Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• user23

csendes tag

Sziasztok!

Olyan észrevételem van, amitől picit aggódok, hogy hardveres, vagy esetleg jobbik szoftveres a gond.
    Van amikor bekapcsolom a gépezetet akkor az asus logo után csak fekete kép van sokáig és 1 kurzot (egér) amit tudok mozgatni, tehát nem fagyott meg a rendszer de semmi más, picit hosszabban megnyomom a bekapcsoló gombot akkor fehér kép lesz. Tovább tartom hosszabban és akkor kikapcsol, picit várok bekapcsolom és szépen betölt a windows, lehet használni a gépet.

Vajon ez az indulás miért van, lehetséges ?

2.
    Volt olyan eset, hogy ha rákötöttem hdmi-vel a tv-re, akkor a kijelző nem alud ki, hanem folyton világított, olyan állapotba amikor a tv be van kapcsolva de nem kap jelet... :(

alapjáraton win 8.1 volt rajt, kb 2 hétig, alap szinten ismerkedtem vele, se előtte, se most nem használok win 8.1-t, akkor ilyen jelenséget nem tapasztaltam, de hozzá teszem, tényleg csak alap szinten, ismerkedve használtam a gépet. Majd rá tettem a win 10-t, frissítéssel minden ment gördülékenyen, és azóta is ez van fent, ahogy így kezdem belakni a gépet e két jelenség elő jött, első gyakrabban.

valamint van olyan észrevételem is, ha torrentezek, és a d://- re töltöm le a kívánt tartalmat, pár nap után véletlenszerűen a torrent fájlt a klienes sérültnek jelzi, ilyenkor törlöm, majd újra hozzáadom, leellenőrzés után újból jó. olyan tippem van erre, hogy le állítja a gép a belső hdd-t és ez okozhatja eme jelenséget, de tévedhetek. Valakinek valami tapasztalata evvel kapcsán ?

Valaki azt írta, hogy bátran le lehet menetközbe venni, és tabletként magammal vinni, sajnos ez nem igaz. Hardver biztonságos eltávolítása, tálcán, óra mellett,különben a hdd sektor hibás lehet idővel.. :/

• user23

csendes tag

válasz Patens #5051 üzenetére

@Patens, köszönöm a választ. 3 méteres a hdmi kábel, ez volt a leghosszabb a boltban, szerintem ez itt nekem most meg is felelne.
    Lehet, hogy még leszek kérdéseim menet közben és szívesen jönnék vissza válaszért.
    Jobban belemerülni majd csak vasárnap lesz időm, munka miatt.

Tegnap este egy filmet néztem meg, és azt sem végig. Ill kb 1 órát tablet formában használtam, és a 100% töltési egység most, hogy újra bekapcsoltam 74%-on van ? Ez reális ?

Ha torenten letöltök valamit, és elviszem tablet formába, vagy menet közben viszem el, és a D://-re tölti le, akkor az nemegészséges ugye? Csak az egyértelműség végett kérdem.
    Köszönöm!

• user23

csendes tag

Sziasztok!

Ma vásároltam meg a kicsikét: (rem megfelelő topik ez...)
    Notebook ASUS Transformer Book T100TA-DK007H‎

Pár (kezdő tabeletes, és notebookos) kérdésem lenne, mint másoknak és szeretnék is rá választ kapni. Ha voltak ilyen kérdések, és válaszok elnézést kérek előre, ahogy van időm olvasok vissza felé is.Első kőrben annyit szeretnék írni, hogy az asztali gépről való leválás a cél, már annyit, és olyan szinten nem gépezek. Azért ezt az eszközt választottam, mert univerzális a maga formájában egy tablet, és egy laptop is, előtte is ülhetek magammal is vihetem jelenlegi helyzetemnek megfelelne hosszabb távon.

Első:
    Mióta világ a világ asztali gépem volt, és ott a gépelés nagyon jó volt számomra, itt ezen az eszközön első nap után nem az igazi, két kezemen egy egy újjal gépelek, mert olyan kicsi nem tudok rendesen több újjal gépelni, gyorsan a pad részén. Tablet formában még rosszabb, fognom is kell.
    Idő után jobb lesz ?
    Vagy célszerű venni usb-s billt + bluetooth egeret, vagy ellenkezőjét ennek, ha laptop formában fogom használni 60%-ba?
    40%-ba pedig tabletként szeretném, egyenlőre olyan helyzetek nincsenek, hogy akárhova is magammal vigyem.

Második:
    Bekapcsolt állapotban bátran lecsatlakoztatható tabletként menetközbe a padról ?
    Ill ugyan így vissza is csatlakoztatható ?

Nem fog tőle megzajdulni, fagyni, akadni, stb?

Harmadik:
    micro-hdmi-vel csatlakoztatom, jelenleg is a hd tv-hez, esetek többségében ebben szeretném használni, filmnézések, php, html, css, ez nem jelent gondot ?

Negyedik:
    Valaki próbált rajt játszani, mivel, és milyen volt ?
    Ez utóbbi kérdés érdeklődő, infó szerzés semmi több.

Ötödik:
    HD minőségű, HD tömörítésű filmek megnézése mennyire terheli a gépet ?

Hatodik:
    Van lehetőség arra, hogy ha itt elől hagyom laptopp formában, és lecsukom a tv-n továbbra is tudom nézni a filmet?

Kérdéseimet kiemeltem, formázva.

ui:.
    Tudom, tudom vásárlás előtti kérdések, de ez a vásárlás hirtelen jött, számomra jó áron. ÚJ gép.
    Aki erre jár, van ideje kérem írjon, köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák