- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#32839680 #53 üzenetére
Elmehetünk a végletekbe, akkor legyen minden telefonban 4 giga felhasználható hely, bővítés nélkül? Azt is lehet. Ugyan ennyi érvet lehet erre is felhozni.
Nem értem miért ne lehetne élni ezzel a lehetőséggel, ha a telefonok kb. 90 százaléka megteremti. Kinek mi fontos, leírtam 1, illetve 2 nézőpontot. Azt is leírtam, hogy ettől függetlenül nem ez az irányadó, mindenkinek más az igénye. Valakinek ez nem fontos, valakinek meg igen. Ennyi az egész.
Ahogy az sem fontos mindenkinek, hogy 2 giga legyen a telefonjában, mégis lassan általános, egyre sűrűbben elégítik ki ezt az igényt és az alsóbb kategória is kezd egyre jobban felmászni. Fejlődik a technika és ha egy vonalon elindultunk, akkor nem értem miért kellene visszalépni, lemondani valamiről. Nekem mondjuk tök jó, hogy a kártyán rendszerezve, projektenként, egyéb válogatás szerint vannak kategórizálva a képek/tervek és ha éppen szükség van rá, akkor rögtön tudom bökni mail -ben, vagy feltölteni a másik cég szerverére.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem általános, nem mindenki használja így a telefonját, nekem ezzel semmi gondom nincs. Nem is szándékoztam senkit meggyőzni.
-
törölt tag
válasz
#32839680 #51 üzenetére
Ezt nem is vitatom, felhasználás függő. De én úgy vettem észre, hogy az utóbbi időben ez nagyon ki lett élezve és ténylegesen nagy igény van a nagy belsőre. Természetes kinek mi, ezzel nem is tudnék vitázni. 32 gigással egyébként én jól elvoltam, de sok mindent tárolok a telefonon, mert ritkán vagyok az irodában, így jobb mobilnak lennem. Lapot meg nem mindig viszek magammal.
Persze unokaöcsém még mindig a G2 -ben van, neki is 32 gigás, úgy 20 giga be van neki terhelve, mert nagy multimédiás, ami korbeli sajátosság. Nem szeret állandóan másolgatni és sokat utazik, használ is belőle. Meg nem mindig tud nagy méretű fájlokat letölteni (pl. játék).
-
törölt tag
Persze, volt azért benne túlzás, sarkítás, de azért tényleg nem nehéz 16 gigát telerakni. Mint írtam nem vagyok nagy gamer, de azért van fent pár játék, ha megszomjaznék rá (+ugye amit használ). Meg jópár képet is tárolok rajta, egyrészt munkából másrészt meg magán jellegűt. Ráadásul ha valaki sokat utazik, esetleg vonatozik is, akkor lényeges szempont, mert 1 - 2 film meg zene azért nagyon sok helyet tud foglalni. Nem beszélve az egyenként 5 - 8 megás képekről, + ha még videót is készít. Van hogy 1 nap alatt simán befotózok néhány gigát. Sok kicsi sokra megy. Persze mint írtam változók a felhasználói igények, de ez már nagyon alap elvárás lehet a piacot nézve.
Amúgy nem állt szándékomban lehúzni a dzsítút (főleg hardver szinten nehéz is lenne összehasonlítani), de ez szerintem nagyon nagy hiba, mivel a felhasználói igények is a belsővel változnak. "Néhány" éve, amikor előjöttek a telefonok a nagyobb belső memóriával, akkor már érzékelhető volt, hogy ehhez fognak az igények is, illetve a programok is igazodni.
Nekem 32 gigás G2 volt és emlékszem arra, hogy nagyon sokat szívtam vele anno, mert sok bolt direkt megtévesztően teszi ki a weboldalára a telefont. Pl. 16 gigás és 32 gigásnál is ugyan azzal az árral fut, aztán amikor felhívod kiderül, hogy az gyakorlatilag "-tól" ár... Nem valami korrekt dolog és ezt nem csak vele, hanem több csak belső memós telefonnal is csinálják. Egyébként senki nem vitatja el az érdemeit a G2 -nek, de a díj az jogos. Relatíve magas (és szerintem direkt) árról indulva azért szépen esik, az amúgy jóval később megjelenő telefon. Azért az is látható, hogy ilyen kicsi idő alatt mennyit változott az elvárás az előlapi kamerát illetően is, mind szelfire, mind pedig videó telefonálás tekintetében. Nagyon gyorsan változik a végfelhasználók igénye, apróságokban is, amit ugye a gyártók diktálnak az emberek felé.
-
törölt tag
válasz
jozso1989 #46 üzenetére
+ azt is add hozzá, hogy manapság már nem 1 - 2 megás képeket készítenek ezek a telefonok. Valaki meg nagy gamer meg esetleg filmet is szeretne nézni, akkor nagyon nagy hátrány. Egy normálisabb játék már ritkán áll meg 1 giga alatt, + amennyit még használ. Persze én nem vagyok nagy gamer, de mégis lazán kihasználok 16 gigát.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #28 üzenetére
Meg azért azt a lényeges tényt se feledjük el, hogy itt megint a 16 gigás változat van ennyibe G2 -nél (és ugye nem bővíthető). Nem is értem egyes telefonoknál a logikát, hogy miért nincs benne bővíthetőség, mert azért 16 giga soknak tűnhet, de nem olyan nagy, használat mellett...(persze ez is felhasználás függő). Azt már elnézi az ember, hogy manapság nem divat memó kártyát adni a telefonokhoz, de hogy még nem is bővíthető, szerintem felsőbb kategóriában érthetetlen.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
A 32 gigás változat azért drágább, mint a P7. 16 gigással van egy árban. Meg ugye nem bővíthető a Nexus. Egyébként szuper kis telefon az is, csak nekem külsőre nem tetszik. Izmosabb, gyorsabb, de a kamerája nem olyan jó, mint a P7 -nek, szerintem. Előlapi kamerát ebbe nem vettem bele, mert én azt nem hasonlítgatom, nem szelfizek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest