- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két EV mellett okostelefon is várható a Dreame-től
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: Egy teljesen új platformot kapunk! Új korszak kezdődik?
- intecpc: Hogyan készítsük fel a számítógépünket a Windows 11-re? – Lépésről lépésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
válasz
kolosanyi #78 üzenetére
Hogyhogy mi az? Ne haragudj, de ha nem használtál még huzamosabb ideig táblát, akkor fogadd el ezt a tényt. Nekem több óra használat után szabályosan sajgott a csuklóm és az ujjaim. Ennek semmi köze a fizikai erőnléthez.
Egy laptop élein simán pihenteted a csuklód, a hardveres billentyűzet is 1000x kényelmesebb, mint a virtuális. Az, hogy egy 10 hüvelykes kijelző fölött hadonászol, igen is baromi fárasztó tud lenni huzamosabb használat esetén. Próbáld már ki azt, hogy az ujjaddal ide oda böksz egy 20cm-es sugarú körben, csináld meg 100x, és utána mondd, hogy nem fárasztó. Ehhez képest a touchpaden egyetlen ujjamat mozgatom 2-3cm-es szakaszokon, tehát én csak a töredékét teszem meg annak a fizikai távnak, amit az egér megtesz helyettem. Igazából az a gond, hogy ez egyszerűen tény, kár is rajta vitatkozni. Persze tableten is lehet ügyeskedni, ha megfelelő szögben van, azzal sokat lehet javítani a problémán, de ettől még, ha a jobb felső sarokba kell kattintani, akkor oda kell nyúlni, ami egy intenzív használat esetén fárasztó tud lenni. Én inkább lezártam a képernyő elforgatást, és átdöntöttem úgy az iPad-et, hogy ne kelljen nyújtózkodni.
Nyilván hosszabb olvasás, videózás esetén nincs ezzel gond, de aki össze-vissza kattintgat, és teszi ezt egyhuzamban órákon át, annak sajogni fog a csuklója, sőt talán még a válla is. Fórumozásról, illetve ehhez hasonló hosszúságú hozzászólásokról nem is beszélve, az már mazochizmusnak minősül. Mondom ezt úgy, hogy:
anyámnak ez már a harmadik iPad-e, én beszéltem rá a kezdetektől fogva, és én is rendeltem magamnak egy 2-est. Ettől függetlenül tisztában vagyok a hátrányokkal, ami igazából nem magának az iPadnek a hátránya, hanem egyáltalán összességében a tableteké. Nézz rá mekkora egy touchpad, és mekkora egy 10 hüvelykes kijelző. Na, pont annyival kell többet dolgoznia a kezednek. Szerintem elég nyilvánvaló, hogy ennek vannak hátulütői is. Például az iPhone-t is kézben tartva a legkényelmesebb használnom, mert kényelmesen átérem a hüvelykujjammal, és a csuklóm sincs igénybe véve, vagy akár meg is támaszthatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF gamer laptop Ryzen 7 3750H, GTX 1660 Ti, szép állapotban
- Thinkpad X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkPad X1 Carbon 6th Gen i7 / 16GB / FHD / US bill. Windows 11 Pro
- Latitude 5410 27% 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe magyarított bill gar
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3426, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest