- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Ez azért még messze van az Apple belső tervezési minőségétől. Sok esetben a unibody sem az igazából, legalábbis nem úgy ahogy az Applenél. Ez van amikor prémium kategóriában akarnak versenyezni, ott ahol az Apple teljes fókusza van és értéket tud adni. Itt nagyon egyszerű a választás azt hiszem.
-
Xero
nagyúr
válasz
margithid #155 üzenetére
Ez annyira feladatfüggő, hogy ihaj. Nekem kell a 6magos MP az adatbázisokhoz, a szimulációkhoz, a virtuális gépekhez, de ugyanígy kell a MBP, ha on the go kell belenyúlni valamibe, esetleg tesztelni.
Viszont van olyan az ismeretségi körömben, aki supportál szinte csak és kizárólag és vidáman elvan egy mezítlábas probookkal is.
-
-
QwErTy42
addikt
válasz
stratova #153 üzenetére
Nem csak ahhoz lehet jó. Nálunk olcsóbb a menedzsernek egy pc+monitor kombóra a "havi díj" mint egy különálló laptopra. Hozzá kell tenni, hogy a legolcsóbb választható laptop bolti ára is a 300 rongyot verdesi.
Ezért ha nem szükséges a beosztott munkájához a laptop, akkor nem kap. -
stratova
veterán
válasz
QwErTy42 #152 üzenetére
Efelől semmi kétség. Csak ne szűkítsük le az irodai munkát egy-egy területre. Elhiszem, hogy egy mérnöki tervező melóhoz kellhet egy erőgép (nem véltelenül készülnek ilyenek), míg egy üzemeltetési/karbantartási feladat ellátható egy notebookról is, mégis mindkettő irodainak számít.
-
-
Khelben
nagyúr
Nekem is van ismerősöm, aki db adminként 8000 eurot keres, de ettől még nem ez lesz az átlag. Az átlag valahol 1500-2000 euro között van, ahogy a kolléga írta, az egyszerű melósok ennyit keresnek és belőlük van sok, nem senior fejlesztőből. (ne is átlagról beszéljünk, inkább mediánról, az többet mutat, a nettó átlagbér Németországban 2000 euro a wikipedia szerint, Magyarországon meg 500.).
-
Xero
nagyúr
válasz
nemlehet #138 üzenetére
Németországban egy senior fejlesztő 4-6000 euro magasságában kap. Csak hogy tisztázzuk a dolgokat.
Itthon is egy átlag mérnök keres kézbe 1000 eurot.Aki pedig munkára használja annak kb mindegy. Úgyis kitermeli az árát.
Európában pedig van bőven Apple Store, tehát nincsen viszonteladó. Arról nem is szólva, hogy az APR-eknek és az AAR-eknek is kötött árakkal kell dolgozniuk.
-
nemlehet
őstag
Felejtsük már el ezt a 600k nyugaton nem pénz dolgot..... Ott se mindenki manager meg középvezető. Az átlagember ott se fog megvenni egy 2000 eurós gépet, mert az átlagnak több mint 1 havi fizetése.
Igen, tudom miről beszélek, lévén a legjobb barátom 5 éve ott él és én is fél évig ott dolgoztam gyakornokként. A legtöbb német túlóra nélkül keres 1600-2000 között. (egyszerű melósok, sofőrök, raktárosok, pénztárosok, irodisták stb tehát az átlagember) Akinek már van valami képzettsége, szakmája az kb 2500-ig a mérnök/marketinges/manager tehát a "fehérgallérosok" keresnek 3000-et és felette. A legtöbb statisztika rendkívül torz, ahogy itthon is állítólag bruttó 250k a fizetés aztán a két kezemen meg tudom számolni azt aki tényleg ennyit keres hivatalosan. Amikor megvettem a G56-mat 1000 euró körül több német munkatársam is megjegyezte, hogy ennyit nem adna gépre. Felső kategóriás telefont is úgy szerez a legtöbb német, hogy 1. jár az előfizu mellé 0-50 euróért 2. A hűség alatt havi 10-15 eurójával kifizet belőle valamennyit. Amikor mondtam, hogy én 250-ért akarok venni egyet függetlenül megint hülyének néztek.
A Mac meg csak amerikában olcsó, vagy legalábbis nem drágább mint a vetélytársai. Európában nagyon vastagon fog a viszonteladók ceruzája és ez nem a vám meg áfa miatt van (bár az is közrejátszik).
-
törölt tag
-
Dr. Akula
félisten
"nem tudom milyen munka az ahova nem alég 7 óra üzemidő egy laptopban, és 10 kell."
Mondjuk egy normál munkaidő, ami 8 óra (papíron, mert ha akkor felállsz csúnyán néz rád a főnök), amit egy 7 órás aksi nem bír ki. Főleg hogy ezek minimálterhelésre vannak megadva, ha használod is, annyit se bír. Ezért még a 9 cellás is nagyon kevés.Ez olyan mint az elektromos robogó, bír 60 km-t, ami elvileg elég egy Bp-n belüli munkába járásra, oda-vissza. Feltéve ha reggel fullon volt az aksi, nem felejtetted el este feltankolni, és nem akarsz elmenni este vásárolni, mert a kitérőre már nem elég a nafta.
"szóval azt a 180 fokos nyithatóságot még mindig nem tudom hova tenni, hogy erre miért van igény."
Egyrészt azért hogy ne kelljen letörni a kijelzőt ha látni akarom, másrészt pont oda csúszik hátra, ahol az aksi + csatlakozók vannak, de ezt már elmondtam. Ezen felül a hátracsúszó fedlap pont kinyomná a notit a dokkolóból, mert ahogy ezeket nézem tökig lemegy, vagy az alá is. -
Gicz
addikt
válasz
Dr. Akula #132 üzenetére
De akkor te speciáis eset lehetsz, nem tudom milyen munka az ahova nem alég 7 óra üzemidő egy laptopban, és 10 kell.
Az MBP-k kb 140-50 fokban nyithatók, ez ha egynes háttal ülök, és a laptop a zölemben van, akkor ha teljesen kinyitom, már a fejem fölé nézne 20-30 centivel. (185cm vagyok) szóval azt a 180 fokos nyithatóságot még mindig nem tudom hova tenni, hogy erre miért van igény.
Amúgy 12-13 colban ott van az air, azkicsi, könnyű, erős, ssd-s, és wifis böngészéssel hozza a 11 órát fél fényerőn. [link] .
Nekem a 15" azért kell, mert ez a fő gépem, előtte 13 volt, de 15" sokkal kényelmesebben használható szerintem.
-
Dr. Akula
félisten
Vannak az Applenek is érdemei, de leginkább a dizájn téren. Aki használt anno Windows CE-s PDA-t, majd Androidosat, az látja a különbséget. (Mint tudjuk, az Android dizájn jelentős részben az iPhoneról lett lopva.) Ez az Apple, azon belül is Steve Jobs elvitathatatlan és hasznos érdeme. De a minőségből tényleg csak az érzet van meg, amivel meg tudják indokolni a prémium árat az amúgy konzumer kategóriás termékért. Konzumerek közt tényleg jónak számít, csakhát az ára meg nem ahhoz mérhető. Mondjuk a Ferrarinál se csak a lóerőt fizeti meg az ember...
"A másik dolog amit valaki elmagyarázhatna már, hogy mi a rossebnek hátrány ha nem lehet kinyitni a laptopot 180 fokban. használta bárki valaha így valamire? "
IGEN! Nekem ott van a 9 cellás aksi kilógó része, meg a töltőcsatlakozó. És ha ölbe veszem, akkor se hassal nézem, hanem szemmel, ami kicsit feljebb van, nem elég a 90 fokos nyílásszög."a hátuljába tuszkolható akksi ami kiáll annyi csöevényesen néz ki, hogy sose tennék olyat egy laptopba sem"
Lehet hogy nevetsz rajta, de én meg 2 óra múlva nevetek a tiéden, amikor lemerült, nekem meg még van 10 órám."pont annyi van egy 15" macbookban eleve. a retinásokban 95Wh, anélkül hogy kerek szarok állnának ki a seggéből"
15"-es ládából az enyém se lógna ki, csakhogy ez 12"-en tudja mindezt! Itt nincsenek felesleges belső terek, ahova lehetne pakolni. Egy 15-17"-es mek kijelzője többszörösen elviszi azt a plusszt, amit alapból beleraktak, ahhoz hogy annyit menjen aksiról mint az enyém, mégtöbbet kellett volna. Mondjuk az enyémet is lehetne 4 cellás aksival venni, és akkor lehet hogy alul tudná múlni a meket üzemidőben. -
mufi
senior tag
Ez az elso notiféleség, ami tetszik a HP DV6500 White Edition után.
-
Gicz
addikt
válasz
margithid #127 üzenetére
Nemtudom te hogy vagy vele, egy olyan gépen amit élvezettel használok, plusz szép is, nekem jobban megy a munka, mint attól h tudom h ha leejtem 1 méterről nem lesz baja.
Amúgy a lekoppintottretina próról koppinthatták volna a hűtst is, az nem throttlingol, és nem is égeti meg a kezed a bill. pedig nem vastagabb ennél, és ezek a procik vannak abban is.
-
margithid
veterán
Szerintem amiről Te beszélsz két külön világ. Szépségre, dizájnra tényleg jó a mac, jó kézbe venni ahogy írtad.
Viszont egy Thinkpad nem erről szól, az egy munkásgép, ha leejted 1 méterről nagy valószínűség szerint nem lesz baja, de egy mac esetében ebben nem vagyok biztos.
A Thinkpad nem a szépségről szól, hanem az elnyűhetetlenségről! Nem használtam hosszabb távon, de volt már a kezemben, és az biztos, hogy nem egy szép notebook
Viszont ebbe mehet i7 is, megbirkózik vele a hűtés! Viszont ultrabookokba csak és kizárólag ezeket az alacsony órajelen pörgő i3-i5-i7eket raknám, iszonyat nagy öngól egy valódi 4 magos, 8 szálas i7-et belerakni egy ilyenbe. El kell fogadni, hogy nagy teljesítményigény mellett nem lehet megoldani a vékony kialakitást, akinek kell a 4 mag annak bizony kell a hűtés is. -
Gicz
addikt
válasz
Dr. Akula #123 üzenetére
Ha nem is minőségre, de minőség érzetre nagyon vezet az apple. 2008 óta használok macbookokat, kezdetben egy air-t 1,6ghz core2 duóval, aztán Pro 13" 2,2ghz core 2 duó, következett egy másik13 pró 2,3ghz i5, most pedig egy 15" 2ghz i7 quad gépet használok.
Minőségi, garis dolgom sosem volt eggyel sem. És imádom, pedig nem használok semmi megterhelő progit. Netezek, meg office dolgokat használok. windows is van rajt, mert az aláírásomban levő cucc programozásához az kell sajnos. Egyszerűen csak jó kézbe venni, jó használni, jó tapintani. Cégesem egy lenovo üzleti nemtudom pontosan hogy mi, de rossz hozzáérni is. A tapipadja ekkora mint a macnek, de szar használni. A kijelzője antiglare (nem értem ezt az antiglare mániát) de szar a kontraszt, szarok a színek. Kolegák körébnen vannak Dellek, itthon van probook, mindnél jobb érzés használni a macbookot. Leglábbis én így érzem.
Plusz, frankón működik az icloud, remekül szinkronizál az iphoneommal, és most nagyon tetszik az új oprendszerben h a telefonra bjövő sima telefonhívást is fel tudom venni laptopon
A másik dolog amit valaki elmagyarázhatna már, hogy mi a rossebnek hátrány ha nem lehet kinyitni a laptopot 180 fokban. használta bárki valaha így valamire? nomeg a hátuljába tuszkolható akksi ami kiáll annyi csöevényesen néz ki, hogy sose tennék olyat egy laptopba sem. Amúgy meg menniy lesz úgy az akksid a külsővel? 60 helyett 80Wh? nah pont annyi van egy 15" macbookban eleve. a retinásokban 95Wh, anélkül hogy kerek szarok állnának ki a seggéből
-
törölt tag
válasz
JhoniMitchel #119 üzenetére
hogy itthon mi van az pont irreleváns. ezt a gépet se erre a "piacra" pozícionálták, ahogy az almákat se, ahogy a delleket se, ahogy általában semmit se.
hogy itthon ki miért vesz ilyen ársávban it terméket azzal kapcsolatban megint csak kár vergődni, azért 600+k bőven azon a határon felül van amit tömegesen megengedhetnek az apukák a gyereküknek a fa alá, aki meg megkeresett ennyit laptopra pl az igazából pont lesajnálja hogy divatnak nézed e vagy sem. ilyen ársávban vagy cégesen vesznek, vagy magánszemély kb ahogy autót 30 milláig. ott sincs akkora difi bmw, audi, merci, akármi között technikai szinten ami user oldalról kihasználható lenne, sokkal inkább számít hogy tetszik e egyáltalán amit lát, hogy mennyire áll kézre, és a többi szubjektív baromság. és szerintem ez így teljesen rendben van. van aki full extrás rangerovert rendel, és a városban használja, más meg annyiból házat vesz, berendezi, és futja még egy swiftre.
kit érdekel ki miért vesz és mit? nekem nem fáj még akkor se ha ezt vagy egy almát vagy bármit elvisz a halandója akár kamatmentes részletre is. ő pénze, legrosszabb esetben azt hiszi hogy a mikrokörnyezetében ez majd fog valamit számítani és a ranglétrán fennebb kerülhet vele. de ez elsősorban még itthon is egészen elhanyagolható mennyiség, másodsorban meg had legyen már ez a saját gondja, vagy akkor fájjon a divatgyúróstól fölfele mindenki aki azért tesz valamit mert azt hiszi hogy ettől megbecsültebb, jobb helye lehet a társadalomban vagy a környezetében. mert a legtöbbünkben valamilyen téren megtalálható ez a motiváció ha tetszik ha nem
-
margithid
veterán
válasz
Dr. Akula #114 üzenetére
Ezzel egyetértek!
Egy latitude-ot ár/érték arányban össze se lehet hasonlítani egy mac-kel. Főleg garancia terén ég és föld a kettő, apple ugye 1 év garanciát ad, dell 3at, és ha jól tudom házhoz jönnek!
Én se tudom elképzelni, hogy valaki 600k-t józan ésszel kiad egy ilyen masinára, normális átlag magyar bért keresve. 300k-ért brutál jó teljesítményű notebookot kap az ember és mint egy olvtárs is írta, a másik 300ból nagyon jó asztalit is össze lehet rakni. -
redwhite78
aktív tag
A dizájn és a váz az tényleg rendben van, ilyen minőségű házakba kellene pakoloni az összes gépet. Kellene erre is valami minimum szabvány, mint az usb-re
Megcsinálhatná az ASUS ugyanezt 13-14"-ben dGPU nélkül, kb. i5u-val, FHD matt IPS-sel 300k körül, az életképesebb konfig lenne. -
-
QwErTy42
addikt
Fel se tűnt eddig a cím: "ASUS Zenbook NX500: notebook, ami elkápráztat"
A végét "paraszt vakít"-ra módosítanám.
A káprázat ugyanúgy garantált.
-
törölt tag
válasz
JhoniMitchel #104 üzenetére
ebből a két pontból egyik se igaz alapvetően.
csak hazai viszonylatban kell gazdag legyél hogy megvegyél egy apple terméket. a fő piacokon nem akkora durranás villantani ennyi lét.
nagyon kevés szoftver van már aminek ne lenne legalább azonos minőségű és funkcionalitású alternatívája win-en.
teljesen mindegy miért veszik, a mondandóm lényege az volt, hogy nem kell itt divatozást kiáltani meg fikázni, mert tőlünk nyugatabbra meg a valós piacot jelentő területeken az ember pl azért megveszi mert megszokta már, mert az előző is az volt, meg van elégedve a minőséggel, tetszik neki a formaterv, vagy az ökoszisztéma, akármi, mert számára simán nem drága.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
JhoniMitchel #102 üzenetére
Leírtam, hogy mire használom, és nekem a megbízhatóság a lényeg, ha 1 hónapig folyton mennie kell azt gyorsan tegye. Az árát már visszahozta, a többi engem nem érdekel.
-
Dr. Akula
félisten
Ezen is ilyen hülye konzumer fedél van, nem nyithat ki teljesen, de legalább eltakarja a hátlapot, nehogy nagyobb aksit vagy csatlakozókat lehessen odarakni. Viszont annyiba kerül mint egy rendes noti. Ez így nem nagyon fog pörögni.
#108 Khelben:
Mac és a minőség 1 mondatban? Ez ugye vicc akart lenni. Túlárazott konzumer divattermék csak, a logót fizeted meg, nem a minőséget. Nincs egy kategóriában egy Thinkpaddel vagy Latitude-del. -
kisza25
félisten
azon a 4-5" lehet normálisan netezni? nem
lehet vele olyan minőségű fotókat csinálni, mint egy fényképezőgéppel? nem
lehet vele olyan minőségben felvenni, mint egy rendes kamerával? nem
akkormire jó telefonálni? igen
na erre egy 50eFt os teló is képes, szóval a pénzkidobás 200eFt ez esetben
Xero: nagyobb csomagok mellé amire havi 10eFt-ot elkérnek 2 évig, elhozod a boltból 100eFt-ért, mjad 2 év alatt kicsengetsz 240eFt-ot a csomagra bomba üzlet
abbahagytam az offolást sry mindenkinek -
Xero
nagyúr
válasz
JhoniMitchel #102 üzenetére
Egy telefont közelebb tartasz a szemedhez mint egy laptopot. Itt jön képbe a retina.
Minden eszközöm hiDPI kivéve még a desktop monitorjaimat, és teljesen jók. 24"-on a 4k pl pont elég a "retinasághoz".Egyébként kapásból a PCIe ssd eléggé killer feature a rMBP-nál és a MP-nál is. A másik az üzemidő.
-
JhoniMitchel
tag
Lehet még minőségibb egy 600k-s gép mint egy 300-as, de egy földön járó ember látja, hogy annyival nem jobb mint amennyivel drágább. Aki nem céges gépként kapja azt nekem ne mondja senki, hogy nem gazdag, ilyen gépet csak olyan engedhet meg magának akinek a havi fixe sincs messze alatta ennek az árnak. (vagy persze az is elképzelhető, hogy minden pénzét erre költi, akkor viszont nem túl bölcs ember)
-
Khelben
nagyúr
válasz
JhoniMitchel #106 üzenetére
Nem mindenki a mac os miatt veszi, sokan már a vásárláskor windows-zal kérik (mert lehet ilyet is). Nekik egyszerűen a minőség kell. El kellene már fogadni, hogy nem minden gazdag hülye (sőt) és amire nekünk nincs pénzünk, az nem mind hülyeség
#107 : próbáld ki, erre csak annyit tudok mondani. Nekem ugyan nem macem van, de ugyanúgy 600k-s a gépem (nem vagyok "gazdag", cégtől kaptam). Volt 300k-s és 200k-s gépem is meg találkozok sok teszkógazdaságos 80-100k-s géppel. Hidd el, van minőségbeli különbség a 300k és a 600k között, nem (csak) a logót kell megfizetni.
-
JhoniMitchel
tag
válasz
#56573440 #98 üzenetére
A kérdés akkor ugye az hogy ki vesz macbookot? Ezt viszonylag könnye körül lehet határolni néhány szűrővel.
1. aki gazdag
2. ezen belül akinek munkára kell és a macos miatt veszik, mert windowson nem tudják megcsinálni a munkájukat azok kevesebben vannak mint azok akik csak netezésre meg office használathoz veszik. -
Khelben
nagyúr
válasz
JhoniMitchel #103 üzenetére
Szerinted egy 300k-s ultrabook és egy 600k-s macbook között nincs minőségbeli különbség? Azt értem, hogy neked mindegy, de lehet, hogy van, akinek nem...
-
JhoniMitchel
tag
Most őszintén, szerinted megért ennyit ez a gép? Ennél jobb hw-rel kapsz 300-ért notebookot neves gyártóktól újonnan. Mit ha nem a márkát fizeted meg egy 800 ezres kezdőárú macbook pro-nál? Mert ilyen árat a felszereltsége (i7 proci, középkategóriás videókártya, nagy felbontású kijelző (de csak 220 ppi a retinára nem azt mondták, hogy 300 ppi felett kezdődik anno, mert a régi galaxy s-emnek is ennyi és azon simán lehet látni a pixeleket)) egy sem az anyaghasználat nem indokol.
Am. nem értelek téged se mert most vettél egy Macbook pro mid vagy late 2012-t 650-ért (baráti áron), amire valószínű már nincs garancia és a mostani modell meg kerül 800-ba, abban viszont már alapból 512GB-os ssd van, tehát abba már azt nem kellett volna pluszba venned, annak jobb az aksija + erősebb, modernebb a videókártya is benne. + ugye a gari ami azért nem mellékes, ha megnézed azért nem csináltál olyan hűdejó vételt vele, mert ez az ssd-vel került mondjuk 685-be az újjat több ssd-vel, garival, stb. stb. meg megkaptad volna 800-ért boltból, ami azért mégiscsak új nem használt.
-
Khelben
nagyúr
Szerintem nem függ össze a felhasználási terület és a minőség igénye. Ha holnaptól csak facebookoznom kellene, akkor se vennék rá 80ezres teszkós gépet. Mondjuk az én gépem pont nem az az elővevős darab, múltkor ismerős elővette a tipikus akciósan80k-ateszkóban acerjét én meg mellétettem a 8560W-t, megkérdezte: ez valami régi gép, ugye?
Nem barátom, de ha ezzel fejbecsaplak, még a kutyád is meghal melletted
-
margithid
veterán
A dell latitude nem minőségi?
Ráadásul 3 év garancia!
Egyébként a 13"-os macbook air nem rossz 300k alatt, főleg, hogy ssd is van benne.Amúgy hidd el az emberek nagy része nem azért vesz apple cuccot, mert minőségi, meg kell neki az OS. Hanem mert divatos.
Tisztelet természetesen a kivételnek! -
margithid
veterán
Nyilván van olyan réteg aki felvágásból vesz drága notebookot/ultrabookot.
Sokan például macbookon facebookoznak, meg az egyiptomi nyaralás képeit nézegetik
De kell nekik, mert mac, meg dizájnos.
Te a másik kategóriába tartozol, aki ki is használja a gép teljesítményét.
Egyébként az asus termékekről nekem is jó véleményem van, volt annó két kis eee PC-m, ez volt a legelső netbook széria, kemény 7"-os kijelzője volt, de nagyon össze volt rakva!
Most pedig egy asus T100-at használok, nagy megelégedéssel. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
JhoniMitchel #84 üzenetére
ha már ennyiért veszel gépet, akkor nem a tudás a lényeg, hanem, hogy felvághass vele
Ezt a sok marhaságot (több ablakban is) egyedül írtad le, vagy diktálták?
Én nem olyan régen vettem egy MC976MG/A (Core i7 2.6GHz 8GB 512GB ) lapost baráti áron 650-ért, Mondjuk az első dolgom volt, hogy kikukáztam a gyári HDD-t és vettem bele egy 256-os SSD-t amire nekem kell (stúdiómunkák), nekem az bőven elég tárhelyben, de a lényeg, hogy azt pontosan és megbízhatóan tegye és főleg k gyorsan! . szerinted arra kellett, hogy felvághassak vele?
Én ezt az ASUS-t kipróbálnám, addig nem mondok véleményt róla, de az biztos, hogy még több dologdal kell felruházniuk egy laptopot, ha az apple-t akarják megszorongatni.
-
Kékes525
félisten
Tényleg nagyon jó gép, minden tekintetben.
De az ára...
-
JhoniMitchel
tag
Jó, ok, nekem még nem volt rossz tapasztalatod vele, de ha veszel egy macbook-ot és a 2. évben tönkremegy az aksija akkor megszívtad mert az nem olyan mint bármelyik mezei notinál, hogy veszel hozzá egy másikat aksit aztán kicseréled magadnak otthon, főleg, hogy elég jellemzően nem a pc guruk szoktak apple gépet venni. Tehát, szó mi szó, talán beleférhetne 2 év gari is ilyen árak mellett. Persze, ha így is veszik mint a cukrot, akkor minek is vállalnának többet.
Az applecare 110k egy 15ös macbook pro-hoz, ha azt nézzük akkor lehet annak nem sokat számít az a 110k aki 800k-ért vesz gépet.
Elég vicces am. bóklászni a apple store-ban, némely kiegészítő többe kerül mint amennyibe az acer-em volt.
-
Xero
nagyúr
válasz
JhoniMitchel #88 üzenetére
Az egy év valóban gáz, de ritka, hogy utána szükség lenne rá. Ha mégi aggódik az ember, akkor Apple Care és kész.
14 éve használok Maceket is, és eddig sosem volt problémám abból, hogy egy év a garancia. Ami gariidőn túli problémám adódott, arra visszahívás volt érvényben, így bő öt évig cserélték úgyis. -
JhoniMitchel
tag
-
bdlackoo
tag
Asus support van ugye ez koztudott. Alma support vane?
(koltoi kerdes)
-
JhoniMitchel
tag
A második kérdésedre még egy válasz, hogy érthetőbb legyek. A Macbookra tudsz simán telepíteni macos mellé egy windowst, de a Zenbookra Macos-t, nem vagy csak nehezen, de elég sok időt elvesz amire megcsinálod.
Ezt azért írtam mert sokan azért vesznek mac-et mert azon van pár olyan videó vágó, kép szerkesztő program ami windowsra nem érhető el. Pl. azért van minden dj-nek mac-je mert mindegyik azon csinálja a "zenét". A windows userek meg így.
-
JhoniMitchel
tag
Ó, hidd el, hogy sokaknak szempont., ha már ennyiért veszel gépet, akkor nem a tudás a lényeg, hanem, hogy felvághass vele, arra meg vitathatatlanul jobb egy macbook.
Ezzel csak azt akartam, hogy ha mindkét rendszeren van olyan szoftver amit használnál akkor a mac-kel tudod a zen-nel nem.
-
MongolZ
addikt
válasz
JhoniMitchel #82 üzenetére
"mert senki se vesz egy asus gépet 600.000-ért, ha ennyiért vehet macbook-ot is"
Ezt remélem te sem gondoltad komolyan
"Ami egyrészről mindenképp jobban megnéznek az emberek"
Akinek ez a szempont...
"emellett nagyjából ugyanazt tudja + azt lehet MacOs-el és Windows-al is használni"
???
-
JhoniMitchel
tag
Az a probléma ezzel és úgy általában véve a irreálisan drága notebook-kal, hogy ezeknél már nem a gép tudását vagy a prémium anyaghasználatot fizetteti meg a gyártó, mert ami a gépben van azt megkapjuk bármelyik gyártótól 300.000 Ft. alatt, sőt ennyiért már jobbat, eltekintve az érintős QHD felbontású kijelzőtől, mert azt kevés modelnél érhető el, (de szerintem a FHD se olyan szörnyű még 15,6"-on, az érintő képernyő pedig egy olyan notebookba amit nem lehet tablet-ként használni, legalább úgy mint a sony gépeket vagy más módon, szerintem a feleslegesség netovábbja, még az érintős alkalmazásokat is kényelmetlen így használni) tehát az erre rájövő + 300.000 az anyaghasználatnak és a kijelzőnek kéne indokolnia, de biztos, hogy ennyibe nem kerül a panel + a ház.
Itt arról van szó, hogy látták, hogy az apple milyen profittal tudja eladni az alapjába véve sima intel processzoros PC-it és ők is ezt akarják utánuk csinálni, de ebben ott a hiba, hogy ők nem az apple és nem is olyanok, nem is lesznek olyan presztízsű gyártó valószínűleg soha és ezáltal a gépeik sem, így viszont nem tudják, lehet majd annyiért eladni a gépeiket nagy mennyiségben, mert senki se vesz egy asus gépet 600.000-ért, ha ennyiért vehet macbook-ot is. Ami egyrészről mindenképp jobban megnéznek az emberek, emellett nagyjából ugyanazt tudja + azt lehet MacOs-el és Windows-al is használni és nem a valóságtól elrugaszkodott abba belegondolni, hogy aki ennyiért vesz gépet annak a zsebébe nem asus phone van.
Lényeg a lényeg 100% hogy nem lesz sikeres modell és a többi gyártó ilyen térű próbálkozása sem, ha annyiért akarják lenyomni az emberek torkán a macbook klónjaikat mint az eredetit. A reális ár szerintem úgy 450.000 környékén lenne érte, ha kivennék belőle, hogy érintős legyen, aminek így semmi értelme, biztosan adhatnák ennyiért is és még lenne rajta szép profit így is.
A 15"-os macbook pro egyébként 650.000-be kerül jobb processzorral, aksival, ekkora ssd-vel és ram-al, 2880 x 1800 felbontással, 800.000-be +256GB SSD-vel GF GT 750M-el ami gyengébb ugyan, de édesmindegy, mert ekkora felbontásoknál mindkettő kártya harmatgyenge ahhoz, hogy játszani lehessen velük mai címekkel, ha meg nem natív felbontáson játszol gányul néz ki.
Utóírat: nem vagyok apple fan, sőt ellenkezőleg, de látni kell, hogy ez a termék így nem versenyképes. Egy acer notim van.
-
törölt tag
nem is írtam hogy ez ws. azt írtam hogy ws-nek csicsa konzumernek sok, cégvezetőnek mondjuk ideális prezentálásra mert csak az árát nézi és a külsőt
sok cuccot belevágtak egy consumer házba, adtak neki egy dizájt, aztán egy masszív árat. ennyi történt itt, se több se kevesebb, mindkét világ negatívumait besűrítették egy termékbe nekem úgy tűnik
-
cucka
addikt
válasz
#56573440 #38 üzenetére
Szerintem ez nem workstation, abszolut konzumer terméknek tűnik. Nem hiszem, hogy bárkinél felmerülne ez alternatívaként egy komoly ws géppel szemben.
Amúgy nem csúnya, csak a fölösleges felszereltség miatt drága. Raid SSD kb teljesen értelmetlen egy ilyen gépben, a két videókártya szintén (fölösleges fogyasztás, plusz egy trágya 3rd party driver), i7-nek is inkább a hátrányai jönnek ki (ha ki is akarod használni, hogy i5 helyett i7-et vettél, akkor túlmelegszik és letiltja az órajelet). -
MongolZ
addikt
Szép, szép, DE:
- nincs numpad???
- thermal throttling? nemár, inkább legyen fél kilóval nehezebb, de maradjon hűvös és teljesítsen maxon végig
- SSD RAID "kissé" fölösleges... -
sb
veterán
Szvsz nem profilozni kell, hanem kell beletenni ami nem fér bele. Ennyi.
Sokan fikázzák a vékony notebookokat, van értelme annak is, mert könnyű, vagyis mobil.
Meg nyilván van akinek kell a kraft is: az vehet vastagabbat jó hűtéssel.Egyik sem felesleges vagy hülyeség, csak nem kell összekombinálni.
Traktorra se rakunk spoilert vagy Ferrarira csörlőt. -
Lewzke
őstag
nincs rajta numerikus billentyűzet, de a billentyűzet elvész a szabad hely területén
-
Kronos3000
senior tag
Egy nullával kevesebbért azért elvinném.....
-
Alchemist
addikt
...vagy szétkapni ezt a lapost és belemoddolni egy ilyen házba, jobb hűtéssel.
-
Garada
őstag
Ennyit szerintem bőven nem ér, hisz almás téren már egy igazán jó géppel tudok hazamenni egy ilyen árért.Ráadásul nekem egy kicsit érdekesen hat ez az anyaghasználat is.
-
Blum1866_2
tag
"15,6"-os, 3840x2160 pixeles IPS érintőpanel (10 ujjas) fényes felülettel"
Kell is ez mint egy falat kenyér (NOT)
-
_Atesz
addikt
Aki kiad 600k-t és throttling-ol neki a gép, beszaggat a játék, azon csak röhögni tudok. Játékra továbbra is asztali gép.. Ennyi pénzből erőművet építek..
-
Angel1981
veterán
"nekünk tetszett, de megvásárlására decemberig várnunk kell – addig marad az álmodozás."
Utána is!
-
stratova
veterán
Vagy a HT-t vagy a turbót kikapcsolnám, ha mód van rá (inkább a HT-t). Persze szomorú, hogy egy drága gépbe - ami még minőségi anyagokat is használ - beteszik az erős hardvert, aztán a felhasználói élmény esetleg elmarad az elvárttól (csak ugye ez a trendi vékonyítás megbosszulja magát).
Poén lenne, ha Asus majd mellétesz egy gyári skinnel megáldott belőtt throttlestoppot -
satz18
őstag
Nincs is jobb úgy játszani, hogy 5 másodpercenként megakad fél secre a játék. Minderre 600k-t kiadni. hm... instant get. Csak ne felejtsen magával vinni mindenhova a jóember külső billentyűzetet, hogy ne olvadjon hozzá a géphez a keze 10 perc játék után.
-
Xero
nagyúr
Nincsen, lévén az üzleti modell nem erre épül. A kezdetek óta az iPhone-t két éves nagyobb csomagok mellé szánták. Engem sem különösebben zavar a független ára, hiszen elhozom szolgáltatótól fele-harmad áron.
Btw a többi top készülék sem nyit lényegesen alacsonyabban.
De ez itt a Zenbook topicja nem egy iPhone trollgyűjtő.
-
huszar90
aktív tag
Persze háttérvilágítással nem akkora gond. Nekem is van egy Air-em de szinte soha nem volt bekapcsolva hogy tovább bírja az akku. Ilyen ultrabook-okat szerintem pont azok vesznek akik sokat horkásszák magukkal konnektortól messze. Így nézve viszont már nem túl barátságos a színe.
-
margithid
veterán
240k egy telefonért?
Hát nem tudom, nekem ez nem is jó ár
Jó, mondjuk nekem a lélektani határ telefonban 70k. És nem is cserélgetem évente.
Valamit azért tudnak az apple marketingesei, hogy Te azt mondod egy 240k-s telefonra, hogy nem rossz ár.
Ennyiért annyi jó minőségi cuccot lehet venni, telefon, tablet, fényképező is belefér, és midnegyik megbízható, jó minőségű cucc, ráadásul több garanciával mint amit az apple kínál. -
Xero
nagyúr
Nem olyan rossz az. Volt PB-m és MBP-m is ilyen összeállításban. Az igaz, hogy bizonyos fényviszonyok között ha manuálisan minimálon megy a billentyűzet világítás, akkor olvashatatlan, viszont a környezeti érzékelőkre bízva a dolgot ilyen nem fordult elő velem.
Nyilván Asusnál kérdéses az érzékelő hatékonysága és a fényerő lépcsők elégségessége is.
-
huszar90
aktív tag
Ezüst színű billentyű, ezüst színű házhoz? Biztos nagyon praktikus főleg kevés fény mellett. Ráadásul ilyen felbontásű kijelzőhöz vétek a win 8, normálisan ki se tudja használni, vaklálhat az ember. Ennyi pénzért én is egy Mac-et választanék
-
fuze
őstag
Ennyiért már almát érdemes szerintem... Másrészt a 4k felbontású kijelző csak további bosszúságot okozhat a windows béna magas dpi kezelése miatt. Én a FullHD-val is szívok néha 15"-on
-
nemlehet
őstag
Azért az Asus ROG nem éppen csicsás. Alienware-t én se vennék ha meg kell jelenni vele üzleti környezetben, de szerintem pl a g56 elég visszafogott megjelenésű a gamersége ellenére. A szálcsiszolt alu fedlap miatt még egész pofásan is néz ki.
Amúgy minél inkább a professzinális felhasználás felé megyünk annál kevésbé van felára az apple gépeknek szerintem. Pl egy iphone-nál nagyon gyenge az ár/érték arány, míg egy rMBP-nél nem érzem ezt, mert nincs harmadárú és azonos tudású+minőségű alternatíva. Persze aki megveszi az rMBP-t és utána felrakat rá egy Windows XP-t a szomszéddal az más tészta, de aki tényleg munkára veszi és használja az nem jár rosszul a felső kategóriás Mac-ekkel.
-
rudi
nagyúr
válasz
margithid #40 üzenetére
Ha 3/4G modemes notebookot használsz és a számolókapacitás egy óriási szerverparkból van bérelve (akár másodperc alapon, mint a telefonszolgáltatás), akkor nem probléma az áramszünet. Persze ennek megvalósítására még várni kell pár év(tized)et, de szerintem efelé haladunk.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
Kapásból az SSD és az aksiidő amiben a rMBP komolyabb, illetve jelenleg ha tetszik, ha nem a hiDPI felhasználást egyedül az OS X támogatja normálisan.
A Win10 már javulgat ebből a szempontból, de van még bőven lemaradás (tapasztalat).Cserébe GPU tekintetében az Asus vezet.
Ettől függetlenül jó kis gép, nekem kifejezetten tetszik a billentyűzet is, emlékeztet kissé a régi MBP/PB vonalra.
A teljes alu ház szintén dicséretes.Egyedül az érintő kijelzőnek nem látom továbbra sem értelmét egy laptopnál, de biztos meg tudnám szokni.
-
törölt tag
ezt az ultrabook ws kategóriát soha nem is értettem. próbálták már magyarázni minden irányból de nem jött át.
- akinek mobilitás és ws teljesítmény kell, az általában melóra fogja használni, oda meg jobban járt eddig is valami kevésbé csicsás, de strapabíróbb, nagyobb aksis célgépekkel amik dokkolhatóak az irodában pl...
- akinek csicsa kell és megjelenés, hogy prezentáljon azzal is hogy előveszi a laptopot, annak általában nem kell ennyi vas, mert "érdemi" munkát viszonylag ritkán fog végezni, ők a felső-középvezetés tagnai, egy meetingen megmutatják mi a terv kb és ennyi.
- "hobbisták", akik főleg utaznak, ők dolgoznak és ők prezentálják a termékekeiket is, de ők meg ilyen ársávban általában nem biztos hogy kapkodnak gépek után.
ez továbbra is techdemó kategória számomra, megmutatták hogy tudnak ilyet is, de ws-nek felépítésében és további szolgáltatásaiban (a dokkolás a teljesen minimum) kevés, divatprezentációs felsővezetésnek szánt villantós eszköznek meg túlságosan erős.
szerintem, aztán persze kétlem hogy az asusnál nem ülnének nállam nagyobb rálátással bíró emberek olyan székekben ahol erre rábólintottak, és gondolom tették ezt okkal.
-
rudi
nagyúr
Általában így is van ez, csak az egész nem szokott összeállni a partvonalról bekiabálásnál - rendszerit egyik oldalon sem. Mert jó a MacBook Pro retinával és nélküle is, csak tényleg van felára és melegszik, na meg isten mentsen meg a javítási költségeitől, ha egyszer elromlik. Ár/teljesítményben jobbak egyes Windows gépek (nekem pl. az előző Dell XPS nagyon bejött), csakhogy ami valóban jobb az szinte biztos, hogy vaskosabb is a MacBooknál, és azért annyival nem olcsóbb nála. Ami meg sokkal olcsóbb hasonlóan vékony házban, annak bőven akad más gyengesége.
-
babkukta
senior tag
Vicc ez a lapos. Egyrészt semmi gondom az Asus-al. 2 laptop is van itthon tőle. 1 biztos, ennyi pénzért se laptopot, se Asust nem vennék. Nem ér ennyit. Annyira sztem nem profi a gyártó, h ennyit elkérjen ezért, főleg ilyen hátrányokkal. Üzleti gép kell? Fele ennyiért veszel olyat, ami szintén bírja 10+ óráig, és még könnyebb is. Gamer gép kell? 400-450ért ott a ROG széria, megeszi reggelire. A baj az, h üzleti élethez se a legjobb választás, és játékhoz se, mert kaki a hűtése. Tehát nincs értelme, haszna. Ha már 600at elkérnek érte, vagy legyen kimagasló ebben, vagy abban. Itt csináltak egy köztes gépet az üzleti és a gamer gép között, de igazából inkább üzleti, mint gamer. Ennyi erővel meg mind1, ha vesz az ember egy Air-t.. vagy kettőt
-
margithid
veterán
Jobbat is lehet kapni, de ez itt egy ultrabook túlárazva, olyan processzorral amit ilyen vékonyság mellett nem lehet normálisan hűteni.
Választani kell, vagy könnyű, vékony ultrabook korlátolt teljesítménnyel, vagy egy notebook olcsóbban buka hardverrel és jó hűtéssel.
Továbbra is tartom, hogy az ultrabook/tablet egybegép lesz a jővő, mozgó alkatrész nélkül, brutál jó üzemidővel.
Természetesen akinek kell a teljesítmény, annak marad az aktív hűtés és az i7 -
kisza25
félisten
elfelejtesz valamit, olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó
QwErTy42: ez nem melegszik túl és kibírja, hogy cipeled, az más kérdés, hogy te kibírod-e a cipelését -
QwErTy42
addikt
-
hpeti2
aktív tag
A drága macbook pro-k alá meg azt szokták kommentelni, hogy ennyi pénzért mennyivel jobb wines laptopot venni. Akkor hogy is van ez?
-
Gicz
addikt
Jól lemásolták a retina MBP-t, de a hűtése olyan mint a nem retinásoknak, hátul fúj ki, és ott is szív be, csak itt vékonyabb házban. A retina mac-ek kétoldalt szávnak és hátul fújnak, nem szívják vissza a meleget, és kisebb bordával sem throttlingolnak. Gondolom azt már az asus is nagyon dúrva copynak érezte volna és nem így csinálta.
-
A szokásos Zenbook forma,minöség és árazás.De kár egy ilyen vékony gépbe ekkora eröt belerakni,amit nem biztos,hogy jól tudnak hüteni.
-
rudi
nagyúr
Szerintem inkább azt tanácsolhattad volna, hogy ne vegyen vékony gépet négymagos i7-tel. Az Asus vaskos G-s gamer notebookjaiban gyakran hatékonyabb hűtés és egyúttal erősebb hardver is van mint a komoly munkaállomásokban, ráadásul sok esetben olcsóbban is adják.
Én úgy vagyok vele, hogy ha egy erős noti 3-4 centinél vékonyabb, akkor már nagyon erős kételyeim vannak a hűtésével kapcsolatban. Tudom, hogy most a vékonyság dívik, de tudom azt is, hogy a fizika törvényei nem követik a divatot, ami melegszik, annak a lehűtéséhez hőleadó felület és huzat kell - mindkettő. Az nem megoldás, hogy teszek be két laposka ventilátort meg két akkora hőleadót, ami együttesen is kisebb a korábbi szóló megoldásoknál.
-
kisza25
félisten
ok akkor ott is van 1-2 hozzáértő, akkor már csak azt kéne megoldani, hogy lehűtse
, bár szerintem, ha 2 kör lenne akkor nem melegítenék egymást
ollie: igazából Winfossal még a fullHD is sok ekkora kijelzőn, mert speciel én már nem látom rendesen az ikonokat, meg elolvasni sem nagyon tudom a dolgokat -
nemlehet
őstag
Mondjuk ez nem teljesen igaz, mert nekem asus G56-om és ha throttlingol is nem igazán lehet észrevenni játékok alatt, míg azért más laptopoknál észrevettem kb fél óra után egy fps zuhanást. Pedig a G56 is i7-4700HQ és GTX760m. Mondjuk abban tisztességes két körös 2 ventis hűtés van. Mondjuk melegszik, de nem kellemetlen ráadásul fent a számoknál így igazából nem zavaró, mert még játék közben sem nagyon van ott az ember keze.
Az a baj ezekkel az izom ultrabookokkal, hogy érdemi munkára kicsi a kijelző. Mert mondjuk CAD-re nem lenne rossz ez, mert hiába nem bír vele a hűtés ott nem folyamatosan van erőltetve a proci hanem csak amikor transzformáció van (most a szimulációktól meg végeselem modellezésektől tekintsünk el amikor sokáig kell számolni) de néha még 2*24" is kevés ha a terveket is kell nézni nem hogy ez. Egy managernek meg minek ekkora erő? Persze trendi, értem én de akkor már tényleg Mac mert az meg még "trendibb"...
-
rudi
nagyúr
Kell, mert lehetőség van a beépítésére és meg kell mutatnia konkurenciának, hogy mi ilyet is tudunk. Az Asus stratégiája hasonló notebook téren, mint a Samsungé a telefon/tablet vonalon, azzal reklámozzák magukat, hogy mindenféle előremutató technikai dolgot belesűrítenek a termékeikbe. Ezt meg ugye gyorsan kell csinálni, hogy megelőzzék vele a konkurenciát, így meglehetősen kiegyensúlyozatlan "techdemo" gépek születnek.
Persze, egy pillanatig sem szabad azt gondolni, hogy ezekkel a modellekkel hatalmas eladásokra számítanak. Megcsinálnak egy viszonylag kis szériát (szerintem akár veszteséggel is) és ennyi. Végeredményben könnyen lehet, hogy az ilyen fajta reklám hatékonyabb és olcsóbb(!) mint valami komoly reklámfilmes vagy egyéb marketinget csinálni. Ezt mi innen a monitoraink elől, kelet-európából nem tudjuk megítélni, nincs rálátásunk a globális piac mechanizmusaira.
-
stratova
veterán
4K 3840x2160 -> 1920x1080 és Retina 2880x1800 -> 1440x900-as felbontáson nyújtana szép képet
-
QwErTy42
addikt
válasz
Francia91 #15 üzenetére
Bizony.
Ennyi pénzért Dell Precisiont vagy HP ZBook-ot lehet kapni. Azok nem fossák össze magukat a 45 wattos négymagos i7 alatt.
Ebbe teljesen felesleges volt belerakni ezt a hardvert, ha nem tudják lehűteni.
Pont ezt mondtam az építész haveromnak, mikor laptopvásárlás előtt volt:
"Ne vegyél öreg négymagos i7-et, mert azt normálisan lehűteni csak az 500+ ezres mobil munkaállomások tudják!"Aki ennyiért megveszi ezt a gépet, az azzal alá is írta a szegénységi bizonyítványát.
-
Tamás9x
őstag
Engem nem kápráztatott el... Van még mit tanulnia az Asusnak...
-
Nem értem ezt a felbontást ekkora kijelzőn. Valaki felvilágosítana, hogy mire jó ez?
-
mghltm
addikt
a hutese 2 ventis de 1 koros
az alma egyertelmuen jobb valasztas, az asus le tudja masolni a kulsot es a belso hardvert is, de ez keves a normalis mindennapi hasznalathoz...
average typing experience, silver keyboad on a silver body, the case gets hot under load, potential performance, heating and display issues, high price
-
Francia91
veterán
Tehat van egy bika hardver, amit a Thermal Throttling miatt tulajdonkeppen nem tudsz kihasznalni.... Ez aztan premiumkategoria
Legalabb megoldottak volna 2 ventivel a hutest, mint a Dell Precisionban pl --> egy huto a CPU-nak, es egy kulonallo huto a GPU-nak. Es lassanak csodat, ugyanilyen szintu hardverrel 3 ora CPU es GPU izzasztas utan sem throttling-ol.
En azert nem mertem volna erre a premium szot mondani. Ha tulmelegszik, akkor b@szhatja az user a negymagos i7-est -
Alchemist
addikt
Hogy ez a lapos mekkora vakítás...
-
margithid
veterán
Szerintem is nagyon drága. Meg azt nem tudom kinek kell ekkora teljesítmény egy ultrabookban?
Mire nem elég egy i3-i5? Szerintem nagyon kis rétegnek fontos ekkora erő egy hordozható eszközben.
Amúgy meg 16 GB Ram is beleférhetett volna ennyiért, a 2 ssd ellenben nem rossz.
Én továbbra is azt mondom, hogy majd a Core M processzorral lesz igazán ütős egy ilyen ultrabook.
Igaz az i7 teljesítményét még egy jó ideig nem fogják tudni kihozni passzív hűtéssel
Ennyiért amúgy 13"-os mac-et vennék ,meg egy bika asztali gépetLehet még maradna is pénzem
-
Dassler
őstag
Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Ennyi pénzért van bőven jobb vétel, ha már minden áron 600k-ért akar az ember notebookot venni.
Kicsit nekem olyan, mintha egy fullosan felszerelt akármiylen középkategóriás autómárkát (VW, Ford, Opel. Toyota, stb) adnának Merci/Lexus/BMW stb. árban, jó-jó, talán még ebben-abban előremutatóbb is, de azért mégsem ugyan az, ha már prémium. Az ésszerrűségen persze lehet vitázni, bár prémiumnak titulált termékeknél azt hiszem, felesleges. csak ez esetben azért vannak alapvető hiányosságok - legalábbis a leírtak alapján -, ami ennyi pénzért azért a minimum, hogy ne legyenek. -
stratova
veterán
Ezt a Retina ellen szánhatja Asus, az pedig itthon 649.990-799.990 Ft.
Ha úgy tetszik az Audi technikailag egy pérmium *VW, a Lexus pedig prémium toyota. Ott még lehet játszani a pl. hangszigetelés minőségével egyéb extrákkal amit csak a felső réteg kap meg, de itt nem tudom miben lenne gyengébb az NX500 a Retina Pro 15-nél (nem kötekedés, tényleg nem tudom: mindkettő unibody, tech paraméterek közel azonosak, kijelző mindkettőnél impresszív).
*Ők azért késleltetik a Phaeton leváltását mert túl jól fogy.
-
SellSword
csendes tag
Nekem sajnos nem tetszik. A dizájn unalmas és nem igazán egyedi. Hol a numpad? Ennyi pénzért többet várnék.
-
Asus és státusz szimbólum egy mondatban? Meg úgy egyáltalán, bárkinek is státusz szimbólum egy nyomorult notebook?
-
hemaka
nagyúr
Asus es a premium szavak egymas mellett erdekesen hangzanak. Bar a design tenyleg szep, csak a bill hasznalhatatlan kb. ezt en is megerositem. Ahogy a gagyi hutest is. Ennyiert mar illene nem elkovetni ilyen bakikat.
-
kisza25
félisten
nekem is ez jutott eszembe, hogy 600eFt ok, de akkor nekem ne trotlingoljon, meg melegedjen a gépház, nem is nagyon kellett másnak a hely, mint a hűtésnek, hiszen se ODD, se HDD, M.2 meg foglal 22*44mm-ert,
akkor rakjanak bele valami 2körös 2 ventis hűtést, 1 a procnak, 1 a dedikált kártyának.....fogadni mernék, hogy ez a semmitérő hangzás vette el a helyet, ami igazából komolyabb zenehallgatásra kevés, de már jól mutat (olyan, mint a fél viagra, szexelni még nem lehet vele, de strandon jól mutat) -
Egy lenovo Yoga 2 13" mellett egyáltalán nem érzem a must have érzést ennél az Asusnál. Főleg, hogy a "feleslegesen erős" i7 és dedikált kártya miatt hangos a hűtés és még elégtelen is a hőelvezetés. Nem mondom, a Yoga2 is tud melegedni, de sütni még nem sütött. A FullHD meg bőven elég mindenre...
-
stratova
veterán
Köszönjük a tesztet.
Nagyon kellemes kinézetű gép impozáns paraméterekkel (főleg az akku). Nem kérdés, hogy a minta a 15-ös Macbook Pro Retina volt.Bár szerintem a billentyűzett vesztett ezzel a funkcionalitásából az N550/N56-hoz képest.
Félreértés ne essék, lehet ennek a billentyűzetnek jó a nyomáspontja stb, egy. szoc. prob. hogy nekem a numpad és a normális méretű kurzorgombok hiányoznának egy olyan gépről, ahol fizikailag elfér.Egy 14-es gépen még elfogadom (az U38N-nek sem volt rossz a billentyűzete) s a képe annak is szép volt.
-
Khelben
nagyúr
Prémium Lol
Throttling és "odasül-a-kezed" billentyűzet, ez aztán prémium. Bár a sok adatlaphuszárnak jó lesz, aki farokhosszabítónak veszi az íhetes procit. A prémium nekem ott kezdődik, hogy 8 óra munka után is hideg fémen pihen a csuklóm.
-
Ennyiert mar veszek egy felturbozott 13-as retina mac-et. De lehet h meg az alap 15-os is belefer.
Amugy jo h 4k csak nincs ami meghajtsa. Meg gondolom a win8.1 sem a legidealisabb erre a felbontasra es kepatlora.Amugy jo kis gep
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest