Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
de a $this->_db_builder->as_object mit csinál?

Egyébként már nem is tudom mit írtam, hogy csinálja a Kohana, lehet, hogy nem volt igazam. De már tudok jobb példát mondani arra a kérdésre, hogy mi ennek a gyakorlati alkalmazása, ami Sk8erPeter eredeti kérdése volt.
Ugye az iterátort tudjuk, mire jó: egy interfészt ad egy tároló elemeinek végigléptetéséhez a belső reprezetnációtól függetlenül. A PHP által definiált iterátor interfész pedig mindezt egységessé teszi, hogy a PHP-ban használatos vezérlési szerkezetekkel is megfelelően működjön: foreach, array_map stb...
Szóval ez az interfész bármikor jó, amikor egy iterátor jól jön:
-- 1) Az egyik eset, amire gondolni tudok, az a fentebb említett. Például van egy gráfod, és annak a csúcsait akarod bejárni egyenként.
-- 2) Speckó dolog, amire én gondoltam Kohanával kapcsolatban, hogy a tárolt adatok reprezentációja (típusa) nem egyezik meg azzal, amit mi elvárunk az adatstruktúra interfészétől, hogy adjon, de az iterátor a megfelelő formátumra konvertálja.
Például a mysql result set egy stdClass (vagy amit a mysql_fetch_object visszaad) típusú objektumkat a vissza, de amit várunk a Kohanától, az a megfelelő ORM objektum minden esetben.
Ekkor véleményem szerint mindenképpen értelmesebb dolog lazy módon konvertálni az eredmény sorokat a megfelelő ORM objektumokká olyan egyszerű megfontolások miatt például, mint hogy a fejlesztő nem biztos, hogy minden eredményben megjelenő objektumot fel akar használni. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Melóban vagyok, a kód nincs nálam.
---
Az plusz kód sem árul el semmit sem arról, hogyan fetcheli az obejktumokat. Egyébként szerintem nagyon
f.sérdekes ez a kód.
Új hozzászólás Aktív témák
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Arc Raiders
- Battlefield 6
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Robotporszívók
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tesla topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi