Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
viszont a desktop alkalmazásokat továbbra is be tudod zárni a kis piros x-el és senki nem akadályoz meg abban, hogy leszurd a programot a tálcára és onnan inditsd, már ha tényleg az a problémád amire fentebb a választ kaptad
"(#374) pilóta válasza oO7 (#372) üzenetére
Pedig de. Nekem totál kényelmetlen egérrel kezelni a modern UI-t. Például bezárni egy ablakot sokkal egyszerűbb egy sarokban lévő piros X-re kattintva, mint megfogni fülöl, végighúzni az asztalon a képernyő aljáig és ott elengedni. Sokkal egyszerűbb úgy indítani egy alkalmazást, hogy a képernyő alján rákattintok egyet a kirakott ikonra, mint a csempék között bóklászni, stb. stb. stb."
-
arnyekxxx
veterán
Mégegyszer felteszem a szögegyszerű kérdést.
Hogyan kerülöd ki egy program megnyitásánál a metro-t ha sehova nincs kipinelve az ikonja az asztalon és könyékén.
Erre várom a választ, nem arra, hogy rakd ki, meg pin a superbar-on.Bocs, ha neked a müködö megoldás nem felel meg csak azért mert nem, akkor nem tudok mit javasolni.
-
arnyekxxx
veterán
Tehát még mindig nem jött válasz, hogy kikerülhető-e a metro vagy sem.
De, jött válasz, 2x is, ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni.
"De egy példa ha te szereted telehányi ikonokkal az asztalt, én nem, egy darab nincs nekem kint attól függetlenül, hogy a reggeli start és az esti shutdown között igen ritkán látom."
na most akkor az a baj, hogy nem lehet telehányni az asztalt ikonokkal vagy az, hogy nem szereted a telehányt asztalt? Döntsd már el végre.
Egyébkénnt nekem sincs telehányva, megy minden a quicklaunchba (pont annyi visszaállitani mint w7-en, ja igen, mindenki emlékszik mennyit fikázták a bezzegW7-et az eltüntettet QL miatt...), de fentebb még az volt a probléma, hogy kötelező állanóan metrózni. Tény, hogy nem az (aki látott már élesben w8at és nem csak forumbanrinyálókolvasásitapasztalata van róla az ezt tudja)
Ami win7-ben egy kattintás a nyolcban ezt hogyan is oldod meg, hogy elérd az asztalt?
Mondom, hogy nem láttál még w8-at élesben, pont ugyanugy egy kattintás ugyanoda ahova a w7-en kattintassz.
Mert ugye a nyólcba ha oda viszem az egeret akkor előjön az az innovatív charm bar.
ha a legsarokba tolod az egeret, egyébként ott az asztal megjelenítése terület mint a w7ben
-
arnyekxxx
veterán
Jelen állapot szerint semelyik ha nem kéred direkt?
Kérd direkt, azért van a chekbox a telepítőben (nekem a programjaim 95%-ban default be van pipálva, szóval direkt ki kellene vennem, hogy ne legyen asztalon ikon).
De nem ez volt a feltett kérdés hanem, hogy nyiss meg egy nem pinelt programot metro nélkül.
rákattintok az asztalon létrehozott ikonjára. amit meg naponta 10x kell inditani, azt pinnelem is, mert annál gyorsabb indítás konkrétan nem lézetik
Lehet?
Nem lehet.
Ergo kikerülhetetlen a startscreen.Neked valami vírus letiltja az asztali ikon létrehozását?
Azt meg soha nem fogom elhinni, hogy bárki szerint szebb a szögletes ocsmányszínű ablakkeret a transzparens szintelennél.
Én meg nem hiszem el, hogy van aki szereti a birkapörköltet, oszt mégse omlott össze még a birkatenyésztő ipar.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#40553216 #190 üzenetére
Céges megagiga tömeglicencekkel veszik a Win8-at, mint a cukrot, és telepítik is?
melyik win verzió volt az amit pár hónappal a megjelenése után megagiga tömegliszenszekkel kezdek el vásárolni? Az istenitett w7-nek is több mint 2 év kellett, hogy beérje az a kőkorszaki XP-t pedig ott durván nagyobb volt a váltással járó előny mint a 7-8 között.
A kettő között te nem látsz összefüggést?
Nem. Picsogók mindig vannak tömegével, nem a keret dizájnján mulik, hogy egy cég mikor vált.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#13260800 #187 üzenetére
ne keménykedj már itt nekem, tudom használni csak nem szeretem.
Ok, de itt arról megy a picsogás, hogy nem tudják használni a dolgozók. Itt jelezném, hogy a dolgozók alapvetően dolgozni se szeretnek, szóval ha a nemszeretés a termelékenység rovására megy, akkor itt legkevésbé a lekerekítetlen sarok a probléma.
amúgy meg nem számít az se, hogy te, hogy tudod használni meg az se, hogy én. Egyedűl az, hogy érdekes módon amire ráteszik a "modern" ui-t az nem fogy.
Ok, de itt arról megy a picsogás (amire reagáltam), hogy nem tudják használni a dolgozók, nem arról, hogy nem jól fogy.
-
arnyekxxx
veterán
Azért lásd be, hogy komoly termelékenységi visszaesést okoz ha a júzer napi nyolc órában a hányingerrel küszködik.
Ezt ugye csak viccből irtad?
miért kellet egy megszokott, szubjektív szép dizájnelemet
leírtad a kulcsszó: szubjektív. Nekem pl. szubjektive hányiger giccs volt a vista/7 csicsája de szembe se jutott anno, hogy emiatt maradjak xp-n klasszik felülettel.
Nyiss már meg egy nem asztalra, superbar-ra pinelt programot a metro nélkül.
Mutass egy nem direkt w8metrora írt programot ami telepítéskor nem tesz ikont az asztalra. De ha mégis van ilyen, akkor a rendszergazda kiteszi az ikont az asztalra. Örülök, holyg segíthettem megoldani az évezred céges problémáját.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
puttputt #171 üzenetére
Bőven előfordul, hogy egy szimpla böngészőváltás (értsd jól, kötelező frissítés) keresztbe vág egy komplett fejlesztési mechanizmust.
Ok, de itt nem erről van szó állítólag, hanem valami szociális foglalkoztatóról ahol az alkalmazottaknak megáll az élet, ha nem a desktopon levő word/excel/ie ikonra kell kattintania reggel 8-kor, hanem ugyanezekre az ikonokra miután reggel 8kor egyszer megnyomták az asztal csempét. Illetve már ez se lehet gond ebben a topikban, histzen a 8.1-ben már lehet gyárilag default az asztal.
Szóval továbbra se tiszta nekem, milyen munkaterület lehet az ahol a termelékenység rovására megy az, hogy nem átlátszó az ablakok kerete és szögletes a sarok.
(#182) Dyra
Számomra teljesen döbbenetes, hogy ezt mások nem látják.
Számomrta meg az a döbbenetes, hogy van akinek megáll az élet attól, ha ugyanazon a felületet ugyanazt kell csinálnia. Senkinek nem kell aktivan használnia a metro-t asztali gépen, el van az magányában akkor is ha kutya nem nyomja meg a win gombot.
Persze lehet, hogy én vagyok a szerencsés akinek az IT ellen beoltott szőke felesége képes volt 3 perc alatt átszoknia a 7-ről a nyolcra és a 4. percben már csak annyi volt neki a véleménye, hogy jé, ez mennyivel gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest