Hirdetés
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
benzol
aktív tag
Akinek fágyolosodnak a képei és látszik némi "kopás" a kamera üvegen annak ajánlok egy megoldást, méghozzá a fültisztító pálcika+fogkrém kombót, egy kis sika-mika és 2 perc alatt lekapja a sérült lencsebevonatot és elmúlik a képek fátyolossága.
-
benzol
aktív tag
válasz
sipoczgabor #582 üzenetére
Nekem is szokott ilyen lenni, általában akkor mikor valaszínűleg egy kis kosz beragad a szilikon tok és a képernyő közé amit folyamatos érintésnek érzékel. Egy alapos alkoholos képernyő és tok tisztítás megoldja a dolgot. Nyári melegben többször előfordul, a nagyobb pára illetve izzadt két miatt.
-
benzol
aktív tag
Valamilyen módon hozzácsapja az SD kártyát a belső memóriához, pontosabban kinevezi az új belső tárhelynek az SD kártyát.
Nem egyszerű a dolog, ugyanis ebben az esetben elsősorban az SD kártyát használja a progik telepítéséhez abból veszi el a tárhelyet, oda kerülnek a fotók stb., magyarán a behelyezett kártya mérete határozza meg az új, üres belső tárhelyet, amit "aktiválni" kell a teló gyári belső memóriájából áthelyezhető adatok áthelyezésével.
Az eredeti gyári belső tárhelyet nem tudom miként használja tovább ez még számomra nem derült ki, valószínűleg a fontosabb előre telepített appok továbbra is ott maradnak oda frissülnek esetleg csak az adataik és a gyorsítótárazás kerülhethet át az SD-re, de az biztos hogy PC-re kötve is csak az SD kártyára kiterjesztett belső memóriát látom.
-
benzol
aktív tag
Gondolom használsz Google fiókot, mert akkor van valami szinkronizálási beálítás ami többek között a már elmentett wifi jelszavakat is szinkronizálja a Google fiókodba és egy visszaállításnál azok is visszakerülnek a telódra, nálam ez már egy ideje jól működik...
Bár lehet hogy csak az opció beállítása után mentet jelszavakat tárolja.
-
-
benzol
aktív tag
Mindösszesen 1-szer fordult elő, hogy kb 40%-ról pár óra alatt csontra lemerült úgy hogy hozzá sem értem. De egyébként semmi különöset nem veszek észre, lineárisan merül, semmi kiugró hirtelen merülést nem tapasztaltam, maximum annyit hogy 15% alatt gyorsabban merül. Naponta, másfél naponta töltöm, attól függ mennyit nyomkodom.
-
benzol
aktív tag
Melóból hazafele teszteltem a GPS track-elést Endomondo-val, és láss csodát rendben van az új frissítéssel
. De nyugtával a napot, majd holnap is próbálkozom 2x és vasárnap egy 90km-es út során. Ha mindhárom alkalommal rendben lesz akkor OK.
A második kép még a "szűz" 6-os androidos:
Egy dologra rájöttem, ha régóta (több napja vagy több hete) nem használtam a GPS-t és utána wifi-n keresztül kapja meg az AGPS információkat, akkor az istenért sem akar műholdat találni, ha az AGPS infókat a mobilhálózatról töltöm le akkor 5-10mp után már van GPS pozícióm.
-
benzol
aktív tag
Délután én is tesztelem a GPS-t az új szoftverrel.
-
benzol
aktív tag
Ritkán nálam is előfordul hogy nem akar kapcsolódni, de egy újraindítás vagy pár-perc után mindig működni szokott.
A "GPS fix" programokban olyankor is látszanak a műholdak amikor a teló valójában még nem látja őket, a fix programok vizualizálják az AGPS (Assisted GPS) szolgáltatással letöltött műholdak pozícióját. Magyarán ezek a műholdak közül kellene legalább 4-5 sugárzását befogni a helymeghatározáshoz...
Sajnos olvastam hibás GPS modullal szerelt modellekről is.
-
benzol
aktív tag
Az új fw-el nálam is megmaradt a GPS probléma, az Endomondo jelzi is hogy a GPS elment aludni. (ez tipikus MM probléma lehet, néhány típusnál lehet orvosolni, ha a bizonyos alkalmazásokat az energiagazdálkodás optimalizálásából egyszerűen kiszed az ember, de itt hiába teszem, semmit sem ér.)
Amit még észrevettem:
A halál béna és idegesítő animáció a háttéralkalmazások bezárásánál eltűnt.
A GPS problémát leszámítva nekem eddig bejön a 6-os android, úgy érzem mintha gördülékenyebb lenne az 5-höz képest.
-
benzol
aktív tag
Még semmi sem változott a GPS-el, nincs új frissítés.
Valószínűleg este én is visszatérek a korábbi fw-re.
Aki 5-ös androidot használ az a gyári fájlkezelőben eltudja érni a Google Drive-ot? Mert a 6-nál nem megy és kénytelen lennék ezt használni, mert más alkalmazás nem hajlandó felismert az OTG-n keresztül hozzácsatolt exFat-os 64gb-os sd kártyát.
-
-
benzol
aktív tag
Nekem semmilyen "energia üzemmódban" nem működik folyamatosan a GPS.
A frissítést "hivatalos" úton tettem fel a, majd egyből egy gyári visszaállítást nyomtam (ami ugye nem a hard reset!? ).
Ez egy egészséges rögzítés még az 5-ös adroiddal.
Ez már a 6-os android első rögzítése, itt nem nyúltam a telóhoz
Lehet én is bepróbálkozom egy hard resettel.
-
benzol
aktív tag
Sajnálom hogy nincs olyan mód amivel garanciavesztés nélkül visszarakható lenne a utolsó Lollipop...
-
benzol
aktív tag
Az agyam eldobom a Marshmallow-tól, viszonylag sokszor használom a GPS-t útvonalrögzítésre (Endomondo, Strava), az 5.x-el ment is rendesen, gyorsan, pontosan, de az új Adroidtól megőrülök. A jelet villámgyorsan megtalálja, majd miután a zsebembe teszem a telót, a képernyő kikapcsol és kb. 15 perc után bealszik a GPS vétel majd negyedóra múlva egy pár percre felébred, majd újra szunya, a végtelenségig ismétlődve.
Az akkuoptimalizálásnál kiszedtem a helymeghatározó szolgáltatást, a GPS tracker appokat de semmi változás. Elvileg így ezeket az app-okat nem érinti az energiával sáfárkodó Doze mode vagy mifene.
Csak a GPS Status app-ban bízok még, az egy rövid úton ébren tartotta. Hétvégén ha az időjárás engedi egy hosszabb körön is kipróbálom.
Ha esetleg tudtok mondani valami okosságot, akkor ne kíméljetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Járt már nálunk öthüvelykes Zenfone 2, a Laser utótagú ZE500KL azonban több lézeres ráncfelvarrásnál: a nagy felbontású kamera és a gyors autófókusz mellett a méretek is az előnyükre változtak.
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest