- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály12
őstag
"Ez utóbbi ugyanúgy két mozdulat, mint a start menüben böngészni (és szerintem ergonomikusabb is) Az egyetlen hátrány sajnos itt is az, hogy ehhez el kell hagyni az asztalt, és teljes képernyős metro-s nézetbe kell váltani, de erre remélem, hamarosan megoldás születik."
Egyszóval ugyan az csak még nem használható normálisan!
"De ha meg egyik megoldás sem tetszik neked, akkor a desktop ikonokkal való telehányása, mint opció továbbra is adott Windows 8 alatt is"
Akkor ha ugyanazt tudja, miért váltanánk?
Ezért írtam, nekünk semmiféle előnnyel/plusszal nem járna a váltás. Produktivitásban sem lenne előnye, maximum hátránya, akkor minek?
Az más kérdés, hogy nekem nem is tetszik. -
sirály12
őstag
"A munkánkhoz egy egyszerű tálca kell, az asztalon 20-30 ikon"
"Na az aztán roppant produktív tud lenniMiért nem inkább 100? Akkor már inkább a metro-s start screen"
Persze, mert akkor előrébb is lennék, ha 20-30 csempécskét kellene néznem a 20-30 okon helyett!
Végül is csak 3x annyi helyen férne el, mint ugyanennyi ikon.
A nap vicce!
Annyira erőlteted, tudom, hogy neked bejön, de ez nem mindenkinél van így!"ritkán használt progiknak meg start menü. (néhány proginak a neve olyan, hogy más másnapra elfelejti az ember, na arra keress rá!)"
"Ne haragudj, de ez nekem nagyon nem hangzik életszerűnek.Már megint, ez a nekem nem életszerű. Máshol és máshogy dolgozunk, miért baj ez?
Nálunk van olyan, hogy a munkatársam esetleg szabadságra megy, aki kicsit más dolgokat is csinál a gépén mint én, értsd más progikat is kezel. Ez 1-2 havonta van, ilyenkor át kell venni az ő munkáját is. Persze teljesen más modulokkal dolgozik mint én, és teljesen más állományokkal.
Az, hogy nem jegyzem meg fejben az ő dolgait is, lehet az én hibám.
De igazad van, ez nem életszerű!Álomvilágban élsz barátom. Nem baj az, csak ne akarj mindenkit meggyőzni, hogy nem!
-
sirály12
őstag
"Egyébként összesen van 21 modulja az SAP ERP-nek"
OFF:
A cégnek ahol dolgozom személyre szabott SAP rendszere van. Sok-sok olyan modullal, ami máshol nincs sehol a világon!
Az SAP csapat azt hiszem, 2 évig dolgozott rajta, majd egy évig látogatta a gyárat több szakemberük is, míg elkészült!
ON: -
sirály12
őstag
Mivel sokan dolgoznak ott, tudom vannak olyanok, aki ha meglátná a csempéket azt sem tudná mijéhez kapjon hirtelen. A másik, hogy mint írtam, munka szempontjából semmi pozitívuma nincs, ergó teljesen felesleges, és feleslegesen is tanulná meg a cégnél mindenki használni ezt az új felületet. Csak lassítani tudna a munkán! A munkánkhoz egy egyszerű tálca kell, az asztalon 20-30 ikon, a ritkán használt progiknak meg strat menü. (néhány proginak a neve olyan, hogy más másnapra elfelejti az ember, na arra keress rá!)
Ezek után szerinted mikor is fog rábólintani a vezetőség a win8-ra?Az, hogy csicsás mozgó izémizék legyenek a képernyőn,az nem munkához való! Nekem az kell, hogy minél gyorsabban el tudjak indítani progikat és ezek között a progik között minél gyorsabban egyszerűbben tudjak váltani. Eben hol is segít nekem a csempécske? Na ezért nem kell. Felesleges. Mint írtam telefonra, tableten, lehet jó, vagy max otthon hülyéskedni rajta, de nem munkára.
-
sirály12
őstag
"Azt meg bemesélni ne próbáld, hogy 20-25 programot használtok egyszerre."
Igaz, nem külön programok, de amit használunk (SAP rendszer) és ennyi mudullal dolgozunk. És ezeket megnyitjuk, és bezárjuk, naponta sokszor! Én tudom, így nem érdekel elhiszed-e! Emellett 3-4 excel, és 2-3 másik program fut.
Azt, meg hogy neked bejön a metro, szerintem egy komolyabb céget nem érdekel!
-
sirály12
őstag
válasz
lencseszosz #29 üzenetére
"Sosem fogom megérteni, hogy produktivitásban mit gátol a csempés felület."
Ebből is látszik, hogy nem olyan feladatokat látsz el, mint mi."Ha valaki dolgozik, programokkal dolgozik, azokat meg gondolom nem 3 percenként, nyitod meg zárod be, majd újra."
Pedig de igen!
Megnyitom, beiktatom, lezárom, mentem, kilépek. 1-2 perc egy ilyen művelet.
Táblázatokkal ugyanez, mert többen is dolgozunk bele.
Kb 3 progi van ami egyfolytában fut, a többit nem futtatjuk egyfolytában, mert akkor 20-25 dolog futna egyszerre. Káosz lenne."A metro felületben benne van a potenciál, hogy egy pillanat alatt, rálátsz csomó mindenre mint pl.: időjárás, árfolyamok, levelek stb. "
Mert munkához ugye ezek a legfontosabbak!
Főleg az időjárás és az árfolyamok.A vállalati SAP progik meg hasonlóak meg pont metró felületet igényelnek.
"Azt megértem ha valakinek nem tetszik, meg azzal is egyetértek, hogy opcionálissá kellett volna tenni, de kicsit mintha túl lenne már pörögve ez a dolog."
Ez lett volna az alap! -
sirály12
őstag
Minden a helyére való! A csempe pedig fürdőszobába való! Desktopra nem jó/való, mégha páran ezt nem is bírják felfogni. Mobilra, tabletre, lehet jó dolog, de egy 18-24-es monitorra nem való!
Az emberek egy részének tetszik, de mint kezd kiderülni nem ők a többség. És mondanom sem kell a cégek sem rajongana érte. -
sirály12
őstag
válasz
pulyka jocó #5 üzenetére
Vagy win 95-öt!
-
sirály12
őstag
Mindíg itt látszik meg ki az aki dolgozik is a gépen és ki az aki csak facsézik meg videót néz! (1 és 2. hozzászólás)
Mert azon a retteneten(modern ui) dolgozni nem lehet, ergó aki nem szórakozik rajta, annak ez értelmetlen, és felesleges.
Az más kérdés, hogy annyira igénytelen a megjelenése is, hogy már ránézni sem akarok/bírok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest