- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
"kisebb színtér"
Érdekes módon a színátmenetek mégsem az IPS kijelzőkön sávosodnak a kevesebb szín miatt.
"Ne haragudj, de az "apró problémák" első bekezdése komplett baromság."
Tényekkel vitázol? Olvasgass fórumokat, nem csak én tapasztaltam/tapasztalom ezeket a hibákat
"láttad az ics ajánlást?"
Láttad az ICS-t?
""sőt a gyári ragasztások foltjai, csíkjai is látszani fognak" nem"
Nézd meg a készülékedet, ha meg szerencsés vagy és nem látszik nálad, akkor örülj, mert a kisebbséghez tartozol.
-
Everman
addikt
válasz
justaview #620 üzenetére
"Nekem S2-esem van, szerencsére semmi bajom a kijelzőjével, sőt"
Nézz meg egy Note-ot és sírj...
S II-vel nekem volt sárgulós, beégős és foltos is, szóval ott is találkoztam a technológia problémáival."Ha pedig majd az amoled eléri a monitorokat"
Ahhoz előbb ki kéne küszöbölni a subpixelek aránylag gyors elöregedését. Egy monitoron elég vicces lenne a beégett tálcát nézni egy film közben
"Ahhoz már true 8bit-es kellene, mint például ez itt. Bár lehet, hogy Te máshova teszed a közepes szintet"
Konkrétan én is erre a monitorra gondoltam. A középkategória meg az ára szerint, 120-130 eFt ma középkategóriának számít (gondolj ugyanennek a monitornak a kistestvérére (U2412M) 60-70 ezres árért és egy Eizo ColorEdge árára, máris érted, hogy miért tettem középre)
-
Everman
addikt
válasz
justaview #618 üzenetére
" javaslom, hogy legalább ennyire olvass utána az LCD paneleknek is"
Igen, ott is vannak problémák, de messze nem olyan szembeötlőek és zavaróak, mint az OLED-nél. Lassan több mint 1 éve használok olyan telefonokat, amikben SAMOLED kijelző van, hidd el van tapasztalatom bőven velük, SGS II-t csak háromszor cseréltettem szervizbe kijelzőhiba miatt, a Note-omat már nem is viszem vissza, mert mindnek ilyen trágya a kijelzője (több mint tucatnyit néztem meg ismerősöknél és különböző bemutatótermekben, egy sem volt jó).
Cikket meg nem kívánok írni róla, csupán a saját tapasztalataimat írtam le egy fórumbejegyzésbe. Lehet, hogy évek múlva ezek a hibák javítva lesznek, de jelenleg létező problémák, amik sokkal zavaróbbak, mint amiket te említettél (főleg, hogy egy mobil esetén ezek közül csak a bevilágítás jellemző és az is csak a gyártási hibás paneleknél)."A színtér, a gamma és a (sötét)szürke-árnyalatok megjelenítési képessége tekintetében pedig ismét javaslom ezt a tesztet elolvasni."
"Colour support: 16,7 million colors"
Már egy közepesebb Dell is milliárd feletti szín megjelenítésre képes...
Mellesleg ennek mi köze a mai mobilokban lévő OLED kijelzőkhöz???
"Azokban nem egy sárga foszforral megerőszakolt UV vagy kék led világít az LCD panel szélein"
A kicsit is igényesebb Samsung, vagy Dell monitorokban sem edge-LED megvilágítást használnak már, hanem backlight-ot (mobilokban a vékonysági őrület miatt persze ilyesmivel nem fogunk találkozni).
"Ehhez (egyébként teljes jó szándékkal) javaslom az EIZO oldalán elidőzni, illetve monitorait szemügyre venni."
Napi 8-10 órát időzöm 1-2 Eizo előtt, úgyhogy van némi fogalmam róluk
"Mielőtt pedig apple ellenségnek kiáltana ki"
Semmiféle Apple vs vitát nem látok itt
a kijelzőtechnológiákról beszélgetünk
-
Everman
addikt
válasz
justaview #605 üzenetére
"A Galaxy S2-ben ugyanis AMOLED kijelző van, amely óriási technológiai fölényben van az összes LCD-vel szemben."
Ez nagyon jól hangzik, csap apró gubanc, hogy távolról sem igaz.
Az OLED kijelzők rengeteg technológiai és gyártási problémával vannak megáldva, kell még nekik 2-3 év, mire a fejlettebb LCD-s paneleket beérik.
Apró problémák:
- kisebb színtér - ezáltal jóval kevesebb megjeleníthető szín, amit a szaturáció megnövelésével próbálnak elkenni, emiatt élénkebbek a képek, de a finomabb átmeneteknél sávosodik a kép, a látott színek meg köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.- sokkal nagyobb fogyasztás - sajna az OLED kijelzők energiatakarékos volta csupán urban legend, világos kép megjelenítésekor akár 2-3x többet eszik, mind az LCD-k. A vicc az, hogy az OLED csak akkor fogyaszt kevesebbet, ha nem működik, ezért is használják ezeknél a panelekkel szerelt készülékeknél az inverz menüket, amik bár ergonómiailag a legrosszabb megoldások, de energiát spórolnak
- hamar elöregszik - hajlamos a beégésre, ha adott kép sokáig egy helyen van (pl. óra, vagy akku kijelzés), de már pár hetes korában előjön a foltosodás, ami a ledek nem egyidejű elöregedésének származéka. Ha megnézünk ilyen kijelzőn egy homogén felületű képet, aminél mind a 3 subpixelre szükség van (pl. szürke), akkor az nem lesz homogén, halvány csíkok, foltok fedezhetők fel benne (alacsonyabb fényerőnél ez látványosabb). Ez amiatt van, mert a subpixelek az idő előrehaladtával elöregszenek és vesztenek a fényerejükből (leghamarabb a kék, ami miatt rendkívül hasznos ezen eszközök számára az ICS színvilága, ami garantált szervizlátogatást jelent 1 éven belül). A homogén felület megjelenítéséhez adott pixeleknek és subpixeleknek azonos intenzitással kell világítaniuk, ekkor lesz homogén a felület, de mivel erre nem képes, így ahol eltérés van, ott ez halvány foltosodásban jelentkezik, ami az idő előrehaladtával egyre jobban látszani fog.
Az OLED panelek egyetlen pozitívuma a tökéletes fekete, ami több probléma miatt nem is olyan pozitívum.
- Teljesen fekete képtartalom normál esetben egy ergonomikusan felépülő UI esetén minimális, mert max a karakterek ilyenek. Képeknél, filmeknél ilyen felület alig van, mert a sötétebb részek nem feketék, hanem a szürke sötétebb árnyalatai (a kép kódolásával ezzen lehet csalni, de ismét a valóság eltorzítása és a finomabb részletek elvesztése az ár)
- A teljesen kikapcsolt ledeknek van egy kis problémája, mégpedig az, hogy kell egy pici idő nekik, míg visszakapcsolnak, így a mai AMOLED kijelzők esetén használat közben mindig feszültség alatt vannak és mindig világítanak is, így itt sincs már tökéletesen fekete megjelenítést, ha nem hiszed, akkor jeleníts meg a készülékeden valami teljesen fekete képet és vonulj be egy sötét helyre, a kijelző halványan derengeni fog, sőt a gyári ragasztások foltjai, csíkjai is látszani fognak (ezek a csíkok ha nincs szerencséd, akkor normál esetben is bezavarhatnak, ilyenkor érdemes szervizben cseréltetni a kijelzőt).
--
Szóval nem véletlen, hogy milliós értékű grafikai monitorok még véletlenül sem OLED paneleket használnak, mivel ezek technológiailag még messze állnak a fejlett LCD-ktől.
-
Everman
addikt
Az Apple szakított az ostoba számozással a mobil eszközeinél.
Ahogy nincs Macbook/iMac/Mac Pro 1-2-3-x, úgy a jövőben nem lesz száma az iPadnek és az iPhone-nak sem. Megkülönböztetni, meg ugyanúgy fogják, mint a gépeiket, a kiadási évszámmal pl.: MacBook Pro (15-inch, Early 2011).
-
Everman
addikt
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #515 üzenetére
Semmi baj azzal, hogy Te nem veszel.
Azzal sincs baj, hogy Neked nem tetszik.A baj azzal van, hogy ezt olyan érvekkel próbálod alátámasztani amik alapvetően butaságok.
Sőt, még ez sem baj, a baj az, hogy ezt itt megpróbálod, mint egyetemleges igazságot előadni, holott közelében nem vagy a témának és már egy ideje rajtad röhög a topic többi látogatója és nem veszed észre magad. -
Everman
addikt
válasz
Einstvan #491 üzenetére
"A "copy-paste" funkcio ha jol rémlik már az s40-es Nokiákban is benne volt."
Ismét csak írsz és nem olvasol...
"Ha a 800 MHz-es elég volt, miért is kellett erösebb?"
Pár ok: Siri, FullHD videórögzítés szoftveres stabilizátorral.
"És pont akkor amikor megjelentek a GHz-es androidok.!"
A droidok már akkor 1 GHz felet jártak, mikor az i4 kijött 800 MHz-el, azóta meg eltelt egy kis idő.
"Ezt szerintem gondold át még kétszer. (Nagy számok jól mutatnak a kijelzö pixeleiben) "
Ismét olvasási és értelmezési problémáid vannak...
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #487 üzenetére
"ismeretlenül is egyre mélyebbre sülyedsz nálam"
Köszönöm, ez a te billentyűzetedből dicséretnek számít, mert náld lejjebb nem nagyon van...
"3 hónap mulva mulva appleék kitaláljá 5000x2800 as felbontást. Akkor az ipad 3-ra fogod mondani hogy kuka mert szar a felbontási.."
Te csak írsz, olvasni nem tudsz? Le lett már tucatszor írva, hogy mi miért van, ha nem érted, akkor erről nem én, vagy az ide író többi fórumozó tehet.
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #479 üzenetére
"copy-paste"
Ezt nem forszíroznám, mivel a Google pofátlanul lemásolta az iOS-es kijelölést a droidhoz. Sajna a normális clipboard funkciók lemásolásáig még az ICS-nél sem jutott, mert a sima szövegen kívül mást nem lehet clipboardon átvinni.
"erösebb CPU (feleslegesen)"
Az iPhone4 800 MHz-es és a 4S 1 GHz-es procijára mondod, hogy feleslegesen erős, mikor a droidok alá már lassan 5 magos 2 GHz-es procikat raknak?
"A nagyobb felbontást meg majd minden gyártó meg fogja lépni és nem az apple miatt hanem az üzletpolidili miatt."
Pontosan. Az Apple-nek oka volt, hogy meglépte ezt a felbontást, mivel meg kell őrizniük a kompatibilitást. A droidos gyártók meg csak az öncélú feature hajszolás miatt, mert a nagy számok jól mutatnak a készülék melletti táblácskán.
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #475 üzenetére
"Olvasni, értelmezni tudnod kéne! (sajnálom de én is olyan stilusban válaszolok annak, akitöl ilyen választ kapok)"
Inkább ismernéd el, hogy olyasmiről próbálsz vitázni, amiről lövésed sincs.
"Én TV-röl beszéltem"
Nekem válaszoltál, én meg említést sem tettem TV-ről.
"Én pl. nem vennék 1 Ghz-es mobilt mert szerintem felesleges."
Androidhoz az 1 GHz-es vas ma már a belépő szint.
Ha nem kell erős hardver, akkor vagy igénytelen vagy a szoftverrel szemben, vagy ideje lenne más mobil OS után nézned. Lásd, az iOS alacsonyabb órajelen is kiválóan fut"És nem vennék 10"-képernyös 2048 x 1536 felbontásu csak tábla gépet."
A kínai droidos gagyitableteket neked találták ki, ott kedvedre válogathatsz a 7-9"-os 480x800-as felbontású csodákból. Már ha neked az öklömnyi pixelek látványa okoz örömet
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #456 üzenetére
Te most direkt játszod a sötétet?
1024x768-as felbontás ma már kevés (a droidos kis kedvenceid is HD és FullHD kijelzőket használnak), változtatni ezen csak úgy lehet, ha a régi alkalmazásokkal a kompatibilitást meg akarják őrizni (már pedig meg akarják, mert itt nem 1-2 tucat tabletes alkalmazásról beszélünk, mint Androidon), akkor mindkét irányba meg kell kétszerezni a felbontást.
Erről van szó, semmi másról.
Az, hogy neked fizikai fájdalmat okoz, hogy a kis kukásdroid már hardverben is messze lemarad, nem csak szoftverben, az a te problémád. -
Everman
addikt
"Egy fix hardverre sokkal konyebb gyors applikaciot irni, mint alkalmazkodni 1000 kulonbozo hardverhez "
Ez a fals duma.
Androidon sincs azért 1000 féle hardver, van 2-3 SOC amit a gyártók használnak és ennyi. De még ehhez is képtelenek normálisan illeszteni, mert muszáj a saját marhaságaikkal teletömni és lelassítani. -
Everman
addikt
válasz
Einstvan #446 üzenetére
"Csodák nincsenek. Egy ma átlagosnak számitó hardver és egy hardverhez lebutitott ios. Ennyi a titok nyitja."
Nem, a titok nyitja az, hogy az Apple tervezi a hardvert és a szoftvert is, így a végletekig hozzá tudja optimalizálni.
Tudod, az optimalizálás az a fura szó, amit az androidos gyártók nem ismernek... -
Everman
addikt
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #424 üzenetére
"Mint ahogy a gyártó sem nevezte el külön szériának. "
Az Apple szakít az ostoba számozgatással, ennyi történt. iPhone 5 sem lesz, csak iPhone, mint ahogy Macbook/iMac/Mac Pro 2-3-4 sincs.
"Csak egy apple fan "ébresztöként" adta ki. Mnt a i4s-t"
Végül is az egész vas ki lett cserélve, de csak "ébresztő".. Értem...
1-es, leülhetsz.
-
Everman
addikt
válasz
Einstvan #402 üzenetére
"Aki nem elvakult apple fan, az látja hogy az iphone, ipad gyorsasága rég megdölt..."
Mikor, mivel?
Bocsi, de egy éve használok androidos eszközöket és én messze pont az ellenkezőjét látom.
Vehetsz akármilyen csúcs android eszközt, lagokkal, idegesítő hibákkal akkor is találkozni fogsz.Pár napja üzemeltem be ismerős i4S-ét és döbbenetesen gyors készülék, sírnék örömömben, ha Note hasonló teljesítményre lenne képes.
"És föleg ilyen gépeknél nem az számit hogy melyik milyen "tisztán" néz ki, hanem az, hogy melyiket lehet könnyebben személyre szabni"
Lehet, hogy sértőnek fogod találni, nem ez a szándék, de a "testreszabás" csak annak jó, aki nagyon unatkozik és nem tud mit kezdeni a készülékével.
Az OS és annak kinézete teljesen érdektelen, mert normál esetben azt csak addig a fél pillanatig látod, amíg elindítod az alkalmazást amit használni akarsz. Régen rossz, ha az OS folyton az arcodba liheg, hisz éppen az a feladata, hogy észrevétlenül a háttérben tegye a dolgát és kiszolgálja a futtatott alkalmazásokat."Ekkora felbontás ilyen kézi gépekben meg már annyira "felesleges" plussz"
A kompatibilitás megőrzése miatt ekkora a felbontás. Itt nem öncélú feature halmozás a cél, mint az Androidos készülékeknél.
"A hétköznapi felhasználásra bőven elég a szokványos felbontásu, testreszabhatóbb, (rom csere nélkül!!!) tábla gépek."
Ismét látom, hogy neked a testreszabhatóság mindenek felett áll
Gondolom fontosabb, mint az, hogy ne csak 150-200 alkalmazás legyen a készülékdre optimalizálva, mert az Androidos tabletekre ma nagyjából ennyi alkalmazás létezik, a többi telefonos app, ami már egy Note képernyőjén is sokszor kényelmetlen, nemhogy egy 10"-os kijelzőn.
Én nem barkácsolni veszek egy tabletet, hanem használni, annak meg előfeltétele, hogy legyenek rá alkalmazások, nos az iPadre már több mint 200 ezer van. -
Everman
addikt
válasz
JulWCZar #366 üzenetére
"Azt irtam: a ketto egyutt tobb mint az Air."
Szerintem két malomban őrlünk
Te azt írtad: "Azért az Air 400E forintos ára miatt erősen kétlem, hogy túl sokan tennék le érte az iPadot "
Erre írtam, hogy egyrészt nem 400e az Air ára, másrészt két iPad árából megvan, ami az Apple célpiacán nem olyan elszállt ár.
-
Everman
addikt
válasz
Gadgetfan_ #354 üzenetére
"Azért az Air 400E forintos ára miatt erősen kétlem, hogy túl sokan tennék le érte az iPadot "
Az Air 999 dolcsi, az iPad 499. A célpiacokon elég sokan kifizetik a különbséget mellényzsebből (lásd videók az iPad megjelenésekor, mikor az idióták kettőt vettek, csak, hogy egyet szétverhessenek egy videó kedvéért).
-
Everman
addikt
válasz
exelsior1 #339 üzenetére
"Ha már tablet, akkor inkább androidos, asszem elég sokaknak kell a szabadság"
Már ha neked az a szabadság, hogy választhatsz pár tucat a készülék tudásához mérhető alkalmazás, meg a telefonokra írt, tableten többé-kevésbé működő alkalmazások között, akkor lelked rajta. Van, aki nem romfőzésre vesz tabletet (mert arra valóban kiválóak az androidos eszközök), hanem azért, hogy használja őket (esetleg többre, mint a gyári alkalmazások nyújtotta lehetőségek).
"Remélhetőleg előbb-utóbb az android is nyújtja majd azt az összeszedettséget és stabilitást mint az IOS"
Sajna erre minimális az esély, amíg nincs valódi gazdája. Talán a Google-Motorola összefonódásból kijön pár valóban jól optimalizált eszköz, de nem várnám ki fél lábon állva
-
Everman
addikt
válasz
philoxenia #292 üzenetére
"Az idióta MS nagyon régen alakítja már a táblagépeket...."
Azoknak amikre te gondolsz (tabletPC) nem sok közük volt a mai tabletekhez.
De az MS által készített WindowsCE-re épült jó pár maihoz hasonló tablet megoldás, csak nem terjedtek el a kezdetleges hardver és a magas ár miatt. -
Everman
addikt
"Kijön egy újabb Apple termék, sokan szaladnak egyből megvenni, mert a régi már nem raj. Egyik ismerősöm pont ezt csinálja."
Értettem, hogy mire céloz, csak te nem értetted, hogy én mit írtam
Az új Apple termék, amiért szalad a tulaj az az 1 éves terméket váltja le, más gyártónál az új készülék néha 3-4 hónap múlva jön és ugyanúgy szaladnak megvenni azt az előző tulajok.
Egy 1 éves készülék lecserélése ma már természetes, ezen élcelődni szerintem butaság.
-
Everman
addikt
Mondjuk ez vicces, mert pont az Apple termékekre nem jellemző ez, mivel mindegyiknek sokkal nagyobb az életciklusa, mint a konkurens termékeké.
Pl. egy Samsung eszközt mire kiviszel a boltból már valóban kettő másikat bejelentenek és felét sem éri, mint amennyit fizettél érte.
-
Everman
addikt
A többi ma kapható konkurens tabletnek sok tekintetben az iPad 2 is odapörköl, nem hogy ez
Felbontásban, teljesítményben melyik konkurens termék veszi fel a versenyt vele (és nem csak papíron, hanem kézbe fogva, valós használat közben)?
Ha meg nincs ilyen, akkor miről beszélsz?
-
Everman
addikt
Szép kis cucc lett az "Új iPad", de ezt a versenyt már rég nem a hardverek döntik el, hanem a szoftverek.
Amíg iPadre több mint 100 ezer natív tabletes alkalmazás van és az Androidos tabletekre meg 150-200 db, addig itt komoly versenyről elég tréfás vállalkozás beszélgetni.
(Persze droidnál bele lehet számolni a telefonos alkalmazásokat is, de azok nem igazán tabletre valók, már egy nagyobb felbontású telefonon pl. Note is vannak ezekkel problémák, nemhogy egy 10"-os tableten.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest