- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Van Viber, van Whatsapp is, csak állítsd át az App Store-nál, hogy ne iPad-only, hanem iPhone-only app-ok között keresgéljen. (Aztán ne felejtsd el visszaállítani majd.)
Feltehetőek, csak alapvetően nem az iPad-ek felbontására írták őket, hanem az iPhone-okéra.
Az összes iTunes alternatíva onnan indul, hogy azért kell, hogy legyen telepített iTunes a PC-den/Mac-eden, szóval szerintem felejtősek.
-
Tim82
félisten
Eleve Androidról jöttem, tehát hozzászoktam, hogy ha nem használok egy alkalmazást, bezárom - gondolom, ezt érted "takarítás" alatt. Persze kíváncsian várom a te elméletedet, hiszen te biztosan jobban tudod nálam.
Mellesleg nem kell "bika gép" nekem, biztosan értelmezve olvastad, amit írtam? Nekem megfelel így is, kb. apró malőr ez, ami miatt még csak nem is szoktam bosszankodni, csak egy kérdésre írtam válaszul, hogy van ilyen jelenség, ráadásul nem is csak velem/nálam fordul elő. Biztos mindenkinek "piszkos" az iPad Mini 1st gen-je.
-
Tim82
félisten
válasz
vadászcsiga #2364 üzenetére
Akkor marad az az elmélet, hogy egyszerűen a böngésző mellett 2-3 nyitva lévő app-nál elfogy a RAM, legalábbis iOS 7 alatt.
-
Tim82
félisten
válasz
vadászcsiga #2362 üzenetére
Ettől még adott a kérdés: összetett oldalnak számít?
-
Tim82
félisten
válasz
vadászcsiga #2359 üzenetére
Én is szoktam más oldalakat is nézni/olvasni, de fórumozni itt szoktam.
nylontacskó: lehet, hogy át kellene állnom Chrome-ra, de egyrészt lassan inkább szabadulni igyekszem a Google-tól, mint jobban hozzá kötődni, másrészt meg PC-n is mellőzöm a használatát, mert nagyon sokáig voltak benne elég durva exploit-ok, pl. netbankot nem volt ajánlott rajta használni.
-
Tim82
félisten
válasz
vadászcsiga #2357 üzenetére
A Prohardver lapcsalád fórumtopikjai összetettebbnek minősülnek? 90%-ban ugyanis azok vannak megnyitva.
-
Tim82
félisten
válasz
vadászcsiga #2354 üzenetére
Nem szoktam igazából 3 fülnél többet nyitni, 1-2 a rendszeres. De ha fut a Gmail meg mondjuk a Facebook, akkor már 1-nél is újratölti, amikor visszaváltok Safari-ra.
Hozzátenném, hogy én ezzel bőven együtt tudok élni, nem igazán zavar a dolog.
-
-
Tim82
félisten
Én egyértelműen előrelépésnek éltem meg az SGT -> iPad Mini váltást, akkuidőben, tudásban, kijelzőben. Sebességben nem annyira, az kb. ugyanolyan, mint a HP Touchpad-emé, amit eredetileg csak ideiglenesen akartam használni a két tablet között, aztán mégis megtartottam.
Egyébként szinte mindent meg tudok csinálni iOS-on, amit Androidon is, bár beletelt egy-két hónapba, amíg mindenre megtaláltam a megfelelő appot.
-
Tim82
félisten
válasz
The-Mechanic #2030 üzenetére
Az iPad 2 kb. ugyanaz, mint az iPad Mini, gyakorlatilag méretben/csomagolásban és azt hiszem, a kameramodulban térnek el (az iPad Mini jobbat kapott).
Az iPad 3 erősebb, az iPad 4 pedig jóval erősebb belsőt kapott (újabb és erősebb processzor/GPU páros, dupla annyi RAM - valaminek meg is kell hajtania a retina kijelzőt...).
Nem vagyok nagy játékos, de a mindennapi használatban nem érzékelek akadást (iOS 7-en sem). Azt más fórumtopikban olvastam, hogy nagy erőforrásigényű játékok kicsit rosszabbul futhatnak a Mini-n, mint mondjuk a 4-en, de ez sem feltétlen érvényű igazság.
-
Tim82
félisten
Lehet kapni olyan dokkolót, ami tölti az iPad Mini-t és rá lehet kötni külső monitort is (akár átalakítóval)? (Vagy dokkoló helyett olyan kábelt/elosztót, amelyik ezt a két funkciót egyszerre képes kivitelezni?)
-
Tim82
félisten
A jelenlegi 4G-s hotspotom 7-8 óra folyamatos nyúzást bír saját akksiról, miközben a többi eszköz nem merül gyorsabban.
Linkeltem korábban itt, hogy az iPad Mini LTE hotspot-üzemmódban - elvileg - kibír 12 órát. Egyébként még sehol sem láttam olyan MiFi-szerű cuccot, ahol 5, maximum 6 óránál többet jelöltek volna meg akkumulátoros üzemidőnek.
*
Tényleg, többször felmerült már, hogy a T-nél kapható iPad Mini LTE-k szolgáltatófüggetlenek esetleg, ezzel kapcsolatban mi az igazság? (Nincsen más szolgáltatótól nano-SIM-em, hogy ezt le tudjam ellenőrizni.) -
Tim82
félisten
Akkor eléggé felületesen olvastad át, III. 16.: "(Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban: ) (...) A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni." [link]
Csak azért írom be, mert benne van és elég komolyan is veszik az utóbbi időben moderátori oldalról. Ettől függetlenül szerintem senkit sem sértettél meg vele.
-
Tim82
félisten
válasz
Oldman2 #1639 üzenetére
A saját preferenciáim alapján én is az első opciót választanám.
(Preferenciák: IPS kell, retina felbontás annyira nem.)
Abban biztos vagyok, hogy az iPad 2 ugyanaddig lesz támogatva, mint az iPad Mini, köszönhetően a gyakorlatilag egyforma hardvernek.
Ui.: ezek szerint lemondtál a Nook HD+-ról?
-
Tim82
félisten
Én megvétel után azonnal frissitettem 6.1.3-ra. Wifi, 3G állandóan bekapcsolva, általában 30-50% közötti fényerôn (én változtatom, fényviszonyoknak megfelelően), napi kb. 3-4 órányi használattal (főleg böngészés és olvasás) a harmadik nap este tettem töltőre, akkor volt kb. 35%-on. Remélem, ez segítség.
-
Tim82
félisten
Persze, a gyenge pont az érvelésemben az, hogy külföldi nyaralás esetén sokat lehet ám kezdeni egy itthoni szolgáltatófüggő iPad Mini-vel.
(Az én megoldásom erre az lesz, hogy úgyis lassan az életciklusa végére ér a jelenlegi telefonom, a következő pedig dual SIM-es lesz.)
-
Tim82
félisten
Az iPad nem tud legalább WPA-t és nem tud több klienst kiszolgálni egyszerre? (Megint csak vissza kell utalnom a Samsung Tab P1000-re, annak egyik sem okozott gondot.) Persze, szép dolog a külső antenna és a microSD, de nyilván nem épp létfontosságú (pl. feltételezem, hogy hotelben van szükség a hotspot-ra és nem a Szahara kellős közepén).
De ha a "komolyabb használat" alatt azt érted, hogy nyaralás közbeni munkához is szükséges az állandó és megbízható netkapcsolat, akkor nem szóltam - de ez azért kicsit speciális igény. Az átlagembernek (mint amilyen én is vagyok) viszont minek még egy kütyü, ha árban ugyanott van egy iPad Mini wifi-vel + MiFi-vel, mint az iPad Mini LTE-vel, ha csak (a Te szavaiddal élve) "alkalmi netezésre" használná nyaraláskor? De legalább a MiFi esetén plusz egy eszköz, amire figyelni kell, hogy ne vesszen el, tölteni kell stb.
(Amúgy csak azért szóltam hozzá, mert hamarosan veszek én is egy iPad Mini LTE-t, nekem a fenti okok miatt az LTE-s jöhet szóba, a wifis nem.)
-
Tim82
félisten
Az iPad Mini LTE nem képes ugyanúgy ellátni hotspot funkciókat? A MiFi-d mekkora üzemidővel rendelkezik? Itt 12 óra körüli üzemidőt írnak az iPad Mini hotspot-ként való használatára, de ennek kétharmada is egészen jó szerintem.
Meglepődnék, ha 1. nem tudna legalább 8 óra üzemidővel hotspot-ként működni 2. nem tudna kiszolgálni legalább 3-4 másik eszközt úgy, hogy közben rajta is lehessen netezni. Erre a Samsung Galaxy Tab P1000 is képes volt már Android 2.2-vel, 2011-ben.
Nem vitatom a MiFi/külön hotspot létjogosultságát, csak meg akartam jegyezni, hogy ha ezt valóban képes hozni az iPad Mini LTE, akkor azért elég jól kiválthatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Linux kezdőknek
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest