén a marhaság kategóriába tartozik.
-
törölt tag
Az miért rossz döntés, hogy egy cég nem akarja apiac minden szegmensét lefedni,s csak gyes területekre fókuszál? Miért szórja szanaszét a pénzét, erőforrásait, ha egyes területeken sokkal hatékonyabb tud lenni?
Az OS-es részt akkor kezelhetjük egyszerűen baromságnak, amit korábban írtál? -
Ez nagy tévedés - csupán az a lényeg, hogy a súlypontot áthelyezték a szolgáltatás üzletágra, a szerverek (és a power CPU-k) kivételével kiszálltak a hardvergyártásból, miután már nem tudták addicionális értékeket előállítani. Azt azért érdemes megnézni, hogy az IT szolgáltatási területen ki a legnagyobb... Ennyit a hülye döntésekről.
Az, hogy operációs rendszerük nem volt, elég nagy marhaság, szerinted az AIX micsoda? Uborkásüveg? Jah, meg mire való, ha nem szerverre? Kávéfőzőre?
A Thinkpadből meg most vettem egy 600-as típust... PII, 300 MHz és még mindig semmi baja.
-
WN31RD
addikt
"De tény, hogy egy TP nem igazán a "szoba dísze" egy modern lakásban. Fekete, konzervatív, sok éve változatlan, funkcionális forma."
Miért ne lehetne a szoba dísze? Miért hátrány, hogy fekete, konzervatív, sok éve változatlan? Szerintem inkább elegánsan visszafogott és professzionális."Őszintén szólva nem sok nőt láttam akinek ThinkPadje volt"
Nem reprezentatív minta, de én többet is ismerek, aki szereti a ThinkPadet. Lehet, hogy nem kifejezetten gyakori, de akad. Néhány napja pl. egy ThinkPad X200s-en kezdett el pötyögni egy fiatal lány mellettem a repülőn.Szóval "nem szép" helyett inkább "nem divatos" lehet a megfelelő kifejezés szerintem.
-
attila9988
őstag
1. 10-11 colos kijelző már bőven használható, de a kisebb is. Igény kérdése. Nekem a 12 colos subnote is kicsi, mert nem tökéletes a szemem.
Az enyém se túl jó. Így jártunk..
2. Van már netbook bőven 100 alatt is, pláne használtan.
A használt, az használt. Én újakról beszélek. Azok pedig igenis piszkosul drágák, ahhoz képest amit adnak. Ez pedig tény.
3. Marhaság, hogy az atomot megfekteti egy flash banner. Mennyit használtál atomos gépet Jó, nyilván nem kell megnyitni egyszerre 36 tabot, miközben a háttérben renderelsz
Ha elkezdesz vele normálisan netezni, akkor nagyon idegesítő tud lenni a kis atom. Ha már netbook, legalább had netezzek vele rendesen. Kár hogy sajnos még azt sem lehet.
4. Filmet nézni megfelel, amíg nem HD-vel szórakozol (ekkora felbontással minek)
Aki ilyen kicsibe filmet tud nézni, az meg is érdemli.
5. Az, hogy nagyobb, az NAGYON NEM POZITÍVUM, a netbook lényege, hogy kicsi és könnyű, és hosszú ideig működik, miért olyan nehéz ezt elfogadni?
Rendben. Ez igaz. Könnyű hurcolni. De minek?..
6. Mi az, higy kicsi a billentyűzet? Kinek? Egy 50 kilós lánynak is az? Meg mihez képest, a HTC TouchPro 2 QWERTY billentyűzete meg elég nagy a kedves biznicmeneknek
Nézd. Lehet hogy én félresikerült emberpéldány vagyok, de az én ujjaim bizony nagyobbak mint a netbook célcsoporté..
Ha elkezdek gépelni vele, elég sok dupla karakter keletkezik elég hamar. És a használt gépek egy jelentős része pont ezért kerül eladó sorba...
7. Netbookon nem sűrűn programoznak emberek, de egyébként pár sort meg lehet azon is írni, ha nagyon kell
Persze hogy nem programoznak rajta. Mivel arra nem jó. Írtam is.
8. A netbook nem egy mindenes, hanem másodlagos gép
Vagy inkább egy harmadlagos. De ha van egy jó számológépem ami mondjuk 1500 ft, akkor már csak negyedleges..
-
attila9988
őstag
hogy egy-két elvakult minőségbuzin
No igen. Kérdés hogy most mit vehet az, aki a thinkpad -eken nevelkedett...
Illetve az, hogy a lenovo mennyire akarja megtartani azt a presztízst, amit a thinkpad név képvisel.
Egyébként szerintem nem csúnyák ezek a gépek. Süt róluk a profizmus. Nem "báltáncos" darabok, hanem "nyakkendős üzletemberek". De valakinek ez a stílus jobban tetszik. -
attila9988
őstag
Szerinted miért adták el a PC üzletágat?
Én csak a notebook -ok etalonjának számító thinkpad részleg eladását nem értettem. Azok tényleg igazi masszív, megbízható termékek voltak. Hogy a lenovo mit kezd velük, azt majd meglátjuk. (olyanok ezek a gépek a piacon, mint anno a quantum fireball -ok voltak a hdd -k között. Kár hogy a maxtor tönkretette azt is. A régi hdd -iket falhoz vághattam akkor sem mentek tönkre..
Thinkpad -ből is 5, 6 éves darabok vannak a közelben, amik tökéletesen hibamentesek a mai napig. )
Még mielőtt megvádolsz azzal, hogy MS bérenc vagyok
Én ugyan nem.. Itt a forum -on csak egy emberről tudom biztosan hogy melyik hírre mit fog reagálni, ha abban ms termékkel kapcsolatos dolgokról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Távcső topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Milyen légkondit a lakásba?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest