Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zugi

aktív tag

Sziasztok! Múltkori szívásom után visszavittem a boltba a gépet, amiben valóban nem volt vincsi, pénzt visszakérve egy másik boltban kicsit drágábban ugyan, de mégis megvettem:)

A gépemre egyből feltettem a Windows 10-et. Kicsit hosszadalmas egy telepítés volt, a bekapcsolástól számítva 3 órát vett igénybe az egész folyamat...

Most olyan kérdésem lenne, hogy használ -e valaki mobilnetes USB sticket a géphez? Nekem kétféle is van, de sajnos egyiket sem ismeri fel. Van egy régebbi ZTE, aminél a stick rádugása után egy kis segédprogramnak kellene elindulnia, de ez nem történik meg. Illetve egy újabb Huawei stick, aminél nincs segédprogram, hanem webes felületen IP címet megadva lehetne a menüjét elérni, de ezt sem látja. Vajon mit lehet e helyzetben tenni? Ez a Win10 miatt lehet, vagy valami speciális beállítást igényelne? Nem találok a gyártói oldalakon semmi Win10-re utalást, lehet ez a probléma? Van valakinek e téren tapasztalata?

• Zugi

aktív tag

válasz Zugi #4748 üzenetére

Miután minden kipróbáltam, visszaraktam a Win 8.1-re is, ezután már meggyőződtem afelől, hogy szerintem ebben egyszerűen nincs vincseszter, elkutyulták (átvágtak?) a boltban, így holnap vissza a boltba, ez így vicces.

Az egeret is, mert abban lehet én voltam elővigyázatlan. Van egy HP laptopom, az sem látja a bluetooth egeret, meg ez a T100-sem látja, ellenben a régi Win7-es netbook-om igen. Sosem volt bluetooth-os egerem, ezt is csak a sajnos a T100-as egyik gyenge pontja, a mindössze 1 db USB portja miatt vettem, mert mobilnetes sticket szeretnék sokszor rádugni és annak kellene a hely, így nem tulajdonítottam jelentőséget annak, hogy az van ráírva az egérre, hogy bluetooth 3.0, míg a T100-asnál most utólag rákeresve azt írják, hogy bluetooth 4.0 . Szóval itt akkor kompatibilitási probléma lesz ha minden igaz, így hát jó, hogy csak ezt a kettő cuccot vettem ma, mindkettőt vihetem vissza 2 különböző helyre:)

• Zugi

aktív tag

válasz bojan #4747 üzenetére

Köszi a gyors választ, egyelőre szívok csak:) Előbb azt írtam, hogy az eszközkezelőben ott a HDD, de szerintem tévedtem. A "lemezmeghajtó" sort kibontva csak Samsung MCG8GC eszközt látok, azt hittem ez lesz az 500 GB vinyó, de ez a 64GB SSD. Neked ott mutat mást is?
    A partíció kezelőben is csak az SSD és annak felosztása látszik. Sehol sincs nyoma az 500 GB-s vinyómnak. Már az is felmerült bennem, hogy tuti ilyet adtak a boltban? A típus számának matricája a billentyűzet hátulján és a doboz is ez a DK014B-s. Így nem értem hol a vinyója:(

Driverek kapcsán csak ([ezt az oldalt] találtam, ott nem látok ilyesmikhez drivert sajnos. Hol érdemes nézni?

• Zugi

aktív tag

Sziasztok!

Ma lettem friss tulajdonosa egy ilyen ketyerének., pontosabban egy T100TAM-DK014B-nek, ami 64GB-os, de mellette még 500GB winchestere is van.

Bekapcsolás után a kezdeti procedúrák végigvitele után egyből felajánlotta a Win10-re való frissítést. Én kapásból igent nyomtam, ki sem próbáltam 8.1-es Windows-zal. Jó sokáig elvolt mire felrakta a Win10-et.
    Amikor végre hozzáférhettem, máris 2 hibába botlottam. Egyik az, hogy nem látja az 500 GB-os HDD-t (akkor sem ha a billentyűzetre van dokkolva). Egyedül az eszközkezelő listázza, de miképp lehet ezt előcsalogatni?

A másik, hogy egy Win7-es régi, lassú Atom procis netbookról váltottam erre. És mivel ennek csak 1 USB portja van, így vettem hozzá egy bluetooth-os egeret. A régi netbookon próbáltam ki először, az kapásból felismerte, de ez a T100-as egyáltalán nem látja semmilyen módon pedig a bluetooth be van kapcsolva.

Van valakinek tapasztalata ilyen téren? Ezt vajon a Win10 okozza és nem kellett volna ennyire sietnem a felrakásával?
    Köszi minden segítséget előre is!
    Zugi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés