Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz atike #49 üzenetére

Persze, volt azért benne túlzás, sarkítás, de azért tényleg nem nehéz 16 gigát telerakni. Mint írtam nem vagyok nagy gamer, de azért van fent pár játék, ha megszomjaznék rá (+ugye amit használ). Meg jópár képet is tárolok rajta, egyrészt munkából másrészt meg magán jellegűt. Ráadásul ha valaki sokat utazik, esetleg vonatozik is, akkor lényeges szempont, mert 1 - 2 film meg zene azért nagyon sok helyet tud foglalni. Nem beszélve az egyenként 5 - 8 megás képekről, + ha még videót is készít. Van hogy 1 nap alatt simán befotózok néhány gigát. Sok kicsi sokra megy. Persze mint írtam változók a felhasználói igények, de ez már nagyon alap elvárás lehet a piacot nézve.

Amúgy nem állt szándékomban lehúzni a dzsítút (főleg hardver szinten nehéz is lenne összehasonlítani), de ez szerintem nagyon nagy hiba, mivel a felhasználói igények is a belsővel változnak. "Néhány" éve, amikor előjöttek a telefonok a nagyobb belső memóriával, akkor már érzékelhető volt, hogy ehhez fognak az igények is, illetve a programok is igazodni.

Nekem 32 gigás G2 volt és emlékszem arra, hogy nagyon sokat szívtam vele anno, mert sok bolt direkt megtévesztően teszi ki a weboldalára a telefont. Pl. 16 gigás és 32 gigásnál is ugyan azzal az árral fut, aztán amikor felhívod kiderül, hogy az gyakorlatilag "-tól" ár... Nem valami korrekt dolog és ezt nem csak vele, hanem több csak belső memós telefonnal is csinálják. Egyébként senki nem vitatja el az érdemeit a G2 -nek, de a díj az jogos. Relatíve magas (és szerintem direkt) árról indulva azért szépen esik, az amúgy jóval később megjelenő telefon. Azért az is látható, hogy ilyen kicsi idő alatt mennyit változott az elvárás az előlapi kamerát illetően is, mind szelfire, mind pedig videó telefonálás tekintetében. Nagyon gyorsan változik a végfelhasználók igénye, apróságokban is, amit ugye a gyártók diktálnak az emberek felé.

Új hozzászólás Aktív témák