- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
A Windows oldalra-felülre kihúzós megoldása nekem is tetszik és el bírnám viselni.
A tilingok, azért más állatfajt képeznek, ez tény.Nálam a zoom az esetek döntő többségében teljesen pontosan teszi a dolgát. A két ablak nálam is hiányzik ahogy írtam is, simán el tudnám viselni, ha bal oldalon az IDE jobbra a dokumentáció egyből bepakolható lenne. Ennek ellenére ott az exposé (Mission Control), amit a leghasznosabb dolognak tartok és piszkosul hiányolom a Microsoft megoldásaiból. Anno amikor megjelent kb két hét alatt szoktám rá annyira, hogy Windowson már automatikusan nyomogattam az F10-11-et.
Ez a beállítás dolog lehetséges, én kb 6-8 éve beállítottam a mostani useremet úgy ahogy nekem kényelmes, azóta hurcolom gépről-gépre és csak finomítok rajta, ha valamit variálnak a rendszeren. Ha nem akarom, akkor egérhez alig érek.
-
Parallaxis
addikt
Az pedig némileg demotiválja az embert, ha több tíz billentyűparancsot kell beállítani a rendszeren, hogy hasonló funkcionalitást érjen el, mint a konkurencián.
Ok, nincs több kérdés. Te tipikusan az a felhasználó vagy, aki azt hiszi, hogy az OSX ugyanaz mint a Windows, csak más a grafika, aztán ha meg kéne tanulni pár eltérő billentyűzetparancsot, akkor már nem olyan jóóó.
A Windows méretezése számomra használhatatlan, mert a teljes képernyő, vagy a fél képernyő a választék, én meg a legritkább esetben használom ezt a méretezést. Az OSX legalább a tartalom szerint próbálja ezt megoldani, ami lényegesen jobb megközelítés, bár tény, hogy nem mindig sikerül neki, de még mindig jobb, mint a Win megoldása.
--
Ami Windows-on nincs, vagy lényegesen butább:
- fájlok egy kattintással való megtekintése (pillanat alatt végig tudom nézni egy mappa tartalmát anélkül, hogy meg kelljen nyitogatnom a fájlokat)
- keresés (a Spotlight sokkal fejlettebb és sokrétűbb, mint a Windows keresője)
- ablakok áttekinthetősége (egy mozdulattal át tudom tekinteni az összes ablakot és köztük drag and droppal tudok adatot cserélni, erre a Windows)
- több munkaasztal kezelése és áttekinthetősége
- értesítések
- Time MachineVan még több is, de hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
Parallaxis
addikt
Az ablakkezelője Windowshoz mérten némileg butább és kényelmetlenebb
Kíváncsi volnék, hogy itt mire gondolsz, mert jó pár dolog miatt én a Windows UI-ját tartom végtelenül butának az OSX-hez képest.
illetve hiányolom belőle a billentyűzetről való vezérelhetőséget (vannak ugyan gyorsgombok, de sokkal kevesebb dolgot lehet velük megoldani, mint a másik két konkurensen)
Itt is írhatnál konkrét példát, mert hirtelenjében ilyet én nem tudnék mondani.
Napi felhasználásra alkalmas, viszont összességében kevésbé érzem kézreállónak, mint a Microsoft 7-es vagy 8-as Windowsát, amelyek meglátásom szerint határozottan jól sikerültek
Ha a Windows 8-at nem említetted volna, akkor még nem is tenném szóvá, de annál illogikusabb, ostobábban kezelhető UI jelenleg nincs a piacon.
-
Xero
nagyúr
"Az ablakkezelője Windowshoz mérten némileg butább és kényelmetlenebb, illetve hiányolom belőle a billentyűzetről való vezérelhetőséget (vannak ugyan gyorsgombok, de sokkal kevesebb dolgot lehet velük megoldani, mint a másik két konkurensen)."
Ezt kifejthetnéd. Nekem, igaz sok-sok év OS X desktop után, pontosan a fordítottja igaz.
(#315) HeavyToys: 5GHz-nek egy fal még nem gond. Vidáman másolgatok a NAS-ra/ról akár két falon keresztül is 200-300Mbit-el. Nyilván a vasbeton födém már megfogja, de nem is a hatótávja miatt szeretjük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest