- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz Paarthurnax #79 üzenetére
És a tördelés is szörnyű benne, no és a PH főoldalon a képeket sem nyitotta meg. Szép kis bughalmaz ez így.
-
joey04
titán
válasz Paarthurnax #79 üzenetére
hát kipróbáltam... pff nem kell, nagyon gagyi
-
Paarthurnax
senior tag
Letoltottem es kb tiz percig azt probalgattam. A 3g kapcsolattal az Opera nem gyorsabb mint a Safari, talan csak az elozoleg megnyitott oldalak visszalapozasakor. Ami viszont nem sikerult az a zoom. Csak ket lepcsoben lehet a zoomot valtoztatni. Ezen kivul a gorgetes es az oldalon a navigalas is darabosnak tunik es idegesito. Egyelore maradok a Safarinal.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Magimano
aktív tag
jóváhagyták
mától letölthető
@ Nokia N95 @ iPhone 3GS @ MacBook White @ Mi ez? Hagymásbab? NEM KRUPLISHAL! @
-
-
joey04
titán
a pénz nem számít hülyeséghez annyit hozzátennék, hogy az csak egy dolog, hogy élményben az opera mini sehol nincs a safarihoz képest, de hiába dolgozik kisebb adatmennyiséggel, ha nem csak a böngészésre kell a net... pl youtube, yt videók letöltés, és sok egyéb netet igénylő program nálam pl a sport eredményeket figyelő app, az uefa alkalmazás (amiben szinten videókat is tölt be) facebook alkalmazás, időjárás, twitter (szintén videókat is nézek), a f1 app, meg itt figyel már a gépen a nyári vb eredményeket, statisztikákat figyelő app, megy a mail, stb. szóval sok dolog, és nem is soroltam fel mindet.
az operának 2 előnye van: kevesebb adatforgalom és ebből adódóan gyorsabb. ebből az első nem lényeg a fent leírtak miatt, a második marad egyedül, de mivel a böngészés élménye még mindig safarin a legjobb (nálam utána jön az 2.1-es android böngésző, majd a hd2 féle módosított opera mobile, aztán a mini, és azzal egyenlő az n900) ez kártpótol. ezzel szerintem a legtöbb iphone user egyetért, így szerintem korrekt az az állítás, hogy a mini a legtöbb felhasználónak felesleges. ennek ellenére egy jó program, és ahol se wifi se 3g ott biztos jól jön, de szerencsére ilyen ritka nálam. szóval igazából az iphone 2G-n látom igazán értelmét. persze ez mind magánvélemény!
[ Szerkesztve ]
-
Az Apple-nek nem igazán van parázni valója, ha elterjed, ha nem. Ezt a piacból kiszakítást nagyon nem értem - nincs bevételük külön abból, hogy Safarival neteznek az iPhone tulajdonosok
Viszont vannak elég egyértelmű szabályaik, amit a saját boltjukban hozott meg az Apple gárdája - az Opera Mini pedig nem felel meg ezeknek, így technikailag semmi akadálya annak, hogy elutasítsák.
A böngészőválasztós baromság miatt egyébként nekem se szimpatikusak.
Attól még elismerem, hogy a Mini egy nagyon jó termék.[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
<NewL>
addikt
There's an app for that
-
daninet
veterán
Lehet nekem fogtok ugrani, de én nagyon is támogatom, hogy az Opera beleszól mindenbe. Nem állapot, hogy pár multi határoz meg mindent. Igenis van beleszólása mindenkinek. Nem kötelező használni az Operát.
Ha Apple annyira biztos lenne benne, hogy eredménytelen lesz, elsőre beengedte volna, hogy süllyedjen el. Valószínű féltik a Safarit. És ha a következő verziók sokkal jobban jelenítenék meg az oldalakat, biztosan százalékot szakítana ki az iPhone böngésző piacból.Jópár hozzászólással ezelőtt felhozta valaki az AT&T-t... nem kellett volna.. Hidjétek el, azért amerikában sem nő a bokorból wifi antenna. Örülnének ott az emberek ennek...
@gerilee: bizony én is sokat használom, remélem nem csak kilenc gyorshívót fog a jövőben megjegyezni...
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
gerilee
aktív tag
Számomra még egy nagy előnye az Operának, az Opera Link. Nem tudom a safarinak van-e hasonló, de nekem nagyon hasznos, hogy össze tudom szinkronizálni online, bárhonnan a gyorshívókat, könyvjelzőket az asztali gépemen tároltakkal.
[ Szerkesztve ]
Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...
-
ClioRS
őstag
válasz manchester85 #55 üzenetére
Már korábban leírták, de úgy látszik te szépen átugrasz egyes részek felett. Amerikában, ami az egyik legnagyobb piaca az Iphone-nak, nagyon sok helyen örülnek a 2g-nek is. Nem az adatmennyiség, hanem a GYORSASÁG miatt lenne például nekik kedvező a Mini.
Szerk.: 3G területen persze, hogy könnyű a safarival netezni, de a városokon kívül sok helyen Mo-n sincs meg ez, csak EDGE. Azért ott sok előnyét látnád, hidd el nekem
Nekem 5800-án volt mini, én is oda nagyítottam ahova akartam. Ez minden telefon minden böngészőjénél így van szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz Depression #62 üzenetére
Oké. Én nem azt mondtam, hogy az opera nem lehet hasznos néha iPhone-on, de nekem (és szerintem még rajtam kívül nagyon sok mindenkinek, igaz láttunk kivételeket is) fontos a pinch to zoom és a teljes oldal meghagyása. Betölt az oldal, és aztán elbarangolok rajta, odazoomolgatok, ahova szeretnék, böngészem az oldalt, mint ahogy a szó maga is jelenti. Nem feltétlenül az a fontos, hogy azon nyomban információhoz jussak, hanem, hogy átadja azt az élményt, mintha egy hagyományos otthoni gépen neteznék. Nyilván, ehhez a gyorsaság is nagyban hozzájárul, amiben elvitathatatlan az opera előnye, de a felülete korlátozza azt élményt, hogy én mindig annyit zoomoljak, amennyi nekem épp jól esik. Hidd el, ez nagyon nagyon jó dolog. Persze, az operának is megvan az előnye a gyorsaságot illetően, de ez pont olyan, mint mikor egy mobilos verziót nézel, vagy a full site-ot. Én jobb szeretem a full site-ot nézni, pedig a mobilos sokkal gyorsabb. Na, az opera pont ilyen, csak az egész böngésző.
i6 Silver
-
törölt tag
Oké ez így világos, ezzel én is egyetértek így.
A topic többi részére vonatkozóan: mivel nincs ifonom, nekem oly édes mindegy milyen böngetők vannak rá, "virágozzon száz virág", ahogy Mao et. mondotta volt egykoron , mondjuk nem vitatom, h lehet vki megvesz egy régebbi (2G-s) használt ifont, mert gizda, és minél kevesebbet akar rá költeni, de az én ismerősi körömben, hozzám hasonló életkorú emberek közül aki keveset használja a mobilját (mert nem szereti, mert inkább őt hívják, mert céges fonja van és inkább azt használja), az inkább vmi alsókategóriás darabbal nyomja. Mondjuk én 30 vagyok, itt meg tinikről volt szó.
-
Depression
veterán
válasz manchester85 #55 üzenetére
Azért az 2 külön dolog, hogy Opera mini hiánya miatt nem vettem, vagy Opera mini miatt vennék! Akkoriban nagyon tetszett az iPhone, de baromira nem érdekelt a safari. Képzeld el, vannak egyéb jó tulajdonságai is, ami miatt érdemes venni, ami miatt jobb (volt), mint a többi.
Egészwn pontosan azt sem tudom, hogy te melyikről beszélsz, hisz az általad írt telefonokon megy az opera mobile, és az opera mini is.
Fel kellene fogni, hogy a mini nem csak egy böngésző, hanem több hatalmas szerverpark áll mögötte ingyen, és bérmentve, amik tizedére csökkentik az átvitt adatmennyiséget, és baromira nem mindegy, hogy 5 vagy 50 másodpercig tölt egy oldalt. És mint írtam, ez egy lehetőség. Nem a safari cseréjéről van szó, hanem egy kiegészítő, amit út közben lehetne használni.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Dare2Live
félisten
válasz Depression #54 üzenetére
"Az OM-nek vitathatatlan előnyei is vannak bármely más mobil böngészővel szemben. Egy internetet kínáló alkalmazás, amely a safari mellett elfér. Hihetetlen, hogy képes valaki Jobs mellett kiálni, és azt kántálni egy fórumon, hogy senkinek sincs erre szüksége."
Pedig pont ez történik. Hiába írták mások/én le, hogy dehát ez és ez és ez az előnye és emiatt rengeteg felhasználónak milyen jó lesz, csak megy az "erre senkinek nincs szüksége", mert Safari xyz. Nem érdekli őket, hogy rakás helyen agyonveri OM Safarit és ez sok embernek döntő szempont lehet csak mondják és mondják.
Ez nem szépség, hogy szubjektív lenne. Ott van láccik. [link]
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz manchester85 #48 üzenetére
"Elképzelem, ahogy egy "fontos" ember lepenget 160k-t egy iPhone-ra, majd havi 1000ft-ból internetezni és telefonálni is tud."
Most is van 45Kért Iphone 2G apron.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
johnnyjungle
tag
válasz #02683648 #57 üzenetére
Teljesen egyetertek veled!
Keves olyan magyar forumot lattam, ahol elobb-utobb ne maszott volna elo a dragajo magyar rosszindulat.
De ez van, a magyar emberbol soha nem lesz mar europai, politika ide, eletszinvonal oda... Butabbak vagyunk es rosszindulatubbak, mint apaink. Es gyermekeink meg rajtunk is tulnonek majd, ha nem figyelunk. Ezt gondolom, ettol tartok. -
stewe780
őstag
válasz #02683648 #57 üzenetére
Azért írtam ide, mert használom az opera minit. Nem azt mondom, hogy alapjaiban el van cseszve, de a jelenlegi bonyolult oldalakat rosszul jeleníti meg. Egymásra írja a szövegeket, képet dob szöveg fölé, és hasonlók. Az iphone-nak pedig a jelenlegi telefon oprendszerek között a legjobb jutott. Sokan szeretik, gyors, gördülékeny. Ha nem is bugmentes, de elég kevés hibát rejt. Na egy ehhez szokott user meglátja, hogy hogyan néz ki az opera mini alatt egy internetoldal, az 1ből törli is az egészet. És aztán lehet itt magyarázni, hogy kevesebb forgalmat bonyolít, nem fog senkit érdekelni, mert (és itt jön be a pénz nem számít) akik iphone-t vesznek általában nem problémáznak 5000forintos mobilneten. Ez egyáltalán nem offtopic, egyszerűen a mini a legnagyobb előnyével olyan csoportot célzott meg, ahol ez nem számít. Boncolgathatjuk ezt itt a halálba. Volt már itt sonkás zsömle ár, meg kimirekölt, de amíg a 3g 120, az olcsóbbik 3gs meg 160kHUF (domino ár), addig nekem senki ne akarja bemesélni, hogy ott probléma a mobilnet. Ha valaki meg olcsóbban vette, mert aláírt 1-2 évet, meg ikon akárhányszázas előfizetése van, akkor meg megint mindegy mekkora a forgalom. Egyedül a 3g mentes vidéki tájakon lehetne előnye, de, ahogy már manchester85 írta "Feltételezem, hogy az iPhone tulajok többsége nem mezőgazdasági vonalon mozog a pusztában."
Szóval a lényeg az, hogy szvsz baromira mind1, hogy lesz-e mini iphone-ra, úgysem fogja használni a kutya sem. Természetesen ez túlzás, lesz vagy kb. olyan 1,5-2%-os felhasználótábora az iphone tulajok között, de ezért tekerni nem érdemes.
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
törölt tag
Előrebocsájtom, nincs ifonom, nem is lesz, de ez az ami miatt a PH-n kívül egyetlen magyar nyelvű fórumot nem olvasok, és sajnos már ide is kezd beférkőzni.
stewe780-nak volt egy érve (az iphone-t inkább nagyobb adatforgalmat biztosító csomagokkal használják), erre voltak ellenérvek (sok helyen még az usákoknál sincs 3g, stb.stb.) mindez egy normális vita lett volna, hasonló ahhoz mint az egyik W7 topicban van, ha nem lett volna egy ilyen rész:
"Pénz nem számít, vesznek 5gigás mobilnetet aztán magasról tesznek az egészre."
Mint ifonhoz abszolút semmi kapcsolatban nem lévő ember, kérdezném, h mégis miért kellett ez az offtopic, szociális demagógiától sütő szurkálás?
A márkafanatizmus mellett az ilyen beszólások, és belőlük kinövő flamek kezdik lassan tönkretenni az összes hazai fórumot.Sokak szerint emögött mindenféle irigység áll, szerintem egyáltalán nem, inkább egyfajta don Quijote-i önjelölt keresztesharc, álerkölcsi prédikációs misszió, bár a személyeskedés kerülése érdekében megjegyezném, h nem tudom h konkrétan stewe780 mi miatt vetette papírra a kommentjét.
És nem kell ehhez ifon topicban lenni, én már láttam szolgáltatóti topicban is erkölcsi piedesztálról leszólógató osztást, térítést olyan témában h "csak a birkák és a tinip*csák használnak sms-t". És még folytathatnám a sort.
Az meg megint nem értem hogy hol releváns hogy a saját keresettel nem rendelkező tinédzserek hogy használják mobiljukat, tudtommal a piac nem csak belőlük áll. Vagy mostantól azért is jár a szívlapát, ha valakinek havi 5e a számlája? (költői kérdés)
Ha ezért bannolnak, hát bannoljanak.
-
D@niel
addikt
Mondjuk az adatforgalom miatt én is szívesen látnám az Operát
Poco f4 - 𝙊𝙭𝙮𝙜𝙚𝙣𝙊𝙎 15.0.0.301
-
manchester85
veterán
válasz Depression #54 üzenetére
Aki állandó megoldásként akar operát iPhone-on használni, annak szerintem fölösleges iPhone-t venni. Nem a csili-vili felületről van szó, hanem arról, hogy akkor és oda zoomolok, ahova szeretnék.
Szó nincs Jobs bácsi popónyalásáról. Nem mondom, hogy az opera szar lenne az iPhone-on, mert még nem használtam soha. Viszont más mobilon már használtam operát (N95, 5800) és azon annyira szar volt az iPhone safarijához képest, hogy arra szavakat is nehéz találni. Szerintem iPhone-t opera miatt venni kb. olyan, mint tokaji borból boroskólát csinálni, de te tudod.
i6 Silver
-
Depression
veterán
Ezt a fanatizmust! Megáll az eszem! Az OM-nek vitathatatlan előnyei is vannak bármely más mobil böngészővel szemben. Egy internetet kínáló alkalmazás, amely a safari mellett elfér. Hihetetlen, hogy képes valaki Jobs mellett kiálni, és azt kántálni egy fórumon, hogy senkinek sincs erre szüksége. A legjobb pedig a: minek akar iphone-t venni, ha opera minit is akar használni? Vegyen mást! hsz volt.
Kb. 2 éve pont az OM hiánya miatt nem vettem iPhone-t. Pedig nagyon is tetszik, de sokat netezek mobilon út közben is. Ott nem számít a csili-vili kezelőfelület, ha percekig is eltart egy-egy oldal betöltése.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
johnnyjungle
tag
kiróbálnám én a operát, me szeretem, szerettem. 3 éve, igazi telefonon, mint a k800 vagy hasonlók.
de amióta szifonom van, hozzászoktam a rendes böngészéshez, és ezzel szerintem így lehetnek sokan.
az más kérdés, hogy az Apple egy igazi náci cég, és engedni kellene az Operát az appstoreba. Ha már úgysincs Jobsnak félnivalója, ahogy ezt ő látja
Nem tartom kizártnak, hogy megjelenik majd cydián, ha sokat cigánykodik az almaTovábbá, a videón nem láttuk fekvőben az operát, nem mutatták be az összes apró beállítást. Simán lehet tehát jobb (kisebb sávszélességnél), mint a faszari, de magán a szifonon nem éreztem hiányát. Az összes egyéb fajta készüléken viszont leginkább operát használnék, ez nem kérdés. Respect Opera
A safari sem tökéletes, mert hiányzik belőle a flash, de ebből még igazán bosszantó problémám nem származott. Ti hogy vagytok vele?
[ Szerkesztve ]
-
LA_COSTE
senior tag
Azért a videón egyértelműen látszódott a gyorsaságbeli különbség. Ildomos lenne az Applenak bólintani erre.
-
stewe780
őstag
válasz manchester85 #46 üzenetére
"nem értem, minek adják korlátlan csomaggal. Annyit úgyse használ ki senki,"
Ez már totál off, de padlót fogtam a röhögéstől. Igen a korlátlan csomagokkal ez a gond, hogy nem lehet kihasználni. Mondjuk itt eszembe jutott Chuck Norris, aki már kétszer elszámolt a végtelenig. Lehet, hogy ő a korlátlan internetet is kihasználná. Kétszer.
-
plus44
veterán
Semmi bajom a Safarival, sőt, de egy OM nem lenne hátrány.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
ClioRS
őstag
válasz manchester85 #48 üzenetére
Erre csak annyit mondanék, hogy én azért használom a minit, mert mindegyiknél gyorsabb.
Ez elég nagy előgy számomra.Ja és Symbian-on lehet választani, hogy a gyári billt, vagy a mini billentyűzetét használd.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz Dare2Live #47 üzenetére
Minek adnának ki sokan 5000Ftt amikor ami nekik kell azt megkapják 1000Ftból is?
Elképzelem, ahogy egy "fontos" ember lepenget 160k-t egy iPhone-ra, majd havi 1000ft-ból internetezni és telefonálni is tud.
"5oldal gépelés után eljutottunk oda, hogy vmiben jobb. Na és ha gyorsabb lehet vkiknek ez a fontos?"
Úgy gondolom, hogy ők nem az iPhone tulajok közül kerülnek ki. Ugyanis a safarinak számos kényelmi funkciója van, és nem tudom elképzelni, hogy jelentős lenne azoknak a száma, akiknek se multitouch zoom-ra, se adatforgalomra nincs szükségük, de mindenképp iPhone kell nekik, és az operát szeretnék használni. Ja, és nem kell nekik olyan mobil, amire van opera. (kb. minden mindre az iPhone-on kívül). Nekem pl. baromira aprónak tűnik az operás QWERTY. Amúgy attól is függ nagyban, hogy hogyan oldják meg az iPhone-os verziót. Lehet, még én is megszeretem.
i6 Silver
-
Dare2Live
félisten
válasz manchester85 #44 üzenetére
"Szerinted kitalálom, hogy miskolc-debrecen vonalon hány településnél volt 3G, vagy mi?"
Nem mondtam ilyet és nem is utaltam erre. Nem ismerem a helyzetet arrafele. Azt írtam, hogy nálunk a dél dunántulon sajnos nem ilyen szerencsés a helyzet az USAban meg főleg. De vki írta, hogy még BPen is van, hogy nincs 3G. Örülök, hogy a Debrecen Miskolc vonalon meg van. Sajnos BP, dél dunántúl, USA nem annyira fejlett mint a Debrecen-Miskolc vonal.
gratulálok, hozzá!"Minek vennék mellé adatcsomagot, amikor az előfizetésemben már benne van az adatcsomag?"
Minek adnának ki sokan 5000Ftt amikor ami nekik kell azt megkapják 1000Ftból is?"Amerikában, ahol az AT&T-nél egyedül unlimited adatcsomaggal kapható az iPhone, biztos meg tudnád őket győzni arról, hogy mennyit spórolhatnak az operával."
Megint terelsz és ferdítesz. USAban ahogy írtam is a nagy előny, hogy 2Gn is gyors. Nem az adatforgalom díja. Sehol nem írtam, hogy USAban az adatforgalom díja a fontos."Az egyetlen előnye, hogy a kisebb adatforgalomból adódóan gyorsabb a böngésző."
ááá csoda történt. 5oldal gépelés után eljutottunk oda, hogy vmiben jobb. Na és ha gyorsabb lehet vkiknek ez a fontos?
Ha erre a kérdésre nem az lesz válasz, hogy Mini szar, senkinek se jobb, Safari istenkirály, Apple az isten már előrébb vagyunk....Én tényleg nem akarom elhinni, hogy ennyire elvakult fanok léteznek, de el kell. Ez van.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
-
tuskooo
addikt
válasz manchester85 #44 üzenetére
Lehet, hogy az AT&T folyton lerohadó hálózata örülne a Mininek
-
manchester85
veterán
válasz Dare2Live #42 üzenetére
Értelmetlen köröket futunk. Szerinted kitalálom, hogy miskolc-debrecen vonalon hány településnél volt 3G, vagy mi?
"Kevés adatforgalmat is generál, elég mellé egy 400Fts adatcsomag"
Minek vennék mellé adatcsomagot, amikor az előfizetésemben már benne van az adatcsomag? Minek váltanék, ha 200 percet optimálisnak érzek a havi forgalmamra? Ha úgyis lebeszélek ennyit, minek használjak egy rugalmasabb, de drágább csomagot, mondjuk másfélszer ilyen percdíjért?
Tudom, nálad a 400ft-os netcsomag a teljes ikont kiváltja, korlátlan hétvégi beszélgetések és még sms is van benne.
Amerikában, ahol az AT&T-nél egyedül unlimited adatcsomaggal kapható az iPhone, biztos meg tudnád őket győzni arról, hogy mennyit spórolhatnak az operával.
Az egyetlen előnye, hogy a kisebb adatforgalomból adódóan gyorsabb a böngésző. Viszont nekem kell a multitouch zoom és a kényelmes felhasználói felület. Szerintem ebben mindenképp jobb a safari, de nincs kizárva, hogy lennének helyzetek, mikor használnám. Nokia N95-ön és 5800-n kínkeserves volt az opera (is). Nincs kizárva (sőt, nyilván így van) hogy egy jobb mobilon (kapacitív érintőkijelző) nagyobb élmény az opera. Azon a kettőn viszont nem volt az, úgyhogy a varázs már nem lesz meg, ha lesz is iphone-ra.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Oké, ez így igaz, csak te úgy vázoltad fel, hogy az iPhone fanatikusoknak azért nem számít, az adatforgalom, mert akkora "istencsászár" újgazdag palánták, hogy zsebből vesznek maguknak 5 gigás adatforgalmat. Én meg azért gondolom úgy, hogy nem számít, mert az iPhone-os csomagokhoz a nyugati példákból kiindulva bizony elég feltételekkel adnak adatforgalmat. Ez nyugaton minden más mobillal így van, nálunk csak az iPhone-nal. Így nem nehéz iPhone buzivá válni, hogy szolgáltatói kínálatban ez az egyetlen mobil, amit a kártyafüggetlen ár töredékéért el lehet hozni, és 2 év múlva majdnem még a legdrágább előfizetéses készülékár áráért is el tudod adni. Remélem, a jövőben más telefonokat is nyomnak majd így a hazai szolgáltatók.
i6 Silver
-
Dare2Live
félisten
válasz manchester85 #37 üzenetére
Hozol egy otthonélős pldat, hogy neki tellene rá. Tényleg, csak az átlag nem ez. amúgy grat a pldahoz.
Nem aki családot tart fent 120Ks nettobol ott nincs pénz 5000Fts médimánia csomagokra..... ahol nincs 3G ott szintén áldás.
és örülök, hogy Miskolc Debrecen vonalon mindehol megy a 3G, sajnos a dél dunántúl nem ennyire fejlett. USA meg mégannyira sem.
Amit nem értek. Itt egy új böngésző. 3Gn is de 2Gn meg főleg sokkal gyorsabb mint a Safari. Innentől sok embernek jobb lesz mint Safari. Kevés adatforgalmat is generál, elég mellé egy 400Fts adatcsomag. Miért nehéz belátni, hogy ezen tulajdonságai miatt jópár rétegnek az Opera Mini sanszosan jobb mit a Safari?
Ez a hírhedt Apple az isten ami nem Safari az szar? Mert egyszerű, logikus megérthető dolgokról beszélünk oszt mégse jutunk egyoldalra. Jösz az aki otthonél az megengedheti magánakkal.... NCjohnnyjungle: ahh tehát ez az. Nincs több kérdés.
stewe: Amikor 50K alatt is láttam már 2Gt akkor a szifon már nem az a hudenagyluxus mint volt.
[ Szerkesztve ]
-
johnnyjungle
tag
Nem ertem az operat. Komolyan. Ennyi plusz eroforrasa van?
Kiprobalnam? Persze! Atvenne-e a fasari helyet? Neeeem
Ezert fejleszteni meg kakaskodni az Apple-el?
Egeszsegukre, hajra![ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
Az ügyfeleknek mindenképpen kedvezhetnének ezzel, viszont saját appot még tényleg nem lehetett látni, amire engedték a cserét.
-
stewe780
őstag
"ha valakinek ... számít az adatforgalom, az nem iPhone-t vesz"
Pontosan erre próbáltam a legelején is rávilágítani. Akinek meg nem számít az adatforgalom, és szifont vett, az nem fogja elnézni az opera mininek, hogy minden oldalt szétcseszve jelenít meg.
A kihogyanélmirekölt vitában nagyon nem mélyednék tovább. Mindenki úgy él ahogy tud. A szerencsésebbek pedig úgy élnek ahogy akarnak.
-
tuskooo
addikt
Akár hiszed, akár nem, még Bp-en is rengetegszer belefutok abba, hogy nincs 3G-lefedettség, ilyenkor jól tud jönni egy Mini a várakozás helyett.
Ennyi pénzt kiadni, hogy aztán az adatforgalmon kelljen spórolni, hát nem sok értelmét látom.
Ja, mert az átlag magyar fogyasztó éppen arról híres, hogy értelmes döntéseket hoz.
-
manchester85
veterán
válasz Dare2Live #36 üzenetére
Azért a felvázolt életképhez tegyük hozzá azt is, hogy anyuci és apuci nevén is 20 év futamidejű lakáshitel van. Van egy haverom, 120-at kap, és olyan bőven kijön belőle, hogy csak úgy kiloszámra töltögeti a tippmixes szelvényeket. Igaz, még a szüleivel él, de minden költségből kiveszi a részét.
Hát, én többnyire Miskolc és Debrecen vonalán mozgok, és azért a tízezres számokban mérhető településeknél azért már akad 3G hálózat. Tiszaújvárosban és Hajdúböszörményben is van. Feltételezem, hogy az iPhone tulajok többsége nem mezőgazdasági vonalon mozog a pusztában. Egyébként én simán elnetezek Edge-n is, van, hogy még netezéshez se kapcsolom vissza a 3G-t. Amúgy is ezeknek az embereknek rengeteg alternativájuk van. Szerintem, ha valakinek nem fontos a multitouch és számít az adatforgalom, az nem iPhone-t vesz. Legalábbis nem hiszem, hogy sok kivétel van. Egyrészt, aki nem valamilyen iPhone csomagban veszi, annak 130-180k a telefon. Ennyi pénzt kiadni, hogy aztán az adatforgalmon kelljen spórolni, hát nem sok értelmét látom.
"és nem értettem félre ott is van, hogy "csomag""
"ha pedig még egy 80mbs 399Fts csomagból is reggel buszon 40percet + du buszon szintén 40percet át tudok netelni akkor minek 5000Fts csomag?"
Ezt a mondatot nem igazán értettem. Talán azért kell 5000ft-os csomag, mert telefonálni is akar az ember, és a csomag alapján 200 perc 20ft, 1 giga net 1000ft. Miért állítasz szembe egy mobilnet csomagot egy komplex csomaggal? Telefonálsz is mellette, nem? Azt is add hozzá a 400ft-hoz.
i6 Silver
-
Dare2Live
félisten
válasz manchester85 #35 üzenetére
Az, hogy környezeted teli van ilyen "kispicsákkal" nem azt jelenti, hogy ez a MOi jellemző. A jellemző az apu hazahoz max 140Kt anyu még ennyitsem. És ebben a pillanatban nem lesz 200perces csomag, se 1gbs. Kap egy dominot 500Ft/hóval vészesetre és a zsebpénzéből netelhet = 399Ft a net. Amikor pedig egy szifon 2Gk "fillérekért" beszerezhetők máris adott a helyzet.
A másik részre továbbra se reagáltál ez pedig a van pénze szifonra, de nincs 3G. Ez pedig a szifon legnagyobb piacán tömeges probléma.
Legalább 2rétegnek az Opera Mini lesz a nyerő böngésző. Többiek meg Safariznak és...?
btw nem értettem félre ott is van, hogy "csomag"
sokszor volt szerk....
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz Dare2Live #34 üzenetére
Szerintem te valamit félreértettél. Az 5000ft nem az 1 giga ára, hanem a teljes ikon csomagé. Ebben van 1 giga, 200 belföldi perc és 100 hálózaton belüli sms. Most ha a teljes mobilom kijön 5K-ból, mobilnettel együtt, akkor az luxusnak számít? Nyilván ez a csomag nem vállalkozóknak készült, de a 14 éves kispicsáknak is feltöltik 2-3 ezerrel havonta a mobilját a szüleik, akkor ez az 5 ezer már luxus?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Dare2Live
félisten
válasz manchester85 #33 üzenetére
De ami a legnagyobb szifon piac és ott bezony katasztrofális a 3G+ lefedetség, töménytelen helyen az elérhető leggyorsabb a 2g.
ha pedig még egy 80mbs 399Fts csomagból is reggel buszon 40percet + du buszon szintén 40percet át tudok netelni akkor minek 5000Fts csomag? Sajnos az átlag nem 150K+ nettos fizetésekkel rohangál.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
A cikkhez írt legelső hozzászólásodban pont azt próbáltad érzékeltetni, hogy egy iPhone tulaj kb. abban a kategóriába sorolható, akinek mit sem számítanak a megák vagy a gigák, hisz majd rendel egy 5 gigás csomagot a telefonjához, és ennyi.
A sonkás zsemlékkel kb. annyit próbáltam felvázolni, hogy előbb fusd át a tarifacsomagokat a T-mobile honlapján, és aztán írd le erről a véleményed, ugyanis ez a kijelentés nagyon messze áll a valóságtól. 5 ezerért már komplex csomagok is vannak, amiben 200 perc és 1 giga net is benne van. Szóval ha maga a "sznob" szó nem is hagyta el a szádat, a felvágásra és hőzöngésre utaló célzások szerintem tisztán benne voltak, amikkel az iPhone tulajokat akartad illetni. A gigacsomagok pedig nem felvágásról szólnak: azért veszik így meg az emberek, mert így adja a T, és a vásárlóknak is így éri meg. Az 1 gigabyte-os internet akkora luxus, mint tegyük fel a hétvégi ingyentelefonálás. Ez egy szolgáltatás, amit nem arányosan kell kiszámolni, így meg nyilván nem is akkora luxus. Kb. 1000ft/hó. Én annó a vodánál az egyik számlámban ezt 1 mega adatforgalomért kaptam.
i6 Silver
-
Dare2Live
félisten
a gigás net egyrészt drága, másrészt csillió helyen nincs 3g+ még itt EUban sem, nemhogy amerikában.
és ha van 3g akkor is fényévekkel gyorsabb az Opera Mini.
mobilon meg már rég nem a Safari etalon browsolás tekintetében.
-
jorgi22
tag
A kevesebb adatforgalomnak egyébként nemcsak a pénz vonzata az érdekes..
Rossz lefedettségű helyen, vagy mondjuk utazás közben (metrón vagy volánbuszon, vonaton a semmi közepén) elég kellemes, hogy egy-egy oldal letöltése nem 1+ MB, hanem tized annyi!
Úgyhogy persze alaphelyzetben egy izmos mobilnet előfizetés mellé, jó lefedettségű helyen én sem az Opera Mini-t használnám netezésre, de azért ennek is van relevanciája! -
stewe780
őstag
válasz manchester85 #26 üzenetére
Már megint ez a sznobozás.
Komolyan elgondolkodom azon, hogy ezt a szifon tulajok találják ki saját magukról. Én nem sznobozlak, nem sznoboztalak. Értsd már meg.
-
stewe780
őstag
válasz manchester85 #22 üzenetére
Nyugodjál meg, egyedül te sznobozol, meg okoskodsz a sonkás zsömlével, meg a ki mit ismerrel.
Az opera minit használom, szétcseszve jeleníti meg a legtöbb oldalt, eléggé távol áll az iphone mindenki által dicsért szoftverétől. Szóval bukta. Meg a gigás mobilnetek miatt is bukta. És ebben semmi okoskodás.A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
tuskooo
addikt
válasz manchester85 #25 üzenetére
Az adatforgalom legnagyobb részét szvsz még mindig a netezés adja, és ott a sebességkülönbség is.
A hszed második részére meg azok tudnak válaszolni, akikre igaz valamelyik feltétel, mégis iPhonet vettek. Gyanítom, hogy akadnak bőven.
-
manchester85
veterán
Mikről mondok le? Nem mondok le semmiről. Csupán az arányokat próbáltam meg ismertetni veled. Fenntartani egy iPhone-t abszolút nem luxus dolog. Legalábbis addig nem, amíg a kocsmában látni embereket, vagy amíg van pénz a büfében kajára. Kinek mi a függősége. Így van, mindenkinek más a fontos, az első értelmes gondolatod a mai nap. Akkor miért sznob valaki, ha iPhone-ja van és gigabyte-nyi adatforgalma? Az arányokat már felvázoltam, kb. be tudod lőni, mennyibe van egy ilyen csomag napi szinten.
A másik megjegyzésed szintén igaz. Már csak az a gond, hogy ez nem passzol nagyon egy korábbi gondolatodhoz:
"Pénz nem számít, vesznek 5gigás mobilnetet aztán magasról tesznek az egészre."
A pénz igenis számít, pont ezért választottam ezt a csomagot. Fél áron van egy iPhone-om, és jó feltételekkel előfizetésem. Korábban vodás voltam, lehetnék 200 plus csomagban is, ugyanennyi havidíjért, szarabb szolgáltatásokkal, mobilnet nélkül és ami a lefontosabb, a kártyafüggetlen árakkal konkuráló voda árlistával.
i6 Silver
-
manchester85
veterán
Szerintem annyira sokan nincsenek azért. Egyrészt, akinek számít az adatforgalom, az valszeg nem MM vagy ikon csomagban vette. Viszont ezzel még mindig nincs megoldva az a probléma, hogy számos program használja a netet, azt az adatforgalmat Opera meg nem tudja lekicsinyíteni.
Nem akarok nagyon irónikus lenni, de akinek nem fontos a pinch to zoom, akinek számít az adatforgalom és aki szívesen használna safari helyett operát, az minek vett iPhone-t? Kiad egy rakás pénzt a dominós készülék áráért, majd az adatforgalmon parázva és a multitouchért se rajongva inkább operát használna. Ezt egy rakás másik mobil is tudja. Ráadásul, ha számít az adatforgalom, akkor még számos appstore-os programot se tud kihasználni az ember. Van értelme így iPhone-t venni? Mik az előnyei az iPhone-nak, ezekkel a feltételekkel? Ráadásul az operában a virtuális qwerty billentyűk is elég aprók.
i6 Silver
-
stewe780
őstag
válasz manchester85 #19 üzenetére
Aranyos vagy, hogy ismerteted a sonkás zsemle bolti és otthon készített árát, de ez engem baromira nem érdekel. Felsorolod, hogy mikről mondasz le a szifonért, és akkor mi van? Mindenkinek más a fontos és kész, most meg kellene sajnáljalak vagy mi?
A lényeg, hogy van egy szifonod gigás nettel. Gigás net mellett meg nem számít, hogy mekkora a mobilforgalmad. Itt bukott be az opera mini. Az iphone tulajoknál általában nem számít az adatforgalom. Ez nem okoskodás, ez van. Inkább ez az átlag, mint madgie 100 mb-al.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Stewe a telefon használatát, sőt, magát a telefont sem ismeri, de okoskodik.
Stewe az iPhone-hoz válaszható előfizetői csomagokat, és az ahhoz tartozó mobilinternet adatforgalmi csomagokat nem ismeri, de azért okoskodik.
Azok szoktak egyébként ebben a témában a legjobban sznobozni, akik azt se tudják, milyen tarifacsomagban vannak, milyen percdíjjal telefonálnak, aztán úgy gondolják, hogy 1 giga annyiba kerül, mint 340x 3 mega. Az ilyen okoskodásnak sok értelme van, valóban.
i6 Silver
-
tuskooo
addikt
válasz manchester85 #8 üzenetére
Én pl. személy szerint kb sose használok a pinch to zoomot. Szerintem még sokan vannak, akiknek teljesen felesleges feature, így simán feladnák a gyorsabb, kevesebb adatforgalmat generáló böngészésért.
-
madgie
titán
Erre mondatra válaszoltam: "Az már más kérdés, hogy egyetlen iphone tulajnál felmerült-e valaha is, hogy mekkora adatforgalma van a telefonon."
Felmerült, igen. Ritkán mobilnetezek, de akkor rosszul esne, ha ezreseket számolna fel pár megáért, ezért kellett egy minimális pluszcsomag erre. Nem öt giga, még csak nem is egy giga, csak száz mega. Mellélőttél kegyetlenül az eredeti mondatoddal, de ahelyett, hogy tudomásul vennéd, még jössz ezzel a hiteles, túlvállalós sz*rsággal, ami szintén sértő lehet egyesek számára (még ha van némi igazság is a mondandódban). Sosem tudhatod, ki miért vette meg az XY készüléket (iPhone-t sem csak sznobok vesznek ugye)
-
manchester85
veterán
Javaslom a mutatóujj és a hüvelykujj használatát, remekül alkalmazható egy kézzel is a zoomolás. Így van, pénz nem számít, kötök egy ikon 200-as csomagot, és havi 5 ropiból kijön az 1 gigás internetem meg a 200 percem is, utóbbit kihasználom, előbbinek meg kb. a 3/4-edét. Úgy bírom amúgy ezt a pénz nem számít dolgot. A csoporttársaim nagy része 3szor annyit költ havonta cigire meg piára, mint én a mobilomra. De napi egy sonkás zsemle is többe kerül, mint nekem napi 7 perc beszélgetés és 33MB adatforgalom. Azt bezzeg, aki hetente elver több ezer forintot sörözésre, cigire, senki nem sznobozza le, de még azt sem, aki 250ft-ért vesz szendvicset a büfében, (amit 50ft-ból ki tudna hozni otthon) bezzeg aki iPhone-t vesz előfizetéssel, és mellette még az adatforgalom se számít, az már "g*cire nagy sznob, igaz, hogy a napi 1 szendvics ára már fedezi a telefon napi költségét. És másnak sincs ingyen a mobilja, csak én még netezni is tudok rajta, napi 1 szendvics áráért. Bocs, hogy nekem ez többet ér, mint vedelni a korsó söröket literszámra, de az legalább nem sznobság.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Bocccs mostanában nagyon defenzív vagyok
Az a jó benne, hogy azonnali és jól szabályozható eredményt ad egy mozdulattal, szemben minden más alternatívával - a legrosszabb a menüben matatás, kicsit jobb a Samsungos hosszan-nyomvatartás majd fel-lehúzás, kb. ez a szint a Maemos tekerem körbe az ujjam, meg ott a csúszkázás... Más hirtelen nem jut eszembe. De ezeket mind veri az előző három szempontból.
siti: Tökéletes példa
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
3,2 megához vettél 100 megát? Ez az amikor a pénz nem számít
ui: most le ne írjátok egyesével, hogy szifonnal zsebben milyen csórók vagytok. Tudom, kicsiny országunkban divat a plazmát a tescóban hitelre venni, mert pénz nincs, de azért a 120centi meg kell. Telcsivel is biztosan vannak így, aztán még az előfizut is alig kaparják össze, de nem tudom sajnálni őket.
Karma most támadj már rám , mert megkérdeztem, hogy mi a jó benne. Nem volt még hozzá szerencsém, ezvan.
[ Szerkesztve ]
-
válasz manchester85 #10 üzenetére
Brian élete, nem szóról szóra:
-de miért akarsz nő lenni?
-mert gyereket akarok szülni...
-de te nem tudsz gyereket szülni!
-de joga még lehet hozzá!Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
válasz manchester85 #10 üzenetére
Igen, ez az "erő" súlyos tévedés. Egyáltalán nem ezt jelenti az, hogy "jogod van" megválasztani a böngésződet. Még ha jogod is van bármilyen böngészőt futtatni Symbianon (végülis nincs akadálya), senki nem kötelez senkit arra, hogy készítsen neked alternatívákat.
Mint ahogy a McDonaldsban is arra van jogod, hogy a kínálatukból azt válaszd, amit szeretnél. Nem vagy Chuck Norris, hogy Whoppert kérj és kapj.
stewe780: Nehogy már megmagyarázd, hogy milyen jó az, ha valamire nincs lehetőség Egyébként a pinch to zoom művelethez egyáltalán nem kell két kéz.
[ Szerkesztve ]
-
<NewL>
addikt
jó lenne,de nem biztos ,hogy használnám is a mindennapokban. esetleg ha lenne mobilnetem akkor inkább a minivel,a tömörités miatt,kevesebb adatforgalmat generál,de wifivel biztos ,hogy safarin.
szeretek multitáccsolni,pont ez a jó az egészben,pont ez a lényege a mobilos netezésben,ez dobja fel az egészet és ad egy "flash" érzést.
az meg ,hogy 5x gyorsabb lol. hogy lehet összehasonlítani két böngésző gyorsaságát úgy ,hogy más oldalakat nyitunk meg?
There's an app for that
-
stewe780
őstag
Mi a jó abban, ha mindkét kezemmel a telefont kell tapicskolnom egy nagyításért?
A mini olyan adatforgalmat ad, hogy minimális mobilnettel (20MB) soha nem gondolkodok azon, hogy megnézhetek-e egy oldalt. Az már más kérdés, hogy egyetlen iphone tulajnál felmerült-e valaha is, hogy mekkora adatforgalma van a telefonon. Pénz nem számít, vesznek 5gigás mobilnetet aztán magasról tesznek az egészre.
-
manchester85
veterán
Hát most miért? Ezzel az erővel, mindenkinek joga van eldönteni, milyen navigációs szoftvert akar futtatni a mobilján. Akkor miért nincs garmin az appstore-ban? Én eldöntöttem, hogy azt akarom használni, jogom van hozzá. Szerintem meg pont, hogy baromi kétszínű kijelentés a felhasználói jogok szabadságával a saját érdekeiket képviselni. Kb. még. millió és egy példára rá lehetne húzni az életben ezt a kijelentést. Miért nem ihatok pepsit a mcdonaldban, vagy mittomén. Akinek számít az adatforgalom, nekik bizonyára jól jöhet, de szerintem az opera kezelhetősége bizony megfosztja az embert attól, amit az iPhone kényelemben nyújt. Igaz, még iPhone-on nem próbáltam az operát, így lehet, a szenvedés se az ő saruk volt, de engem bizony hidegen hagy, hogy elérhető lesz-e az app store-ban.
i6 Silver
-
"Én pl. az N95-ömön is szeretnék safarit használni ezzel az erővel. "
Elég furcsán értelmezed a "joga van" kifejezést...
-
manchester85
veterán
"az Opera filozófiája szerint mindenkinek joga van eldönteni, hogy a bövíthető operációs rendszerű eszközén melyik böngészővel szeretné felfedezni a világhálót."
Az opera ezen elméletére próbáltam reagálni a példámmal. Talán minden bővíthető operációs rendszerre van minden böngésző? Én pl. az N95-ömön is szeretnék safarit használni ezzel az erővel.
jorgi22!
Jobb szeretem úgy nagyítgati az oldalt, ahogy nekem a legkényelmesebb. Szerintem a multitouch-os zoomolásnak óriási szerepe van a felhasználói élményben, szinte sose zoomolok dupla kattintással.
Lehet, hogy messze nem objektív a megítélésem az operáról, mert kénytelen vagyok adott készülékekhez viszonyítani, amiken eddig próbáltam. Se apám 5800-ján, se N95-ön nem volt élvezhető a használata, de inkább őgy fogalmaznék, hogy maga volt a kínszenvedés. (persze a gyári böngészőnél jobb) Nyilván, a használati élményhez a készülékek típusai is nagyban hozzájárultak, de nem táplálok szép emlékeket az operával, az első benyomás pedig igen fontos.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
joey04
titán
safari mellé csak a 3G és wifi nélküli helyeken használnám. olyan meg mostanában nincs. az opera féle böngészőválasztós hiszti miatt egyébként sem a kedvenceim...
-
jorgi22
tag
válasz manchester85 #2 üzenetére
Én szívesen használnék Safarit Symbian-on, ha lenne, és gyors lenne.. De nincs..
Egyébként miért kellene az Opera Mini kezeléséhez multitouch?? Ha ráböksz a kijelzőre, kinagyítja az oldalt, és kész!
[ Szerkesztve ]
-
Az "alternatív" iPhone-os böngészők mind UIWebViewra épülnek, azaz gyakorlatilag ugyanazt a WebKitet használják, mint a Safari, csak egy kicsit más felületet csinálnak köré. (Pl. a Dolphin is ilyen Androidon.)
Az Opera viszont teljesen más... Remélem beengedik.
Sajnos elég jó a jogalapjuk arra is, hogy nem“All nothings are not equal.”
-
gerilee
aktív tag
Hogy jön ide a symbian? Van symbianra safari?
Egyébként meg ha van alternatív böngésző, akkor az Operát miért nem engedik be?
Lehet, hogy jobb a safarinál?Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...
-
ClioRS
őstag
És van symbianra safari?
-
manchester85
veterán
"az Opera filozófiája szerint mindenkinek joga van eldönteni, hogy a bövíthető operációs rendszerű eszközén melyik böngészővel szeretné felfedezni a világhálót."
Nem tudom, az opera tud-e róla, de az app store-ban így is van egy rakás böngésző, tehát van lehetőség dönteni, nem kötelező a safarit használni. Ettől függetlenül, az app store-os böngészők egyike se ér a safari nyomába, a teljes képernyős mercury se, ugyanis lomha, mint egy lajhár. Amúgy, ha mindenkinek joga van olyan böngészőt használni, amilyet csak akar, akkor gondolom a symbianosok is használhatnak safarit.
Lehet, én értettem félre valamit, de úgy tudom, az operában nem lesz multitouch. Ha ez igaz, akkor el is felejthetik ezt az egészet, mert halálra van ítélve a dolog.
i6 Silver
-
MODERÁTOR
Böngészőválasztót esetleg?
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest