Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #253 üzenetére
"Egy hónapja rá se néztem, előtte meg csak tartalomfogyasztásra használtam."
És jól is tetted. Mert erre találták ki. Hiába próbálják most az MS-fan hadak bebizonyítani, hogy általános célre is tökéletesen megfelel.(#258) drkbl
Ez éppen egy sima all-in-one gép is lehetne. Miért kell ide a tapiképernyő?(#262) oO7
"kapacitív touch nincsen még olyan rég óta"
Őőőő! 6 éve minimum van mindennapi használatban, milliós előfordulásban. De nyilván már előtte is volt, különben nem ugrott volna rá az Apple. -
drkbl
őstag
válasz
Jim Tonic #317 üzenetére
Szerintem sem, emelhu "Talán ha értelmeznéd
az jó tud lenni, ha hozzászólsz." sorára reagáltam, hogy Enter önmagában nem biztos, hogy megoldás. Pl. svn komment a checkinhez, Enter új sor, Ctrl+Enter elküldi.
Tab meg teljesen természetes, lásd írógépekel kitöltött formanyomtatványok, innen a nyomtatók horizontal tab/vertical tab-ján keresztül.
-
Tamás88
őstag
válasz
Jim Tonic #240 üzenetére
Jó van na! Részben igazad van, mert 2000-ben már tényleg Ballmer volt, de részben nekem is, mert 2006-ban visszavonult Gates is. Szóval jól emlékeztem.
-
oO7
őstag
válasz
Jim Tonic #241 üzenetére
az Apple egy ~5% körül mozgó kis "senki" volt, amikor elkapta ezt a trendet, a Google meg egyáltalán jelen sem volt ezeken a piacokon... túlzás itt óriásokról beszélni, pont, hogy az volt az előnyük, hogy senkik voltak ezen a fronton és az újoncok szabadságával és lendületével tudtak mozogni, fejlődni...
az MS a Win8-cal az érintőképernyős gépeket célozta meg elsősorban, amikből persze a megjelenésekor nem volt sok, lassan viszont már nem lehet olyan gépet venni ami ne lenne az... tabletek, notebookok, de még asztali gépek is, mind mind mostmár érintőképernyővel jön, és az idő (nem is olyan sok idő) igazolni fogja azt, hogy a Win8 egy jó lépés volt... de ebbe most légyszi ne menjünk bele, mert már százmilliószor ki lett itt tárgyalva a fórumon, hogy miért volt ez egy szükséges lépés...
a WM6.5-öt nem hagyták meg sehol, lépniük kellett, és a WP7-el léptek is és leváltották a régi rendszert, a nulláról újrakezdve az egészet... és igen, talán kicsit meg is késve a többiekhez képest...
-
Tamás88
őstag
válasz
Jim Tonic #228 üzenetére
A Vista-t pont a Gates idejében készült, és miután kevesen használták, akkor mondott le a vezetői posztról. Utána Steve Ballmer lépett a helyére, aki megcsinálta a 7-est (itt még meg volt az esze), majd úgy gondolta, hogy a mobil rendszerből csinál asztalit, és ez az ötlet bukott meg. Persze vannak olyanok akik használják és tetszik, de inkább többsége azt mondja, hogy köszöni nem. És megértem. Sokáig használtam az asztali gépen, de valahogy nem volt az igazi, így visszaváltottam Windows 7-re (mondom úgy, hogy nem 1-2 napra tettem fel, hanem kb. novembertől egészen tegnapig használtam). Laptopon viszont nagyon jó, tehát azon marad.
-
oO7
őstag
válasz
Jim Tonic #236 üzenetére
pont ezaz... a Google a bevételének a 99%-át (vagy valami hasonlóan nagy szeletét) a hírdetésekből szedi... "megtehetik", hogy lépten nyomon hasraesnek a projektjeikkel, ettől még - ahogy az ábra is mutatja - ível felfele a részvényük...
az MS esetében azért már sokkal inkább látható az összefüggés a részvényárfolyam és az egyes termékeinek a sikeressége között, és jelenleg a zuhanásnak a leghalványabb jelét sem mutatják...
az Apple esetében pedig ez még durvább, gyakorlatilag az a hatalmas érték ami összejött nekik kizárólagosan a mobil termékeikből jön össze, egy vékonyka hurkapálcikára van felépítve az egész birodalom, és látszik is, hogy ha valamit ott, azon az egy helyen rosszul csinálnak, akkor nem kicsit ki is leng a részvényük (700->400 pár hónap alatt)...
a WM-et és a WP-t kár együtt emlegetni... igen, a WM felett eljárt az idő és patchelgetéssel nem tudták versenyképesnek tartani az új, felfele ívelő iOS mellett... az Android sikereit had ne vitassuk... lemásolták az iOS kinézetét és ráhúzták minden szar szakatt vasra és fillérekért szórták... hatalmas innováció...
Viszont, a WP még ha kicsit lassan is, de annál magabiztosabban növekszik folyamatosan... és mivel, hogy később jött ki, mint az iOS vagy az Android ezért annak sincs semmi értelme, hogy ezek "tönkreverték"/"körbep.sálták" volna, hiszen nem volt mit...A Silverlight bukása az azért nem annyira egyértelmű... aki megtanult Silverlight-ul az tudott fejleszteni desktop környezetbe (WPF), mobil környezetbe (Windwos Phone 7), és most tud fejleszteni WinRT-re Modern alkalmazást (WP8, W8)... nem úgy halt meg, mint egy Flash, hogy tényleg dobhatod ki a kukába a megszerzett tudásod, tapasztalatod, projektjeidet... az autópálya nem egy szakadékkal ért véget, csak egy lezárással és lehajtási lehetőséggel... de inkább nézzük úgy, hogy a Silverlight az gyakorlatilag egy .NET a böngészőben... és a .NET-re nem mondanám, hogy nagyon haldokolna...
-
oO7
őstag
válasz
Jim Tonic #233 üzenetére
Ja mert a Windows Phone meg a Windows 8 aztán hatalmas bukás... úgylátom nem igazán vagy tisztában ennek a szónak a jelentésével... a Silverlight is elég nagy sikernek örvendett volna, ha az Apple nem jelentette volna ki arrogánsan, hogy náluk márpedig HTML5 lesz és punk tum... nem az MS-en múlott a Silverlight "elbukása"... mellesleg technológiailag nem is bukott el a dolog, mert Windows Phone 7-en Silverlight van, és nagyon hasonló keretrendszer van WP8-on és Win8-on...
És igen, látom, hogy a Google sorra lövöldözi le a TÉNYLEGESEN CSŐDBE MENT szolgáltatásait, és, hogy mennyire szárnyal az új üdvöskéje, a Google+...
És igen, látom, hogy az Apple is a 700$-os peakhez képest most majdnem a felénél jár (400$ körül)... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest