- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
bluemirage #52 üzenetére
"vagy más szépen skálázódó többszálas kódolás"
Na de hát a #41-esben látható is épp ilyen! Nagyon szépen fut az a 8 szál az FX-8350-en, és mivel az órajele is magas, így nem csoda, hogy az élen végez... Az FX-4xxx-es is ezért szerepel jól, majdnem utólérve az x6-ost: bár csak 4 szál fut rajta, de magasabb órajelen. Teljesen jó ez így...
Az x264 encoder az FPU-ra épít erősen (integer SIMD, de azt is az FPU végzi), amit jól ki is használ, ezért itt is jól szerepelnek az FX-ek, de ez egy másik helyzet, közelebb áll a 3D rendereléskor láthatóhoz.
-
Oliverda
félisten
válasz
bluemirage #52 üzenetére
Ezen jót derültem, de a akad még ott pár hasonló gyöngyszem.
-
dezz
nagyúr
válasz
bluemirage #47 üzenetére
A linkelt tesztek közül ez használta ki a legjobban az FX-eket. Szerintem éppen elég jól skálázódott. Az i3 pedig az utolsó előtti volt. Nem tudom, mi a "nem a legjobb" ezen?
-
Oliverda
félisten
válasz
bluemirage #47 üzenetére
Évek óta nem a desktop kedvéért fejlesztik ezeket. Mobil és szerver, a "maradékot" pedig lehozzák desktopra.
-
MZperX75
addikt
válasz
bluemirage #31 üzenetére
-
MZperX75
addikt
válasz
bluemirage #29 üzenetére
What?
-
válasz
bluemirage #8 üzenetére
Az FPU kettéosztható, tehát az is megfelezhető, ez alapján nevezhető 2 magnak egy modul, egyedül ha jól tudom csak az AVX utasítások esetén osztoznak az FPU-n a magok, mivel ez utóbbinak szükséges a teljes 256 bitnyi szélesség. Az osztott L2 cache hülye érv is lenne, mert egy mezei Core 2 Duo-ban is már osztott az L2, sőt egy lapkán van az egész. Akkor ez most 1 magos?
-
stratova
veterán
válasz
bluemirage #5 üzenetére
Szerintem Steamrollerben már egyre inkább jogos lesz a magok említése - bár jelenleg nekem is a modul a szimpatikusabb - amott javul az etetésük.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
bluemirage #5 üzenetére
Minden számításra dedikált erőforrása van egy szálnak. Ezt lehet nyugodtan magnak hívni, hiszen ha megfelezed a modult, akkor önállóan működőképes marad mindkét rész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest