Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

válasz Vision #66 üzenetére

Hát, nem tudom. Voltam én is fejlesztő, terveztem nagy rendszereket, azóta már távolabb kerültem tőle, és azt látom nagyvállalati szinten, hogy a fejlesztési feladatok jó részét juniorok is el tudják látni. Persze mindenki senior fejlesztőkkel akar dolgozni, de nekem velük nincs különösebben jó tapasztalatom. Vagy csak rossz helyeken dolgoztam (tuti), de az arc végtelen volt, amikor viszont egy komplexebb problémát kellett volna megoldani, akkor ment a pingvinezés. Vagy ami mégrosszabb, az okoskodás, hogy deaztúgynemlehet. Aztán meg kiderült, hogy mégis lehet.

Elvileg igen. Gyakorlatilag nem. Legalábbis nem azonnal. Ha nincs(nem lenne) felügyelet akkor elszabadul(na) a pokol.
    Mint fentebb is írtam senior szinten is vannak különbségek, csak teljesen másképp osztályozunk ezen a szinten. Szerintem mindenki ismer végtelen arcút... Én is tudok mondani, de a jelentős többségre azt mondanám, hogy közel sem az. Egyébként nekem PM szinten vannak hasonló rossz tapasztalataim. Olyanok akik több mint 2x annyi ideje dolgoznak a szakmában, de egy JIRA feladatot kiírni derogál...?! Rendszeres probléma, hogy az üzlet igényeit nem dolgozzák ki, nem gondolják át és sokszor nekem kell a feladat elolvasása után visszapattintani a labdát mert hiányos és hibás is. Csak ugye, ilyenkor már implementálni kellene nem visszalépni a start mezőre. De még sorolhatnám a lényeg viszont mindig ugyanaz, megpróbálják a melót áthárítani.

A problémát ott látom, hogy nem kapják meg azt a szemléletmódot szerintem, amit az egyetem beleplántál az emberbe. Rendszerszemlélet, komplex problémákat hogy kell megközelíteni, felbontani. Matematikai kompetenciák.

Ezzel egyet értek. Írom ezt úgy, hogy több ilyen sráccal dolgozom együtt és segítem a munkájukat. Már hónapok óta. Szerintem tudni kell egy cégnek kiválasztani ezekből a jó alapanyagot. Vannak nagyon jó és kevésbé jó emberek. Van pár sémaszerű hibájuk. Kicsit finnyásak, hogy milyen projecten meg feladaton kell dolgozniuk. A kitartás és motiváció nem mindenkiben elég erős. Erre nagyon kell figyelni kiválasztásnál.

törölt tag

válasz Vision #66 üzenetére

"a 1,5 év alatt egy teljes értékű fejlesztő jöhet ki a piacra. Ilyen emberrel szívesen dolgoznék." :R

Új hozzászólás Aktív témák