- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a választ mindkettőtöknek.
Majd beszélek a rendszergizdákkal, mert a CCleaner nem indul el valami jogosultság hiánya miatt.
Meg sajna, időm sincs feltérképezni a rendszert munka közben.
A roaming profile-ról most hallok életeben először (jó ideje linux felhasználó vagyok, a windows-t csak átlag júzerként használom). Hogy kell megnézni ezt? -
Köszi a választ, de két fontos dolgot kifelejtettél:
- Írtam az elején, hogy egy ugyanilyen gépen, amin Win 8.1 fut, ugyanilyen lassú minden, tehát nem az XP okozza.
- Azt is írtam, hogy elötte is domain-ben volt, tehát elötte is ugyanazok a változtatások voltak érvényben.Azt meg én felejtettem el leírni, hogy nem a proci a szűk keresztmetszet. Az ilyen lassulásokkar, boot közben a winyót köszörüli ezerrel. Pedig nem lassú a winyó, hanem egy 1TB-os Velociraptor - friss telepítés, minden driver fent, fragmentáció kizárva, rendszer a winyó elején lévő 100Gb-os partíción van.
A cégnél egy rakás hasonló gép van, csak a programok verziója és a proci típusa változik, de kizárólag az SSD-s gépek bootolnak gyorsan.
Számomra csak az a talány, hogy mit csinál boot közben, amit a felsorolt progik telepítése elött nem csinált, mert tuti ez lassít.
-
válasz
#65675776 #71 üzenetére
Akkor is domain-es volt, mielött a fő gépem lett volna, és akkor még nagyon gyors volt.
A progik felrakása után halt meg (offisz, chat progi, visual studio, git, sql server, stb.).
De nem is a programok betöltése lassú, hanem a boot. Nem tudom elképzelni, hogy a felinstallált progik mit csinálnak boot közben, mikor egyik sem indul el magától. -
válasz
#65675776 #56 üzenetére
Szerintem a telepített alkalmazásoktól függ.
Otthon fent volt egy régi E1200 cerkán 2GB Rammal a komplett Adobe cs3 csomag, több Autodesk progi, meg egy tonna kis apróság, és 3 évig hibátlanul és gyorsan ment.
Most AMD-s gépen A Win8.1 ugyanez ősz óta.A munkahelyi XP-n pedig bitang lassú minden (E8400, 8GB Ram, 1TB velociraptor). Azt hiszem, az Office telepítése óta, de lehet, hogy mással függ össze. Nagyon gyors gép volt, de amióta ez lett a fő gépem, azóta 4-5 perc alatt bootol be. És utána még 2-3 perc, mire használható állapotba kerül. Pedig minden téren ugynaz a beállítása, mint a többi céges gépé, mert központilag van szabályozva.
A Win 8.1 is ugyanezt csinálja kollégám gépén.Sosem értettem, hogy miért lassul be bizonyos dolgoktól a Windows, és mit csinál a gép ilyenkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi ékszerdobozka
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest