Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • forzamo

    tag

    válasz Dazsar #1662 üzenetére

    Kit Kat projecről infó:
    "A Project Svelte kódnevű optimalizálás több ágon indult el a ReadWriteWeb beszámolója szerint. Egy csapat feladatul kapta az alap rendszer memóriahasználatának csökkentését, egy másik pedig a Google-féle alkalmazások (Gmail, Hangouts, stb.) esetében kezdett neki a karcsúsításnak. Külön csoport dolga volt a memóriakrízis problémájának kezelése: a korábbi Android-generációk súlyos gondban voltak, ha a futó alkalmazások a rendelkezésre állónál jóval több memóriát igényeltek. Kitűzött cél lett az ilyen szituációk elegánsabb kezelése, lehetőleg értelmezhető felhasználói élmény mellett.
    A negyedik ág a külső fejlesztők bevonása volt a memóriaoptimalizációba, ehhez a Google két új fejlesztői eszközt és egy új API-t is készített. A procstats segítségével megnézhető, hogy időben hogyan változott az eszközön egy alkalmazás memóriahasználata, a "meminfo" pedig a korábbinál részletesebb adatokkal szolgál az esetleges problémák kiszúrására. A memóriával kapcsolatos szituáció a fejlesztő számára is lekérdezhető egy új API-n keresztül."

    Szerintem a főzött romok kora lejárt. Időpocsékolás. A 2.3 androidnál még volt értelme új rendszer tele hibákkal, ismeretlen volt, kevesen foglalkoztak vele. Azóta sokat tanult mindenki ennek a fejlődéséből. Már komoly 'hordák' fejlesztenek a gyártóknál is nem csak a Google-nél. A profit nagy úr. A csoportmunkával egy ember nem tudja felvenni a versenyt már. Egy rendszer fejlesztés, átalakítás kb. a fentiek szerint történik. Olyan sebességgel jönnek az újabb, jobb eszközök, hogy aki nem 8 órában fizetésért dolgozik ezen sztm fölöslegesen tölti vele az idejét úgysem tud jobbat kihozni belőle. Legalábbis olyan lényeges változtatást mint pl. 1 Gb helyett elég legyen a fele is. Nem beszélve a biztonságról, hogy egy orosz vagy kínai Pistike milyen okossággal megtömve reklámozza a tákolmányát. Jövőre még nagyobb dömping lesz tabletekből, mint idén volt. A romolás téma nálam lezárva (amíg az Asus nem ad ki hivatalos romot a saját oldalára).

Új hozzászólás Aktív témák