Új hozzászólás Aktív témák
-
ben5001
tag
válasz
kchris78 #243 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy nem mindegy, hogy óránként 25-ször omlik össze egy app, vagy 3-4 napos futás után egyszer, aztán legközelebb 1 hét múlva, utána megint 5 nap múlva... Ez utóbbiakat a legnehezebb "elkapni", mert 47-szer megcsinálod ugyanazt gond nélkül, 48-adszorra meg pufffff...
Az is biztos, hogy a legnépszerűbb, 10 percenként "használt" alkalmazások nagyobb eséllyel "szaladnak bele" egy hibába, mint az amelyiket egyszer használják naponta. (pl. ébresztő)
Ja, és persze az is "nyilvánvaló", hogy a hibának vélt dolgok néha "user error"-ok. -
kchris78
veterán
Ellenőrzött igen. De hogy mit ellenőriz azt nem fejtik ki, de elolvasható. Fenn van a fejlesztői policy hogy mit kell betartani. Az ellenőrző ember végig nyomkodja az appodat, minden pontját de azt te sem gondolod komolyan hogy majd napokon keresztül teszteli nagy mennyiségű éles adattal hogy összeomlik e, illetve más rendszer paraméterek esetén is ugyanúgy működik e.. ez nem szoftver elemzés.. ehhez a forráskódot is meg kellene küldeni nekik kb.. attól mert valaki végig nyomkodja egyszer, nagyon sok rejtett Bugár maradhat meg a programban. Ez a fejlesztők szégyene, illetve a cégeké hogy ilyen minőségű programot adnak ki a kezük közül.
-
gusthy
veterán
Egyrészt az eredeti cikk (sajna nem találom) lényegesen árnyaltabb. Másrészt ha az Apple azzal marketingeli magát, hogy az ő áruházába csak ellenőrzött szoftver kerülhet fel, akkor mégiscsak van némi felelőssége a 3rd party appokért, főleg, hogy ezek nem a futottak még fingós appok, hanem kb a legnépszerűbbek.
Persze nyilván gáz, hogy a Google saját appjai bugosak. -
kchris78
veterán
-
-
kchris78
veterán
válasz
t72killer #236 üzenetére
iOS fejlesztőként (is) mondhatom hogy iOS-ben is lehet szarul megirni a dolgokat ami zabálja a procit meg kiugrik az appból. Mert itt ugye nem csak az oprendszeres appokról van szó. És utána szidják az iOS-t hogy de hát ennek stabilnak kellene lennie és hülye alma. Ebből a tekintetből az android sok köpködést köszönhet a szar fejlesztőknek akik azt gondolják hogy az ő alkalmazásuk annyira fontos hogy a háttérben folyamatosan futnia kell, frissítenie a netről stbstb, és az oprendszer ezt meg is engedi.. (igaz mostmár változik a szitu, az iOS megengedőbb, a droid szigorúbb lett)
-
válasz
kchris78 #235 üzenetére
Droidnál tényleg nem sok értelme van egy kalap alá venni, almánál, aki egy képletként gyártja a vasat és a kódot rá viszont van létjogosultsága. Persze, ettől függetlenül is illő lett volna szortírozni a dolgokat, nagyon nem mind1, hogy pl akksi robbant a felhasználó kezében vagy egy senki által nem használt bétaverziós app bugzott egyet, dehát IT vonalon (se) várhatunk sokat a HVG-től
-
Már a HVG-ben is dúl a droid-iOS csata
"Jól tippel vajon? Az iPhone-ok vagy az androidos telefonok hibásodnak meg inkább?"
-
-
gusthy
veterán
válasz
t72killer #229 üzenetére
De lehetett, és anno így, is csináltam, de nem segített. Nem volt ott 4-5 generáció váltás, lévén, hogy az iOS 3-at nem előzte meg az iOS -1 vagy -2, egyszerűen alkalmatlan volt az eszköz arra, hogy futtassa. Úgyhogy vissza lett téve az előző (amit persze "hivatalosan" az Apple nem enged, trükközni kellett hozzá.)
Akkor még nem volt OTA, az az 5.0 óta van (2011)
Nem akarom nagyon folytatni a flame-et, de erről eszembe jutott, hogy az OTA frissítést a G1-em az első pillanattól tudta, a frászt kaptam, amikor egyszercsak szólt, hogy Android 1.1 helyett most ő felrakná az 1.5-öt -
-
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
guriga1234 #219 üzenetére
"5 év után meg is nézheted, hogy mennyire lesz használható az az almafon"
4S-t 2011-ben adták ki, 5 éve, a tavalyi iOS van rajta, (van idei is, de csak lassul és nekem nem hoz hasznosat) és most frissítettem rajta az Opera böngészőt.
-
guriga1234
addikt
válasz
buvartacsko #221 üzenetére
Súlyos szövegértelmezési problémád van.
-
válasz
nickedez89 #220 üzenetére
Ja, oldd meg "out-of-the-box" pl a Dual-SIM problematikát, vízállóságot, akármit. Persze.
Elismerem, az Apple "egy bolt": bemész adott igénnyel, hogy neked kell laptop+mobilteló+asztali munkaállomás, ezek kommunikáljanak egymással, megkapod. Kérdés a mennyiért, illetve hogy a "külvilág" elvárásainak (=3rd party appok, nyers erő, fizikai paraméterek, speciális de egyeseknek létfontosságú paraméterek - ld a fentebb említett dual-sim stb) megfelelnek-e.
#221: a kényelemnél gondolom a szinkronra gondolsz, semmi panaszom rá. Kedvencek, google drive, email, mi kell még
?
-
buvartacsko
addikt
válasz
nickedez89 #220 üzenetére
Értem , tehát nem tudja az előbb felsorolt hasznos kenyelmi funkciókat ellátni. Akkor viszont nem kellene olyanokat mondani hogy tudja, köszi.
-
nickedez89
senior tag
válasz
buvartacsko #216 üzenetére
Én veled nem beszélek! Már nem az első, hogy anyatigrisként véded az almát, mintha személyes sértésnek vennéd, hogy más is létezik az imádott Apple-ödön kívül!
Ahogy előttem is írtak, igen minden megoldható amit felhoztál és eleve nem értem hogy mi ez az out-of-the-box mániád? Nekem ne is pakolják tele minden szarral az eszközeimet, majd én eldöntöm szépen mire van szükségem és amire van, az mind megoldható harmad áron a Google-el és az Androiddal + Windows-al vagy Linuxszal együtt teljesen szabadon!
A valasztás az enyém, ami nálatok nem mondható el!De a lényeg, hogy te out-of-the-box megoldod ahogy azt neked kitalálták!
Ja és veled ellentétben én nem utálom az Apple-t vagy a Google-t vagy senkit sem, hanem azt használom ami nekem ár/érték arányban megfelel!
Te meg építsd tovább az ökoszisztémádat, hogy továbbra se legyen más lehetőséged csak amit kitaláltak neked! -
guriga1234
addikt
válasz
buvartacsko #216 üzenetére
Az alma asztali elterjedtsége rétegigénynek megfelelő. Egyébként meg androidon az általad felvetett dolgok mind elérhetők ingyenesen, többféle lehetőségből választhatsz, vagyis nem vagy rászorulva a gyártódtól rád erőszakolt dolgokra. Amiket felhoztál, azok nem érvek, csupán egy alma fan vergődése/magyarázkodása.
-
-
buvartacsko
addikt
válasz
nickedez89 #211 üzenetére
Ja és ne gyertek nekem az ökoszisztémával, mert ez megint olyan, hogy a zárt rendszer miatt cseréljem mindenemet Apple -re! Hát persze, fizessek minden másért is 3x -os árat miközben a Google-el teljesen ingyen megoldom ugyanazt! A garancia is nevetséges, hogy 1 év van rá míg a legtöbb "gagyi" androidos telefonra 2! Igen, lehet, hogy ott nem cserélik az egész telefont egy tönkrement hangszóró miatt, de legalább a második évben is nyugodt lehetek, hogyha tönkremegy, javítják!
értem, szóval, ha veszel egy pc-t rajta a legális windowsal, meg veszel hozzá egy akármilyen droid telefont, belépsz mindkét helyen a google accountodba, és out-of-the box szinkronizál minden mindennel, mindenféle app felrakása nélkül, tudod fogadni minden eszközödön a bejövő hívásásokat, tudsz a gépről sms-t fogadni és küldeni (appok felrakása nélkül, out of the box) ha megnyitsz egy weboldalt, akkor telefonon a lock screenen látszik egyből az asztali gépen megnyitott weblap és 0 sec alatt behozod ott is, vagy elkezdesz írni a jegyzettömbe valamit, aztán fel kell állnod, és a telefonon (out of the box, akármilyen app felrakása nélkül) tudod a jegyzetet folytatni simán. Vagy amit a Droiddal lősz képeket, mire hazamész már a géped fotó appjában találod szépen, ugye? mindezt out of the box, simán, hiszen azt mondod tudja mindezt a kúgel is.
amúgy 2 év van iPhonera is ha hivatalos viszonteladótól veszed (a magyarországi jogszabályok szerint), de ne zavartasd magad.
te meg ne gyere nekem a googleal, mindenem apple, vegyek azért androidot hogy semmimmel se működjön együtt?
hagyjuk már. airplay is csak egyetlen egy androidos telefonba van integrálva az egész piacon ez pedig a htc10. hogyan hallgassam így a zenét a hagrendszerre kikötött airport expressemen? látod meg lehet ezt fordítani is. azt feltételezed hogy a világon mindenkinek alapvetően windows pécéje van androiddal, pedig van aki eleve Apple termékekkel kezdte, és neki ugyanakkora szopás droidra váltani, mint fordítva nektek.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
nickedez89 #214 üzenetére
"A support attól függ milyet veszel,[/I
Általánosságban mondom, sok robotos telóra egyszerűen nem jön hivatalos os frissítés.
-
nickedez89
senior tag
A support attól függ milyet veszel, Honor (4c; 6...) telóim pl. két főverziót is megkaptak és nem kizárt a harmadik sem!
Az értéktartásban igazat adok, ez teljesen így van! Jobban tartja az értékét! De mivel eleve 2-3x -os áron van, ezért összességében nagyobbat lehet vele bukni szerintem!
ben5001: Ebben igazad van, nem jó, ha elkényelmesedhet egy gyártó! Ezért is lenne jó, ha olcsóbb kategóriában is "versenyezne" az Apple pl; vagy gurítana valamit a Microsoft is végre!
-
ben5001
tag
Nagyon tanulságos figyelni, hogy - évek óta(?) - nagyjából ugyanazokat az érveket és ellenérveket ismétli mindenki két-három hetente.
Mindenki próbálja meggyőzni a másik oldalt, és a "vélemények" elegendően nagy százaléka eléggé elfogult. (Tisztelet a kivételnek.)Pedig annyira egyszerű ez: mindenkinek mások a preferenciái. Olyan ez, mint az autó: az egyiknek borsódzik a háta a japántól, és csak németet venne, a másik semmiképpen még csak ki sem próbálna olaszt, franciát, csak is japánt, a harmadiknak meg mindennél többet ér az olaszos temperamentum, vagy a franciás elegancia...
Az emberek nagyrésze eleve "külső hatás" után "választ" telefont. Barátok, ismerősök véleménye. Nincs ebben semmi meglepő. Ha sokan ajánlják valamelyiket, azt veszi. Ha mások mást ajánlanának, azt venné. Valószínűleg nem tudná, mi a különbség, mert amire neki kell, azt mindegyikkel maradéktalanul meg tudja csinálni.
Mint ahogy abban sincs, hogy az Android gyakorlatilag egyeduralkodó. Ez nem feltétlenül jó, és igazából azért kell drukkolni a többinek (iOS, WP), hogy az Android/Google ne kényelmesedhessen el.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
nickedez89 #211 üzenetére
Az android ökoszisztémáról annyit (volt sokáig nekem is), kiadják az ilyen telót és valószínű soha többet jön rá frissítés.
Az iPhone-oknál általában még 5 év elteltével is van friss iOS.
Amúgy meg 2-3 éves robotos készüléket csak nagyon ár alatt tudod eladni, iPhone-ért meg sorban állnak, ha cserélni akarsz. (jobban tartja az értékét) Nem egy hirdetést láttam pl bartelre is, iPhone készülékért cserében adna különböző szolgáltatásokat. -
nickedez89
senior tag
válasz
Parallaxis #208 üzenetére
Nem igazán értem, hogy miért véded az Apple -t meg egyáltalán bárkit, hogy mennyi a költsége meg mit fejleszt meg mit nem fejleszt... stb.
Engem mint fogyasztót hol érdekel, hogy ő mennyit költ? Meg hogy fizeti-e a licensz díjakat vagy nem?
Ha ebből élnék mert enyém lenne valamelyik cég, akkor nyilván zavarna/érdekelne!De mint fogyasztó nekem pont az a jó, hogy nem szorulok rá a méregdrága Apple cuccokra mert simán hozza azt a szintet egy 80-100 rongyos androidos teló már! Sőt, bizonyos dolgokban még többet is nyújt! (Minőségibb kijelző, sztereó hangszórók, vagy kinek mi fontos, olyat választ!)
Én nem vagyok egyik gyártó fanja sem! Mikor telót kell vennem körbenézek, hogy épp ár/érték arányban melyik a számomra legmegfelelőbb! Majd ha az Apple is képes lesz max. 100-130ezer környékén kiadni olyat ami nekem megfelel, akkor lehet, hogy kipróbálom!
De nem vagyok hajlandó kidobni az ablakon egy használt autó árát valamiért, ami számomra semmivel sem nyújt többet mint a harmadába kerülő eszközök!Ja és ne gyertek nekem az ökoszisztémával, mert ez megint olyan, hogy a zárt rendszer miatt cseréljem mindenemet Apple -re! Hát persze, fizessek minden másért is 3x -os árat miközben a Google-el teljesen ingyen megoldom ugyanazt! A garancia is nevetséges, hogy 1 év van rá míg a legtöbb "gagyi" androidos telefonra 2! Igen, lehet, hogy ott nem cserélik az egész telefont egy tönkrement hangszóró miatt, de legalább a második évben is nyugodt lehetek, hogyha tönkremegy, javítják!
A haszonról meg annyit, hogy nem véletlenül van úgy eleresztve pénzzel az Apple, igenis mocskosul nagy haszonnal dolgoznak, ahogy a többi gyártó is mikor már befutott brand lesz belőlük! Mindegyik cég fő célja a profit!
Na de arra büszkének lenni, hogy engem még a többinél is jobban lehúznak az nonszensz!
Sok gyártó veszteséggel árulja a készülékeit a kezdeti időkben, majd szépen fokozatosan emelgeti az árat!
Mint fogyasztó, ezekből az új gyártókból lehet sokszor a legjobb "boltot" csinálni! Hasonló, vagy ugyanazt a teljesítményt fele annyiért vagy még olcsóbban megvenni. -
Mostanában a samu kapott rá a trollkodásra (ld Nvidia balhé), de mobilteló fronton mintha elcsitultak volna a hullámok (az apple és a samu ügyvédi gárda fogta magát és 3éves szabira ment a pénzhegyből, amire lenyúlták a két céget).
#208: a szabadalom birtokosa szabja meg, mennyi a sarc, nem tudom, hogy egyénileg kell-e megállapodni (így lehetséges h többet kell perkálniuk, mint a régi motoros HTC-nek pl). Mindenesetre figyeljük majd, h mennyit ugrik pl egy p9 plus kategóriás mobil ára náluk 1év alatt: ez nagyjából jelzi majd a "nyugatra költözés" és az eddig lopott technológia most kifizetett árát. Ha szerencsénk van, akkor minőségi gyártóvá válnak, alkalmasint a samu kaphat egy értelmes konkurrenciát droid oldalról. (ja, felsőkategóriára értettem, középszinten a redmi note-ok sztem lényegesen jobb választás a "futottak még" samu A és J osztálynál)
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #208 üzenetére
A Galaxy s7 40 dollárral kerül többe a Samsungnak, mint az iPhone 6s az Apple-nek, és 20 dollárral drágább.
Ami a Xiaomi-t illeti, így van. Ezt írtam én is, nem?
Bár ezek a szabadalmi ügyek nagyon gázok az USA-ban, lásd az Apple szabadalmát a lekerekített téglalapra vonatkozóan. De persze nem ők az egyetlen szabadalmi trollok. -
Parallaxis
addikt
Te nem érted. Az Apple árrése jóval magasabb, mint a Samsungé. Egyesével, minden telefonon.
Ha te mondod
Bár hasonló áron adják a termékeiket és az Apple-nek több a költsége, de egész biztos igazad van
Erre remek példa most épp a Xiaomi: most akarnak megjelenni az USA piacon, és kötik is megfele a licenszmegállapodásokat.
Hát igen, remek példa, hisz ezek szerint eddig mindenféle licensz nélkül árulták a készülékeiket, de mivel az USA piacán már nem lehet így kalózkodni, így utólag gyorsan megkötik azokat (persze visszamenőleg gondolom egy fillért nem fizetnek).
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #201 üzenetére
Két dolog :
Valóban, az Androidért nem fizetnek a gyártók. Viszont a Google services már pénzért van.A másik, hogy a kínai gyártók nem vonhatók egy kalap alá. A noname gyártók tényleg ezt csinálják, de egy Huawei vagy egy Lenovo már nem.
Erre remek példa most épp a Xiaomi: most akarnak megjelenni az USA piacon, és kötik is megfele a licenszmegállapodásokat.
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #202 üzenetére
Te nem érted. Az Apple árrése jóval magasabb, mint a Samsungé. Egyesével, minden telefonon. Gyártási költségre vetítve, teljes költségre vetítve beleértve a fejlesztést + marketinget, is meg mindenhogyan.
-
válasz
Parallaxis #204 üzenetére
Mondjuk abban mindenképp igazat kell adjak, hogy a prémium szegmens (az "asztali" it-szektorral szemben) itt vastagon profitábilis - vásárló szemszögéből "lehúzós", semmi mentséget nem tudok a 200+eFt-os s7edge és 300eFt-os(
) note7 (ami ráadásul egy s7 edge...) árazására felhozni - ahogy a hasonló árfekvésű iphone-ok árcéduláira sem. Slusszpoén, hogy a kis HTC berakja ~s7edge áron a htc10-est, hiába kisebb az akksija és nem is vízálló (és modjuk illene kifelé kapaszkodnia a pöcegödörből az egykori kedvenc mobilgyártómnak vmi jó ár/érték arányú darabbal).
Nexus 7-et/"középkorú" robotokat nem tudom, nekem van egy sgs2 tartaléktelóm 2011 elejéről (iphone 4 versenytársa volt), azon már tényleg akadnak alapdolgok is, pl Opera.
-
Parallaxis
addikt
válasz
t72killer #203 üzenetére
Janem, a szemétmocskok szépen hozzáragasztják a haszonkulcsukat, így vásárlóként ugyanúgy fizetsz a supply chain-ért, csak a pénz egy része nem a központba, hanem kis helyi cégekhez vándorol.
Ez így van, de én a gyártók hasznáról írtam, ez meg, ahogy te is írod, nem ott jelentkezik.
az előbb nem arról volt szó, hogy a teljes telószektor profitjának a 90%-át viszik haza, nem a prémium szegmensét
?
Figyelmesebben olvass légyszi.
Nem tudtam, hogy mégis mire utalsz a %-os példáddal, így a prémium szegmens feloszlására is írtam példát (bár ezt csak tippelni lehet a negyedéves jelentések alapján), meg a profitra is.
mily meglepő, SoC fejlesztéshez nem csak az apple ért, bizony a Qualcomm és a Samu se épp most jöttek le a falvédőről.
Azért az Apple 2-3 maggal és fele órajellel letesz olyat az asztalra, ami a 4/8 magos Qualcomm és Samu SoC-okat keményen orrba tudja vágni
Az újabb iOS iterációkat se mondják olyan fürgének a tulajok a régebbi vasakon
Van a családban egy iPad3, amin még a legújabb játékok is zökkenőmentesen tudnak futni, ellenben a vele egyidős (2012-es) Nexus 7-el, ami botrányosan szaggat mindennel.
-
válasz
Parallaxis #201 üzenetére
Árrés = eladási ár mínusz összes előállítási, fejlesztési költség. Profit = árrés*darabszám (mutatótól függően mínusz adók).
"Nekik csak illeszteni kell ezt az általuk összelegózott vashoz" - meg kiperkálni a guglin kívül az összes érintettnek a licenszdíjat
Ahogy mondani szokták: Krisztus koporsóját se őrízték ingyen.
"A legjobb helyzetben a kínai "gyártók" vannak, akik gyakorlatilag még a készülékek formatervét is "kölcsönzik"." - ez igaz, a licenszdíjakat meg "elfelejtik" befizetni a szoftverkomponensekért. Kicsit sarkítva em véletlenül kerül 50$-ba egy szifon klón és 500ba egy már a nyugati piacon lábát megvetett (=licenszdíjakat perkáló) Huawei.
"Járulékos költségek az eladásnál sincsenek, mert nincs saját bolthálózat, amit fent kell tartani, raktározni stb. ezt a terhet a viszonteladók és a szolgáltatók átveszik." - Jótékony fiúk ezek a viszonteladók-forgalmazók, adjunk nekik piros pontot
. Janem, a szemétmocskok szépen hozzáragasztják a haszonkulcsukat, így vásárlóként ugyanúgy fizetsz a supply chain-ért, csak a pénz egy része nem a központba, hanem kis helyi cégekhez vándorol.
ˇ202: "Ha a prémium szegmensben" - az előbb nem arról volt szó, hogy a teljes telószektor profitjának a 90%-át viszik haza, nem a prémium szegmensét
? Azt nem kétlem, hogy a samu s7 szérián vastag profit van - bár a cash-ért cserébe elég komoly készüléket kap az ember.
"Tudod, azt a pár SoC-ot ki is kell fejleszteni" - és mily meglepő, SoC fejlesztéshez nem csak az apple ért, bizony a Qualcomm és a Samu se épp most jöttek le a falvédőről.
Az optimalizáció hiányát aláírom, az egész IT-ipar pestise. Az újabb iOS iterációkat se mondják olyan fürgének a tulajok a régebbi vasakon, mint amelyekkel anno kijöttek, bár ezt (és a droid belassulását a régi, pl sgs2 szintű telókon) inkább az appfejlesztők nyakába rónám.
-
Parallaxis
addikt
válasz
t72killer #200 üzenetére
aha, tehát ők teszik zsebre a legvastagabb hasznot, de nem ők húznak le jobban. Értem.
Látom a matek nem erősséged
Ha a prémium szegmensben az Apple egy készüléken 10 Ft hasznot zsebel be, a Samsung meg mondjuk 15-öt, de az Apple elad 50 ezer készüléket, míg a Samsung csak 10 ezret, akkor hol lesz a nagyobb nyereség a végén? (természetesen az összegek csak példaértékűek)Annyira nem lehetetlen azt a pár db ARM-architektúrás SoC-ot támogatni
Tudod, azt a pár SoC-ot ki is kell fejleszteni és a szoftvert meg is kell írni rá, itt nincs Google, aki elvégzi a nehezét a munkának
Ha nem 1000nyi kombinációból tevődik össze a piac, hanem 3-4 domináns vonalból, akkor teljesen kezelhető a szitu.
A probléma az, hogy Androidos vonalon sincs már 5-6 domináns vonalnál több SoC szinten, szóval kezelhető az itt is, csak a gyártóknak nem éri meg a komolyabb optimalizáció, mert inkább beleraknak erősebb vasat, mert azt a vásárló úgyis kifizeti, míg a fejlesztési költségek nem térülnek meg.
-
Parallaxis
addikt
Tegyük fel, hogy van 99 gyártó, mindegyik 1% piaci résszel, egy kivételével, neki 2% a piaci részesedése. Akkor a maga 2%-ával ő a piacvezető.
Ezzel az a gond, hogy a prémium termékeknél kb. 60-65%-ot tudhat magáénak az Apple, 30%-ot a Samsung és a maradékon osztozik az összes többi gyártó.
Nyereségnél ez még durvább, mert ott az Appel és a Samsung a teljes piac 99%-át lefölözi és a maradék 1%-on osztozik az összes többi gyártó.
Ami a másik felét illeti, ha az Apple árrése a legnagyobb, akkor elméletileg lehetetlen, hogy másnak nagyobb legyen.
Mivel senki nem mondta, hogy az Apple árrése a legnagyobb, így miért ne lehetne más cégnek nagyobb?
Az olyan számításokat légyszi ne vegyél alapul, ahol kiszámolják alkatrész áron a készüléket és kivonják a kapott összeget az eladási árból, majd a különbözetre rámondják, hogy nyereség. Mert ez nettó baromság.
A fejlesztési, gyártási, szállítási, raktározási és egyéb költségek erre még rájönnek keményen.Az Androidos gyártóknál a rendszer fejlesztése pipa, mert azt a Google elvégzi és a kész kódot megkapják ingyen. Nekik csak illeszteni kell ezt az általuk összelegózott vashoz, ami lényegesen kevesebb munka (főleg, hogy sajnos a komolyabb optimalizációt szeretik kispórolni).
A vasat is összelegózzák, mert a SoC, kijelző, áramkörök stb. mind megvannak, más gyártóktól összlegózzák.
(Kivétel a Samsung, ők mikroelektronikát és kijelzőket maguk is fejlesztenek, bár felhasználnak ők is külsős alkatrészeket is.)A legjobb helyzetben a kínai "gyártók" vannak, akik gyakorlatilag még a készülékek formatervét is "kölcsönzik".
Járulékos költségek az eladásnál sincsenek, mert nincs saját bolthálózat, amit fent kell tartani, raktározni stb. ezt a terhet a viszonteladók és a szolgáltatók átveszik.
Ha így nézed, akkor máris jóval kevesebb az a haszonkulcs az Apple oldalán.
-
válasz
Parallaxis #197 üzenetére
"A teljes mobilpiac nyereségének 94%-a landol az Apple-nél." vs. "ott magasabb a haszonkulcs." - aha, tehát ők teszik zsebre a legvastagabb hasznot, de nem ők húznak le jobban. Értem.
"Az Apple fejleszt hardvert, szoftvert, működtet teljes bolthálózatot, teljes ökoszisztémát nyújt és mindenre kiterjedő supportot ad." - Ez az asztali/notebook gépeiknél se tudott meggyőzni. Annyira nem lehetetlen azt a pár db ARM-architektúrás SoC-ot támogatni, ami a piacon van, jól néznék ki, ha "kötelező modell" lenne a hardver és szoftver egy fedél alatt gyártása: valamelyik cég ezt tudja jobban, vmelyik azt. Ha nem 1000nyi kombinációból tevődik össze a piac, hanem 3-4 domináns vonalból, akkor teljesen kezelhető a szitu.
"Ha életszerű lenne, amit írsz, akkor tudnád, hogy még a 128 GB-os kártya is kevés egy 3-4 napos túrához, ha videózol (főleg, ha 4k-ban teszed), meg fotózol. Szóval érdektelen a bővíthetőség," - jó, hogy kitalálod, h nálam mi az életszerű, kösz megvan az életem és 2-3 napos túrákra jelenleg 2db 64GB-os microSD szokott kiszolgálni. Elférnek a teló tokjában, majd kütyülök a terméssel otthon.
"Mivel eleve én sem az almafáról választottam" - jatudom, útban van a note7, szidjad még egy kicsit azt a hulladék, bughalmaz, alulsupportált, felesleges featureökkel telepakolt ócskavasat
.
Én se azt mondom, hogy az iOS/Apple használhatatlan kaki. Röviden és objektíven összefoglalva: nekem kevés a szabadsági fok, amit kapnék tőle ill vannak funkciók, amik nekem kellenek (igen kellenek, akkor is, ha a hozzád hasonló térítők szerint nincs rájuk szükség) és nincsenek benne. Anno ezért nem váltottam pl winmo-ról a kézenfekvő utód WP7-re.
-
Parallaxis
addikt
válasz
t72killer #196 üzenetére
Túráról meg hozni szoktam a több gigás videótermést, nem vinni
.
Én is, csak éppen a nap végén án áttöltöm egy médiatankba és másnap nem kell azon vacilálnom, hogy mi fér még a 64 GB-os tárra.
Ha életszerű lenne, amit írsz, akkor tudnád, hogy még a 128 GB-os kártya is kevés egy 3-4 napos túrához, ha videózol (főleg, ha 4k-ban teszed), meg fotózol. Szóval érdektelen a bővíthetőség, mert úgyis kevés lesz, egyszerűbb esténként letölteni egy 1-2 TB-os tárra. Ha meg nem fér be a hátizsákodba egy nagyobb gyufásdoboz méretű médiatank, meg egy powerbank, akkor ne akarj fotózni, meg videózni mert nem fog menni, legalábbis nem sokáigIlyen árak mellett nem lepődöm meg, hogy magas a profitráta.
Fentebb írtam, hogy az Androidos gyártóknál nagyobb a profitráta, mert a fejlesztés nagyját és egy csomó mindent amit az Apple nyújt megspórolják.
Ja, amúgy jogos, van még pár "aprócska" cég a piacon simán iphone 6 szintű telókkal, pl Huawei.
Használd egészséggel, én inkább kihagynám. A Huawei nem rosz gyártó a kínai cégek között, de nem említeném még a koreai nagyokkal sem egy lapon, nemhogy az almával.
Ezt is általában nehéz megemészteni az almafán üldögélőknek, hogy bizony gyártóból is van választás.
Mivel eleve én sem az almafáról választottam, így nekem ezt nem igazán értem miért is írod.
Én csupán elismerem azt, amit az Apple letett az asztalra és azt, amit mindenki köszönhet nekik a mobilpiacon.
Nem dugom a fejem a homokba és mantrázom az ostoba hater szövegeket. -
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #197 üzenetére
Hogy érthető legyen, nézzünk ég, nagyon egyszerű példát. Tegyük fel, hogy van 99 gyártó, mindegyik 1% piaci résszel, egy kivételével, neki 2% a piaci részesedése. Akkor a maga 2%-ával ő a piacvezető.
Ami a másik felét illeti, ha az Apple árrése a legnagyobb, akkor elméletileg lehetetlen, hogy másnak nagyobb legyen.
Mindegy. -
Parallaxis
addikt
Egyrészt már nem az Apple keresi a legtöbbet, hanem a Samu.
Max szeretné.
A teljes mobilpiac nyereségének 94%-a landol az Apple-nél.
Amivel te kevered, az az, hogy az Androidos gyártók nyereségének 82%-a vándorol a Samsung-hoz.
Másrészt én meg azon szoktam mosolyogni, hogy milyen büszkék az alma-fanok arra, hogy mennyire lehúzza őket az Apple...
Az Androidos gyártók méginkább lehúznak, bár ez lehet, hogy nem zavar téged
Egyrészt a prémium termékek alig, vagy semmivel nem olcsóbbak, mint az iPhone-ok, másrészt mivel a fejlesztés zömét más cégek végzik, ők gyakorlatilag csak legóznak, így fejlesztésre jóval kevesebbet fordítanak, így ez a pénz is a zsebükben marad.
Az Apple fejleszt hardvert, szoftvert, működtet teljes bolthálózatot, teljes ökoszisztémát nyújt és mindenre kiterjedő supportot ad.
Ezt egyetlen Androidos gyártó sem tudja felmutatni, ellenben hasonló árakat kér a prémium termékéért. Ne haragudj, de ott magasabb a haszonkulcs. A gond az, hogy mennyiségben meg sem tudják közelíteni az Apple eladásait a prémium kategóriában.Továbbá az messze nem igaz, hogy a prémium kategóriában az Apple abszolút piacvezető: ő ad el a legtöbbet, a Samu a második legtöbbet,es még rengeteg gyártó van ebben a szegmensben (is).
Ezt nem lehet értelmezni.
Szerinted messze nem igaz, hogy ők a piacvezetők prémium kategóriában, bár ők adják el a legtöbb ilyen készüléket?
Egyébként a prémium szegmensben nincs túl sok gyártó: Apple, Samsung, LG, Sony, HTC
A többi gyártó a teljesítményen, szoftveren, supporton, vagy a hozzá adott szogáltatásokon, vagy egyéb minőségi problémákon elbukva, nem igazán üti meg ezt a mércét. -
válasz
Parallaxis #194 üzenetére
Miért, droidon talán nem megy a dropbox/wifi-s adatelérés ha épp az a legkényelmesebb
? Látom, továbbra is sötétség honol a "választási lehetőség" fogalmát illetőleg. Azt meg, hogy milyen színű fehérneműt hordjon valaki, magyarázd a kedves nejednek/lányodnak/egyéb nőági rokonodnak, ne nekem.
Túráról meg hozni szoktam a több gigás videótermést, nem vinni
.
Ilyen árak mellett nem lepődöm meg, hogy magas a profitráta. Csak épp ez nemigazán fenntartható - bár legyen ez az ő bajuk. A magadfajta hívők még tolják egy darabig a szekeret, de egy idő után a vásárlók zöme elgondolkozik, h kell-e a zsebébe 2-300k-s telefon.
#195: "ő ad el a legtöbbet, a Samu a második legtöbbet" - ez már szóbakerült, kíváncsi lennék konkrétan ezen párok eladási számaira:
S7edge vs 128GB 6S plus (felsőkategória)
S7 vs 64GB 6s plus (felső-közép)
S6 edge/plus vs 64 GB 6/6s (közép)A 16GB-osakat hanyagoljuk, ha kérhetném, lusta vagyok a samu Ált. Isk. modelljeit végignyálazni.
Ja, amúgy jogos, van még pár "aprócska" cég a piacon simán iphone 6 szintű telókkal, pl Huawei
. Ezt is általában nehéz megemészteni az almafán üldögélőknek, hogy bizony gyártóból is van választás.
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #194 üzenetére
Egyrészt már nem az Apple keresi a legtöbbet, hanem a Samu. (bár az tény, hogy az Apple árrése a legnagyobb). Másrészt én meg azon szoktam mosolyogni, hogy milyen büszkék az alma-fanok arra, hogy mennyire lehúzza őket az Apple...
Továbbá az messze nem igaz, hogy a prémium kategóriában az Apple abszolút piacvezető: ő ad el a legtöbbet, a Samu a második legtöbbet,es még rengeteg gyártó van ebben a szegmensben (is).Egyébként egy kirándulásra nem akarhatok magammal vinni filmeket???
Ja, és a fényképezőgépben lévő képeket nem akarhatom megnézni a telefonomon? Vagy a fényképezőgép is dolgozzon a felhőbe, az erdő közepén? -
Parallaxis
addikt
válasz
t72killer #191 üzenetére
vagy ha az okoskodó almafanok elismernék, hogy jobb az, ha van 100 lehetséges út, mintha csak 1, mert a legkényelmetlenebb pillanatban abból az 1ből hirtelen 0 lehet.
Inkább legyen egy működő megoldás, mint 100 lehetséges, de problémás, vagy kompromisszumokkal járó.
Persze, majd wifis winyóval fogok túrázni menni.
Bocsi, de túránál mióta igény, hogy több gigás filmeket vigyél magaddal? Eredetileg ez volt az érv
eleinte ment is a szekér, sajna azóta lepuccant egy csöppet a market share
Mosolyogtató, hogy ilyet írsz, mikor még a csökkenés ellenére is ők kaszálják be a legtöbb lét és prémium szegmensben még mindig ők a piacvezetők.
Hasonlatként mindig azt szoktam erre írni, hogy a nap végén a kofa sem azt számolja, hogy hány darab krumplit adott el, hanem azt, hogy mennyit keresett
-
válasz
Parallaxis #186 üzenetére
"Csak hát ha ezt elismernék az okoskodó haterek, akkor nem lenne miről vitatkozni
" - vagy ha az okoskodó almafanok elismernék, hogy jobb az, ha van 100 lehetséges út, mintha csak 1, mert a legkényelmetlenebb pillanatban abból az 1ből hirtelen 0 lehet.
Persze, majd wifis winyóval fogok túrázni menni. Szendvics, kulacs, esőkabát, wifiswinyó... Toldjuk meg a vízállóság kérdésével és legyen vízitúra... Tudom, rétegigény, és tudom "lehet venni" vmi extrabaromságot, ami megoldja a problémádat.
#189: "Mert azt nem mondhatod, hogy ez AZ igazság, ez max a te véleményed lehet, mivelhogy hétmilliárd ember igényeiről nem hiszem, hogy te rendelkezel a végső ismeretekkel." - Ezzel Nagy I. Steve is bepróbálkozott, eleinte ment is a szekér, sajna azóta lepuccant egy csöppet a market share, ami eléggé fáj a kezdetektől kitartó hívőseregnek
#190: ok, ny-EU-ban is több helyen láttam ezeket a modelleket épeszű árban (hogy mit tudnak, más kérdés), a statisztikákat vajon a gyárkapunál vagy a retail boltocskáknál mérik
?
-
gusthy
veterán
válasz
t72killer #184 üzenetére
Az 5c és az 5s már nem kapható, és egyébként is mindegy, hogy valamely zugboltban van-e.
Generációkat érdemes összehasonlítani, tehát ez esetben a 6s-t, 6s plus, 6SE-t pl a Samsung Galaxy S6/Edge/Note4-gyel.
Tény, hogy a 6SE nem flagship, hanem szándékosan eggyel alá van pozicionálva.
Viszont ne a képernyő méret legyen már a csúcskategória jellemzője. Pont ez az egyik olyan dolog, amit az Apple lát jól - nem akar mindenki péklapátot. És nagyon nehéz 5" alatti, valóban erős telefont találni az Androidos kínálatban. -
gusthy
veterán
válasz
Maradjunk abban, hogy szerinted nincs ilyen igény. Mert azt nem mondhatod, hogy ez AZ igazság, ez max a te véleményed lehet, mivelhogy hétmilliárd ember igényeiről nem hiszem, hogy te rendelkezel a végső ismeretekkel.
Az a baj, hogy nem akarod megérteni, hogy az a kijelentés, hogy "az iPhone nem tud mindent", még nem jelenti azt, hogy valaki gyűlöli. És valamilyen rejtélyes okból személyes támadásnak veszed. -
Parallaxis
addikt
válasz
nickedez89 #187 üzenetére
Mint fentebb kiderült ebben tévedtem, van rá megoldás.
De hát a Note 7 már úton van
-
nickedez89
senior tag
válasz
Nem pont te használsz "csak azért" Samsungot mert nem megoldható iPhone-on a hívásrögzítés?
-
Parallaxis
addikt
válasz
t72killer #172 üzenetére
Van felhős táram DE azért örülök neki, hogy bármilyen eszközről tudok pikpakk fájlokat koppintani egy 1000+km-re lévő szerver közreműködése nélkül.
Veszel egy wifis HDD racket és akár 2 TB-ot is használhatsz bármilyen mobil eszközről (igen, iPhone-ról is).
Lényegesen egyszerűbb és jobb megoldás, mint egy beépített SD kártyával bohóckodni, főleg, ha több eszközt is ki akarsz szolgálni a családban.
Az igazság az, hogy nem igazán van olyan reálisan felmerülő igény az Android esetén ami iOS alatt nem megoldható. Csak hát ha ezt elismernék az okoskodó haterek, akkor nem lenne miről vitatkozni
-
Az apple meg a felsőkategória... Ugyanmár ne a note 7 versenyezzen a 4"-os 5c-vel
. Nem tudom, milyen a megoszlás almán belül, de helyén kellene kezelni a dolgokat. Persze, nem abból kell kiindulni, hogy egy vérbeli almafan inkább kiadna 200eFt-ot egy gyufásdobozért amire almát rajzoltak, mintsem ingyen elvigyen az asztalról egy droidos csúcstelót
Ha az apple eladásokat egyként nézzük (Jelenleg ezeket a modelleket kapni: 5c, 5s, 6, 6plus, 6s, 6s plus, SE - ha nem hagytam ki valamit), akkor a másik oldalra kb az összes 300$ feletti droidot bedobhatunk Samu, HTC, Motorola, Huawei, LG, stb részről.
"Felsőkategóriában" apple részről nálam max a 128GB-os 6s plus játszik egymagában, annál nem érezném hiányát a tárhelynek (sorry, 10GB-nyi HERE + 15GB-nyi túratérkép és egy 4k képes kamera mellett "kicsit" szűkösnek érzem még a 64GB-ot is) és a megfelelő méretű+felbontású kijelzőnek.
-
gusthy
veterán
válasz
guriga1234 #182 üzenetére
Szerintem a prémium szegmensben piacvezető az Apple még mindig. A legutóbbi negyedévben az Apple eladott 51millió telefont, a Samu 80-at, és az Apple csak ebben a szegmensben versenyez. És az lehetetlen, hogy a Samu eladásainak több, mint 62%-a premium lett volna.
-
guriga1234
addikt
-
gusthy
veterán
Ez így van. A saját szegmensében nagyon jól teljesít.
Régen az okostelefon prémium termék volt úgy általában. Ezért az Apple piacvezető volt.
Majd lement az általánosan elérhető termékek szintjére a nyugati világban, és most már annál is lejjebb, a harmadik világban is elérhető.
Így aztán az iPhone rétegtermék lett.
Ez elég gyakori jelenség. -
válasz
buvartacsko #175 üzenetére
Ok, ezekszerint, ha valaki iphone-jával közvetlen, net nélkül akarok kommunikálni (pl átküldeni egy 20kB-os gps-tracket), akkor wi-fi direct és működik?
-
gusthy
veterán
válasz
buvartacsko #175 üzenetére
Nem ez volt a kérdés. Han az, hogy ez csak iPhone és OSX között működik - e csak.
-
zoltanz
nagyúr
Sztem nem egészen korrekt az összehasonlítás.
iPhone csak a felső/felső közép kategóriában indul, ha szigorúan vesszük, és új készülékere gondolunk. (ott biztos jobb mutató vannak mint a robotosnak)
Más kérdés, hogy lehet közép és belépő szinten is venni régebbi használt iPhone-t akár garanciával (nem gyártói). Ha valaki csak a prémium szolgáltatásokra bukik, de ilyen ember nem sok van. -
buvartacsko
addikt
nagyon vicces, hogy nem rakjátok be felhőbe mert így kényes meg úgy kényes. de felrakjuk a google operációs rendszerére, az tuti nem kémkedik, á dehogyis!
a biztonságos szerintem ott kezdődik hogy erős titkosítás, meg olyan eszköz aminek nincsen internet elérése. de nyugodtan hitegesd magad. én inkább felrakom a dokumentumokat egy helyre, és utána az összes eszközömön ott van egyből, nem kell mindenre külön felmásolni. szerencsére vannak megosztott mappák is, de ti pl nyugodtan másoljátok fel 10 különféle eszközre pendriveról, csak hogy "secure" legyen.
teljesen valós.
-
gusthy
veterán
válasz
buvartacsko #170 üzenetére
Nem mindenféle módban. Sima használatnál megy el egy Redmi 8-11 órát. Értem, hogy ez hihetetlen annak, aki nem próbálta. De ez van. Fáradj be a redmi note 3 pro topicba, ha nem hiszed, és érdeklődj.
-
buvartacsko
addikt
válasz
t72killer #172 üzenetére
Igen, és jól is van így, mivel Wi-Fin megy ilyenkor át az adat.
" It uses Bluetooth LE to broadcast, discover, and negotiate connections, and point-to-point Wi-Fi to transfer data. That makes it fast, power-efficient, and secure. "
Nem kell szerencsétlenkedni a lassú BT file küldéssel szerencsére, 1-2GB adat pikk-pakk szemvillanás alatt átmegy.
Tök király!
-
gusthy
veterán
válasz
buvartacsko #171 üzenetére
Nem bonyolult. De vannak doksik, amiket nem szeretnék felrakni Dropboxra, mert nem biztonságos mondjuk egy céges cuccot feltolni oda. Másfelől ha megírok egy anyagot a gépemen, amit magammal akarok vinni a telefonomon, akkor miért kell mindenáron körbekergetni a hálón, hogy a gép mellett figyelő telefonra felrakjam???
-
Almástól más reakcióra ne számíts. Van a "szentalmási út", azt kell követni, ami attól eltér, az nem létezik.
Van felhős táram DE azért örülök neki, hogy bármilyen eszközről tudok pikpakk fájlokat koppintani egy 1000+km-re lévő szerver közreműködése nélkül.
Apropó, nagyon érdekes: még mindíg csak iDevice-ra lehet BT-on fájlt küldeni? Persze tudom "nem kell".
#170: semmi csoda nem kell hozzá, a kínai telókban alsóhangon duplaakkora akksi van, mint az iphoneodban
#171: nem mindenki ment felhőbe, akkor se feltétlen, ha teheti. Attól, hogy ez a "szentalmási út" én még nem fogom tenni, és örülük hogy nem vagyok rákényszerítve.
"mert olyat én még nem láttam" - képzeld, én igen. És bizony épp a telóm microSD olasója oldotta meg a szitut (horvát búvártábor, net jó messze - különben se volt kedve vacakolnia senkinek netet keresni a jóféle vacsora helyett - az ilyen helyek tipikusan olyanok, hogy vagy helyben lemásolod a cuccot vagy leadod az emailt, aztán vársz a képekre, vársz még egy évet...)
-
buvartacsko
addikt
bocs, de mi bonyolult azon hogy eleve Dropboxra mentem a dokumentumokat vagy bedobom a Dropboxba? így több eszközön is azonnal elérhető lesz, nem kell mindenre felmásolni. de rossz!
nem több GB-os filmekről volt szó, hanem word doksikról. fel lehet wifin is szinkronizálni kb minden media playerbe iOS-en a filmeket. a VLC ingyenes, az nPlayer nem, de lazán mindent tud és még annál is többet. nem szoktam kábelezni.
ha a telefonomra akarom rakni, akkor megkérem az illetőt hogy küldje el e-mailben, ha olyan nagyon fontos, mert olyat én még nem láttam, hogy fontos doksi kellett egy fontos gépről, de internet meg nem volt rajta és e-mail se.
-
buvartacsko
addikt
válasz
guriga1234 #166 üzenetére
1. felhőbe semmi kényeset, de a google operációs rendszerére felraksz bármit. értem.
2. évek óta nem volt még példa rá hogy bárkitől el akarjak hozni akármit is egyébként, főleg nem egy telefonon. nagy városban élek, minden ismerősömnek van internet elérése, és gyors is. nem szorulunk ilyesmikre.
3. nálam állandóan automata fényerő van, folyamatosan bekapcsolt wifi/4g/bt/gps mellett. ez sajnos nem csalás, nem ámítás, nagyon megnézném hogy ilyen használat hol vannak a 10-14 órás kijelző időt tudo csoda droid telefonok. elhiszem hogy mindenféle extra stamina módban, 10% fényerőn, only wifin elmegy annyit, de nem hiszem hogy bármi megterhelőt csinál akárki olyankor azzal az eszközzel. a fent említett dolgok nem arra vannak, hogy folyamatosan kikapcsolva legyenek, hanem hogy használva. ha kikapcsolod akkor minek? semmit nem csúsztatok.
wifi-t minek kapcsolgassam? ha nincs hálózaton nem igazán fogyaszt, amúgy meg fájdalmas lenne állandóan bekapcsolni meg kikapcsolni. mobilnetet mi a fasznak kapcsoljam ki? hogy amikor éppen lemegyek az irodából, akkor kapcsoljam ki a wifit meg be, hogy legyen netem? bocs!
bt-t minek kapcsoljam ki mikor használom? gps?! ellopják a telefont, elhagyom, akkor meg tudom online keresni, legnagyobb fail egy okostelefonon kikapcsolni a gps-t.
-
nyisziati
veterán
válasz
buvartacsko #164 üzenetére
"Megnézem én azt a telefont szívesen, mutasd meg kérlek."
Laza 10.000 MAh-s aksi van benne.
-
SybenX
őstag
válasz
Xiaomi redmi 3 bír intenzív használattal 10 órát folyamatos messenger,snapchat,facebook,instagram,mobilnet stb használat mellett is.(húgom használja)
Egyébként hatalmas +1 gusthy-nak és guriga1234-nak.
Nekem nincs bajom az iphone-nal,szerintem nagyon jók,főleg az optimalizáció miatt,de szerintem az ios valahogy olyan gyerekeknek való.Sőt az én szemembe egy nőknek való telefon.
Igazából engem ami visszataszít az iphone-tól az a tudat,hogy én is azok közé tartoznék mások szemébe akiket pont nem bírok.(Sajnos akiket én ismerek az csak azért vesznek iphone-t hogy nagyzoljanak vele) -
gusthy
veterán
válasz
Bluetooth nem van bekapcsolva, amúgy Xiaomi Redmi note 3 pro. Volt, aki egész napos wifin netezés mellett 14 órás képernyőidőt produkált vele.
Ami a többit illeti, pl Dropbox, nem az volt a kérdés, hogy körülményesen máshogy meg tudom-e oldani, hanem úgy, ahogy én akarom, és egyszerűen.
Továbbá mondjuk egy két gigás filmet lehet, hogy nem Dropboxon akarok felrakni.
Az Apple TV újonnan 149USD. Használt Android sticket 3-4000 forintért lehet venni. Tudom, hogy a harmadik generációs Apple TV "csak" 22, szürkeimportból.
A pendrive-on lévő word doksit hogy nézed meg út közben a telefonon? Csak nem kábellel? Kicsit se körülményes, hogy lóg belőle egy (önmagában se olcsó) OTG kábel, rajta a pendrive
(ez is feladat volt).
Az, hogy a Google nem rakja bele az SD, egy dolog, tényleg nem törődöm veleNem akarok órákig szinkronizálgatni a felhővel. Használni akarom az adataimat.
Azt se mondtam, hogy csak kábellel lehet használni egy telefont, de
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy SOKFÉLE telefon van, és TUDOK olyat venni, amibe bele tudom tenni a kábelt, az SD kártyát. És NE a gyártó mondja már meg, hogy mit akarjak. Én vagyok a vevő, ÉN mondom meg. És nem kerülő utakat keresgélni.
Tudod, ezt már a Jobs-érában se kedveltem, mármint hogy ők mondják meg. Se Jobs legalább tényleg zseni volt, aki mindenki másnál jobban látta, hogy valószínűleg mire lesz szükség. Csak közben már nincs ott. -
guriga1234
addikt
válasz
Te is elvakult vagy.
"Dropboxot nem használsz véletlenül?" - felhőbe semmi kényeset nem másol az, aki ügyel erre. Én pl. még nem kényeset sem.
"aki az iTunest nem tudja használni (2012 óta nem használom semmire, nagyon maximum néha egy offline backupnak, de azért jó, hogy megmagyarázzátok, hogy csak azzal lehet használni az ájfónt" - ha te a haverodtól el akarsz vinni pár file-t, és neki nincsen itunes a gépén, akkor szopszofon van.
"Melyik az az Android telefon ami automata fényerő állítással, folyamatos 4G/Wi-Fi/Bluetooth és folyamatosan bekapcsolt GPS mellett tud 10 óra kijelző időt?" - a 4G/Wi-Fi/Bluetooth és GPS, továbbá NFC nem azért van a telefonban, hogy állandóan menjen, hanem azért, hogyha szükség van bármelyikre, akkor be tudd kapcsolni. Az automata fényerőt is csak te költötted hozzá. Úgy csúsztatsz, mint a haverod.
-
guriga1234
addikt
válasz
Parallaxis #157 üzenetére
"Haverom kalapáccsal verte szét, annyira bevált neki" - hol érdekel engem a haverod? Valószínűleg ő is olyan "nagytudású" lehetett, mint te (madarat tolláról,...).
"Ha jól emlékszem egy hivatalos frissítés csinált belőle végleges téglát nála." - mily érdekes, az enyémen minden hivatalos frissítés rajta volt, mégsem lett tégla. A mai napig működőképes, csak már nem használom.
"Sorold már a 4k-s kijelzős mobilokat" - te még FHD-s szifont sem tudsz mutogatni. Egyébként meg videót lehet 4k-ban rögzíteni és azt le is lehet játszani (pl. az én UHD-s tévémen, 4k-ban, bocsika). VR-ről én nem írtam egy szót se, ne csúsztass már megint.
"Nem ártana, ha értelmeznéd is, amire reagálsz" - ezt inkább magadnak írd.
-
buvartacsko
addikt
"Amúgy kérlek, segíts már felmásolni azt a pár Word fájlt az iPhone-ra, amire jövő héten szükségem lesz... Ja, szeretnék út közben bele is nézni."
Dropboxot nem használsz véletlenül? Én pont ilyen dolgokra használom, hogy jó pár dokumentumom mindenhol elérhető legyen, bár nem tudom, biztos nem kényelmes, hogy nem kell kábeleket dugdosni stb...
A biztonság kedvéért ha az év 365 napjából 1 napon 10 percig nincs net, szokott nálam lenni egy bazi gyors 64GB-os pendrive is. Biztos én vagyok a hülye, hogy nincs szükségem rá hogy a telefonomat használjam pendrivenak, de aki az iTunest nem tudja használni (2012 óta nem használom semmire, nagyon maximum néha egy offline backupnak, de azért jó, hogy megmagyarázzátok, hogy csak azzal lehet használni az ájfónt.
)
"Vegyél már nekem egy eszközt, amivel a gyerek YouTube-ot tud nézni a tévén, mert ez még nem okostévé. De ne kerüljön többe, mint mondjuk tizenötezer forint."
Apple TV-t kapsz 15-20 ezerért már. Problem?
"Lécci adj már egy telefont, ami kibírja 10 órát úgy, hogy megy a képernyő..."
Megnézem én azt a telefont szívesen, mutasd meg kérlek.
Melyik az az Android telefon ami automata fényerő állítással, folyamatos 4G/Wi-Fi/Bluetooth és folyamatosan bekapcsolt GPS mellett tud 10 óra kijelző időt? Erre tényleg nagyon-nagyon-nagyon-nagyon kíváncsi lennék! Mert az én szar 6s-em, ilyen használat mellett 4-4,5-5 óra kijelző időket fut, és kibírom vele az egész napot.
"Micro SD?"
A google maga nem rakja bele a referencia droid telefonjaiba, de ne foglalkozz vele. Az én iPhoneom 64GB-os, van jó pár spotify playlistem, bepipálom őket offline elérésre és ennyi, nem kell sd kártyákkal szopnom.
-
-
gusthy
veterán
Fú, jut eszembe. Nagyon utálok két telefont hordozni, de a céges meg a magánhívásaim is máshova érkeznek.
Úgy szeretnék egy két simes telefont. De iOS legyen rajta, lécci.Még egyszer és utoljára :az iPhone egy nagyon jó telefon. Csak nem tud mindent (ahogy egyik telefon se). És a zártsága hosszú távon komoly hátrány (illetve érzésem szerint már most is az,ezért is veszít abszolút értékben és nem csak arányaiban is piacot).
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #147 üzenetére
Ebből is meg a többi hozzászólásodból is látszik, hogy abszolút meg se kísérled megérteni a lényeget.
Az, hogy mi volt jailbreakkel elérhető, a felhasználók nagyját nem érintette. Egyszer azzal érvelsz, hogy mennyire kreatív az Apple, egyszer azzal, hogy ki lehet kerülni illegálisan.Valóban, tudjuk, hogy az Android hogy nézett ki, mielőtt megjelent, de mint mondtam, a rengeteg tulajdonsága közül csak egy - bár igen fontos, hogy a teljes képernyő telefon.
A fejlődés általában egymásra épülő ötletek sorozata, nem mondhatod, hogy "az Apple" vagy "a Nokia" találta fel az okostelefont.
És de igen, Jobs hivatkozott folyton arra, hogy az Android lenyúlta a dolgokat.A többi érved nettó ostobaság. Pl egy natív Objective C fordító lehet, hogy 10-15%-kal hatékonyabb kódot fordít, de ez elenyésző ahhoz képest, hogy milyen vas van ma egy telefonban.
A rétegigények is igények, és a Cat, a Doogee és mások ezt kielégítik. Ezt hívják úgy, mint mondtam, hogy VÁLASZTÉK.
De mint említettem, a PIAC elődönti ezeket a dolgokat.
Teljesen jó telefon az iPhone - speciel az én igényeimet messze nem elégíti ki. És ezek szerint sok más ember igényeit se.
Most Görögországban vagyok a családommal két hétre. Van egy Ford Focusom, de nem jó ide, kellett bérelni egy kisbuszt.
Az ejtőernyős haverom negyvenezer forintos Doogee-ja egy éve bírja, egy iPhone már rég belehalt volna a strapába. Vicces, amikor valaki leírja, hogy nincs strapatelefon.Amúgy kérlek, segíts már felmásolni azt a pár Word fájlt az iPhone-ra, amire jövő héten szükségem lesz... Ja, szeretnék út közben bele is nézni.
Ja, előtte le kell töltenem egy párszáz megás szoftvert?
Pech.
Vegyél már nekem egy eszközt, amivel a gyerek YouTube-ot tud nézni a tévén, mert ez még nem okostévé. De ne kerüljön többe, mint mondjuk tizenötezer forint.
Upsz, csak Androidos van. Kár.
Lécci adj már egy telefont, ami kibírja 10 órát úgy, hogy megy a képernyő...
Upsz, az Alma fele idő alatt lemerül.
Csupa bosszúság.Ja, tényleg volt Kindle. Most is van.
De volt egy időszak, amíg nem volt. Komoly per volt belőle, és csúnya versenyjogi balhé, bünti is lett a vége.Micro SD? Magyarázd meg a 16 éves lányomnak, akinek tele van zenékkel egy 64 GB-os SD kártyája, hogy felesleges. A "lassan mindenhol elhagyják" tárgyszerűen nem igaz, a harmadik telefonjában (Huawei P9 lite) használja. Az enyémbe is lehet tenni, pedig az se régi modell (Xiaomi Redmi Note 3 pro). De a Galaxy S7-be is tehetsz. Meg úgy általában szinte mindenhova.
Áh, hagyjuk.
Akinek az Alma az Isten, az bármit mondanak neki, hitreakciókkal válaszol. Én vagyok a hülye, hogy beleállok. -
nickedez89
senior tag
válasz
Parallaxis #159 üzenetére
Ja jól van akkor megnyugodtam!
-
Parallaxis
addikt
válasz
nickedez89 #158 üzenetére
Miért lenne? Samsungot használok.
(Csak a droidos szemellenzőm még nem fejlődött ki)
-
nickedez89
senior tag
válasz
Parallaxis #157 üzenetére
Na nem bántásból, de ugye az autód hátulján is kint van az almás matrica?
-
Parallaxis
addikt
válasz
guriga1234 #156 üzenetére
Klasszissal jobb volt minden tekintetben, mint az első szifon.
Haverom kalapáccsal verte szét, annyira bevált neki
(Ha jól emlékszem egy hivatalos frissítés csinált belőle végleges téglát nála.)a 4k rögzítés simán megy és a lejátszás is.
Persze.. Sorold már a 4k-s kijelzős mobilokat, meg az azon zökkenőmentesen futó VR alkalmazásokat
Nem ártana, ha értelmeznéd is, amire reagálsz. -
guriga1234
addikt
válasz
Parallaxis #154 üzenetére
"A konkurencia elvileg tudta" - nem csak elvileg, gyakorlatilag is. Omniám (i900) volt abban az időben, és nem dobott hátast. Klasszissal jobb volt minden tekintetben, mint az első szifon.
"A 4k-s felbontást még semmilyen mai SoC nem képes maradéktalanul lekezelni, szóval normális VR-re jelenleg minden vas alkalmatlan." - a 4k rögzítés simán megy és a lejátszás is.
Ezeket már nem tudtam szó nélkül hagyni, pedig megfogadtam, hogy veled nem vitázom, mert amellett, hogy erősen csúsztatsz, android hater ás alma fan vagy. Ne válaszolj, mert nem kívánok a továbbiakban sem veled vitázni.
-
válasz
Parallaxis #154 üzenetére
"dobott a drága HTC egy hátast és hardresetelt" - nálam ilyen v bármi egyéb stabilitási probléma nem volt a kaiserrel 4éves pályafutása során, pedig kapott nyúzást rendesen. A skandináv körutat pl egy nyekkenés nélkül hibátlanul végigszolgálta, egyetlen bajom volt anno, hogy akkoriban még egy egész napnyi túra teljesen lepusztította az akksit.
"Ezt próbáld majd elmagyarázni a TMX-nek - nem fogom, ahol én élek, onnan nem a magyar TMX-nek viszik összekarcolni, szétgyalázni a telefonokat, kb 1000km-re lakom nyugatabbra a fennhatósági területüktől
"A 4k-s felbontást még semmilyen mai SoC nem képes maradéktalanul lekezelni, szóval normális VR-re jelenleg minden vas alkalmatlan." - sztem nettó megjelenítésre (!="krájziszkilenc" 120FPS-es nyomatása) bármelyik mai alsókategóriás igp képes lenne. Nem vagyok up-to-date kodek-kezelésből (még csak tanulgatom az s7e-vel, mit tud a mai tech, meredek ugrás volt az sgs2-ről), de gondolom manapság a 4k filmtartalmak lejátszása nem tétel - ha meg az adatfolyamot feldolgozta, nehogymár a kijelzőre rakás legyen a probléma.
"A VR ma még rétegigény, a vásárlók 1%-át sem érinti, erre hivatkozni dőreség" - dőreség vagy nem, ahogy a gps-nél "early adopter" voltam, VR-nál is érdekelnek pl a 360heros és hasonló tartalmak. - amúgy mióta nem <<1% rétegigény 250eFt-os flagship telefont venni
? Ha csak arra venném, hogy az asszony bevásárlólista-SMS-ét és a főnök emailjét el tudjam olvasni, akkor bőven elég lenne egy kukázott 10éves symbian teló is.
Tetszik vagy sem, ebben az árkategóriában három vásárlótípus vásárol:
#1: fan (van bőven szifon és droid oldalon is)
#2: aki vmilyen okból vagy ok nélkül drága csomagon van és a szolgáltatótól aprópénzért kap ilyet
#3: akinek van valamilyen speciális igénye, amire ténylegesen kihasználná a telefon képességeit.#1,2-nek édesmind1, mit teszel a telóba, már csak azért meg fogja venni, mert kap egy új, karcmentes készüléket, #3-nak kellenek a komoly tech újítások.
-
Parallaxis
addikt
válasz
t72killer #153 üzenetére
Adott funkcionalitást kérek, készülék nem tudja-> nem veszem meg. Konkurrencia tudja? Azt veszem meg, pont.
A konkurencia elvileg tudta, gyakorlatilag meg az volt, hogy utazás közben dobott a drága HTC egy hátast és hardresetelt, majd az út szélén próbáltam kártyáról visszavarázsolni a navit, majd 30 km-el arrébb ismét lefagyott, úgyhogy egy laza kézmozdulattal kibasztam az ablakon.
Egyébként meg igazad van, az egyéni igények alapján kell vásárolni.
A felelősségvállalás konkrétan a samunál így néz ki: a gari első évében teljes mértékben a gyártónak kell bizonyítania
Ezt próbáld majd elmagyarázni a TMX-nek
én ugyan nem, ezt az egyet nagyon hiányoltam az sgs2-mből éveken keresztül.
Ezt nem csodálom, ott a 480x800 csak elméleti felbontás volt, a pentile elrendezés miatt a valós, fizikai felbontás jóval kevesebb, így elég szőrös volt a látvány.
(nem, nem krájzisz 9-et akarok VR-ban tolni, hanem fotókat, CAD-modelleket, filmeket nézni, amire bőven elegek a mostani SoC-k), amihez még a 4k-s kijelző se sok, de FHD alatt egyenesen használhatatlan kategória. Átmeneti megoldás a QHD
Ellentmondást vélek felfedezni.
A 4k-s felbontást még semmilyen mai SoC nem képes maradéktalanul lekezelni, szóval normális VR-re jelenleg minden vas alkalmatlan.Átmeneti megoldás a QHD, de ennek az alma nagyon határozottan ellenáll (érthető, 750x1334-ben lényegesen jobb grafix bencsmark eredményeket lehet villantani).
..és maximálisan igazuk van!!!
A VR-t jelenleg nem lehet megoldani rendes felhasználói élményként, így legalább a normál használatot igyekeznek kimaxolni. 30-40 cm-ről nincs különbség 300 DPI felett, viszont felesleges erőforrás pazarlással jár a növelés.
Azért valljuk meg, eléggé durva, hogy egy Note 4-et a Fruit Ninja képes megakasztani, csak azért mert irreális képernyőfelbontást raktak bele!!!!
Ha egy 42"-os TV-n megfelel a fullHD, akkor nehogy már egy mobilba több kelljen.
(A VR ma még rétegigény, a vásárlók 1%-át sem érinti, erre hivatkozni dőreség.) -
válasz
Parallaxis #151 üzenetére
"A szolgáltató ami kizárólag forgalmazta" - na ezt a nem túl pozitív aspektust ki is felejtettem
.
"GPS-es alkalmazás meg nem volt rá" - és ez engem, mint felhasználót hol hasson meg? Adott funkcionalitást kérek, készülék nem tudja-> nem veszem meg. Konkurrencia tudja? Azt veszem meg, pont. Nagyon komoly skandináv és egyéb útjaim voltak akkor, végigfotózva, kirándulva - a winmo-s oziexplorer tökéletes társ volt.
"van olyan ahol túlélte a vízállónak kikiáltott konkurenssel szemben is a tesztet), csak nem reklámozzák, mert nem akarnak felelősséget vállalni miatta (más gyártó sem teszi, csak éppen odabiggyeszti az IP68 jelzőt)." - csak kiemeltem a valótlanságokat... Persze, videót sokfélét lehet csinálni, épp egy ilyet köpött ki a gugli. A felelősségvállalás konkrétan a samunál így néz ki: a gari első évében teljes mértékben a gyártónak kell bizonyítania, hogy a hiba a speckókkal nem összeegyeztethető használatból ered (pl konkrétan fél m vízbemerítés helyett levittem 40m-re búvárkodni). Egy év eltelte után már a vásárlónak kell bizonygatni, hogy egy kis nyári záportól murdelt meg a telefon (ez se olyan vészes, én hóttziher, hogy a gari lejárta előtt 1 hónappal csinálok videótesztet desztvízben, úgy, h a videón látszódjon a sorozatszám és hogy pontosan mi történik a telóval).
"Érdekes, amikor az Apple kijött a Retina Display-el, akkor minden Androidos arra verte magát, hogy ez milyen felesleges" - én ugyan nem, ezt az egyet nagyon hiányoltam az sgs2-mből éveken keresztül. Jó szemem van, és nagyon tudom értékelni az extra felbontást. Amúgy meg szeretnék használható VR-megjelenítést (nem, nem krájzisz 9-et akarok VR-ban tolni, hanem fotókat, CAD-modelleket, filmeket nézni, amire bőven elegek a mostani SoC-k), amihez még a 4k-s kijelző se sok, de FHD alatt egyenesen használhatatlan kategória. Átmeneti megoldás a QHD, de ennek az alma nagyon határozottan ellenáll (érthető, 750x1334-ben lényegesen jobb grafix bencsmark eredményeket lehet villantani).
-
ben5001
tag
válasz
Parallaxis #151 üzenetére
Ezt a felbontás-misztikumot én sem teljesen értem. Azon kívül, hogy lehet méricskélni, hogy "kié hosszab", semmi értelme nincs.
-
Parallaxis
addikt
válasz
t72killer #150 üzenetére
akkor a kortárs szifonban még GPS és 3g sem volt(!)
Mégis minek lett volna?
A szolgáltató ami kizárólag forgalmazta nem támogatta a 3G-t, GPS-es alkalmazás meg nem volt rá (sőt semmilyen alkalmazás nem volt, mert az eredeti elképzelés a webappos bővítés volt).
Mellesleg Edge-el is gyorsabban töltötte le az oldalakat, mint a korabeli 3G-t támogató készülékek (jó pár korabeli videón megnézheted).egy sor tulajdonság, amit kihasználok (microSD-olvasó, vízállóság - ill ha már 2016-ban járunk, civilizált felbontású képernyő*)
MicroSD-t lassan mindenhol elhagyják, mert csak problémát okoz az idióta userek miatt.
Vízállóság megvan (nézz pár összehasonlító videót, van olyan ahol túlélte a vízállónak kikiáltott konkurenssel szemben is a tesztet), csak nem reklámozzák, mert nem akarnak felelősséget vállalni miatta (más gyártó sem teszi, csak éppen odabiggyeszti az IP68 jelzőt).A felbontást meg hagyjuk, egyszerűen röhejes. 300 DPI felett értelmetlen a felbontás, mert használati távolságból 30-40 cm semmilyen különbséget nem látsz.
(Érdekes, amikor az Apple kijött a Retina Display-el, akkor minden Androidos arra verte magát, hogy ez milyen felesleges, azóta meg, mióta a többi gyártó elkezdett számháborúzni hirtelen semmi sem elég.) -
válasz
Parallaxis #148 üzenetére
A szifon1 idején nem a még erősen béta droid volt a versenytárs, hanem a sajnos meghalni hagyott windows mobile. Amikor HTC kaiseren kb mindent csináltam, amit ma egy telefonnal (mail, NAVIGÁCIÓ, GPS-LOGGING, net-cset-skype), akkor a kortárs szifonban még GPS és 3g sem volt(!), "mert az nem kell a felhasználónak". A rendszer idővel kezdett öregedni, nőttek a kijelzők, erősödtek a hardverek - így megváltóként vártam a WP7-et, aztán amikor bemutatták, kiderült, hogy átvették az almától ezt az idióta hozzáállást ("tudjuk, mi a jó neked", és hopp, kiveszünk egy életbevágó feature-t (copy-paste), de majd újabb telógenerációnál jó sok pénzért talán visszatesszük)
.
Ez persze finomodott az évek múlásával, ettől függetlenül a droid egyelőre nem adott rá okot, hogy leváltsam, "vissza az M$-hez" (WP) tuti nem opció, hiába extrazárt a rendszer, a biztonságosságáról szóló legendák lósz@rt se érnek. +az elérhető appok száma is minimális.
iPhone-ra legalább van normális appstore, csak épp a telefonokból van kispórolva egy sor tulajdonság, amit kihasználok (microSD-olvasó, vízállóság - ill ha már 2016-ban járunk, civilizált felbontású képernyő*)
*Jól olvasom, hogy ezek a gyíkok még a szifon 7-el se akarnak fullHD felbontást az "alapgépbe", vegyél "plus"-t extra 100k-ért
?
-
Parallaxis
addikt
válasz
nyisziati #146 üzenetére
Lefordítom:
"Akkor én használom tovább a nekem kiválóan megfelelő és olcsó Suzukimat, te pedig használd nyugodtan a csúcskategóriás Audidat!"Mindkét kocsi elvisz A-ból B-be, sőt a Suzuki elmegy olyan úton is, aminek az Audis a közelébe sem merészkedne, de attól még nem lesz hasonló kategória a két autó.
-
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
Ja, az Android nem azért néz ki úgy, ahogy, mert volt egy iPhone, bármennyire is szerette ezt mondogatni Steve Jobs.
Apró probléma, hogy ezt nem Jobs, hanem a Google egyik vezetője mesélte egy interjú során
Az Android eredetileg így nézett ki:
Még érintőképernyőt sem kezelt, inkább volt egy Blackberry klón.
Az iPhone bemutatása után nagyjából kaszálták a teljes felületet és a nulláról kezdték újra.
-
nyisziati
veterán
válasz
Parallaxis #143 üzenetére
Rendben! Akkor én használom tovább a nekem kiválóan megfelelő és olcsó droidomat, te pedig használd nyugodtan a csúcskategóriás Iphone-odat!
Oh wait...
-
gusthy
veterán
válasz
Ja, az Android nem azért néz ki úgy, ahogy, mert volt egy iPhone, bármennyire is szerette ezt mondogatni Steve Jobs. Az is szerepet játszott benne. De volt egy Xerox Palo Alto research, aki kitalálta a grafikus felületet, volt egy Ericsson, aki azt, hogy a telefonra lehessen alkalmazást telepíteni, és így tovább.
-
gusthy
veterán
válasz
Azt ne akard megmagyarázni, hogy a copy-paste meg a tether előbb volt iPhone-on, mert nehéz lesz. Az első és egyetlen iPhone-omon egyik se volt, míg ezt megelőzően a G1-em, ami az első Androidos telefon volt, mindkettőt tudta.
OTG az IOS 7.1 óta van, az 2014. Az Android telefonok sokkal régebben tudták ezt, a Honeycomb (3.1) óta. Szélesebb körben a 4.0 óta (2011).
Senki nem mondta, hogy az iPhone sose hozott innovációt, sőt. De az egész okostelefon-koncepció sokkal régebbi, mint az iPhone, Jobs nagy ötlete a teljes telefont beborító kijelző volt. Itt arról van szó, hogy hogy lett az Apple innovátorból és piaci trendmakerből követő. -
Parallaxis
addikt
válasz
nyisziati #141 üzenetére
SPOILER! Ebben több más dolog mellett azt sérelmezi a készítő, hogy az első Iphone-ján (600$ kiadás mellett) egy sima copy-paste-et sem tudott végrehajtani!
SPOILER!!!
Az első iPhone-jával legalább tudott dolgozni, más komolyabb érintőképernyős eszköz nem igazán volt akkoriban. A később kijövő akkori Android max pár elszánt geeknek okozott élményt, mindenki másnak csak bosszúságot.Ugyanígy a tethering, OTG stb. Ezekben (is) mind az Android után kullogott az IOs.
Nem igazán, esetleg nézz utánna, hogy az Android mikortól támogatta ezeket és iOS-en akár jailbreak után, akár gyárilag mikortól érhetők el.
És még most is fel lehet sorolni ilyen szolgáltatásokat.
Rengeteg szolgáltatást és funkciót meg az Android vett át, sőt maga az Android is azért létezik és néz ki úgy, ahogy ma ismered, mert volt egy iPhoneOS, amit lemásolhattak.
-
Parallaxis
addikt
Azt a natív dolgot meg ne istenítsük, az Android alkalmazások is natív módon futnak 5.0 óta, lévén, hogy telepítéskor az ART lefordítja az adott processzorra
Ez kicsit gyorsít a Dalvik féle megoldáshoz képest, de messze van egy optimalizált alkalmazástól.
Az Android sok egyéb között például attól nyújt lényegesen többet, hogy nincs egy hülye gyártó, aki megmondja, hogy milyen appot lehet meg nem lehet írni rá.
Sajnos nincs ilyen, így rengeteg szemét és kártékony kód van Androidra, akár még a Play Áruházban is.
Ezen felül is egy rakás korlát van, pl ebook áruházat se lehetett, amíg ki nem derült, hogy az Apple szándékosan piackorlátozó megállapodásokat kötött ebben a tárgykörben.
Kár, hogy nem igaz. Pl. a Kindle könyvolvasója is elég régóta elérhető volt, még az Apple megoldása előtt is.
És akkor nem beszéltünk arról, hogy az Alma a mai napig csak a nyomorult iTunes-en keresztül látható PC-ről, és egy fájl felrakása egy életmű
Kár, hogy Androidra nincs egy épkézláb desktop megoldás ami összefogná a dolgait. Ha meg egy fájl ráhúzása az iTunes-ra valakinek életmű, annak nem igazán való okostelefon.
Mi van az SD kártya bővítéssel
Ezt kérdezd meg a Google-től is, mivel ők sem preferálják, sőt elég rendesen le is korlátozták mára már a használhatóságát. Nexus készülékeken meg nincs is ilyen lehetőség.
Nem beszéltünk az egyéb szabványok, pl Miracast támogatásáról.
Arról ne is beszéljünk.. Lassú, laggos megoldás. Játékra, komolyabb felbontású képátvitelre alkalmatlan.
Nincs ütésálló,IP68-as iPhone.
Ütésálló érintőkijelzős készülék nem igazán létezik, max gyárilag raknak rá egy komolyabb burkolatot, amit utólag te is megtehetsz, mert millió gyártó készít ilyet.
Az IP védettség bullshit, a többi gyártó is ráírja a készülékére, aztán meg a leírásban közli, hogy ne vidd víz közelébe, mert beázhat és ha megtörténik, akkor nincs gari.De egyébként is amiket írtál rétegigények, amik nem igazán érdeklik a legtöbb vásárlót.
Ellenben érdekli az, hogy legyen egy megbízható készüléke, ne kelljen 2-3 naponta újraindítania, hogy ne produkáljon érdekességeket, ne lassuljon be, ne fagyjon stb.
Flagship Androidos készülékeket használok, de még ezek sem képesek stabil, megbízható működésre, sokszor felmerülnek bosszantó hibák és anomáliák. -
nyisziati
veterán
válasz
Parallaxis #137 üzenetére
"Lásd fentebbi link, ahol egy egy éve piacon lévő iPhone 6s lényegében körberöhög egy Note 7-et."
Megnéztem a videót, ez gyakorlatilag egy életszerűtlen techdemó, ahol PONTOSAN az általam írt "gyorsfókuszálást" kihasználva indítanak el és zárnak be appokat, esetenként némi feladattal megtoldva.
Ezzel "csak" annyi baj van, hogy
1) így kb. soha senki nem használja a telefont (de a 99% biztosan - a maradék idegbajost meg hadd ne tekintsem normál júzernek, már bocs)
2) semmi specifikus használatot nem mutatnak be, ami a két platform közti különbséget szemlélteti. Ez csak kiemeli az IOs célorientáltságát.Márpedig én PONTOSAN erről beszéltem,tehát valójában pont nem cáfoltál meg.
Jöjjön akkor innen egy videó.
SPOILER! Ebben több más dolog mellett azt sérelmezi a készítő, hogy az első Iphone-ján (600$ kiadás mellett) egy sima copy-paste-et sem tudott végrehajtani! Noha kellett volna a munkájához (online csomagküldés, tracking number). De pl. widgeteket sem kezelt sokáig az IOS és a testreszabhatóság is nulla volt, sok időnek kellett eltelni, hogy ez nagy nehezen változzon. Ugyanígy a tethering, OTG stb. Ezekben (is) mind az Android után kullogott az IOs.És még most is fel lehet sorolni ilyen szolgáltatásokat.
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #137 üzenetére
Bármikor lehet csinálni olyan videót, amin meg a fordítottja látszik, elég csak kinyitni 10-15 komplexebb oldalt a böngészőben.
A mellékelt ábrán a zöld és a piros az, ami a Linux. És igen, valóban, ez az alapja, emiatt tud futni mindenféle szerkezeten. Azt a natív dolgot meg ne istenítsük, az Android alkalmazások is natív módon futnak 5.0 óta, lévén, hogy telepítéskor az ART lefordítja az adott processzorra. Ami meg valóban nagyon kritikus teljesítmény-szempontból, azt meg tudod írni c++-ban, sőt, 4-es Android óta ha akarod, az egész appot is.
Az Android sok egyéb között például attól nyújt lényegesen többet, hogy nincs egy hülye gyártó, aki megmondja, hogy milyen appot lehet meg nem lehet írni rá. Mint ahogy csomó ideig nem lehetett böngészőt meg turn by turn navigációt írni, mert az Apple megtiltotta.
Ezen felül is egy rakás korlát van, pl ebook áruházat se lehetett, amíg ki nem derült, hogy az Apple szándékosan piackorlátozó megállapodásokat kötött ebben a tárgykörben.
És akkor nem beszéltünk arról, hogy az Alma a mai napig csak a nyomorult iTunes-en keresztül látható PC-ről, és egy fájl felrakása egy életmű. Nem beszéltünk arról, hogy mi van a dual sim-mel. Mi van az SD kártya bővítéssel. És még hosszan sorolhatnám.
Nem beszéltünk a szabvány perifériákról, amikhez a szabvány Linux driverek benne vannak.
Nem beszéltünk az egyéb szabványok, pl Miracast támogatásáról.
És persze meg lehet erre mindre mondani, hogy miért nem kell a felhasználónak, de a piacot szemlélve úgy tűnik, hogy de igen, kell.Ezen kívül is van egy rakás igény, ami nem az Androidon múlik, hanem azon, hogy sok gyártó van.
Nincs ütésálló,IP68-as iPhone. Nincs ívelt kijelzős. Nincs két kijelzős. Nincs gomb nélküli. Nincs sokgombos (T9). Nincs extrém nagy aksis. -
válasz
Parallaxis #133 üzenetére
Háát, ezt a LapseIt-et ultrabénán oldották meg, ha (a médiafeldolgozáshoz ideális) több procimagon lassabban fut. Amúgy őslelet SGS2-n használok egy rokon alkalmazást, semmilyen lagot nem produkál.
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #134 üzenetére
Nem az, ahogy a kolléga írja, itt kevésbé izgatja őket az egész. Persze mindenkinek van telefonja, de közel nem nyomogatják annyit, mint nálunk.
-
Parallaxis
addikt
válasz
nyisziati #136 üzenetére
Ez a Linux folyománya, gyakorlatilag mindent mindennel összekapcsolhatsz, mint egy legó várat.
A Linux, az csak egy alap layer amin az Android éppen aktuális futtatókörnyezete működik.
Ezért optimalizálták az Iphone-t, hogy csak a kiválasztott pár dologra figyeljen
Pedig az iOS egy BSD alapú UNIX rendszer, ahol minden alkalmazás natívan fut.
Aztán a hardverek fejlődése megoldotta ezt a problémát, és most látszik igazán, mennyivel sokrétűbb szolgáltatásokat nyújt az Android.
Lásd fentebbi link, ahol egy egy éve piacon lévő iPhone 6s lényegében körberöhög egy Note 7-et.
Egyébként nem igazán látható, hogy mivel nyújtana többet az Android, max. a vírus és malware íróknak nyújt több lehetőséget -
nyisziati
veterán
Nem félreérted, hanem nem érted.
Ez a Linux folyománya, gyakorlatilag mindent mindennel összekapcsolhatsz, mint egy legó várat. Mivel azonban ez nem egy statikus rendszer, hanem egy CPU-n (sőt, SOC-on) alapuló, pulzáló informatikai rendszer, ezért a sokfelé osztott figyelem rengeteg erőforrást felemészt.
Ezért optimalizálták az Iphone-t, hogy a saját fejlesztésű rendszer csak a kiválasztott pár dologra figyeljen. Így vált elérhetővé az, hogy egy 600 MHz-es rendszer 512 MB-tal nagyon jól és szinte lagmentesen fusson. Pl. a flash is ezért lett letiltva.
Míg az Android az ezerféle háttérfolyamattal, widgetekkel, launcherrel, app drawerrel stb. erős lagokat produkált hasonló hardveren. Emiatt nem is lehetett kihasználni a benne rejlő potenciált, hiszen kinek volt kedve fejlettebb szolgáltatásokat igénybevenni, amikor egy hívásfogadás végén se volt biztos, hogy visszaadja a tárcsázó a vezérlést?!
Aztán a hardverek fejlődése megoldotta ezt a problémát, és most látszik igazán, mennyivel sokrétűbb szolgáltatásokat nyújt az Android.
-
válasz
Parallaxis #134 üzenetére
Déli, tengerparti népekről beszéltem. Náluk a státusszimbólum a hajó, azt meg, ami nem kompatibilis a tengervízzel (jelenleg egyik teló sem), le se nagyon sz@rják.
Horvátoknál van hajós ismerősöm: elég vastagon van eleresztve, de gyér telókat használ. Ok1: más dolga is van, mint egész nap azon kütyülni, Ok2: évente megúsztat/hozzáver a hajó vmelyik fémalkatrészéhez egyet
-
totron
addikt
válasz
nyisziati #74 üzenetére
Én érthetek félre valamit, de miféle tudás ez?
"Ma viszont, amikor már nyers erőből megy simán az optimalizálatlan rendszer, kijönnek a tudásbeli különbsége Ma viszont, amikor már nyers erőből megy simán az optimalizálatlan rendszer, kijönnek a tudásbeli különbségek. Ma viszont, amikor már nyers erőből megy simán az optimalizálatlan rendszer, kijönnek a tudásbeli különbségek." -
Mitől lenne... Náluk nem ez a státusszimbólum, Moussaka-t rendelni meg egy sgs2-n is lehet. Görögöknél mondjuk nem jártam, de egyéb déli népeknél mintha kevésbbé lennének a mobiljukba bújva a fiatalok, míg az angoloknál nem egyet láttam, aki a kasszánál fizetés közben se volt képes letenni a csetet.
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #117 üzenetére
De, a részvényesek eléggé meghatódtak az eladások csökkenésén. Nézz meg egy ötéves chartot, és döntsd el, hogy mit látsz.
Az Apple jelenleg egy pénzgyár, 235mrdUSD készpénzállománnyal, amiből 215 adóparadicsomokban pihen. Emiatt nem esik a részvénye, iszonyú magas osztalékot fizet. Ezt a befektetők azzal díjazzák, hogy nem csoffad be az egész, de szó sincs érzékelhető növekedésről az árfolyamban. -
-
nyisziati
veterán
válasz
Parallaxis #122 üzenetére
"Amíg az eladott Androidos készülékek 81%-a Samsung, addig de."
Mi van?!?!?!
20% körüli a Samsung részesedése.
-
"Mert az ugye nyilvánvaló, hogy mondjuk a 100.000 alatti ársávban gyakorlatilag nincs más, csak az Android" - így van, és egy xy szolgáltatást appon keresztül nyújtó szervezet nem engedheti meg magának, hogy ezt a (vásárlóközönség egyre nagyobb részét alkotó) csoportot kihagyja. Nem véletlen jelentek meg az elmúlt időszakban olyan vaskalapos alkalmazások is droidra, mint pl az IGO (tudom, warezolni lehetett, most a legális példányról beszélek).
Azt (sajnos) kétlem, hogy az apple 80eFt alatti készülékkel elő akarna rukkolni bármikor ebben az évezredben, de ne legyen igazam.
-
ben5001
tag
A birkázás nem pont Neked szólt, inkább mint általános "hozzáállást" vetettem fel.
Mivel mindkét rendszert napi szinten használom, mindkét oldalt meg tudom érteni, és mindkét oldal kifogásait el tudom fogadni,
Mivel mindkét platformra fejlesztek, nagyjából ismerem - ebből a szempontból is - az erősségeket és a gyengeségeket. is. -
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis #122 üzenetére
"Android esetén a Samsunggal van a legkevesebb szívás."
Ez nézőpont kérdése. Nekem a jelenlegi telefonommal (Honor 6) semmi problémám nincs.
Teszi a dolgát rajta a 6-os droid, minden gond nélkül. A 7-et nem hiszem hogy megkapja, de egy 2014-es modellről van szó. Ha esetleg mégis jönne rá az csak hab a tortán. -
Parallaxis
addikt
Még jó hogy az Android nem azonos a Samsunggal
Amíg az eladott Androidos készülékek 81%-a Samsung, addig de.
Ez esetben nem Samsungot veszel.
Android esetén a Samsunggal van a legkevesebb szívás.
Elméletben a Nexus-ok rendszer szinten jobb megoldást kínálnak, de hardveresen rengeteg a probléma velük. -
Ricardo
titán
Nincs itt semmi birkázás. Arról megy az beszélgetés hogy miért nyer teret inkább az Android.
"plusz amennyit javítanak vagy rontanak a gyártók"
Erről van szó. Ezért is írtam, hogy a Samsung nem azonos az androiddal. Ha már hasonlítani szeretnénk a két op rendszert, akkor leginkább az aktuális Nexus készülékkel / készülékekkel érdemes alapul venni.
A knoxot felhozni a jailbreak ellenében nem igazán jó példa, hiszen az Samsung korlát, és nem Android.
A robotos rendszer nagy előnye a választási lehetőség. Pont a nyitottsága miatt. Emiatt tudnak belenyúlni a gyártók, és sok készülék esetében maguk a felhasználók is. Sok gyártó, sok droid változat, sokféle készülék. Mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Ezért is nyert ekkora teret.
Nincs jobb, rosszabb, csak az adott egyénnek megfelelő, vagy kevésbé megfelelő.
Mindenki vegye azt ami neki jobban megfelel. Csak a cikk témája az Android térnyerése, és én leírtam azokat a dolgokat, amik szerintem ide vezette/ vezethettek. -
ben5001
tag
Ez így egy kicsit sarkos.
Egyrészt a gyártók valóban belenyúlnak a rendszerbe, de alapvetően mindegyik Androidos telefonon Android fut, zömében ugyanolyan képességekkel, tudással. Annyit tud, amennyit az Android maga, plusz amennyit javítanak vagy rontanak a gyártók, plusz amennyit a rendszerre írt alkalmazások tudnak.
Tehát a kérdés úgy néz ki, hogy ha nem tetszik az Android, akkor mit választasz helyette?Mindegyik rendszer esetén vannak kompromisszumok. Kisebb vagy nagyobb, sőt, még az sem egyértelmű, hogy ki-ki mekkora jelentőséget tulajdonít az egyes "kompromisszumoknak".
Én egy iPhone 5S-t és egy Xperia M4 Aquát használok napi rendszerességgel. Mindkettővel elégedett vagyok, kifejezetten jó, hogy mindkettőt "birtoklom", de ha választásra kényszerülnék, akkot (én személy szerint) az iPhone mellett voksolnék. Mondjuk, olyan 60-40 arányban. Ez nem azt jelenti, hogy az a jobb, hanem azt, hogy nekem az felel meg jobban, mindent mérlegre téve. Szerencsére nem kell választanom, mert sajnálnám az M4-et.
Szerintem egyébként nincs is olyan objektív "általános egyenértékes", hogy melyik "a jobb". Ezért teljesen értelmetlen egymást győzködni, a másik "tábort" lehülyézni, birkázni...
Ez olyan, mintha az, aki a szőke,vékony nőket szereti, lehülyézni azokat, akik a barna, telekarcsúakat. Marhaság!
-
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis #117 üzenetére
"Volt idő, mikor a Note 3-nál 2-3 romfrissítés erejéig a Samsung letiltotta a hívásrögzítést és az előző romra sem lehetett visszalépni a bootloader miatt, ezért semmilyen megoldás nem volt erre a problémára."
"Arról nem beszélve, hogy míg iOS-en a jailbreak gond nélkül kivitelezhető, a Samsung készülékeken a root végérvényes garanciavesztést okoz (Knox)"
.Még jó hogy az Android nem azonos a Samsunggal
Ahogy írtam is:
"Ha szeretnél valamit az megoldható."Ez esetben nem Samsungot veszel.
Ha valami nem tetszik az iPhone-ban milyen iOS rendszerű telefont tudsz venni?
-
Dawkins
tag
Első (és utolsó) WP-s telómat használom éppen
Maga a rendszer tényleg jó. Nekem kifejezetten tetszik a csempés felület, és az is hogyha nem a főoldalról indítok valamit akkor lista van és nem ikonok. És a Here Drive-ot is imádom. És akkor ennyi is volt ami pozitív.
Ami "megöli" a platformot az az hogy egyszerűen nincs rá semmiféle értelmes app. Már ott elvérzik hogy NINCS egyetlen jó böngésző sem, max ami nem olyan kegyetlenül sz*r. Jó e-mail kliens sincs, vannak használhatóak de egyik sem igazán jó. A játékokat meg se merem említeni
De a rendszer maga jó
-
Parallaxis
addikt
Pont ebben van a droid ereje. Ha szeretnél valamit az megoldható.
Vagy nem.
Volt idő, mikor a Note 3-nál 2-3 romfrissítés erejéig a Samsung letiltotta a hívásrögzítést és az előző romra sem lehetett visszalépni a bootloader miatt, ezért semmilyen megoldás nem volt erre a problémára.
Arról nem beszélve, hogy míg iOS-en a jailbreak gond nélkül kivitelezhető, a Samsung készülékeken a root végérvényes garanciavesztést okoz (Knox).Anno szó volt róla hogy Jobs halála után az Apple nehéz helyzetben lesz, akkor sokan példáloztak a soron következő iPhone rekord eladásával.
Nem akarták megérteni, hogy a távozásának hatása nem azonnal lesz érezhető.Szerintem meg az Apple pontosan tudja, hogy nem lehet csak egy termékre támaszkodni és gőzerővel fejlesztenek valami újat, emiatt az iPhone kicsit háttérbe szorult. De még a részvényesek sem hatódtak meg az eladások csökkenésén. Ez szerintem egy előre eltervezett folyamat, nem véletlen, hogy bár csökkennek az eladások, mégis kitolták 3 évre az iPhone ciklusát és az iPhone 7 nem lesz egy teljesen új eszköz, inkább csak egy iPhone 6S update.
-
ben5001
tag
Így terjednek a rémhírek.
call recorder
call recorder
call recordersAmúgy - szerintem - a telefon vásárlók 80%-a egyáltlán nem akarja "hackelgetni" a telefonját, csak "alapfunkciókra" használja:
- telefonálás
- üzenetküldés (skype, viber, imessage, facebook messenger ...)
- közösségi "megoldások" (twitter, facebook, linked-in,...)
- netes tartalmak, e-mail
- fotózás, filmezés
- egyéb alkalmazások (navigáció, multimédia fogyasztás)Márpedig a fentiekhez nem kell "hackelgetni".
Én inkább abban látom az Android megerősödését, hogy
- egyrészt - valljuk be - a 2-es verzióhoz képest (ami azért eléggé "problémás" volt) már a 4.es is egészen jó rendszer volt, az 5-ös és a 6-os pedig kifejezetten jóra sikerült.
- másrészt az olcsóbb szegmensben is (már 40.000 Ft körüli-fölötti telefonok esetén) használható, megfelelő teljesítményt nyújt, kicsit feljebb lépve, de még mindig jóval a legolcsóbb iPhone alatt pedig "hibátlan"(?) a rendszer. (HA a gyártók nem rontják el a saját hülyeségeikkel.)
- megjelentek azok a "prémium" Androidos telefonok, amik már alternatívát jelentenek az igényesebb vásárlóknak is, igaz, ezek már az iPhone árszintjén mozognak.Érdekes lenne olyan statisztikákat is látni, hogy (amit már említettem korábban)
- bevételben hogyan néz ki a rangsor
- termékkategóriánként milyen a megoszlás (ez egyrészről mutathatná a 150.000 fölötti telefonok esetén a megoszlást, másrészt magának az Androidnak az árkategóriánkénti megoszlását is. Mert az ugye nyilvánvaló, hogy mondjuk a 100.000 alatti ársávban gyakorlatilag nincs más, csak az Android.) -
gusthy
veterán
Van még egy tök praktikus oka is annak, hogy az alma kezd hátrébb szorulni. Egyszerűen nem is igazán tudnának sokkal nagyobb piaci részt kiszolgálni. Gondoljunk bele, ha megdupláznák az eladásaikat, ami nagyon komoly kihívást jelentene, akkor lenne 24% a piaci részesedésük.
Persze ők azt mondják, hogy nem is akarnak mindenkit kiszolgálni, csak ennek az lesz a vége, hogy az a tény, hogy nem kompatibilisek a világ 90%-ával, előbb vagy utóbb gondot fog okozni. -
Ricardo
titán
válasz
Parallaxis #100 üzenetére
"Egyetlen oka van, hogy nem Apple flagship-et használok és az az, hogy ott a hívásrögzítés nem megoldható."
Pont ebben van a droid ereje. Ha szeretnél valamit az megoldható. Az iOS zártsága, illetve a mögötte álló "majd én tudom mi a jó neked, és mit hogy akarsz használni" mentalitás van akinek bejön, van akinek nem.
Ha valakinek elég amit nyújt az megveszi (látjuk ez nem kevés ember), de sokan vannak akik többet akarnak ezért Androidot használnak.
Te a hívásrögzítés miatt, mások meg valami más miatt ami az iOS rendszerén nem megoldható.
Egyre többen vannak.Ehhez jön még hogy nem csak a felső kategóriában elérhető, így még nagyobb tömegeket ér el.
Ez így hosszabb távon elég.
Anno szó volt róla hogy Jobs halála után az Apple nehéz helyzetben lesz, akkor sokan példáloztak a soron következő iPhone rekord eladásával.
Nem akarták megérteni, hogy a távozásának hatása nem azonnal lesz érezhető.
Ő abban volt nagyon jó, hogy ráérzett arra mikor mit kell beletenni az új szériába, és azon mit hogy kell reszelni, hogy "forradalmi" legyen.
Ha valamit a konkurencia lépett tudta mi rá a megfelelő válasz. Ez most nincs meg. Szépen lassan el is haladt a robot az alma mellett. Jelenleg nem olyan nagy a "szakadék" de ha így folytatják, bizony nagyon lemaradnak. -
válasz
Parallaxis #107 üzenetére
"Mondjuk vicces, hogy nagyvállalati környezetben zömében az Android pont tiltott rendszer, ellenben az iOS-el " - nem tudom ezt honnan vetted, én eddig 2 elég vastag multinál dolgoztam a Lajtától nyugatra, egyiknél sem volt gond az androidhasználat pl a céges email-elérésnél.
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #107 üzenetére
Hát nem tudom, az utóbbi x évben elég sok nagyvállalatnál dolgoztam, és sehol nem volt tiltott az Android. Ezek között volt nemzetközi bank, tetkó, közmű, stb. Szóval ezt nem tudom, hogy honnan veszed.
Az lehet, hogy a Windows PC - k esetén csak részben integrált a Google (bár részben azért igen), és hogy a macek tény, hogy integráltak az almával. Azonban az OSX piaci részesedése még az iOS-nál is alacsonyabb (úgy 8% körüli).
Nyilván az Apple integrálja a saját termékeit. De ezt zárt módon teszi, ezért hosszú távon ezek az arányok egyre jobban csökkennek, hacsak nem változtat a stratégián (és egyelőre nem akar).merthogy a nyílt platformok idővel tudnak integrálódni, ha van rá igény, a zártak viszont nem.
Amúgy a felhasználók legnagyobb része az idő 99%-ában a böngészőt használja, úgyhogy kb mindegy is, hogy milyen rendszeren. A Chrome pedig pl elég jól össze van gyógyítva a Google felhővel.
Visszatérve fél mondat erejéig, a Linux kernel fut pl a Google teljes ökoszisztémáját kiszolgáló szervereken.
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #108 üzenetére
Az asztali gépek piacán valóban annyi.
Az asztali gépek aránya az összes számítógépek között nem túl sok. És nem is érdekel ma már senkit.
Az Android egy teljesen rendes Linux, rajta egy csomó szolgáltatással. -
Parallaxis
addikt
viccnek szánta, ehhez képest messze a legtöbb példányban futó operációs rendszer, beleértve az összes Androidot, vállalati kiszolgálókat, routereket, IoT eszközöket, stb.
.. és még ma is vicc...
A Linux ha jól emlékszem a legutóbbi statisztikákra akkor 1-2% körül van az elterjedtségben.Mellesleg az Android nem igazán mondható Linuxnak.
-
Parallaxis
addikt
A Google ökoszisztéma minden Androidos eszközön elérhető, plusz PC-n is.
És az Android abszolút össze van vele integrálva, és a tetejébe úgy, hogy sokkal nyitottabb módon, mint az alma esetén.A Google megoldása desktop rendszereknél csak toldalék, nem a rendszer szerves része. A működése meg elég sok kívánnivalót hagy maga után (használjuk mi is és van vele szívás elég).
Az, hogy az Google mennyire valós ellenfél, a piac dönti (döntötte) el, amit jól látunk a piaci részesedésen.
A részesedés nem sokat jelent, a legtöbb alsó és középkategóriában eladott Androidos készülék soha nem lesz beregisztrálva a Google rendszerébe (pár hónapja olvastam egy felmérést erről és ott 35-40%-ot írtak). De a személyes tapasztalatom is ez. Az olcsó Androidos készülékeket a butafone-ok helyett veszik és pont ugyanúgy is használják, sokan még azt sem tudják, hogy a neveket lehet a belső memóriába menteni, nem csak a SIM-re, a Google sync-ről meg azt se tudják, hogy eszik, vagy isszák.
Egyebekben az Apple nem kínál pl vállalati ökoszisztémát. Márpedig kis cégek milliói + a civil szféra nagy része működik tokkal - vonóval Google környezeten.
Mondjuk vicces, hogy nagyvállalati környezetben zömében az Android pont tiltott rendszer, ellenben az iOS-el (ami egyébként kínál vállalati ökoszisztémát).
-
-
gusthy
veterán
válasz
nyisziati #104 üzenetére
Anno amikor Linus Torvaldsot megkérdezték, hogy mi a célja a Limix-szal, azt mondta, hogy "mi lenne? A világuralom." viccnek szánta, ehhez képest messze a legtöbb példányban futó operációs rendszer, beleértve az összes Androidot, vállalati kiszolgálókat, routereket, IoT eszközöket, stb.
A nyílt rendszerek végtelenszer erősebbek, hosszú távon mindenképpen.
Azért ha valaki tíz éve azt mondja, hogy a Microsoft kiadja az Office - t Androidra, az SQL szervert Linuxra, stb., lehet, hogy jót röhögök. -
nyisziati
veterán
Pontosan. És még nem is volt szó arról, hány weboldalba van beágyazva Google fordító, kereső, maps, street view, föld, docs, gmail, google+, youtube stb.
Meg még ki tudja, mennyi minden. Egy zárt rendszer esetén nem is lehet integrálni ilyen szolgáltatásokat.Innen nézve nem is egy kategória a kettő, kb. mintha konzolt akarnék PC-hez hasonlítani. (no offense)
-
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #95 üzenetére
A Google ökoszisztéma minden Androidos eszközön elérhető, plusz PC-n is.
És az Android abszolút össze van vele integrálva, és a tetejébe úgy, hogy sokkal nyitottabb módon, mint az alma esetén. Legalábbis szerintem. Nem látom, hogy mi az, ami az Apple esetén integráltabb, mint az Android esetén.
És az Apple ökoszisztéma jelentős része csak az Apple eszközökön használható, akik kevesebben vannak, mint pl a Samsung felhasználók.Az, hogy az Google mennyire valós ellenfél, a piac dönti (döntötte) el, amit jól látunk a piaci részesedésen.
Egyebekben az Apple nem kínál pl vállalati ökoszisztémát. Márpedig kis cégek milliói + a civil szféra nagy része működik tokkal - vonóval Google környezeten.
-
nyisziati
veterán
válasz
Parallaxis #99 üzenetére
"Elég konkrétum az, hogy nincs más mobilgyártó jelenleg a világon az Apple-n kívül, amelyik egymaga fejleszti a hardvert, a szoftvert és az azt kiszolgáló ökoszisztémát."
NEKED. Ezért írtam már az első válaszomban, hogy tedd hozzá: SZERINTEM. Még most is ugyanúgy érvényes.
"Szerintem ezt nem nagyon kell bizonygatni."
Na végre! Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest