- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
válasz
DeFranco #303 üzenetére
A rendszer maga nekem csak annyi pluszt ad, hogy kevésbé népszerű célpontja a virtuális támadásoknak, mint a Windows.
Az OSX igaz, hogy BSD-alapú, de ebből egy átlagfelhasználó vajmi keveset tapasztal. Az ablakkezelője Windowshoz mérten némileg butább és kényelmetlenebb, illetve hiányolom belőle a billentyűzetről való vezérelhetőséget (vannak ugyan gyorsgombok, de sokkal kevesebb dolgot lehet velük megoldani, mint a másik két konkurensen). A beépített alkalmazásaikat nem használom, nem is nagyon próbáltam őket. Természetesen meg kell szokni a felületet, és ízlés kérdése, kinek mi tetszik, de ezektől el lehet vonatkoztatni.
Napi felhasználásra alkalmas, viszont összességében kevésbé érzem kézreállónak, mint a Microsoft 7-es vagy 8-as Windowsát, amelyek meglátásom szerint határozottan jól sikerültek (Linuxot most azért nem veszem ide, mert az gyakorlatilag teljesen átalakítható a felhasználó ízlésének megfelelően).A vas viszont tetszik. Valóban halk, és ha nincs extrém kiterhelésnek kitéve, nem is igazán melegszik.
A hőmérsékletről: 22 fokos szobában körülbelül fél, háromnegyed óra intenzív Cinebench során érte el a 95 fok körüli hőmérsékletet a CPU, annál tovább már nem nagyon kúszott. A terhelésteszt leállítása után 5 perccel már csak 64 fokot mértünk.A ketyere annak ellenére sem érződik lassúnak, hogy pusztán egy 5400 rpm-es HDD van benne, illetve a grafikus meghajtó is kimerül egy Intel HD 4000-ben. Leteszteltem játékokkal is: source motoros játékok (Portal 2, Left 4 Dead 2 stb) élvezhető sebességgel futnak rajta 720p-ben, Trine 2 úgyszintén, de azért nyilvánvaló, hogy ha valaki főként játszani szeretne, annak egy iMac, PC, illetve valamelyik konzol jobb alternatíva.
--------
Itt sokan említették, hogy a cikkben említett 195.000 Ft-os árból egy jobb tudású számítógépet is össze lehet hozni. Ez vitathatatlan.
Viszont nálam egy kicsit más volt a helyzet:
- Sikerült megcsípnem egy akciót, így "csak" 165.000 Ft körül volt az ára.
- Másodgépnek kellett, méghozzá olyannak, amit mások is aktívan használnak. Az ingyenes rendszerként felmerülő Linux pont emiatt kilőve (jómagam nagyon is szeretem a rendszert, élvezettel bütykölgetem), úgyhogy alternatívaként maradt egy Windowsos gép. Egy Windows 8 (még csak nem is pro) alsó hangon is 25.000 HUF-ba kerül.Az általam megcsípett akcióval tehát a rendszer árának levonása után maradt volna 140.000 HUF-nyi pénz a hardverre.
Persze még így is borsos, de meg szerettem volna ismerni OSX-et, és ha már úgyis szükségem volt egy olyan hardverre, ami nagyjából azoknak a követelményeknek felel meg, amit a Mini tud (keveset fogyaszt, halk, kis helyen elfér, pár éves játékok futtatására alkalmas), ennyi pluszt hajlandó voltam kiadni azért, hogy a kíváncsiságomat kielégítsem.
-
Freemil
csendes tag
válasz
DeFranco #311 üzenetére
Ha majd eljutsz gép felújításig, akkor egy olyan konfigot kell összedobni, amire szinte oob megy fel az osx86, ez a legolcsóbb i3+hd4000-től a i3770k+vga-ig lehetséges már, csak előtte be kell szerezni a szükséges infót, milyen alaplap+vga a legtutibb.
Jaaaa és $20 az eredeti Mountain Lion 10.8.2
-
Freemil
csendes tag
válasz
DeFranco #305 üzenetére
Persze alapvetően azokat a dolgokat amiket írsz a windowson is ugyanúgy meg tudod csinálni, osx-en a felhasználói élmény nyújt többet, a több ablakos használat egyszerűsége, egy trackpaddel a nagyszeű gesztusok használata, a személyes dolgok, file-ok, zenék, képek stb átláthatóbb rendszerezése használata, ezzel szoros összefüggésben a vizuális élmény, amiben többet nyújt. Az ipaddel lényegesen könnyebb szinkronban tartás, icloud használat stb 'out of box'. Apple tv-s jóságok.
Egyébként elég nehéz meggyőzően beszélni erről, ezt át kell élni és eldönteni melyik jön be. Van olyan haverom, aki a total commanderre esküszik, állandóan nyitva van neki és csak abban hajlandó barmit is csinálni, az újabb vizuális okosságok hidegen hagyják.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
DeFranco #305 üzenetére
Nekem nagyon tetszett főleg böngészőben, hogy a méretezés bezárás gomboknál a + gomb benyomására a tartalomhoz méretezi a képet. PH-nál pl a reklámok egy része nem látszik, csak a hasznos tartalom + 1-1 centi kétoldalt.
Céges gépen win7-van és már ott is ablakban használom a chrome-ot, mert megszoktam otthon, de itt magamnak kell a méretet állítani, mert fullscreen módba kb 1/3-a a hasznos felület, a többi fehér/szürke/akármilyen színű hasztalan felület. -
madgie
titán
-
mugencivic
tag
válasz
DeFranco #298 üzenetére
Nyugi, ezek közül semmiben.
(Eleve kevesebb értelmes média lejátszó van rá, mint Windowsra. Legalább már van működő XBMC... Viszont még mindig nem tudom hogy játszik le valaki BD-t lemezről menükkel.. Vagy akár BD struktúrát menükkel. Nem létkérdés ugye, de létező probléma).
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Precision Tower 3620 tervezőgép
- Eladó újszerű belèpő gamer pc! Msi Rtx 3050, 3terra tárhely, 16gb ram +tartozèkok
- Dell 3280 Intel core i3 10100T 8gb ddr4 3,0Ghz 250ssd aio all in one pc
- i5 3570 / 24GB DDR3 / 240GB SSD / GTX 1650/ WIFI, takarítva, pasztázva, telepítve / HP Compaq 8300
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest