- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alba-regia
aktív tag
A nagyobb grafikus teljesítményre nem a gyakorlatilag négyszeres felbontás miatt van szükség?
Ugyanezeket a videókat ma már láttam egy másik cikkbe ágyazva. Ott valami olyasmit írtak, hogy a grafikus teljesítménytöbbletet el is viszi a felbontás, de javítsatok ki, ha nem így van.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
justaview #629 üzenetére
Az iPad nagyon jó eszköz, de a szempontjaid alapján inkább az Asus Transformer Prime-ot ajánlanám:
Adatátvitel: a táblán van mUSB, gond nélkül kommunikál számítógéppel, külső HDD-vel, egérrel, egyéb eszközökkel (egy kb 500 Ft-os átalakító szükséges. Ha dokkolóval veszed, azon normál USB csatlakozó is van, így átalakító sem szükséges. Természetesen a WIFI-t is használhatod erre.
Tárhely, SD kártya: alapból 32 vagy 64 GB a tárhely. A táblagépen mSD bővítési lehetőség van 32 GB-ig, így másolni is tudod a fájljaidat. Ha van dokkolód hozzá, azon normál SD foglalat is van, további 32 GB-ig bővíthető így az eszköz. Pendrive-ot is kezel természetesen.
Külső eszközök: egeret, billentyűt BT-n, USB-n kezel. Ha van dokkolód, billentyűre nincs szükség, illetve azon touchpad is van. Megfelelő alkalmazással további androidos eszközöket is kezel.
Videó: a hardver jó, így véleményem szerint csak alkalmazás kérdése lehet.
Zene: leginkább mp3-ra és wav-ra használom, ill. Google Musicból szinkronizál. Szerintem ez is csak alkalmazás kérdése.
Hangszóró: ezen is csak monó.
World, excel, power point: az ismert fájltípusokat ismeri, illetve a gyárilag telepített alkalmazással ezek szerkeszthetők is (használható).
A dokkoló billentyűzete magyar. Ennek további előnye, hogy akkumulátort is tartalmaz, így a nettó használati idő összesen kb. 16-17 óra. A szoftveres billentyűzet alapból kb. ugyanaz mint iPAD-nél, de telepíthető rá magyar kiosztású is.
-
alba-regia
aktív tag
Szerintem nem véletlen, hogy az Apple visszatért a Samsunghoz a kijelzők tekintetében. A felbontást illetően örülök, hogy nagyobb lett, a jövőben megfontolom az iPad vásárlását.
Alapvetően Androidos eszközeim vannak. Az SII kijelzője lehet, hogy túlszaturált, de nagyon szép képe van. Általában ezt azok az emberek is megjegyzik, akik egyáltalán nincsenek képben a technikai hátteret illetően. Gondolom, a Samsung sem rakna valami gyenge kijelzőt a felsőkategóriás telefonjába. Nálam beégés, hiba 8 hónap alatt nem jelentkezett.
Az iPhone 4 kijelzőjét teljesen jónak találtam, függetlenül attól, hogy nem "ragyogja túl" az SGSII-t. Számomra a használat és az igényeim döntik el, nem a technológiai háttér, hogy milyen eszközt veszek meg. Mivel elég nagy a kezem, a lapos, nagyobb kijelző nekem jobb választás.
Ha már a technológiánál tartunk. Van egy Asus Prime-om, amiben sIPS a kijelző, illetve a családban egy IPS-es Ainol táblagép. Az utóbbi is teljes mértékben használható, de egymás mellett azonos technológiánál is kijön a különbség. Így a TFT-k esetén is. Pl. a feleségem Galaxy ACE kijelzőjével nem tudnék megbarátkozni.
Írták itt páran korábban a laggolást. Ezen a szinten (felsőkategóriás készülékek) egyáltalán nem jellemző Androidnál sem. Ezt mondom úgy, hogy sem a Prime-on, sem az SGSII-n soha nem cserélgettem a ROM-okat, gyári van rajtuk. Az Android rendszerigényesebb, mint az iOS, így kell alá a jobb hardver, de eddig akadásokkal nem találkoztam.
Szerintem a jövőben leginkább a felhasználói élmény, az egyes rendszerekre fejlesztett alkalmazások és az innovatív megoldások kerülnek előtérbe. Ez utóbbi esetében az Apple általában az élen jár. Bár örülnék neki, ha a kötöttségeket a jövőben átértékelnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- BestBuy topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest