- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
válasz
kolosanyi #78 üzenetére
Hogyhogy mi az? Ne haragudj, de ha nem használtál még huzamosabb ideig táblát, akkor fogadd el ezt a tényt. Nekem több óra használat után szabályosan sajgott a csuklóm és az ujjaim. Ennek semmi köze a fizikai erőnléthez.
Egy laptop élein simán pihenteted a csuklód, a hardveres billentyűzet is 1000x kényelmesebb, mint a virtuális. Az, hogy egy 10 hüvelykes kijelző fölött hadonászol, igen is baromi fárasztó tud lenni huzamosabb használat esetén. Próbáld már ki azt, hogy az ujjaddal ide oda böksz egy 20cm-es sugarú körben, csináld meg 100x, és utána mondd, hogy nem fárasztó. Ehhez képest a touchpaden egyetlen ujjamat mozgatom 2-3cm-es szakaszokon, tehát én csak a töredékét teszem meg annak a fizikai távnak, amit az egér megtesz helyettem. Igazából az a gond, hogy ez egyszerűen tény, kár is rajta vitatkozni. Persze tableten is lehet ügyeskedni, ha megfelelő szögben van, azzal sokat lehet javítani a problémán, de ettől még, ha a jobb felső sarokba kell kattintani, akkor oda kell nyúlni, ami egy intenzív használat esetén fárasztó tud lenni. Én inkább lezártam a képernyő elforgatást, és átdöntöttem úgy az iPad-et, hogy ne kelljen nyújtózkodni.
Nyilván hosszabb olvasás, videózás esetén nincs ezzel gond, de aki össze-vissza kattintgat, és teszi ezt egyhuzamban órákon át, annak sajogni fog a csuklója, sőt talán még a válla is. Fórumozásról, illetve ehhez hasonló hosszúságú hozzászólásokról nem is beszélve, az már mazochizmusnak minősül. Mondom ezt úgy, hogy:
anyámnak ez már a harmadik iPad-e, én beszéltem rá a kezdetektől fogva, és én is rendeltem magamnak egy 2-est. Ettől függetlenül tisztában vagyok a hátrányokkal, ami igazából nem magának az iPadnek a hátránya, hanem egyáltalán összességében a tableteké. Nézz rá mekkora egy touchpad, és mekkora egy 10 hüvelykes kijelző. Na, pont annyival kell többet dolgoznia a kezednek. Szerintem elég nyilvánvaló, hogy ennek vannak hátulütői is. Például az iPhone-t is kézben tartva a legkényelmesebb használnom, mert kényelmesen átérem a hüvelykujjammal, és a csuklóm sincs igénybe véve, vagy akár meg is támaszthatom.
-
vicze
félisten
Nem azért, de most a 3G-s billentyűzetes verziót hasonlítod a wi-fi only bill. nélkülihez?
Tehát ami ugyan az mint a iPad az 130e, az iPad 150e, ahol a nagyobb felbontású kijelzőt kapod +20e-ért.
A Prime fém, ez műanyag, ezért olcsóbb ez, de valószínű a Prime ára is csökkenni fog főleg, hogy tényleg sok hátránya van sajna. (GPS, wi-fi problémák)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest