- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#32839680 #53 üzenetére
Elmehetünk a végletekbe, akkor legyen minden telefonban 4 giga felhasználható hely, bővítés nélkül? Azt is lehet. Ugyan ennyi érvet lehet erre is felhozni.
Nem értem miért ne lehetne élni ezzel a lehetőséggel, ha a telefonok kb. 90 százaléka megteremti. Kinek mi fontos, leírtam 1, illetve 2 nézőpontot. Azt is leírtam, hogy ettől függetlenül nem ez az irányadó, mindenkinek más az igénye. Valakinek ez nem fontos, valakinek meg igen. Ennyi az egész.
Ahogy az sem fontos mindenkinek, hogy 2 giga legyen a telefonjában, mégis lassan általános, egyre sűrűbben elégítik ki ezt az igényt és az alsóbb kategória is kezd egyre jobban felmászni. Fejlődik a technika és ha egy vonalon elindultunk, akkor nem értem miért kellene visszalépni, lemondani valamiről. Nekem mondjuk tök jó, hogy a kártyán rendszerezve, projektenként, egyéb válogatás szerint vannak kategórizálva a képek/tervek és ha éppen szükség van rá, akkor rögtön tudom bökni mail -ben, vagy feltölteni a másik cég szerverére.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem általános, nem mindenki használja így a telefonját, nekem ezzel semmi gondom nincs. Nem is szándékoztam senkit meggyőzni.
-
jozso1989
őstag
válasz
#86973952 #50 üzenetére
Nyilván volt benne kis túlzás, de nekem pl. a 32 gigából le van foglalva most 14 giga. Ebből sok zene van, meg az alkalmazásaim, képek, videók. Én szeretek fotózgatni is, meg videózni is pl. partykon, fesztiválokon, úgyhogy hamar be tud telni ennek jócskán a 70-80%-a (több is). + a kis M7 a személyes USB tárolóm is. Ha már okostelefon, akkor nyúzzuk!
-
törölt tag
válasz
#32839680 #51 üzenetére
Ezt nem is vitatom, felhasználás függő. De én úgy vettem észre, hogy az utóbbi időben ez nagyon ki lett élezve és ténylegesen nagy igény van a nagy belsőre. Természetes kinek mi, ezzel nem is tudnék vitázni. 32 gigással egyébként én jól elvoltam, de sok mindent tárolok a telefonon, mert ritkán vagyok az irodában, így jobb mobilnak lennem. Lapot meg nem mindig viszek magammal.
Persze unokaöcsém még mindig a G2 -ben van, neki is 32 gigás, úgy 20 giga be van neki terhelve, mert nagy multimédiás, ami korbeli sajátosság. Nem szeret állandóan másolgatni és sokat utazik, használ is belőle. Meg nem mindig tud nagy méretű fájlokat letölteni (pl. játék).
-
törölt tag
Persze, volt azért benne túlzás, sarkítás, de azért tényleg nem nehéz 16 gigát telerakni. Mint írtam nem vagyok nagy gamer, de azért van fent pár játék, ha megszomjaznék rá (+ugye amit használ). Meg jópár képet is tárolok rajta, egyrészt munkából másrészt meg magán jellegűt. Ráadásul ha valaki sokat utazik, esetleg vonatozik is, akkor lényeges szempont, mert 1 - 2 film meg zene azért nagyon sok helyet tud foglalni. Nem beszélve az egyenként 5 - 8 megás képekről, + ha még videót is készít. Van hogy 1 nap alatt simán befotózok néhány gigát. Sok kicsi sokra megy. Persze mint írtam változók a felhasználói igények, de ez már nagyon alap elvárás lehet a piacot nézve.
Amúgy nem állt szándékomban lehúzni a dzsítút (főleg hardver szinten nehéz is lenne összehasonlítani), de ez szerintem nagyon nagy hiba, mivel a felhasználói igények is a belsővel változnak. "Néhány" éve, amikor előjöttek a telefonok a nagyobb belső memóriával, akkor már érzékelhető volt, hogy ehhez fognak az igények is, illetve a programok is igazodni.
Nekem 32 gigás G2 volt és emlékszem arra, hogy nagyon sokat szívtam vele anno, mert sok bolt direkt megtévesztően teszi ki a weboldalára a telefont. Pl. 16 gigás és 32 gigásnál is ugyan azzal az árral fut, aztán amikor felhívod kiderül, hogy az gyakorlatilag "-tól" ár... Nem valami korrekt dolog és ezt nem csak vele, hanem több csak belső memós telefonnal is csinálják. Egyébként senki nem vitatja el az érdemeit a G2 -nek, de a díj az jogos. Relatíve magas (és szerintem direkt) árról indulva azért szépen esik, az amúgy jóval később megjelenő telefon. Azért az is látható, hogy ilyen kicsi idő alatt mennyit változott az elvárás az előlapi kamerát illetően is, mind szelfire, mind pedig videó telefonálás tekintetében. Nagyon gyorsan változik a végfelhasználók igénye, apróságokban is, amit ugye a gyártók diktálnak az emberek felé.
-
törölt tag
válasz
jozso1989 #46 üzenetére
+ azt is add hozzá, hogy manapság már nem 1 - 2 megás képeket készítenek ezek a telefonok. Valaki meg nagy gamer meg esetleg filmet is szeretne nézni, akkor nagyon nagy hátrány. Egy normálisabb játék már ritkán áll meg 1 giga alatt, + amennyit még használ. Persze én nem vagyok nagy gamer, de mégis lazán kihasználok 16 gigát.
-
dsr
senior tag
Megérdemli szerintem a titulust
-
törölt tag
válasz
philoxenia #28 üzenetére
Meg azért azt a lényeges tényt se feledjük el, hogy itt megint a 16 gigás változat van ennyibe G2 -nél (és ugye nem bővíthető). Nem is értem egyes telefonoknál a logikát, hogy miért nincs benne bővíthetőség, mert azért 16 giga soknak tűnhet, de nem olyan nagy, használat mellett...(persze ez is felhasználás függő). Azt már elnézi az ember, hogy manapság nem divat memó kártyát adni a telefonokhoz, de hogy még nem is bővíthető, szerintem felsőbb kategóriában érthetetlen.
-
dancskaa
csendes tag
válasz
philoxenia #28 üzenetére
Pont egy hete néztem én is ezt.
A Huawei Ascend P7 éri most meg a legjobban a T-Mobilnál szerintem de ez mondjuk user-től függ.
-
atike
nagyúr
Igen, szerintem is jogosan kapta meg ezt a "címet"... Bár hazai viszonylatban a megfizethető ár azért nem kevéssel ennek az ára alatt van szerintem....
-
hue2000
tag
Grat megérdemelte
-
sefan67
aktív tag
Lehet hogy van jó oldala a P7-nek, de addig amíg felpolcolt-szilikoncsöcsök ugrálnak a készülékházban, addig értelmetlen méregetni más telefonokkal. Ennek az áráért Snapdragon 800-as készüléket lehet venni, nem is egyet.
-
littlelion21
addikt
válasz
philoxenia #28 üzenetére
Ha jól látom egy kemény ezressel olcsóbb a G2 két év sóbányával mint Dominoval, nagyon komoly
-
törölt tag
-
Traxx
őstag
válasz
philoxenia #28 üzenetére
Úgy, hogy hülyén fogalmaztam
A G2 előfizus - kártyás árára gondoltam
-
Simi87
senior tag
Motorola-k, LG-k hol vannak?
-
Traxx
őstag
-
Megfizethető és még szép is. Megérdemelte, szerintem"
-
törölt tag
-
solanthugor
aktív tag
Szerintem is megerdemelte, egy igazan jo kis keszulek volt mar a kezemben nekem tetszik, igaz valamiert a p6 meg mindig jobban bejon, de visszaterve ennyiert szerintem jo vetel, mas kerdes hogy mas forrasokbol igenis vannak jobbak, csak ezek a keszulekek nem igen szerepeltek opciokent ennek a dijjnak a kiosztasanal.
-
F34R
nagyúr
Hirtelen azt hittem a csaj parkouros
-
Tomi_Ohl
veterán
És a Xiaomi Mi3?
-
törölt tag
A 32 gigás változat azért drágább, mint a P7. 16 gigással van egy árban. Meg ugye nem bővíthető a Nexus. Egyébként szuper kis telefon az is, csak nekem külsőre nem tetszik. Izmosabb, gyorsabb, de a kamerája nem olyan jó, mint a P7 -nek, szerintem. Előlapi kamerát ebbe nem vettem bele, mert én azt nem hasonlítgatom, nem szelfizek.
-
David75
őstag
-
Traxx
őstag
válasz
philoxenia #6 üzenetére
Egy ezressel olcsóbb az LG előfizuval...hát, az több, mint kemény
Hogy ON is legyek: a megfizethető ár a tapasztalatom szerint nem itt kezdődik sok embernek, hanem a P7 árának felénél, vagyis 40-50 ezer környékén. Többért nem igazán látok telefont az ismerősi körömben (a cégeseket leszámítva persze, ott van Z1 Compact is).
-
Tigerclaw
nagyúr
Arra azért kíváncsi lennék, hogy hogy lett a "Consumer Smartphone - Best Product" -ból az "az év kedvező árú mobiltelefonja"
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem feltétlen azért a pénzért egyrészt, másrészt nekem jobban bejön a formája mint a G2-nek...
-
laverdadb
tag
Hú, a kommentátor "hvávej" márka kiejtése egyszerűen fenomenális.
-
vimes
senior tag
(#3) FATtila78: pl. aki selfiebuzi.
Nem csak a teló, a csaj se rossz
-
FATtila78
tag
Jól sikerült, de azért azért a pénzért ki nem az, aki LG G2t vesz?
-
halkow
őstag
Szép telefony
de van nála jobb ajánlat G2,Mi3,4 stb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Megérdemelte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OTP Bank topic
- Gyúrósok ide!
- weiss: Pant* rant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest