- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
Ez nem "bot" kérdése.
De ha sokáig magában fut egy rendszer felléphetnek következetlenségek.A szokásos lehetőséget már próbáltad? Újraindítás. Sokszor "csodát" tesz.
Nem ismerem a gyári szoftvert, de valami tisztítási lehetőséget csak biztosít. A11-en vagyok, de ott van olyan lehetőség, hogy Beállítások / Alkalmazások és értesítések, ahol kiválasztva egy alkalmazást a cache-t lehet törölni. Ezzel nem sérül semmi, de esetleg megjavulhat. Itt az alkalmazás vagy az Asus launcher cache-t kéne törölni.
Egyáltalán a kérdéses alkalmazás még telepítve van? -
lovi27
addikt
Ha a gyári szoftvernél maradsz sok jóra ne számíts. Jelenleg a gyár béta A10-nél tart. Néhányan még követelik, hogy legalább adja ki a stabil A10-et. De ez már egy 3 éves mobil.
Ezt a mobilt szoftveresen elsősorban az indiaiak tartják életben, ott volt népszerű.
Az Asus a mobilt a kiadás pillanatában odadobta a costum szoftverek fejlesztőinek, mert -akkor még nem tudtuk - ők a felső kategóriában látták jövőjüket a mobil piacon. Kérték őket és ehhez a támogatást is megadták, hogy készítsenek hozzá ROM-kat.
Szerencsére elég sokan éltek, élnek ezzel a lehetőséggel.Csak magánvélemény - túl sok jóra nem számíthatsz a gyártól. Ha idén nem lép semmit, jövőre már biztosan nem fog.
-
lovi27
addikt
Nem tudod megállítani. Pontosabban, mint most mindehol majd figyelmeztetni, idegesíteni fog, hogy frissítsd már, miért nem csinálod. De szerintem ez így helyes. Az Android 9 mára kiforrott op. rendszer, nincs mire várni. Nem hibátlan, de a hibák javarészét már kijavították. Amíg a gyár ad frissítéseket örülni kell neki és fel kell tenni. Szerintem.
-
lovi27
addikt
Ez még Oreo, úgy emlékszem 340-től lesz a Pie (Android 9). Ha megnézed tavaly novemberi kiadás. Jelenleg a legfrissebb a 059-es végű, ami Android 9.
Azt neked kell eldönteni felteszed vagy sem. Mivel gyári firmware ártani nem fog az biztos. De ahogy már beszéltük lehet beindul az elakadt frissítés és meg sem áll a 059-ig...
-
lovi27
addikt
Én a 9-est használom és nem hiányzik a 8-as,, de ugye nem gyári. Fórumokat olvasva mindig van egy-két ember aki vissza akar térni a 8-asra, a többieknek jó a 9-es. Sőt, már megjelentek a türelmetlenkedők is, akik a 10-esért nyafognak.
Szerintem csak rövid távon megoldás a halasztás, de nekem mindegy, majd te eldöntöd neked mi a jó. Viszont ne feledd, ha megjavul az OTA frissítésed nem akarja majd abbahagyni a legutolsó (jelenleg a 058-as) frissítésig. Így amennyiben sorban frissítget nagyon figyeld hol kell abbahagyni és letiltani (340).
-
lovi27
addikt
Az Android 8 neve Oreo, az Android 9 a Pie, és a jelenlegi állás szerint ezentúl elmaradnak az édességnevek és csak szám lesz. Tehát a következő verzió, pontosabban a már létező legfrissebb az Android 10. Ez még inkább csak a Google és a Oneplus mobiljain elérhető.
Ha annyira nem gond a gyári visszaállítás akkor megéri megcsinálni, mert eddig is már sok frissítés (legalább 7-8) nem települt a rendszeredre aminek kellett volna. Valószínűleg ezzel az is megjavul. De múltkor mintha azt is mondtad volna inkább maradnál a 8-on. A kettő együtt nem megy. A döntés a tied.
-
lovi27
addikt
-
lovi27
addikt
Custom ROM-mal ezek nekem nem létező hibák. A közelség érzékelő mindig megfelelően kapcsol ha közelítem vagy elveszem a fülemtől. Az ujjlenyomat olvasó mindig gyors és nincs lezárási anomália se.
Nálad is ezek szoftver gondok lehetnek. Újraindítás, appok cache törlése, recovery-ben nagy cache törlés, felesleges appok eltávolítása, vagy végső megoldásként egy gyári újraindítás. Bár az utóbbi megoldás a mentések és az újra belakás miatt több órás művelet. -
-
lovi27
addikt
Nincs letiltva a keresés? Használsz Wifi-t? Vagy esetleg nem rootolt?
Nálad most a 327-es van, utána volt még a 331-334-337-338-339 és 2019. márciusban jött az utolsó Oreo frissítés a 340-es, amit úgy általában szerettek. Ezeket telepítheted és akkor még Oreon maradsz. A legjobb az lenne, ha sikerülne rávenned, hogy OTA-n frissítsen. Viszont akkor nagyon figyelj, nehogy átlépjen a Pie-ra! Vagy telepíthetők manuálisan is. Letöltöd az Asustól a firmware-t, az SD kártya root könyvtárába másolod (nem teszed könyvtárba!) és akkor vagy rögtön jelzi, hogy van frissítés, vagy újraindítás után telepíti fel. Segítségül a gyári leírás. Ha így nem sikerül, akkor a recovery-ben van menü pont a manuális telepítéséhez.
Egyszer visszaléptem a 337-esre, utána nekem az OTA frissítés egyesével pakolta fel őket. Tehát először a 338-at, majd a 339 és végül a 340-et. Nem tudom miért így csinálta, szerintem feleslegesen. Elég lett volna az akkori utolsó, abban is benne van minden addigi változtatás. Ha biztosra akarsz menni (és nem rám mutogatni),, akkor te is így csinálod. Viszont arra készülj, hogy Így több óra lesz.
Sok sikert! -
lovi27
addikt
Van frissebb. Kicsit olvass vissza, pont arról írogatunk. De lehet, jobban jársz, ha nem váltasz Pie-ra és maradsz Oreo-n.
Úgy emlékszem a gyári szoftverben van ilyen funkció. Mintha a Beállítások / Megjelenés menüben lenne. Lehet előtte az arcod regisztrálni kell az arcfelismerésnél.
(#390) Bálnaborjú
Hát, ez szomorú! De az adaptív fényerőállítást kivéve, amit nem használok, mert szerintem sem tudják rendesen megcsinálni, a többit a costum ROM-oknál nem tapasztalom. Vagy van olyan ahol az óra betű mérete külön állítható.Ha a Pie-t eddig nem tudták rendesen megcsinálni, akkor már csak majd az Android 10-ben reménykedhetünk. Ha lejár a garancia próbálj ki egyedi ROM-ot. Sok fajta van és jól használhatók. Hátha bejön valamelyik. Jövőre meg keresünk másik mobilt...
A firmware-eket a gyártó készíti, nekik kell panaszkodni. Az Asusnak a ZenTalk a hivatalos fóruma. Kínai nyelven lehet van olyan amit ennél is jobban figyelnek, de angolul ezt. Ez konkrétan a mienk. Itt kiengedheted a gőzt, de szerintem már megelőztek, nem tudsz újat mondani nekik...
Ha meg a Google-nek akarsz beolvasni, akkor szerintem keress egy nagy amerikai Pixel mobil fórumot. Pixel a Google (Android) hivatalos mobilja, így azt biztosan figyelik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy ruhás topik
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bittorrent topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest