Hirdetés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
manchester85
üzenetére
Így van, szinte mindig két kézzel fogom, és tökéletesen bevált. Azt nem tudom, hogy akinek nálam kisebb keze van, az ugyanúgy tudja-e alkalmazni ezt a "fogást", pl. a gyerekeim biztosan nem, de nekem bevált. Viszont a gyerekektől se hallottam még soha, hogy elfáradt volna a kezük, pedig van, amelyik 2-3 órán keresztül képes Jetpack Joyride-ozni, szabályosan le kell állítani. Mondjuk ő az ölébe teszi, és a könyökét letámasztva irányítja a borostás mukit.
Nagyon sok felhasználásnál elég a két ujj. -
kolosanyi
veterán
válasz
manchester85
üzenetére
Nos tablet nincs a tulajdonomban, így csak rövidtávú tapasztalataim vannak a használattal kapcsolatban. Mindazonáltal nem tűnik fárasztónak, sőt, pont a netezés az, ahol nagyon kényelmesnek éreztem például egy notebook mellett. De igazából mindegy is, mert ergonómiailag még mindig az "ósdi" PC a nyerő, szép nagy monitorral, egérrel és billentyűzettel.
-
erdoke
titán
válasz
manchester85
üzenetére
1. A könyököm nekem is ki van támasztva, amikor tabletet használok.
2. Az oldalról benyúló két (hüvelyk)ujjal tökéletesen lehet zoomolni és minden irányba mozgatni a képet. Tehát ha véletlenül nem érem el, mert fent van, vagy pont középen, egyetlen mozdulattal odahúzom az ujj alá a linket, aztán aktiválom.
3. Ne a sík buta Safarival böngéssz, hanem gesture-öket támogató, ergonomikusabb megoldással, pl. Atomic Browserrel.
Felnyúlni a fülekhez váltáshoz, vagy hogy új tabot nyissak, ill. bezárjam a régit?
20. században talán, de manapság...
Nagyon ritkán nyúlkálok a kijelző fölött, mondom, hogy te nem tudod megfelelően tartani/használni.
Emellett 13 éve van laptopom, nem kell bemutatni a touchpadet se.Szerk: Ez itt már OFF.
-
erdoke
titán
válasz
manchester85
üzenetére
Nem korrekt kijelenteni, hogy tény, az meg egyenesen fasság, hogy kár rajta vitatkozni. Szerintem sokkal többet használtam már tabletet, mint te, és nekem nem fárasztó (kivéve a szememnek, ha túlzásba viszem). Általában két kézzel fogom, és a hüvelykujjaimmal irányítom. Néhány appban persze másfajta vezérlése van szükség, de ezeket ritkán használja az ember hosszú órákon át.
Soha nem volt gondom az ujjaimmal vagy a csuklómmal. Szerintem te egyszerűen nem tudod, hogyan kell/érdemes fogni...
-
opeter87
senior tag
válasz
manchester85
üzenetére
Bármilyen tablet használata kézben egyáltalán nem fárasztó (ha mégis fárasztó valamiért, az a súlya, mert ugye tartani kell).
Akkor fárasztó a tablet használat, ha billentyűzettel használod és nincs touch pad és állandóan a billentyűzet és a képernyő (legkülönbözőbb pontjai) között "kell" mozgatnod a kezed. -
erdoke
titán
válasz
manchester85
üzenetére
Ha Excel cellákat húzogatsz nagyüzemben, akkor nem jó ötlet a tablet. Ha sokat olvasol különféle dolgokat, netezel, emailezel, akkor annál inkább. Viszont ha sokat olvasol, én inkább az új iPadet ajánlottam volna...
Nekem még soha nem fájt a kezem vagy a csuklóm bő egy év alatt, pedig nem egyszer volt, hogy reggeltől estig 10 % alá merítettem az iPadet, és néha van benne Bejeweled is bőven. Néha látom, hogy asztalra fektetve használják az iPadet, úgy biztosan gyorsan elfárad a kéz, de nem is csináltam ilyet túl gyakran, összesen ha 2-3 órát 12 hónap alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Outlook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Hófehér MSI Sword 15 A11UD (i7 11.th, 16 GB , Geforce 3050, FHD) akció!
- Acer Nitro 5 N20C1 (i7 11.th, 16 GB , Geforce 3050, FHD) akció!
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Laptop i7, 4gb, 128gb, ár alkuképes minimálisan
- Lenovo Legion Pro 7 16IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5070 Ti/64GB RAM/1TB SSD eladó BONTATLAN!!!
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 8GB 256GB 1 év garancia
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Nagyon sok felhasználásnál elég a két ujj.
Felnyúlni a fülekhez váltáshoz, vagy hogy új tabot nyissak, ill. bezárjam a régit?
20. században talán, de manapság...