- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
-
strogov
senior tag
"1 hét fejlesztést mondtak egy pdf exportra amit én külsősként api hívással pdf generálással 4 óra alatt csináltam meg a mi backend rendszerünkben)"
Aztán legközelebb is 4 órát mondasz, és ha valami mégsem kerek (pl. nem kapsz tűzfal nyitást ahhoz amit kitaláltál) akkor meg buksz rajta. Ha másnak is meló (mert van PM, vagy dokumentálni sem árt) akkor pláne.
Nekem is volt amikor 5 napos (1 hét ugye) feladatot megoldottam 2 óra alatt. Ilyenkor elkönyvelem, hogy van amikor minden stimmel. Máskor meg egy xlsx export-tal szívok 3 hetet (4 órás munka lett volna), mert a megrendelő a egyszerű excel fájl specifikált, aztán 1 hét után megmutatta, hogy neki igazából van egy mintája ami finoman szólva nem volt egyszerű, de a vállalás már megvolt (igen ezt elbasztuk, tanultunk belőle).
"Ez van sajnos, én már beletörődtem, hogy "játszanak" az ember idejével és jóakaratával."
Az idő pénz. A munkaidő meg arra van, hogy pénzt keress. Ha kifizetik akkor nem játszanak, hanem megrendelnek. Nekem majdnem mindegy, hogy világ váltok meg, vagy excel sheet-et gyártok, és a világmegváltás holnapra marad. A világmegváltásról is általában kiderül, hogy az amazonaszi fa mennyiséget kell jelentősen csökkenteni.
Bevettem a hobbijaim közé a clean code-ot, meg a refactoring-ot, így nincs nagy csalódás, mindig gyakorolhatom a hobbimat. -
nyunyu
félisten
Pont most lettem leszúrva, hogy egy 2 órás fejlesztésre miért 2 órát mondtam a megrendelőnknek.
Másfél óra alatt kész lett fejlesztői rendszeren letesztelve, de kellett írnom a shipment felelősnek, hogy milyen DB objektumok változtak, aki 1 óra alatt elkészítette a shipment csomagot, hogy odaadja az éles környezetet üzemeltető rendszergazdának (aki legtöbbször izomból lassítja a munkánkat, mert ő a jani
)
Aztán rá vártunk másfél napot, mert valahogy sosem sikerült időablakot találnia, amikor a felhasználók éppen nem használták 10 percig a rendszert.
Aztán át is kellett nézni, hogy az üzemeltető jó karakterkódolással telepítette-e a csomagot, meg lefuttatni egy gyors tesztet, hogy éles környezetben is ugyanúgy működik-e, mint teszten, aztán szólni a júzereknek, hogy kész a módosítás, használják egészséggel.Végül kb. 7-8 óra munkánk lett vele.
(Mivel hozzáférek az éles DBhez, én is befordíthattam volna a módosított packaget, úgy 5 perc alatt kész lett volna a telepítés, aztán fél óra alatt lefut a teszt, de hát a céges policy az policy, fejlesztő csak végszükség esetén módosíthat a production környezetben. De valahogy a projekt sokadszor kitolt vége után 2 hónappal egyre gyakrabban van ilyen "vészhelyzet", hála a megrendelő oldal töketlenkedéseinek.)
-
törölt tag
Nagyoknál mindig lassabb, mert sokan kell bólintsanak. Én napok óta várok, hogy kitöltsenek 16 sort egy excel táblában, amit eredetileg nem is nekem kellett volna előállítani, hanem nekik küldeni 100%-ban ( csak közepes vállalkozás ).
Ez van sajnos, én már beletörődtem, hogy "játszanak" az ember idejével és jóakaratával.
Szerk:
Én is többet szoktam mondani időben mint amennyi a konkrét fejlesztési idő, mert elég gyakran alul specifikált a feladat, vagy több emberen áramlik át info, adatkezelés, jóváhagyás akikről még nem tudok semmit, esetleg ismeretlen host gépre dolgozok.
Tehát ha egy PDF generálásra kérnek ajánlatot, és nincs nálam minden infó amivel dolgozni kell, akkor valószínűleg jó nagy margót mondanék rá.
Ha nem így teszek, és idealizált időt mondok, akkor önszívatás lesz a vége, ez sajnos nekem túl sokára esett le
.
-
Cathfaern
nagyúr
Ja, nálunk is van olyan programozó, aki komplett osztályt vagy osztályokat le tud programozni tesztelés nélkül. Utána meg 3x annyi idő neki kijavítani őket, mint ha menet közben néha ránézett volna, hogy mit is ír
Nem, nem attól lesz valaki jó programozó, hogy milyen sok sort ír meg tesztelés nélkül, sőt... -
törölt tag
Hát ez nem valami nagy sample size azért
. Ekkora adatból, hogy "többeket is ismersz" kár lenne nagy következtetésekre jutni.
Komolyabb nagyvállalati pozíciókban a kezdő programozók amúgy sem commitelhetnek akármennyi kódot, így a nap végére majdnem mindegy, hogy soronként tesztel vagy beírta egybe és csak aztán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Renault, Dacia topik
- Bittorrent topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyomtató topik
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest