- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacehu
csendes tag
-
lacehu
csendes tag
válasz
zolee1967 #2125 üzenetére
a T és a TG-t már megválaszolta ystuc fentebb.
a TL az az LTE-s, ergo 4G-s mobil modemmel szerelt változat.a kötőjel utáni részek ha jól emlékszem, akkor a színek kódjai (kék, piros, fehér), ill. talán a memória méret.
Dokkolónál láttam olyat, hogy ez a kód különbözik a bill. kiosztásától függően. Ha hozzácsomagolják a dokkolót, akkor lehet emiatt is másik kód -
lacehu
csendes tag
Hello!
Az miért lehet, illetve hogyan tudom orvosolni, hogy az akku csak olyan 54-57%-ig tölt fel csak utána leáll (pl, este rádugom, és reggel csak 5x%-on van).
Ha ilyenkor kihúzom, és bedugom a kábelt, akkor újból tölteni kezdi, akár 100%-ig. -
lacehu
csendes tag
válasz
kaciokos #1802 üzenetére
Annyival extrább a sima rebootnál ("power gomb hosszan, reboot kiválaszt"), hogy ez töröl különböző cache-eket, és megoldhatja az ebből származó problémákat.
Papiron eddig úgy volt a TF-eknél, hogy power off (power hosszan, power off), kábel kihúz, volume down + power-t nyomod 10-12 sec-ig. Szöveges képernyő jön be, rajta pár ikonnal. Régen ha ilyenkor hagytad magában, akkor egy idő után kiirta, hogy "cold booting", majd felállt, mint egyébként.
4.2 óta nekem csinál ilyet, hogy a 3 ikonból a droid-ot kell kiválasztani (vol down, ilyenkor nem megy a touchscreen), és megnyomni (vol up).A cold boot nem wipe-ol semmit, de mivel könnyen kiválasztható a wipe gomb az ikonok közül, azért észnél kell lenni.
Darko_addict:
Nekem eddig kicsit csalódás volt a 4.2. Felrakni érdemes, de csodát várni tőle felesleges.
- Több user profil-t nem használom
- Nincs benne a photo sphere a kamera appban, lásd fentebb
- a régi/új launcher tableten szerintem béna (kicsi a status bar, és kényelmetlen lehúzni a notification-t)
- új keyboard. szerintem a legtöbb ember itt már úgyis valami custom keyboardot használ.
- a lock screen widget-ek megvalósítása csalódás. nem az van, mint a homescreen-en, hogy kiraksz 2-3-at, hanem lapozgatni kell. (pedig lenne hely)
- az órák fontjai zavaróan változtak.Viszont tényleg picit gördülékenyebb lett.
-
lacehu
csendes tag
Sziasztok!
#1, 4.2-ben változott valami a cold boot metódusában? Korábban ment a nagykönyv szerinti 10-12 sec vol_down+power, kiirja a coldboot-ot, elengedem, elvan magában. Most meg áll a választóikononknál, és amikor a robotot kiválasztom, csak és nyomok egy vol_up-ot, csak akkor irja, hogy cold booting.
#2, 4.2 felkerülése után a power gombot megnyomva kb 1-3 másodperccel lassabban jön ki sleepből, mint korábban. Találkoztatok már ezzel. Erre megoldása valakinek? Cold boot kicsit segített, de nem az igazi.
#3, olvastatok esetleg bármi bíztatót, hogy a photo sphere mikor kerül be a kamera app-ba tf300-ra? Én összesen annyit találtam egy droid developertől, hogy nexus propiertary, meg nincs benne a source-ban (végül elszámoltam 10-ig, és nem regisztráltam, hogy beírjam, hogy akkor ez súrolja a vásárló megtévesztését, mert a www.android.com/whatsnew/ -ban 4.2 feature-nek írják, nem nexus featurenek. Egyik nagy 4.2 újdonság volt, amit nagyon vártam)
Köszi a válaszokat.
- L
-
lacehu
csendes tag
Hello! Gondolom arról semmi info, hogy a 3G-s változat mikor kapja meg a 4.2 update-et.
-
lacehu
csendes tag
válasz
ace_ventura #1405 üzenetére
Én a screenshop-tól rendeltem az enyém, minden rendben volt, a szállító cég, aki hozta, nálam spec előre telefonált időpontegyeztetés miatt a szállítás napján.
Garanciapapírt asszem postafordultával kellett kezelni, mert a csomagolást nem nyitották ki.
PS: arról van hír, hogy mikor jön 4.2 a mi ketyerénkre?
-
lacehu
csendes tag
válasz
Donki Hóte #1020 üzenetére
Mivel szinte mindegyik ugyanattól a 2-3 beszállítótól hozza, 99%, hogy magyar lesz a bill. (én 2-3 boltot kérdeztem végig, és mind magyar volt)
-
lacehu
csendes tag
válasz
Donki Hóte #1013 üzenetére
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=tf300&x=20&y=5&min=20000&max=50000
Egyébként iponnál perpill tényleg nincs. Nekem mákom volt, mert pár hete ott vettem.
-
lacehu
csendes tag
root-olás nélküli gépen app backupolásra mit ajánlotok?
kipróbáltam az asus féle app backupot, és amazing alex-re failure-t irt (persze lehet, hogy volt frissítés azóta alexen és azért tolta el a failure-t? a folyamat ez volt: csináltam egy backupot alexről, töröltem az appot, állítanám vissza, irja, hogy az app nincs telepítve, play store, install, installed, restore, restore failure).Köszi a válaszokat.
-
lacehu
csendes tag
Egy kérdés a dokkolóval rendelkezőknek: Ma megyek megvenni utólag hozzá a dokkolót. Hagyhatnak hosszútávon nyomot a billentyűk a "képernyőn", mint anno 1-2 laptopnál hosszútávú összecsukás/préselés után, vagy van annyi távtartás benne összecsukás után, hogy ezzel ne kelljen foglalkozni?
Tokot milyet érdemes venni, ami nem transsleeve dual?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
lacehu
csendes tag
#2, Inkább itt kérdezem meg, mert a sima android app-os topicban minden telefonos lökné a kommentet, nekem meg tábla kompatibilis app kell. Szóval:
Tudtok mondani jó, MŰKÖDŐ profil kezelőt? (hangerő, wifi-ki-be, közelben lévő wifik, és időpont által triggerelve).
Egyik nap sikerült úgy bejönnöm melóhelyre, hogy a youtube onnan folytatta, ahol tegnap abbahagyta... Full hangerőn.Elkezdtem nézni a fenti kategórának megfelelő programokat, de vagy egyáltalán nem működött (Smart Settings ), vagy amig ami lite-ban működött, az már commentek szerint fizetősben nem működik (Profile Scheduler, a free csak 1 rule-t enged)
Valami ilyet akarok összehozni:
Ha 8 és 11 óra között van, és meglátja a céges APN-t az elérhető listán, akkor váltson át némába, és kapcsolja le a wifi-t (3g on, wifi off, silent)
Ha 18 óra van, kapcsolja fel a wifi-t, de maradjon csendben. Ilyenkor már sanszos, hogy lassan hazaérek, és ha van lehetősége, inkább kapcsolódjon rá a home-wifi-re (3g on, wifi on, silent)
Ha meglátja az otthoni wifit, kapcsolja fel a hangerőt (3g on/off, wifi on, hangos)Előre is köszi a tippeket
-
lacehu
csendes tag
#1, Factory reset előtt mivel érdemes backupolni? Az alapból rajta lévő (asus) app backup jó? (angry birds játékállások, és satöbbit jó lenne megtartani). Nem vagyok rootolva, és egyelőre nem is szeretném, ergo azok az appok kiestek.
-
lacehu
csendes tag
A sima T-s sokáig bírja, a TG-ben a háttérben akkor is fut a 3G standby, ha nincs használva, ezért picit jobban eszi az akku-t, de nem vészes. Átlagos használat mellett simán bírja 2-3-4 napig, de olyan 30%-nál rá szoktam tölteni (annál nincs nagyobb gáz, amikor a slozin való játék közben fogy ki a szufla
).
Amire érdemes figyelni uj 3G-seknek:
Ma reggel sunyiban letöltött 3G-n 70 megát a gallery (pedig se új dolgot nem raktam fel weben, se máshol nem maszatoltam benne).
Data usage-nél az appra kattintva ki lehet kapcsolni a mobil fogtalmat. Viszont ehhez már egyszer forgalmaznia kell a programnak, mert az app settingsben nincs benne, szóval csak óvatosan. -
lacehu
csendes tag
válasz
Avicularia #701 üzenetére
HR alatt mit is értesz (mert amennyire olvastam, hard reset = cold boot)?
Cold boot, csinál egy nagy bootot, és törli a cache-eket is. shut down után volume down+power 12 másodpercig, aztán nem választani semmit, és kiirja, hogy cold booting.
http://www.transformerforums.com/forum/guides-tips-tricks/27305-guide-how-update-your-firmware-ota-incremental-changes-full-os-updates.html
-
lacehu
csendes tag
válasz
Avicularia #699 üzenetére
Igen, pár perce találtam meg a neten. Picit jobb, de azért még érezhető.
-
lacehu
csendes tag
Reggel felment a JB a TG-mre, kicsit még makrancos. Pl. az UPC-s APN-t elfelejtette, sim kiszed-berak se után volt meg, kézzel kellett felvinni, és így már megy.
A homescreen határozottan többet akadozik. Nem tudom, mi a fenét művelnek asuséknál, de nem pont ennek kellene jobban mennie JB alatt?
Bármi ötlet? Középső képernyőn a gmail, a weather és az mp3 lejátszó widget van kint, szomszédos képernyőn csak ikonok.
-
lacehu
csendes tag
a beépített böngésző nekem halál volt. Az első este ment fel rá a chrome (bár sokan javasolták a FF-t, meg az operát)
Pár felmerült kérdés az elmúlt 2 nap tapasztalatai alapján:
- Esténként hevesen nyomogatom a settings / system update-et, de csak nem akarja felkínálni az OTA JB-re frissítést (4.0.3 van most). Létezik, hogy a 3g-s tipus miatt? Lehet valamit bűvölni, hogy megjelenjen az OTA update? (kézzel, image-ből nem akarom rábűvészkedni, ha jól tudom, van valami ilyen módszer is)- First startkor rákérdezett, hogy akkor most mi legyen, wifi, vagy wifi+mobilnet, vagy mi. Erre "előrelátóan" wifi+mobilt kattintottam, de sim-et egyelőre még nem tervezek venni bele 1-2 hónapig (azért kapcsoltam be mégis, hátha tudok kölcsönkérni sim-et kipróbálni). Ellenben settigns / battery alatt nézem, hogy a "cell/mobile standby" eszi az aksit rendesen. Ki lehet kapcsolni ezt átmenetileg? a settings / wireless / more alatt néztem, de nem sokat találtam.
- magyar kiosztársú virtuális bill-nél valahogy át lehet bűvölni a qwertz-t qwerty-re?
- app-okat tabletnél nem lehet átmozgatni SD-re, csak mobiltelefonon? az app tulajdonságoknál a clear mellett nem látok "move to sd" gombot.
Egyébként meg vagyok a géppel elégedve. Netezésre, youtube-ozásra, kanapé-kalózkodásra tökéletes. Aki kitalálta, hogy tableten FPS-eket "kelljen" játszani, az egy idióta volt, de cut the rope, meg fruit ninja az überkirály. tegra zone-ban csalódtam, azt hittem, hogy több programot vágnak az emberhez, de ez legyen az nvidia sara.
Gépelni néha kényelmetlen, magyar beszédet meg ritkán érti, de remélem, hogy JB-vel ez majd változik. a fent vázolt cell standby mellett az első 2 napban 8-10 órákat simán bírt balanced mode-ban. -
lacehu
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy 3G-s változatot szeretnék vásárolni (TF300TG) dokkolóval, csak egy BP-i forgalmazó sem árusít 3g-s tábla + dokk kombinálcióban.
Azóta végre találtam egy forgalmazót, aki ad el csak dokkolót, viszont ez kompatibilis-e a 300TG-vel? (Gondolom igen, de az ördög sose alszik, web-en meg nem találtam róla infót)
Szokott ezeknél a tableteknél pixelhiba előfordulni? Ha igen, arra milyen garancia vonatkozik?
A válaszokat előre is köszönöm.
PS: Ha esetleg van tippje valakinek, hogy árusít-e valaki budapest-en 300tg + dokkoló kombóban (egyedül ramiris-ban láttam, de az nagyker, mitöbb, méregdrága)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged