- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
-
ksanc
őstag
válasz
Kicsirics77 #4840 üzenetére
Így van, én is simán használom mindkét csatit.
Ha ebben működik, akkor az alaplapon kell egy kis újraforrasztás az usb csatlakozó lábainak és kész.
Hacsak nem az érintkezőket sikerült felhajlítani és letörni a bedugások alkalmával de ezt kétlem. -
ksanc
őstag
válasz
rrandris #4836 üzenetére
Tudod használni, teljesen jól, csak nem a tw3200-al...
Persze, ha kifejezetten ahhoz vetted, az nem annyira jó.
Az előzőnél egyik usb port sem megy?
Kár filózni azon, hogy mi késik vagy siet, nem lehet megmondani, csak azt, hogy EGYMÁSHOZ KÉPEST csúszik a hang vagy kép. -
ksanc
őstag
válasz
gojko.m #4833 üzenetére
3 éve írtam először a problémáról, aztán tavaly és idén is, októberben.
Nem beállítás, mert akkor másik projektoron, tv-n is csinálná. De nem, kizárólag az Epson TW2900-al összekötve van gond. A létező összes fw-vel kipróbáltamÉs a vicc: ha indítás után egyből leállítom, majd újra elindítom a lejátszást, nincs szinkronhiba...
Jelenleg is problémamentesen használjuk egy másik projektorral. A projektor is tökéletes bármilyen másik lejátszóval.
Vagy valami szériahiba, vagy valami vudu -
ksanc
őstag
válasz
rrandris #4830 üzenetére
Hoppá, pontosan ilyen szinkrongondom van, csak a kisebb testvérrel, egy tw2900-assal. Nagyon úgy tűnik, semmit sem lehet tenni, a két kütyü nem bírja egymást. Mindenféle fw-t, verziót, kábelt próbáltam, de semmi. A lejátszó és a projektor külön-külön tökéletes, összeeresztve jön a szinkronhiba.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
ksanc
őstag
válasz
Lotto73 #4813 üzenetére
Szia!
Ó, a container-codec probláma
Pontosan annyi különbség, amennyi codec létezikAz avi ugyanis nem formátum, hanem egy container. Hogy ezen belül mivel kódolják a hangot és a képet, az teljesen változó.
Szóval vagy a hanghoz, vagy a képhez használt kódolást nem támogatja a lejátszó. -
ksanc
őstag
Sziasztok!
Kb. évente szoktam jelentkezni a problémával, mivel évente egyszer használjuk ezt az összeállítást
Majd novemberben lesz aktuális a dolog, de most nem akarom az utolsó pillanatra hagyni
Szóval amiről szó van:Adva van egy filmszemle, ahol filmeket vetítünk. A projektor egy Epson TW2900, ez van összekötve (HDMI) egy O!Play Air HDP-R3 boxszal, 1.29p firmware-el. De tökmindegy, bármelyik fw-el csinálja.
A filmek külső merevlemezről jönnek, a hangot az analóg kimeneten veszem le.
Namost a probléma az, hogy ez a két eszköz utálja egymást. Az alapprobléma az, hogy elindítva bármilyen filmet, 90% az esély hogy aszinkron probléma lesz, vagyis a hang kb 1 másodpercet csúszik a képhez képest.
Ha mindjárt leállítom a filmet majd simán elindítom megint, prímán működik, szinkronban van a kép és a hang. (?!?) Aztán még szeret fagyogatni a menüben is, de ha egyszer a film elindult rendesen, akkor ott már nem áll le.
A poén az, hogy a projektorra bármi mást (blueray lejátszó, notebook, szintén az analóg hangkimeneteket használva a HDMI mellett) rákötve tökéletesen működik.
Ha a HDP-R3-at kötöm össze bármilyen más projektorral, de ugyanezzel a felállással, az is tökéletesen működik.
Szóval külön-külön mindkét kütyü prímán működik, összeeresztve őket csak az idegbaj van.
Találkozott esetleg azóta valaki hasonló problémával?Köszi!
-
ksanc
őstag
válasz
Kicsirics77 #4482 üzenetére
Igen, pont azért....
-
ksanc
őstag
Én inkább egy jó átkonvertálást javasolnék. Vagy mindenki 6 méteres vásznon nézi, illetve profi operatőr?!
-
ksanc
őstag
Üdv!
FAT, vagy FAT32-re van formázva? Az fw frissítés máshogy nem fog menni...
Vagy lehet, hogy pont beszart a pendriveNálam éppen most van egy, arról akartam először a frissítést csinálni. De a pc sem akarta igazán felismerni, meg problémázott össze-vissza. Szétszedtem, és egy fos-szar egy chipes-panelos gányadék, ahol a chip egyik sor lába (ami a csatlakozó felé néz) totál elvált a panelen a forrasztásoktól. Nem bírta a mozgatást. Gratulálok a tervezéshez, meg a kivitelezéshez, de hát óccsó, ez kell a népnek...
-
ksanc
őstag
Engem sem hagyott nyugodni a dolog... Az a helyzet, hogy ezeket a cuccokat egy évben egyszer, kizárólag a filmszemlén használjuk. Hát én most ráraktam egy másik projektorra a hdp-r3-at, felraktam az r11-es firmware-t és működik minden, gyönyörűen. Felraktam a gyári 1.29p-t is, azzal is.
Szóval egy HDMI masterguru kéne, aki megmagyarázza, hogy azzal a ki******tt tw2900-assal összekötve miért van szinkronprobléma?????
Próbáltam állítani minden szart a projektoron és a boxon is, de ugyanaz.
Másra rádugva jól működik.A projektort tuti, hogy nem cseréljük. Marad a boxcsere. Vagy egy nagyon hozzáértő megmondja, hogy miért van ez...
-
ksanc
őstag
No lement. Érdekes, hogy élőben nem fagyott. Próbálta volna meg... engem szeretnek általában a technikai cuccok, ezért nem értem ezt a szarozást. Bár mikor kellett, akkor működött, a dupla indítással, persze.
Tuti, hogy csaj ez a boxKöszi mindenkinek, legközelebb - ha még itt leszek - jövő októberében jelentkezem, hogy milyen médiaboxot vegyek... Vagy picsa tudja, mi lesz már akkor a tuti...
-
ksanc
őstag
Egyelőre megúszta, nem fagyott le. Lement hat film.
Most jönnek a tegnapi premierfilmek.
Szóval azért kíváncsi lennék, hogy egy egyébként dícsért médiabox mi a francért csinál ilyeneket?
Van valakinek ilyen konkrét cucca, amit használ is?
Mégegyszer: Asus O!Play Air HDP-R3.A fórumos problémák 90%-a a hálózat, wifi, netes tv meg ilyesmikről szólnak, úgy tűnik, olyan problémája senkinek sincs, mint nekem.
Firmware frissítés. Bármit elhiszek, de hogy a gyári zsír firmware, amit mittudoménhányan használnak világszerte, csak itt okoz szinkronproblémákat, azért érdekes.
-
ksanc
őstag
R11? 23-as bootcode? Na ennyi időm nem volt, hogy rájöjjek, mit is jelentenek...
R1 1.23? olyan meg nincs
Mellesleg nem is tudtam volna vele foglalkozni. Elvoltam egy 50mbit/s-es bitrátájú .mov tünemény átkódolásával... mert hiába pofáztam, hogy ez nem a Cannes-i filmfesztivál központi vetítőterme...Mindegy, ma valószínűleg úgyis szétrugdosom. Legújabb idegborzolás: lefagy! Kizárólag a filmek böngészése közben. Tehát film lemegy, stop, megjeleni a fájlok listája, továbblépnék oszt csá...
Film lejátszása közben soha.
Tegnap kétszer csinálta, még délután, ma is kétszer, negyed órája, mindjárt kétszer egymás után.
Ez új dolog, tavaly még nem volt.
Mindegy, 10 perc múlva kezdés, most már így marad. Ha lefagy menet közben, akkor villany fel, leballagok, ott helyben baszom a földhöz majd folytatom notiról... -
ksanc
őstag
Az Asus oldalán a legfrissebb az 1.29p. De ahogy mondtam, ezzel csak rosszabb. Valami nagyon nem stimmel ezzel a konkrét boxal, az biztos.
Minden gubanc akkor kezdődött, mikor a gyári firmware-t frissítettem 2 éve. Nem volt semmi gond, szépen végigment, újraindult, új verziószám, oké.
Csak éppen szar. Az 1.17p fw-t visszatéve legalább indít-leállít-indít működik a problémás filmeknél... az összes ennél frissebb fw-nél fix csúszás van a hangban.Voltak ennek a szériának hibás példányai? Mert ez az...
-
ksanc
őstag
Dettó ugyanaz, mint két éve, meg tavaly. Nem tudom, mi a szar történt, de a gyári firmware-el semmi gond nem volt.
Most néztem, hogy miért az 1.17 van rajta. Frisítettem. Ja, azért, mert az új firmware-k mindent, legyen akármilyen kurva formátum, akármilyen beállítással, 1 másodperces hangkéséssel játszik.
Néztem kompozit kimenetet is, rohadt mindegy, csúszik.Azt hiszem, meguntam, notebookról lesz a vetítés, ezt meg kibaszom a francba de előtte szétcsapom, baltával.
-
ksanc
őstag
Üdv!
Két éve írtam ide, a probléma még mindig ugyanaz, majdnem.
Tehát van egy O!Play Air HDP-R3 box, 1.29p (vagy 1.28p? nem tudom, a legutolsó) firmware-el.
Összekötve egy Epson TW2900 projektorral, hdmi-n keresztül.
Továbbá van egy Samsung M3 Station külső vinyó. Erről játszom a filmeket.
Namost némelyik filmnél, de nem mindig, azt csinálja, hogy elindítom, megy szépen, éppen csak pirinyó asszinkron van a kép és a hang között. Megállítom, elindítom megint és voilá, tökéletes.Ez mi a fenétől van? Nem, nem rossz letöltéstől, pláne, hogy ezek esetenként hozott fájlok, egyenesen a stúdióból, lévén ez egy filmszemle.
Nem sikerült rájönnöm, milyen filmeknél csinálja, előfordul mp4 és mpg fájloknál is.
Két éve szívok ezzel, eddig azzal oldottam meg, hogy lepróbálom a vetítés előtt, elindítok minden filmet 2szer, 3szor és amelyiknél csúszás van, azt élesben a vetítésnél elindítom, azonnal megállítom és megint elindítom... Ilyenkor MINDIG tökéletes.
De ez agyrém.
Valami szinkron gond a lejátszó és a projektor között? (?!) Vagy mi a franc?Köszi!
-
ksanc
őstag
Na, az volt, hogy csúszott ugyanúgy a hang. Visszaraktam az 1.17p-t, az is csúszott.
Amig le nem állítottam és újra nem indítottam bármit. De ez csak a régi firmware-el működik, az új mindenhogy szar.Én nem vagyok már mai gyerek, sok mindennel együtt nőttem fel, de őszintén szólva a tököm tele van a mai "hipermodern" faszságokkal.
Direkt úgy vannak tervezve, hogy csak agymosottan lehet használni őket.Biztosan én vagyok hülye. Mindegy, ez van.
Szép napokat mindenkinek!
-
ksanc
őstag
Na kérem szépen, mégsem tökéletes. Viszont sikerült körbehatárolnom a hibát, valaki varrjon már rá gombot:
Tehát: van egy Epson TW2900 projektor 2 db HDMI bementtel. Az egyikre az Asus O!Play Air, a másikra egy Samsung BD-C5300 blu-ray lejátszó van dugva egyidőben.
Namost ha a bluerayról játszok le és utána átváltok a másik HDMI bementre a projektoron - amin ugye az O!Play van - BÁRMILYEN film, amit ezután akarok lejátszani, csúszott hanggal megy. De ha megállítom, majd újraindítom, megint klappol minden.Ez mi???? Valami okos elmagyarázhatná, mert én kissé megőszültem benne.
És a hibát bármikor elő tudom hozni a fentiekkel. Addig semmi gond nincs, amig nem váltok a blu-ray lejátszóra.
A lejátszó 1.3-as HDMI verziójú, úgy tudom, hogy az O!Play Air is.Köszi!
-
ksanc
őstag
Hogy válaszoljak magamnak:
Megpróbáltam az 1.26p-t is, ugyanaz.
Nagy nehezen sikerült levadásznom az 1.17p-t, felraktam és érdekes módon megint tökéletes minden.Ez mégis mi már?????
Na mindegy, működik, a frissítéseket pedig elfelejtem egyelőre. Ezt is csak a magyar nyelv miatt pakoltam fel, hogy ha kikötök valami vigyorgóban akkor a kollégák nehogy bajban legyenek. Kár volt.
Szép napokat!
-
ksanc
őstag
Üdv!
Kapkodó leszek és elnézést, ha volt már ilyen, de sürgős.
Adva van egy O!Play Air HDP-R3. Frissítettem rajta a legújabb firmware-re (1.28p) azóta minden filmet, legyen bármilyen formátum és bármiről (pendrive, külső vinyó), késett hanggal játszik le. Vagyis csúszik a hang kb fél mp-et.
Gyárilag asszem az 1.17p firmware volt rajta, azzal semmilyen gond nem volt.Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest