Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xero

nagyúr

válasz 7 #321 üzenetére

A Windows oldalra-felülre kihúzós megoldása nekem is tetszik és el bírnám viselni.
    A tilingok, azért más állatfajt képeznek, ez tény. :)

Nálam a zoom az esetek döntő többségében teljesen pontosan teszi a dolgát. A két ablak nálam is hiányzik ahogy írtam is, simán el tudnám viselni, ha bal oldalon az IDE jobbra a dokumentáció egyből bepakolható lenne. Ennek ellenére ott az exposé (Mission Control), amit a leghasznosabb dolognak tartok és piszkosul hiányolom a Microsoft megoldásaiból. Anno amikor megjelent kb két hét alatt szoktám rá annyira, hogy Windowson már automatikusan nyomogattam az F10-11-et.

Ez a beállítás dolog lehetséges, én kb 6-8 éve beállítottam a mostani useremet úgy ahogy nekem kényelmes, azóta hurcolom gépről-gépre és csak finomítok rajta, ha valamit variálnak a rendszeren. Ha nem akarom, akkor egérhez alig érek. ;)

• Parallaxis

addikt

válasz 7 #321 üzenetére

Az pedig némileg demotiválja az embert, ha több tíz billentyűparancsot kell beállítani a rendszeren, hogy hasonló funkcionalitást érjen el, mint a konkurencián.

Ok, nincs több kérdés. Te tipikusan az a felhasználó vagy, aki azt hiszi, hogy az OSX ugyanaz mint a Windows, csak más a grafika, aztán ha meg kéne tanulni pár eltérő billentyűzetparancsot, akkor már nem olyan jóóó. :)

A Windows méretezése számomra használhatatlan, mert a teljes képernyő, vagy a fél képernyő a választék, én meg a legritkább esetben használom ezt a méretezést. Az OSX legalább a tartalom szerint próbálja ezt megoldani, ami lényegesen jobb megközelítés, bár tény, hogy nem mindig sikerül neki, de még mindig jobb, mint a Win megoldása.

--

Ami Windows-on nincs, vagy lényegesen butább:
    - fájlok egy kattintással való megtekintése (pillanat alatt végig tudom nézni egy mappa tartalmát anélkül, hogy meg kelljen nyitogatnom a fájlokat)
    - keresés (a Spotlight sokkal fejlettebb és sokrétűbb, mint a Windows keresője)
    - ablakok áttekinthetősége (egy mozdulattal át tudom tekinteni az összes ablakot és köztük drag and droppal tudok adatot cserélni, erre a Windows)
    - több munkaasztal kezelése és áttekinthetősége
    - értesítések
    - Time Machine

Van még több is, de hirtelen ennyi jutott eszembe.

• k.

őstag

válasz 7 #321 üzenetére

"Windows 7-ben és 8-ban az az alapbeállítás, hogy ha egy ablakot a desktop tetejére húzol, vagy duplán kattintasz a címsorra, akkor maximalizálja. "

Feltelepíted a Better Touch Tool-t és az megoldja ezt a problémát.

• Parallaxis

addikt

válasz 7 #314 üzenetére

Az ablakkezelője Windowshoz mérten némileg butább és kényelmetlenebb

Kíváncsi volnék, hogy itt mire gondolsz, mert jó pár dolog miatt én a Windows UI-ját tartom végtelenül butának az OSX-hez képest. :)

illetve hiányolom belőle a billentyűzetről való vezérelhetőséget (vannak ugyan gyorsgombok, de sokkal kevesebb dolgot lehet velük megoldani, mint a másik két konkurensen)

Itt is írhatnál konkrét példát, mert hirtelenjében ilyet én nem tudnék mondani.

Napi felhasználásra alkalmas, viszont összességében kevésbé érzem kézreállónak, mint a Microsoft 7-es vagy 8-as Windowsát, amelyek meglátásom szerint határozottan jól sikerültek

Ha a Windows 8-at nem említetted volna, akkor még nem is tenném szóvá, de annál illogikusabb, ostobábban kezelhető UI jelenleg nincs a piacon.

• Xero

nagyúr

válasz 7 #314 üzenetére

"Az ablakkezelője Windowshoz mérten némileg butább és kényelmetlenebb, illetve hiányolom belőle a billentyűzetről való vezérelhetőséget (vannak ugyan gyorsgombok, de sokkal kevesebb dolgot lehet velük megoldani, mint a másik két konkurensen)."

Ezt kifejthetnéd. Nekem, igaz sok-sok év OS X desktop után, pontosan a fordítottja igaz.

(#315) HeavyToys: 5GHz-nek egy fal még nem gond. Vidáman másolgatok a NAS-ra/ról akár két falon keresztül is 200-300Mbit-el. Nyilván a vasbeton födém már megfogja, de nem is a hatótávja miatt szeretjük.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés