- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
majom2
senior tag
Ki tudja mi a legjobb remote access progi iPad-re?
-
majom2
senior tag
Dehogynem. Valami ostoba file-t kell meg(hex?)editálni és azt fogja hinni, jó iTunes-hoz csatlakozott
meg nem mondom most h mi az, de rákereshető... valami iTunes-os library azonosítóról van szó. Persze tudni kell a másolandó értéket is.
Más... Flipboard-ot remélem mindenki kipróbálta már
ha még nem, tudjátok mi a dolgotok...
nagyon jó app.
-
majom2
senior tag
-
majom2
senior tag
igen, a bőr nem olcsó. ennek ellenére veszek egyet ha élőben szép lesz. most egy kéket használok, bőr változatot még nem láttam.
hát jah... az apple perifériák soha nem voltak olcsóak. szerencsére nekem bt keyb van már régóta, szóval erre már nem kellett költeni (cserébe a magas árért viszont k. szép). a hdmi-t meg sztem én kihagyom
#1454:
nem teljesen. a külső bt bill tud:
- fényerőt, hangerőt állítani
- ipod funkciókat vezérelni
- kijelölni, copy, paste, undo, redo, stb..
- le/fel ugrani a teljes szövegen, ill előre/hátra az adott sorban
- nyelvet váltani
- tabbal az input mezők között mászkálni
- virtuális bill-t ki/be kapcsolnién ennyit találtam, de lehet h van még több.
-
majom2
senior tag
pár nap használat után baromira megszerettem ezt a kis vackot. iszonyat jó vele bármit csinálni. sajnos teljesen kiszorította az iphone-t
nagyon jók a többujjas (dev módban használható) gesztusok is, a "gomb" szinte már semmire sem kell.
-
majom2
senior tag
breaking!
hatalmas felfedezést tettem!a smart cover TÉNYLEG tisztítja a screent!
több helyen olvastam, h ez kamu, de tényleg működik. egy ideje már megfigyeltem, h időnként vékony zsírcsíkok jelennek meg vízszintesen a képernyőn. most világosodtam meg, h ez a SC hajlatainál van, ahol nem éri el az lcd-t.
természetesen nem úgy kell elképzelni, h este ráhajtom és reggelre eltűnik a zsír (a netes reakciókból arra következtetek, h sokan erre számítottak. igazi észlények)... valahogy úgy működik, h ha hozod-viszed mindenfelé, akkor nyilván egy nagyon picit csúszkálni fog a cover, és ez szépen megpucolja a screen-t - kivéve azokat a kis csíkokat
ma pl hátizsákban cipeltem pár órát és teljesen eltűnt róla a zsír. zsír!
kötelező tartozék! -
majom2
senior tag
válasz
Konflikt #1364 üzenetére
Jó
Próbáltam kindle-t, nekem nem kéne. Egyébként a tapasztalatom szerint az e-ink egy kutyaközönséges oldschool LCD-nek néz ki, én nem sok pozitívumot találtam benne.
a fóliát próbáld ki, ha ennyire zavar a tükröződés. A fényerő alig csökken, ugyanakkor nem lesz ujjlenyomatos a kijelző. Viszont egy picit homályosabbnak tűnik majd a kép. Ezek nem átlag fóliák, külön ki kell választani az e célra megfelelőt. -
majom2
senior tag
válasz
Konflikt #1359 üzenetére
Egyáltalán nem túlzás. Ennél többre egy tablet jelenleg nem képes. Subpixel renderinget is minden használ, és ez sztem az emberek döntő többségének bejön. A tükröződéssel kapcsolatban igazad van (bár ez is szubjektív valamennyire), de egy filléres fóliával orvosolható...
Én inkább a fekvő pozíciót preferálom. Nekem nem kicsik a betűk.
Ez iBook a megvásárolható ill. letőlthető tartalom szempontjából felejtős. Természetesen mint olvasó jól működik.
Ipad2 akksi teszt:
Infinity blade 1óra = -10% kakaó -
majom2
senior tag
Azok a programok működnek igazán jól iPad-en, amiket eleve erre a készülékre (is) optimalizáltak. Azok viszont szinte kivétel nélkül nagyon jók, és elég nagy már a választék is ezekből.
A kizárólag iPhone-ra írt programokat kerülöm, mert a retina felbontás csak jb után lehetséges (fakk), 2x-es nagyításban viszont nagyon rondák az alkalmazások. -
majom2
senior tag
Könyvolvasásra (is) nagyon jó az iPad. Álló és döntött helyzetben is tökéletesen olvasható 1 ill. 2 teljes oldal.
Tartalom szempontjából az iBook sajnos felejtős. Csak ingyenes (tehát régi) könyvek találhatók magyar accountal, és ezeknek is csak nagyon kis része van magyar nyelven.
A már említett MEK olvasó viszont elég jó alternatíva, bár fizetős tartalom ott sem lesz. Rengeteg a könyv, de a program nagy hátránya, h böngészni nem lehet a kínálatban, csak keresni.
Sajnos itthon e-book forgalmazás gyakorlatilag még nem létezik.
Külső forrásból származó könyvek olvasására rengeteg programot lehet találni. Ezek közül talán a legjobb a Stanza. Képregény olvasására szintén kiváló az iPad. Rengeteg gyönyörűen kivitelezett interaktív tartalom is van, bár ezek is főként angolul. Továbbá természetesen internet olvasásra is nagyon kényelmen használható (cikkek, blogok, stb). -
majom2
senior tag
Sajnos megjelent nálam is a "backlight bleeding" néven elhíresült probléma. Nem vészes egyébként, majd kicseréltetem valamikor a nyáron...
Nagyon könnyű gépelni ezen a vackon
-
majom2
senior tag
az infinity blade döbbenetesen jól néz ki...
-
majom2
senior tag
bazzeg, nem hiszem el, h nem futtatja a retina alkalmazásokat retina felbontásban. mekkora köcsögök ezek. JB kell hozzá. elmehetnek a pi...ba.
apró design hiba: a speaker-re pont rámarkol az ember, ha fent van a cover és el van forgatva a screen. ez elég béna így.
a garázsbend nagyon jó app lett! mind a 10 ujjamat egyszerre képes érzékelni. ez azért nem rossz...
hahajdu:
köszinem tudom, nem volt ipad1-em. teljesen jól szól a méretéhez képest. szerintem nincs vele semmi baj. bár kicsit furcsa, h nem sztereo.
gyors mint állat, megakaszthatatlan. -
majom2
senior tag
mennek fel szépen az appok...
kézbevéve rohadt vékonynak tűnik. érzetre kb fele olyan vékony mint az ipad1.
a smartcover is kurvajó. nem lehet rosszul feltenni, és tökéletesen illeszkedik mindenhol. álló- és fekvő kitámasztással is nagyon stabil. csak ajánlani tudom. egy apróság van talán: ha hátrahajtom, akkor nem tapad fel mágnesekkel a hátlapra. ezt még beletehették volna. ezt az apróságot leszámítva musthave tartozék!
-
majom2
senior tag
itt az asztalomon az ipad2
find my ipad setup...
el sem hiszem, h sikerült szereznem egyet
-
majom2
senior tag
-
majom2
senior tag
válasz
Stalker-2572 #1236 üzenetére
nézz körül, az ifixit.com-on.
student: soha nem lesz benne usb. ha arra van szükséged, akkor vedd meg hozzá a kamera-kitet, abban van.
-
majom2
senior tag
már itt vannak az első ipad2-re optimalizált játékok!
alig várom már, h kipróbálhassam az új táblán az infinity blade-et -
majom2
senior tag
válasz
ForRedGlory #1192 üzenetére
ha az akksi az eredeti kapacitás 50%-a alá esik a garancia időn belül, akkor szó nélkül cserélik. ez igaz minden alma termékre. szóval emiatt nem kell aggódnod
tényleg annyi a fontos, h legyen rá gari. akkor bármi van, cserélik. meg persze a külső állapot fontos (karcos-e, csatlakozók állapota), de ezt úgyis tudod.
-
majom2
senior tag
30 új nyelv lesz a 4.2-ben, szóval valószínű jön a magyar is
-
majom2
senior tag
ipad-esek, töltsétek a jóságot
-
majom2
senior tag
baromi nagy égés ez szerintem az apple-nek:
- egyrészt nevetségessé teszi az amúgy is elcseszett forgalmazási modelljüket
- másrészt lejáratja a márkát ez a hihetetlenül magas árde megérdemlik, mert utálom h mi csak a sokadikak vagyunk a sorban. a mostani helyzetnél még az is 1000x jobb lenne, ha volna hivatalos ára, papíron megindulna a forgalmazás, csak gyakorlatilag nem lenne belőle. így nem alakulna ki az emberben az, h meg kell köszönnöm h az apple elfogdja a pénzem, csak azért mert mi kis balkáni országban élünk. holott itt sem kecskével fizetnek, hanem ugyanolyan pénzzel mint "odaát".
a másik része a dolognak, h ezeket a kis piacokat sztem havi 1-2 ezer darabbal simán ki lehetne elégíteni. de nem baj, vegyék csak a gazdag nyugatiak és ha már ők megunták, akkor talán mi is kapunk esélyt rá h megvegyük.
bocs mindenkitől a háborgásért -
majom2
senior tag
azt láttátok, h már a saturn is árulja Magyarországon?
apple hungary: epic fail
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest