Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

Felejtsük már el ezt a 600k nyugaton nem pénz dolgot..... Ott se mindenki manager meg középvezető. Az átlagember ott se fog megvenni egy 2000 eurós gépet, mert az átlagnak több mint 1 havi fizetése.

Igen, tudom miről beszélek, lévén a legjobb barátom 5 éve ott él és én is fél évig ott dolgoztam gyakornokként. A legtöbb német túlóra nélkül keres 1600-2000 között. (egyszerű melósok, sofőrök, raktárosok, pénztárosok, irodisták stb tehát az átlagember) Akinek már van valami képzettsége, szakmája az kb 2500-ig a mérnök/marketinges/manager tehát a "fehérgallérosok" keresnek 3000-et és felette. A legtöbb statisztika rendkívül torz, ahogy itthon is állítólag bruttó 250k a fizetés aztán a két kezemen meg tudom számolni azt aki tényleg ennyit keres hivatalosan. Amikor megvettem a G56-mat 1000 euró körül több német munkatársam is megjegyezte, hogy ennyit nem adna gépre. Felső kategóriás telefont is úgy szerez a legtöbb német, hogy 1. jár az előfizu mellé 0-50 euróért 2. A hűség alatt havi 10-15 eurójával kifizet belőle valamennyit. Amikor mondtam, hogy én 250-ért akarok venni egyet függetlenül megint hülyének néztek.

A Mac meg csak amerikában olcsó, vagy legalábbis nem drágább mint a vetélytársai. Európában nagyon vastagon fog a viszonteladók ceruzája és ez nem a vám meg áfa miatt van (bár az is közrejátszik).

• nemlehet

őstag

válasz QwErTy42 #31 üzenetére

Azért az Asus ROG nem éppen csicsás. Alienware-t én se vennék ha meg kell jelenni vele üzleti környezetben, de szerintem pl a g56 elég visszafogott megjelenésű a gamersége ellenére. A szálcsiszolt alu fedlap miatt még egész pofásan is néz ki.

Amúgy minél inkább a professzinális felhasználás felé megyünk annál kevésbé van felára az apple gépeknek szerintem. Pl egy iphone-nál nagyon gyenge az ár/érték arány, míg egy rMBP-nél nem érzem ezt, mert nincs harmadárú és azonos tudású+minőségű alternatíva. Persze aki megveszi az rMBP-t és utána felrakat rá egy Windows XP-t a szomszéddal az más tészta, de aki tényleg munkára veszi és használja az nem jár rosszul a felső kategóriás Mac-ekkel.

• nemlehet

őstag

válasz rudi #26 üzenetére

Igen biztos nagyon hasznos :D Láttam videót ahol macbook air-el vágnak kenyeret. Ez a feature kevés laptopban van meg és nagyon hasznos. Már csak egy sörnyitó kell rá és hetekig életben maradsz.

• nemlehet

őstag

válasz QwErTy42 #19 üzenetére

Mondjuk ez nem teljesen igaz, mert nekem asus G56-om és ha throttlingol is nem igazán lehet észrevenni játékok alatt, míg azért más laptopoknál észrevettem kb fél óra után egy fps zuhanást. Pedig a G56 is i7-4700HQ és GTX760m. Mondjuk abban tisztességes két körös 2 ventis hűtés van. Mondjuk melegszik, de nem kellemetlen ráadásul fent a számoknál így igazából nem zavaró, mert még játék közben sem nagyon van ott az ember keze.

Az a baj ezekkel az izom ultrabookokkal, hogy érdemi munkára kicsi a kijelző. Mert mondjuk CAD-re nem lenne rossz ez, mert hiába nem bír vele a hűtés ott nem folyamatosan van erőltetve a proci hanem csak amikor transzformáció van (most a szimulációktól meg végeselem modellezésektől tekintsünk el amikor sokáig kell számolni) de néha még 2*24" is kevés ha a terveket is kell nézni nem hogy ez. Egy managernek meg minek ekkora erő? Persze trendi, értem én de akkor már tényleg Mac mert az meg még "trendibb"...

Új hozzászólás Aktív témák