- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hawk67
csendes tag
válasz
emerzee #2637 üzenetére
Én próbáltam és megy
Már régebben írtam Neked, hogy vettem egy külsőtápos USBHUB-ot és azzal működik a billentyűzet, az egér, még egy kontrollert is próbáltam az is működik. Sajnos a pendrive-ot nem látja, pedig többet is próbáltam. Valószínűleg, ha root-olnám a tabot, akkor ez is működne.
Ezután szétvágtam két usb hosszabbítót és készítettem belőle egy otg kábelt, amit tápra is lehetett dugni, de nem működött a HUB nélkül.
Csak foglalkoztatott a dolog, ezért a gyári otg kábel vezetékén a piros és fekete érről leszedtem a szigetelést és hozzákötöttem egy usb dugó piros és fekete erét. És láss csodát, működik a dolog.Próbáltam a tab töltőjével, a PC usb kivezetésével, sőt a kocsi szivargyujtójával is, és minddel működik.
A következő lépés az, hogy venni kellene egy külső akkumulátort, hogy azzal működik-e. Így már nem lenne helyhezkötött.Ha még ezek után sem hiszed el, akkor össsze kellene jönnünk valahogy (esetleg skype-on, bár nem nagyon használtam még) és megmutatom neked
-
Hawk67
csendes tag
Valószínüleg ezzel a kábellel menne a billentyüzet és az egér. Ha nincs root-olva a készülék, a pendrive nem fog működni.
Én egy sima otg kábelből és egy usb hosszabbítóból készítettem egy ilyen kábelt.
Azért írtam, hogy valószínüleg, mert találkoztam olyan kábellel, amellyel nem működött semmi.
Olyan helyen kell megvenni, ahol ki lehet próbálni. -
Hawk67
csendes tag
A videón látható tab root-olva van. Az usb otg helper progit használja, ami csak root-olt készülékkel működik.
Én is készítettem egy sima y-kábelt, de nem működik vele semmi. Igaz én nem otg kábelhez kötöttem egy usb dugót, hanem egy usb hosszabbítóhoz egy usb aljzatot (így: http://www.youtube.com/watch?v=dCnhb8BfVfg).Lehet, hogy feláldozom az otg kábelem és készítek egy másik y-kábelt a Te videód szerint, hátha azzal működik usbhub nélkül is a billentyűzet és az egér.
A pendrive-hoz biztosan root kell. -
Hawk67
csendes tag
válasz
alfa159sw #1862 üzenetére
Nekem is ilyen billentyűzetes tokom van.
Csak akkor működik a billentyűzet, ha egy tápos usbhub-ot kötök a billenyűzet és a tab közzé.
Ekkor egeret is lehet rá kötni, pendrive-ot viszont nem.Elvileg, ha root-olva van a készülék akkor elég egy Y-kábel is, de áram akkor is kell.
Ezt csak a youtube-os videókból gondolom, még nem erősítette meg senki.
Emerzee-nek rootolva van a készüléke, írta is hogy beszerez egy otg kábelt és készít egy Y-kábelt.
Nem tudom, hogy sikerült-e neki.A bluetooth-os billentyűzet valószínüleg menne.
-
Hawk67
csendes tag
válasz
emerzee #1561 üzenetére
Az HUB-omhoz 2100 mA-es táp van. Kipróbáltam a HUB-ot úgy, hogy nem a saját tápot dugtam rá, hanem a négy usb bemenet egyikébe bedugtam a PC-ből egy USB kábelt (500 mA ?). A másik háromba egér, billentyűzet és gamepad került. Y-kábel nem kellett, mert a HUB kapta az áramot. A HUB kimenetet egy OTG kábellel bedugtam a tab-ba és minden működött egyszerre.
A pendrive-ot nem tudtam kipróbálni mert még nincs rootolva.A HUB-ot ki akarom majd próbálni a kocsi szivargyújtójával is, hogy működik-e.
Ha igen, akkor lehet, hogy működik külső akkumulátorról is, így már hordozható lenne.Én is készítettem egy Y-kábelt, de azzal (HUB nélkül) nem működik.
Nem tudom, hogy elég-e, ha csak a fekete és piros ereket kötjük hozzá az OTG kábelhez.
A youtube-on van több videó is, ahol a mikrousb csatlakozó két lábát is összekötik.Emerzee neked sikerült már működésre bírnod a pendrive-ot a rootolt készülékkel?
-
Hawk67
csendes tag
válasz
emerzee #1308 üzenetére
Fólia rendben.
A pendrive mindenképpen kellene. Egyre inkább úgy néz ki, hogy csak root-al lehetséges, így muszáj lesz.
A mobil stick azért kellene, hogy tudjak vele netezni wifitől távol is. A telefonon meg tudom osztani, de az csak kevés letöltésű.Neked még 4.2.1 van a tabon, kaptál a frissítésről jelzést? Vagy a root miatt nem?
-
Hawk67
csendes tag
válasz
emerzee #1306 üzenetére
Engem érdekel a fólia, ha valahogy meg tudjuk oldani a fizetési és szállítási dolgokat.
Pendrive: valahol azt láttam, hogy FAT32 rendszernek kell lenni rajta. Lehet, hogy a típusa sem mindegy.
App backup and restore: Ezt néztem a Play-en, de láttam, hogy csak alkalmazásokat kezel, adatokat nem.
Én az alkalmazások adataira gondoltam (játék pontszámok, beállítások). Erre sem alkalmas?Még egy kicsit olvasgatom a bejegyzéseiteket és én is root-olom a tab-ot.
-
Hawk67
csendes tag
Frissítés előtt le akartam menteni az alkalmazásokat és az adatokat az App Backup-al, de állandóan azt írja ki, hogy "az App Backup alkalmazás sajnos leállt".
Mi lehet a gond?
Van másik app, amivel le lehet menteni az adatokat és a programokat? -
Hawk67
csendes tag
válasz
emerzee #1272 üzenetére
Emerzee, azt tudom, hogy az otg-hez kell külső táp. Én készítettem is egyet, de nem működik.
A külső tápos HUB-bal működik a billentyűzet és az egér, a pendrive nem.
Nézegettem youtube-os videókat (pl. az #1274-ben lévőt is) és úgy láttam, hogy root-olt készülék kell hozzá, ezért kérdeztelek Téged.Ha venni akarsz külső tápos hub-ot vagy kábelt, szerintem vidd magaddal a tabot és olyat vegyél amelyikkel működik. Én is így vettem. Volt külsőtápos gyári otg kábel, de semmi sem működött vele.
CANYON CNR-ESBHUB06N-el root nélkül működik a bill. és az egér.
Csak akkor root-olnám, ha úgy biztosan látja a pendrive-ot és a mobil stick-et.
Akkor már beáldoznám a garanciát.Nagyon várom, hogy megoszd ezt az információt!
-
Hawk67
csendes tag
Emerzee, kipróbáltad már a rootolt gépen a pendrive-ot? Látja?
-
Hawk67
csendes tag
válasz
emerzee #1180 üzenetére
Elméletileg jó a kábel, egy youtube-os videó alapján készítettem: két usb hosszabbítót kettévágtam, egy dugót és két aljzatot összekötöttem szín szerint, egy dugónál csak a piros és fekete ereket (ez a táp).
A videón csak a két aljzat és a táp volt bekötve, de maradt egy felesleges dugó ezért azt is rákötöttem.
Több videót is láttam, ahol hub nélkül, csak y-kábellel működött a pendrive. Ez biztosan root-olás után volt mert úgy láttam, hogy az usb otg helper-rel mountolták.
Remélem, hogy Neked lesz több információd!
-
Hawk67
csendes tag
válasz
emerzee #1160 üzenetére
Emerzee, lenne néhány kérdésem a blog bejegyzéseddel kapcsolatban:
- root-olás után lehet-e USB HUB nélkül használni egeret, billentyűzetet, pendrive-ot, mobil stick-et.
Kell-e hozzá külső táp?
- vissza lehet-e állítani a root-ot, hogy ne vesszen el a gari?
- 4.2.1 vagy 4.2.2-ről root-oltál?Root nélkül USB HUB-al (Canyon Cnr-Usbhub06N) tudom, használni az egeret és a billentyűzetet, de a pendrive-ot és a mobil stick-et nem. Frissítve van 4.2.2-re.
Két usb hosszabbítóból készítettem egy Y kábelt, de ezt hiába dugom rá a tápra, nem működik semmi.
Nekem csak akkor kellene a root, ha működne a billentyűzet, pendrive és a mobil stick. -
Hawk67
csendes tag
Az enyém sincs rootolva, viszont frissítettem 4.2.2-re. Lehet, hogy ezért megy, de szerintem a kábelek sem egyformák. Kipróbáltam egy másik otg kábelt is, ami ugyanígy nézett ki mint ez, csak volt rajta még egy vezeték, amelynek a vége olyan kerek aljzat volt, mint némelyik tabnak a töltője (ca. 1,5-2 mm átmérőjű).
Próbáltam csak simán bedugva a hub-ba, de nem működött. A boltban pont volt egy olyan tab, aminek ilyen töltője volt és hub nélkül sem ment.
Egyébként az Xperia J telóm sem látja a pendrive-ot egyik otg kábellel sem, a fiam Xperia U-ja látja. -
Hawk67
csendes tag
Az usbhub ilyen: http://www.edigital.hu/USB_portbovites/Canyon_CNR-USBHUB06N_4_portos_aktiv_USB_HUB-p354588.html
Az USB apa-micro USB anya ilyen: http://dx.com/p/micro-usb-female-to-usb-male-adapter-black-172524
Az otg kábel ilyen: http://mobildigital.eu/termekek/kabelek/t:2985/delock-usb-kabel-mikro-b-forgatott-%3E--usb2.0-a-anya-otg-11cm
viszont kipróbáltam egy olyan otg kábellal, amelyiken volt egy táp csatlakozóaljzat és azzal nem ment.
de van ilyen is és ezzel is működik: http://www.rufusz.hu/Atalakito/Delock-USB-2-0-mikro-adapter-Type-A-dugo-mikro-B-dugo-OTG--C0020964-p32968.html
-
Hawk67
csendes tag
-
Hawk67
csendes tag
Az otg-ről eddig nem sok infó jelent meg, most megosztom a tapasztalatomat.
Másfél hónapja használom a tabot.
Előtte volt egy noname gépem, amihez vettem egy magyar billentyűzetes tokot.
A boltban a kipróbálásnál még működött, de később semmi. Azt eladtam és megvettem a HD7-et, mert azt olvastam, hogy a 4.2.2-es frissítéssel lesz otg. Nem lett.
Vettem egy CANYON CNR-USBHUB06N külsőtápos hubot. A billentyűzet így már jól működik, csak sajnos 220V-hoz vagyok kötve. Majd megpróbálom kocsi szivargyújtóról is, de kell valami átalakító. Működik az usb egér is. A pendriveot viszont nem látja.
Próbáltam FAT-al, FAT32-vel, NTFS-el, különböző méretű pendriveokkal, egyik sem volt jó.
Egyáltalán nem érzékeli. Ugyan ez a helyzet az E173 Huawei T-mobile-os mobile stick-el is.
Lehet, hogy valamit be kell állítani? Ha valakinek van ötlete, szívesen veszem.
Én nem tapasztaltam semmilyen hibát a leírtak közzül, sem a frissítés előtt, sem utánna.
Összességében (amire használom) nagyon meg vagyok vele elégedve, csak a pendrive hiányzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Apple Ipad 10.generáció
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest