Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
FEA szerintem imádja. Valószínű CAD-re sem árt, mert azért a memóriahasználat is elég korlátozó lehet. ami kérdéses, hogy a Desktop 2011-es proci vajh mekkora sebességen fog járni, mert nekem pont az a kritikus keresztmetszet. A program a hat magból egyidőben egyet tud kihasználni, max. néha átköltözik másikra. Illetve láttam olyat, hogy egyidejűleg zakatolt három mag, de az össz. terhelés egyetlen mag teljes leterhelésével volt egyenértékű. Szóval egy FEA+CAD WS-be jobb megoldás, mint a Xeon vonal.
-
KAMELOT
titán
Értelek téged teljes mértékben!!!
pl. egy i3-as proci szintén 2 mag de 4 threads...sokkalta jobban tuningolható alapfeszen és kevesebbet eszik. 32nm technológia + prociban van grafikus kártya is.
Igen gondolkoztam én is.
De leírom. Mivel nekem nem szükséges hogy gyorsabb legyen mivel én csak gynge progikat használok elég a E5200-as proci.
Persze ha konvertálnák vágnák filmeket és dolgoznák rajta egész nap én is váltanék sokkalta erősebbre.
Mindeki válthat arra amire akar. Ha van pénzed megengedheted magadnak.
Legtöbb felhasználó jáccik + internet. erre használja a gépet. ez kb. olyan 60-70%-a a PC usereknek. Lehet hogy több is.
Mondjuk ha váltanék 1156-osra és egy i3 540-es lenne benne a gépem a mostani 80W /óra helyett 60-65W / órát fogyasztana IDLE üzemben. Ugyebár gyorsabb proci és alacsonabb fogyasztás. -
KAMELOT
titán
Felesleges azoknak alaplapot és procit váltani.
Azokkal a konfigokkal 4-5 évig is meglesznek. Nem kell minden egyes új platform megjelenésekor váltani. Minek az???
Nekem még mindig LGA775 van E5200 procival amit 2 éve vettem. Közben már 2006-ban Quadok voltak. Én várok ilyen platformokkal. Gépem még mindig gari alatt van ami 3 évet jelent. Monitor + alaplap + proci + ramok. Ezeket a későbbiekben el tudom adni jó áron.
Majd ha már kevés lesz akkor váltok a legújabbra. SB vagy Romley-ra. Igaz az utóbbi drágább is lesz de nem sokkal mint egy LGA1366-os alaplap + proci.
Kíváncsi leszek a 4 csatornás DDR3-as ramokra -
Robb202
tag
Nem nagyon hiszem hogy az LGA 2011-hez csak egy darab processzor lesz. Biztosan lesz több is, egy darab processzorért nem hiszem hogy csinálnak egy új foglalatot, meg hát az Intelnek is biznisz ha több proci van, ki hogy smint válogathat.
Az 1366-os foglalat megjelenésekor is csak 3 proci volt hozzá, sokan mondták, hogy nahh ebbe sem lesz több... és jött, és jött. Most sincs fene nagy választék azért 1366-hoz mégsem esik az ára annyira.
P.H.
Azért a 980-as extrém proci nem feltétlen hiszem, hogy nagyon esni fog árban, maximum tényleg több év múltán. Anno a C2D-nél a csúcs procinak az ára nem esett úgy mint mindenki gondolta.
Most már lehet jobb áron hozzáférhető, de nyilván ma egy I7 950 is kicsit erősebb nála, nem beszélve a Sandy bridge EX-ről.A munkagép egyben lehet otthon is, vagy lehet azt szórakozásra is használni. De ugye legtöbbünk azért tart gépet, hogy chateljen, facebookozzon, letöltsön aztán filmezzen, e-mailezzen, játszon etc... Nem feltétlen az összes felsorolt dologért. Valaki csak e-mailezésre tart gépet.
Valaki erre vesz egy táblát, amivel jó pár dolog elérhető, valaki vesz egy netbookot, valaki laptopot, valaki nagybevásárló központos asztalit, valaki alkatrészekből teszi össze a gépét, valaki meg full márkás gépet vesz.A lényeg hogy a teljesítmény orientált réteg, mert van ilyen is, megveszi az LGA 2011-et és Ő minden felsorolt gépen is végezhető teendőt prémium minőségben fog tudni élvezni, akár 3 darab 30"-os monitoron. Nyilván nekik van ez kitalálva. Ez az életük.
Akinek nem kell teljesítmény annak a már felsorolt foglalatok ott vannak sokkal mérsékeltebb áron és nyilván Ők sem fognak csorbát szenvedni azzal hogy nem a csúcsok csúcsát vették meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged