Új hozzászólás Aktív témák
-
istvan170
aktív tag
válasz
tomi5244 #6656 üzenetére
Leteszteltem hétvégén a Z2 tablet üzemidőt. 1 éjszaka ment wifi nélkül, akkor nem csökkent az akkuszámláló, 2 éjszaka normálban, mindkét alkalommal 1%-ot merült. (7-8 óráról beszélünk).
Egyébként maga a kütyü, amire én használom (nem alap dolgok) úgy 9-10 órát produkált az utolsó két alkalommal. Minimum fényerővel netezgetve sejtésem szerint ezt még ki lehetne tolni legalább 2-3 órával. Egyébként a netes tesztek is ezeket az adatokat mutatják. Teljesen valósak, bár mitől ne lennének azok?
Ennek fényében nem értem az Ipad-es üzemidőket, amik ahogy látom teljesen eltérnek itt egyeseknek az átlagtól és a tesztektől. Na ennyi, nem promózni jöttem ezt a kütyüt, csak fel szerettem volna hívni a figyelmet egy sok szempontból jobb/másabb alternatívára. A neten mindent reálisan megtaláltok róla. Aki teheti, vegyen Air2-őt, az tuti jobb, bár sajnos az sem lett vízálló -
istvan170
aktív tag
Úgy látom kétféle Air van forgalomban. A 8-10 órás meg a 22-23 órás akkus
-
istvan170
aktív tag
válasz
Vasinger! #6659 üzenetére
Ha ez általános, akkor le a kalappal az Apple előtt, de nekem egyedinek tűnik az olvasottak és a néhány napos tapasztalatom alapján.
Itt egy link, szerintem ez elég reális teszt. Egyezik az általam megéltekkel.
[link]
Az üzemidőt figyelem az itteniek kérésére a sajátomon közben: több, mint 3 órája nyomkodom és 77%-on áll. -
istvan170
aktív tag
Hétvégén megfigyelem ezeket a dolgokat és beszámolok.
Éjszakára sem teszem majd a dokkolóba. -
istvan170
aktív tag
válasz
vadászcsiga #6652 üzenetére
Szívesen letesztelem, ha megmondjátok hogyan, mivel csináljam. Mármint mi menjen rajta? Wifiről mondjuk Youtube? Vagy nasról videó? Mi erre az egzakt módszer? Én 5-6 órát használom Stamina mód nélkül folyamatos wifivel, viszonylag nagy fényerővel fotószerkesztésre. 40% körülig szokott lemenni.
-
istvan170
aktív tag
válasz
vadászcsiga #6643 üzenetére
Tényleg az, amíg el nem kezdtem használni. Onnantól rájöttem, hogy mekkora királyság amikor akárhogy forgatom, teszem-veszem és közben nem nyúlok bele a kijelzőbe. Nekem szerkesztéskor nagyon fontos, de szerintem általános felhasználás közben sem hátrány. Az Ipad-et vagy az asztalon tudtam csak normálisan használni, vagy teljesen hátulról kellett megtámasztanom, ami egy idő után nagyon kényelmetlen volt. Ráadásul úgy kellett forgatnom vagy mozgatnom, akár a hímes tojást, különben megérintettem a kijelzőt. Ennek ellenére a kinézetén nem fogunk összeveszni, mert szerintem is gáz. Viszont nagyon praktikusan használható, ami viszont előny. Valamit valamiért.
-
istvan170
aktív tag
válasz
Tibee86 #6635 üzenetére
Amire a userek 99%-a (adattárolásra) használja, ott értelmetlen erről a különbségről beszélni. De igen, van különbség mindenképp. Maga a bővíthetőség viszont már önmagában elég komoly ellentételezés. Kártyából pedig ma már minimális felárral nagyon gyorsakat lehet venni. Természetesen ezek sem érik el a beépített háttértár sebességét.
-
istvan170
aktív tag
válasz
legiaap #6633 üzenetére
Itthon másképp van, többé-kevésbé azonos az ár. Hol ezt, hol azt akciózzák, de a 16 GB-os Wifi vagy 3/4G modellek közt nem nagyon van 10 ezer Ft-nál nagyobb különbség. A többit kár hasonlítani, mert az Apple horror áron adja a plusz GB-okat, a Z2 meg néhány ezer forintból bővíthető.
-
istvan170
aktív tag
Az értéktartásról még nem lehet sokat tudni, mert ebben a szegmensben nemrég kezdtek csak zúzni az Androidos gyártók. Most azért majd jön pár érdekes prémium cucc. Közben pedig itt az Air2 is. Újabb lépcső, amit meg kell/lehet ugrani. A Sony Z2 egy hétvégén most 99.000 volt az ajándék dokkolóval, 2 év hivatalos magyar garival. Az Apple árképzése generálja a magas használt piaci árát is. Úgyhogy ez szerintem Apple privilégium marad. Viszont a fogyasztó nem jár jobban, mert hiába eladható jól a terméke használtan, mikor újonnan is túlárazottan jutott hozzá. Ez persze csak az én véleményem.
-
istvan170
aktív tag
válasz
legiaap #6629 üzenetére
Teljesen igazad van a frissítésekkel, támogatással kapcsolatban. Viszont az Android sokkal több szegmensben van jelen. Filléres cuccokat is tesznek le az asztalra, akár az LG, akár a Samsung, Sony, Motorola... mindenki Androiddal. Azok persze híján vannak a supportnak.
De az Apple kütyükhöz csak a felső kategóriát mérheted. Árban, tudásban csak azok hozzák a szintet. Az pedig itt is elsődleges prioritást élvezett eddig is, ezután is. A Sony Z sorozat az egyik csúcs. Már bejelentették rájuk az Android 5 Lollipop-ot.
Az appokról meg annyit, hogy én grafikai munkára vettem a tabot. Megnéztem mire, mi van. Valóban szebbek, összeszedetebbek az Apple cuccokra szánt appok. Hisz csak néhány termékre kell optimalizálni, szemben a rengeteg féle-fajta Android kütyüvel. Tudásban viszont ugyanott vannak az alkalmazások, nem kapsz kevesebb szolgáltatást vagy funkciót, csak kicsit más kinézetet. Ráadásul egyre inkább az a tendencia, hogy ha tényleg komoly szoftver dob valaki piacra, akkor az jön mindkettőre szinte ugyanolyan felülettel, de mindenképp teljesen azonos funkciókkal. Most persze elsődlegesen nem a gyömölcskettávágóapp-ról és társairól beszélek, de egyébként az is tökéletesen egyforma -
istvan170
aktív tag
válasz
spawn21 #6616 üzenetére
Napokig volt lehetőségem nyomkodni, használni egymás melett az Air-t és a Sony Z2-t. Az Air-nek kettő előnye van: 1: Apple (akinek ez számít - mert ezt is el kell fogadni) 2: A kijelzője (nagyobb a felbontása, jobb a színtér lefedettsége). A Sony-nak ugyanakkor szintén nagyon jók a színei, sőt közelebb áll a kijelző kalibrálása a referenciához. (6600K, ha esetleg valakit érdekel ilyen szinten a dolog). Vannak alkalmazási területek, ahol inkább ez számít. Picivel nagyobb is, a képarány meg szubjektív, kinek a 16:10, kinek a 4:3. Ez is felhasználási területtől függ leginkább.
A Sony vékonyabb és könnyebb (ezt érezni, ha sokat tartja az ember kézben, nem is gondoltam volna) viszont műanyag a hátlapja, de nagyon össze van rakva. Jó fogni, nem melegszik, perfekt a tapintási érzet. Más, mint a fém. Mindkét borításnak van előnye és hátránya is.
Bizony el kell mondjam, hogy a 8-as IOS megröccen időnként, és a Safari-val is vannak gondok, akárki, akármit mond. Nagyon gördülékeny, de időnként elgondolkodik egy kicsit. Ez egy picit zavaró. Nem tudom, talán az 1 GB Ram miatt lehet, mert a proci brutál. A Sony 3 GB Rammal és egy hasonlóan jó procival rendelkezik, de nem röccen, nem gondolkodik a Kit-Kat-tal (4.4.4-es van rajta). Azonnal történik minden, mindig. Teljesen belakva, 10-15 nyitott ablaknál is. Ha megszokja az ember, akkor tűnik fel igazán, hogy bizony az Air nem ilyen gyors használat közben.A Sony bővíthető micro SD-vel! Nem gondolom, hogy bárkinek is elég 16-32-64 GB háttértár (főleg annyi pénzért, amennyit az Apple kér érte). Persze, otthon van Net, van Nas, akármi... de csak elviszi az ember otthonról azt a masinát időnként. A másik, hogy mondjuk kamerából, fényképezőgépből közvetlen áttehető a memóriakártya, csak kényelmesebb nézegetni a tabon, ha éppen nyaralunk, dolgozunk. Arról már nem is beszélve, hogy így meg is oszthatjuk azonnal.
Az Apple nagyon erős alkalmazásokban. Ezt azért nem írtam az előnyök közé, mert a valóságban nincs szerepe. Az átlag Air felhasználó úgyis csak egy Operát telepít a Safari hiányosságai miatt, másrészt már Androidra is sokkal több minden van, mint amire szükség lehet. Mindenesetre biztos, hogy mindkét fronton megtalálható minden akár a komolyabb munkához, játékhoz is.
A Sony vízálló, amire mondhatjuk, hogy felesleges, amíg a medence mellett, vagy a konyhában nem éri valami atrocitás.
Tényleg nagyon vágytam egy Air-re, de végül meg kellett hajolnom. Több napi próba után a Z2-t vittem haza egy ajándék mágneses dokkolóval, ami szuper dolog. Ráteszem és tölt, nem kell kábellel vacakolni. 2 év garanciával adták. (Az 1 éves garancia véleményem szerint nagyon zavaró minden Apple terméknél).
Off-ba teszem ezt a kis szösszenetet, mert nincs igazából helye ebben a topicban. Csak szerettem volna, ha tudjátok, hogy vannak azért termékek android fronton is már, amik nem csak megérkeztek az Apple nyakára, hanem túlmutatnak rajta.
-
istvan170
aktív tag
válasz
vadászcsiga #6611 üzenetére
Szerintem Sony z2 tablet.
-
istvan170
aktív tag
Üdv! Ebben tudna nekem valaki segíteni? A Safari azt írja ki, hogy: A Safari nem képes az oldal megnyitására, mert túl sok átirányítás lépett fel. Index címlap még bejön, de a linkeknél már ezt dobja ki. Illetve sok más helyen is. Használhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Hibátlan Apple iPad 10 Wi-Fi 64GB Silver ! 3 Hó jótállás
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged