- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Kicsit alszik a topik.
Érdemes ma még ilyen telefont venni? Használtat persze.
Köszi a választ előre is. -
bnorci71
addikt
hát nemtudom....
most tettem fel ASUS PDA Phone P750 V6.2.0 WWE_EN00 only for UK userssemmit nem pakoltam még fel és 26Mb a szabad memória
640x460 320x240 mindkét beállítást tartalmazó sorg rommal 24-26mb maradt úgy, hogy az SPB shell is ment, ez még a kisebbik gond
a nagyobb az hogy a numerikus billentyűzet nem használható
megy vissza a sorg féle
volt fent Szingapúri arra más fórumon esküdtek, de az se volt jobb -
thomas791
tag
Na a lényeg:
Karácsonyra kaptam a nejemtől:ez már átforrasztották 2 x64 mb-ra
wm6.1 aio vga sorg base 0.22
Most wm6.5 vga 128 mb ram
De update után bele kell implantánlom az -autoswitch. exe-t
-coolcamera angolt
-alttab.exe-t
hogy tudjam használni a gomb funkcióját
probléma: front camerát nem tudom használni, azcsak dísz???
ennél egyszerübben akarom megoldani a telepítést,bár ez így ultrastabil..
Mi hír az androidos romról???
Válaszaitokat köszönöm! -
egykutya
csendes tag
-
Atos23
senior tag
Egyébként mindenkinek ajánlom az Asus weblapról hivatalosan letölthető eredeti angol romot.
Előnyei:
- 29MB szabad hely a memóriából, amivel már korrektül megy az IGO8. Ez a magyar eredeti verziónál 17-20MB használattól függően.
- Megszűnő telefon hangproblémák
- Nincs benne annyi hulladék, mint az ifjú szovjet mérnökök speckó kiadásaiban.Egyébként a speciális "lite" verziók kb. 24MB szabad memóriát hagynak, ez által sokkal rosszabbak, mint az eredeti angol ROM.
-
Atos23
senior tag
Na visszatért az új akkuidő
Egy ROM frissítés megoldotta a problémát.
-
Gh057
csendes tag
Ez elég különös, én nem feltétlen vennék új akkut, én is ezekre gyanakodtam először, de semmi, hiába kapcsoltam ki mindent, sőt navigáció közben az autós töltő hol tölti hol nem... az aljazatos töltő itthon meg a 99%ig tolja fel az akkukat, aztán piros továbbra is, és nem megy fel 100%ig. Úgy néz ki neked is hasonló gondod lehet, én bíztam h csak az akku, de sajna nem jött be, pedig reméltem, így fölöslegesen vettem egy akkut, ráadásul azt hittem gyári lesz, de végülis egy drága utángyártott lett... Mivel előtte nekem is 4 napot ment úgy, hogy volt benne napi 1,5 óra telefonálás is, aztán egyszercsak reggelente nem kapcsolt be... elég siralmas.. nem tudom hogy hova kéne majd vinnem, mivel hálisten a gari is lejárt februárban...
-
Gh057
csendes tag
Lett új akksi, de most is elég gyorsan merül, pedig nem sok mindent csináltam vele, jóformán csak állt bekapcsolva. Most vagy az új akksit kell bejáratni, vagy mi más baja lehet? Az akku sajnos nem gyári, mert nem kaptam, csak egy utángyártott... de nem értem a készüléknek lehet-e egyáltalán ilyesféle baja, hogy meríti az akksikat...
-
-
Gh057
csendes tag
Hali! Ha jól emlékszem én is az első P750 tulajok között voltam anno, nálam most úgy néz ki haldoklik benne az akksi. Tegnap töltöttem fel 100%ra, most este meg nézem, semmit nem telefonáltam és ki is kapcsolta magát... Másnál nem volt eddig hasonló probléma?
-
Bonzo
tag
Megcsinálta valaki?
Jól értem hogy nincs szükség memória chip cserére? Gyárilag benne van, csak a szoftware nem használja ki? -
Atos23
senior tag
Én egy nagyon sötét titokra szeretnék választ kapni ASUS P750-el kapcsolatban.
A szokásos memóriaszegénységen felül van egy problémám, amitől nem élvezhetem teljesen a készüléket.
Naponta kb. 3-szor elveszíti a kapcsolatot a mobilszolgáltatóval. Jelenleg T-Mobile SIM-el használom, de bármilyen kártyával eljátssza.
Normál mobiloknál úgy működik, hogy ha egy térerőszegény helyen tartózkodom, vagy valami miatt elmegy a kapcsolat a szolgáltatóval, akkor a telefon elkezd automatikusan hálózatot keresni. Na Ő nem keresi meg magától, hanem kiírja, hogy "Keresés...", vagy "Szolgáltatás nem elérhető...", "Nincs SIM". Éppen amilyen kedve van
Minden Windows Patch-et feltettem, és minden beállítást átnéztem, ami a hálózatok automatikus választására vonatkozik. Természetesen már többször csináltam hard resetet, nem segített.
Sajnos nagyon kellemetlen a dolog, mert éppen állást keresek, és ha hív egy munkáltató, akkor legtöbbször a telefonom miatt "Ki vagyok kapcsolva". Ráadásul a T-Mobiletól nem kapom meg az aranykártyás nem fogadott hívásról szóló SMS-eket. Ha átrakom Sony Ericssonba a SIM-et, minden nem fogadott hívásról kapok értesítést. A többi magánjellegű SMS ennek ellenére hibátlanul megérkezik.
Mit lehet vele tenni?
Amúgy még garis szerencsére
-
arcos
tag
Az új termék nagyker. ára általában kb. 5x annyi, mint a bekerülési költség - erre jön még a kisker. haszonkulcs. Ha jól emlékszem 97-ben (az arányok szerintem nem változtak) egy IBM merevlemez elöállítási ára 18 USD volt és durván 120 USD-ért adták el az OEM cégeknek - kedveznénnyel. Ebbe belefoglaltatik a ráfordított energia, a munkaerö adott idötartamra esö fizetése (nem csak a termelésben dolgozóké - pénzügy, logisztika, mindenki, aki fizetést kap), és a gyár felépítési költségének az adott termékre esö része. Ergo a yield mennyisége nincs hatással az árakra, csak a profitra; - tervezve van minden, a haszon is, az ár is, a költségek is és a termék ill. a gyár életciklusa is.
-
törölt tag
igen, az a 20ezres egy kcisit naív kérdésre sikeredett, azért ennyire nem vagyok buta. csak nem mernék annyira merész következtetést levonni, hogy az alkatrészek egy gépbe ilyen olcsóak.
ahogy azt sem gondolnám (gondoltam volna), hogy ennyire nincs különbség a qvga és a vga lcd-k közt árban, vagy hogy ennyit lehet spórolni az azonos gyártósoron... (azt tudom, hogy lehet, csak azt nem, hogy ez konkrétan milyen mértéket ölthet)
-
Pompi
nagyúr
válasz
#16820480 #11 üzenetére
Azért mert hosszú távon olcsóbb egy féle dolgot gyártani, mint két félét.
És, hogy miért nem 20 ezerért adják, még ha effektív anyagköltségen annyiba is kerül az meg egy másik kérdés. Egy termék esetében sohasem csak és kizárólag az anyagköltséget fizetjük meg, hanem a fejlesztés, brand és egyéb dolgokat is.
-
törölt tag
jó, de akkor még mindig azt nem értem, hogy a most piacra dobandó termékekbe minke beletenni a z új hardvert? nem hiszem, hogy előbb legyártottak pár tízezer példányt, aztán valamelyik marketingesnek feltűnt, hogy "bakker, ez túl erős a portfolióba". a gyártósoron még midnig rakhatnának bele ténylegesen qvga kijelzőt.
amúgy azzal nem egészen értek egyet, hogy a kijelző filléres vacak (bár nem tudom, ha neked biztos forrásaid vannak, akkor nem tudok vitatkozni vele), ilyen felfogásban minden igazából filléres vacak egy ilyen telefonban, de akkor miért nem 20ezerért adják?
-
Versus
senior tag
Olyan jó érzés hogy erre tippeltem nemrég.
Fogadok hogy meglesz az az FM rádió is.Milyen szépen fog menni a 750-es a Lamborghini rom-al!
-
orbano
félisten
felteszem a VGA kijelző ugyanolyan filléres vacak, mint a QVGA, de még ha drágább is, a fele KF költség biztosan behozza az árát.
De felteszem itt inkább arról van szó, hogy készítettek egy jó kis masinát, majd a termékfelelősök/piackutatók/marketingesek úgy gondolták, ez túl erős gép lenne az Asus jelenlegi termékkínálatába, így lebutították.
-
törölt tag
de ezzel effektíven elvesztegetik az erőforrásokat, mert az a VGA kijelző nem fog kevesebbe kerülni attól, hogy kisebbnek hazudják, tehát a telefon drágább lesz (vagy kevesebb rajta a haszon, de egyik megoldás sem a legnyerőbb), és nem fog jól fogyni. ha ilyet is tudnak, ráadásul most tudják, akkor ilyen áron kihozva tehetnének egy lépést új felhasználók szerzésének irányába...
-
Pompi
nagyúr
Az, hogy pár hónap múlva amikor eleget eladtak (volna) a P750-ből kihozzák a P800-at (most mondtam egy számot), ami már VGA és 128 megás. Nulla ráfordtás, több profit.
Jó pár példa van, volt és lesz is a számítástechnikában (és az ehhez közeli ágakban) ilyesmire.
Pl. én anno a Yamaha 2x cd írómból csináltam 4x-et egy ellenállás eltávolításával. -
De mi értelme van az ilyen és hasonló "titkoknak"?
-
Gondolhatták volna,hogy hamar kibukik a dolog.
-
blueMerle
veterán
Eddig is tudtuk hogy a gyártók sok olyan dolgot letiltanak/eltitikolnak a termékekben, melyek valójában ott vannak. Nem régi példa az N95 giroszkópja, mely létéröl sem a gyártó jóvoltából tudunk.
-
Jadro
veterán
Ez elég vad így. Ezt komolyan gondolták?
-
mark75
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Úgy tűnik, hogy az ASUS nem csak a kijelzőt butította le szándékosan.
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Fotó állvány eladó
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest